【九龍灣•有間麻辣燙】@ππππππππππππππππππππππππππππππ自己DIY食材及自選湯底嘅麻辣燙餐廳一家專門提供自選食材的麻辣燙餐廳,這裡的用餐體驗不僅有趣,還充滿了創意。自選食材進入餐廳後,雪櫃裡面擺滿了各種新鮮的食材。從新鮮的肉類到各式各樣的蔬菜,讓人目不暇接。顧客可以根據自己的口味和偏好,自由地夾取想要的食材,這種DIY的過程讓人感到無比的享受。多樣的湯底選擇蕃茄湯底:這款湯底色澤鮮亮,酸甜可口,十分清爽。搭配新鮮的海鮮和蔬菜,讓人感受到每一口的清新與滿足。牛骨湯底:濃郁的牛骨湯底,帶有肉香和醇厚的味道,特別適合喜愛重口味的食客。將各種肉類食材放入其中,讓湯底吸收了食材的精華,味道更加豐富。滕椒湯底:如果你喜歡刺激的口感,這款滕椒湯底絕對不容錯過。微辣的香氣加上濃烈的麻味,讓人瞬間上癮香菇湯底:這款湯底更加清淡,適合喜歡健康飲食的食客。香菇的鮮香味道,讓湯底充滿了自然的甘甜,適合與各種蔬菜搭配。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 200✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#九龍灣美食 #有間麻辣燙 #web3九龍灣
【九龍灣•有間麻辣燙】@

食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 200
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#九龍灣美食 #有間麻辣燙 #web3九龍灣

有間麻辣燙 (九龍灣)
2024-08-25 1230 浏览
朋友話帶我試新嘢,佢話最近好興好高人氣,原來係自助港式麻辣燙🍲食材湯底醬料都係任人配搭,我哋去到餐廳見到裝修都好潮好colorful, 夠晒年輕😂餐廳有晒教學指示,首先去消毒櫃攞熱辣辣嘅籐籃同食物夾,然後去揀想食嘅餸,總共有三大個雪櫃,有九十幾種餸比你揀,餐廳標榜香港人口味,好多地道新鮮材料,有雞翼尖,蜂巢百頁豆腐,鴨紅,秋葵,萵筍,仲有好多洗得好乾淨嘅菜, 揀好曬之後再加埋想食嘅粉麵,就可以擰去收銀處磅重,價錢係$16.8/100克,我揀嘅時候因應自己嘅口味,自己想食乜嘢就揀乜嘢,每樣夾一件,不知不覺都一大碗😂比錢時揀埋湯底,依度總共有4種湯底,分別係牛骨湯底,有BB辣小辣大辣選擇;招牌藤椒湯底;特濃蕃茄湯底;濃香菇菇湯底;我哋揀咗藤椒同蕃茄,藤椒唔會好辣,偏向麻嘅感覺多啲,蕃茄湯底鮮甜,感覺好健康😋然後餐廳就會根據你揀嘅湯底去煮,食落好新鮮,特別推介蝦滑,好鮮甜,依度仲有兩款特色飲品,港男爆打檸檬茶同埋錫住港女檸檬茶,個名好搞笑,我要咗杯港男,好清新解渴😋依度店員好友善,地方乾淨,下次再嚟食其他湯底先😍評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:

依度店員好友善,地方乾淨,下次再嚟食其他湯底先😍

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺

有間麻辣燙
📍九龍灣港鐵站B出口11分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #九龍灣 #KowloonBay #Klnbay #港式 #自助 #有間麻辣燙
2024-08-21
行到呢間舖頭覺得有啲得意,因為佢哋係重量嚟決定價錢,簡直係「磅秤自助車仔麵」!入到舖頭初頭有啲疑惑…店員耐心有禮地向我解釋點單程序:首先要去消毒櫃入邊攞個筲箕同鉗,之後再去食物櫃揀選自己喜歡的食材。食材基本上係各種丸,菜,雞肉,肥牛,牛腩,面都有好幾種。最近減醣,所以專登揀啲非澱粉質健康啲嘅食材 。拎住一筲箕嘅食材同飲品,去到收銀度磅重同揀湯底。佢哋嘅湯底都好特別,當然我二話不說就即刻揀咗我嘅至愛藤椒湯底。佢哋宜家有會員計劃:$138就可以入會做會員,送50支飲品同全年九折。諗諗吓其實為起支飲品都係兩個幾,真係值回票價。買咗單先見到佢哋兩款手調檸檬茶,下次要試吓。今次第一次食呢一間,試咗一啲比較特別嘅食材:蛋角同潮汕餃好好味,好值得推介。呢度仲有筍同牛脷可以揀,真係第一次見。以為大大條蟹柳冇乜特別,咬咗落去先發現原來係芝心蟹柳!有驚喜。佢哋有廚師腸,芝士腸。但我對波波腸情有獨鍾。好味。佢哋個藤椒湯底真係冇令我失望,好香麻椒味但又唔太辣,冇點面食嘅我都過足癮口,好滿足!

食材基本上係各種丸,菜,雞肉,肥牛,牛腩,面都有好幾種。

最近減醣,所以專登揀啲非澱粉質健康啲嘅食材 。
拎住一筲箕嘅食材同飲品,去到收銀度磅重同揀湯底。

買咗單先見到佢哋兩款手調檸檬茶,下次要試吓。

呢度仲有筍同牛脷可以揀,真係第一次見。

佢哋有廚師腸,芝士腸。但我對波波腸情有獨鍾。好味。

2024-08-19
5天前 0 浏览
九龍灣隱藏好多美食,平時同同事周圍去發掘一下美味的餐廳😋自從上次試過「有間麻辣湯」後,一直好掛住他的湯底味道🙂‍↔️ 今次專登同同事一齊嚟再食💕除咗保留麻辣湯的飲食文化外,更調製了符合香港人口味的湯底,特別是每天用5小時悉心熬製的牛骨湯底🐮也是小編至愛的湯底😁😁店內以自助形式選擇自己喜歡的食材及飲品🍜1️⃣ 搵個靚位,放好自己的物品2️⃣ 拎個筲箕盤和夾,食乜夾乜自己話事3️⃣ 自選喜歡的食材,幾十種食材等你選擇($16.8/100g)牛、豬、雞、魚、丸類、蔬菜、粉麵……食素又得輕食又得偏愛食肉肉又得只食餸不食粉麵又得得咗👏🏻😎😎 4️⃣ 到收銀處選擇湯底- 牛骨🐮蕃茄🍅藤椒🌶️菇菇🍄‍🟫揀埋喜歡的辣度便完成一碗美味的麻辣湯從此誕生✌🏻小編揀咗牛骨湯底,配合埋新鮮的海鮮食材和粉絲做底🐙🦐🐟粉絲吸收晒濃郁的牛骨湯味,嘩~美味之極🤤🤤好味道到好快食晒成碗麻辣湯😙
九龍灣隱藏好多美食,平時同同事周圍去發掘一下美味的餐廳😋

也是小編至愛的湯底😁😁

店內以自助形式選擇自己喜歡的食材及飲品🍜

1️⃣ 搵個靚位,放好自己的物品

2️⃣ 拎個筲箕盤和夾,食乜夾乜自己話事

牛、豬、雞、魚、丸類、蔬菜、粉麵……
食素又得
輕食又得
偏愛食肉肉又得
只食餸不食粉麵又得
得咗👏🏻😎😎

4️⃣ 到收銀處選擇湯底- 牛骨🐮蕃茄🍅藤椒🌶️菇菇🍄‍🟫
揀埋喜歡的辣度便完成

一碗美味的麻辣湯從此誕生✌🏻
小編揀咗牛骨湯底,配合埋新鮮的海鮮食材和粉絲做底🐙🦐🐟
粉絲吸收晒濃郁的牛骨湯味,嘩~美味之極🤤🤤
好味道到好快食晒成碗麻辣湯😙

2024-10-24 0 浏览
原來九龍灣都有一間咁有特色嘅麻辣燙可以自己夾,你鍾意食嘅嘢~款式都好多,超級多選擇喺九龍灣地鐵站A出口行過黎好方便我揀嗰啲全部都係菜同肉🙌🏻😍真的不錯也🩷🩷我揀咗佢哋招牌嘅藤椒湯底 ~ 好惹味😍📍 有間麻辣燙 (九龍灣)九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓2號舖#麻辣烫都能做到这么地道# #美食探店# #吃到就是赚到# #吃下这口就凉快了# #这一碗好过瘾啊#
原來九龍灣都有一間咁有特色嘅麻辣燙
可以自己夾,你鍾意食嘅嘢~
款式都好多,超級多選擇
喺九龍灣地鐵站A出口行過黎好方便
我揀嗰啲全部都係菜同肉🙌🏻😍
真的不錯也🩷🩷

我揀咗佢哋招牌嘅藤椒湯底 ~ 好惹味😍
📍 有間麻辣燙 (九龍灣)
九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓2號舖

#麻辣烫都能做到这么地道[话题]# #美食探店[话题]# #吃到就是赚到[话题]# #吃下这口就凉快了[话题]# #这一碗好过瘾啊[话题]#
2024-10-22 0 浏览
喺電影鹿鼎記入邊,韋小寶同九難師太夾住吳應熊行行下,韋爵爺話:咦,師太,前面有間客棧喎,師太話:系喎,真係有間客棧喎,然後鏡頭一轉就見到嗰間客棧個名叫做有間客棧,韋小寶嘅手下仲特登帶埋佢嗰件溝女戰衣,即係有個老虎頭帽嘅嗰件衫。今日我行經呢度,覺得呢間店嘅老闆一定志同道合。唔入去向周星馳致敬都唔得啦! 🍖店鋪嘅流程處理非常分明,首先喺門口有個消毒櫃,用消過毒嘅筲箕裝住食物,就最為安心,然後去食材區,揀自己心水嘅食物,佢嘅選項真係非常多,而且我可以用相對平時食麻辣燙少用嘅詞語嚟形容,均衡。佢唔係一味系咁食肉或者係醃製既丸類,而繫有大量蔬菜,大量嘅意思係真係有好多選擇同份量,起碼十種八種走唔甩,而且非常新鮮。另外就係走唔得雞既肉類,你會見到啲肉嘅顏色係鮮紅,仲有醃好嘅本地牛,仲有魚有蜆有牛肉,真係食指大動,諗起一陣食個湯底實會好鮮味。而丸類方面,又有特色嘅台灣丸,仲有燕餃等等少有個選材,我只係每一樣揀一件,都已經整滿曬成個筲箕。最後要提一下雞子,雖然我唔食,但係你睇下張相,真係一個字講晒,新鮮! 🍖不得不提嘅個湯底,佢有牛骨湯,加自選嘅辣度,或者蕃茄湯或者蘑菇湯,我就梗係俾佢更加有創意,揀咗

🍖不得不提嘅個湯底,佢有牛骨湯,加自選嘅辣度,或者蕃茄湯或者蘑菇湯,我就梗係俾佢更加有創意,揀咗番茄湯底加bb辣。揀好之後等食就okay。

🍖到上台嘅時候你就知道佢個湯底其係真材實料,蕃茄湯嘅味道好天然,原來如果你細心用匙羹喺個底度畢上黎,全部都琢碎咗既番茄粒,再加埋微辣嘅感覺,小小刺激多多新鮮。

唔使講,頭先啲材料未煮都咁有睇頭,煮好嘅味道不用多說。

金庸嘅小說可以話系經典,周星馳將佢發揚光大。同樣地,麻辣燙都係經典食物,能夠用心加入自己本土嘅特色,我都希望呢間小店可以為呢種小食帶嚟新嘅景象。

2024-10-20 11 浏览
店員態度差,載食物嘅兜唔係喺食物附近,搵咗幾分鐘店員先黑住口面咁行過嚟問係咪第一次食,之後先話俾我哋知啲兜放喺邊。啲兜係個大藤籃,有100—200g 重,佢計法係16.8 /100 g ,呢度已經食咗你$20起碼。然後去夾餸仲離譜,大部分嘢佢都浸喺水入邊,夾嘅時要連埋啲水,水又幾百g。最後我只係食咗幾條菜,兩執金菇,兩粒墨魚丸,兩片薯仔,兩嚿牛柏葉及米粉,收$106蚊(唔包嘢飲,店員又係黑住面咁收錢)食嘅時候仲見到隻曱甴仔喺枱面度爬。其實使錢唔係問題,但店員態度又差,收費又取巧,好差嘅體驗
2024-10-20
九龍灣附近商場消費都高,今日係九龍灣地鐵站行條天橋過隔離Eastmark試左一間港式裝修既麻辣燙。返大陸都一直想試,但內地既肉唔敢試。但呢間#有間麻辣燙,絕對令我夾得放心。餸架野食乾淨企理,想食幾多夾幾多。❤️❤️我試左膝椒湯底,膝椒湯底麻而不辣。豬骨味濃,味道適中唔太鹹唔淡,值得一試!另一配試蕃茄湯底,味道溫和唔刺激,有新鮮蕃茄味。岩小朋友同女仔。(食得麻嘅,都建議食麻椒湯底)👍🏻👍🏻樣樣食材食得出好新鮮,肉質彈牙,食得好安心,唔會霉隻隻好緊要。熱辣辣一啖面,再一啖檸檬茶。諗到都想再試🤤🤤極力推介豬頸肉雞腎牛丸港男爆打檸檬茶#識食都要識搵食#牛骨湯賣曬,好想試,下次要早D#有間麻辣燙

另一配試蕃茄湯底,味道溫和唔刺激,

極力推介
豬頸肉
雞腎
牛丸
港男爆打檸檬茶

#識食都要識搵食
#牛骨湯賣曬,好想試,下次要早D
#有間麻辣燙
  • 豬頸肉
  • 港男爆打檸檬茶
2024-10-17 0 浏览
「有間麻辣燙」由港鐵九龍灣站 B 出口, 步行約10分鐘就到, 非常方便。餐廳專門提供自助港式麻辣燙。進入餐廳後,已經見到左邊大雪櫃內放滿了各式各樣的新鮮食材。從各款肉類到各式各樣的蔬菜都有。顧客可以根據自己的口味和喜好,自由選擇想要的食材。推介1: 特濃蕃茄湯底:色澤鮮明,酸酸甜甜,而且感覺好健康,好清新。推介2:有間牛骨湯底:牛骨湯底好有牛肉香味,適合喜歡食濃味的朋友。而且將各種肉類食材再放入,湯底更加吸收了肉類食材的精華,味道更加濃郁,美味。餐廳一入去已有晒教學指示,首先去消毒櫃攞籐籃同食物夾,然後去大雪櫃選取食材,有很多香港地道口味的新鮮材料,例如: 雞翼尖,肥牛,百頁豆腐,蟹柳, 蝦滑, 金菇, 粟米, 蘿蔔, 多款蔬菜等等,款式太多, 不能盡錄。 挑選後再挑選想食嘅粉麵底,就攞去收銀處磅重,價錢係$16.8/100克,再選埋湯底及不同辣度 (包括BB辣, 小, 中及大辣)。我同朋友就分別揀咗牛骨湯底B B辣同蕃茄湯,然後服務員就會攞去廚房烹調,而且配上包裝或罐裝飲品,就可以一路飲住野同朋友傾偈一路等上菜了, 真係寫意!

2024-09-23 309 浏览
✨逢星期六朝早過嚟九龍灣上堂,經過Eastmark見到呢間餐廳個招牌幾特別,今日終於有機會黎試😋✨食野有咩玩法?原來呢間餐廳係自助形式,首先搵位,然後去筲箕櫃攞筲箕同夾,再去食物櫃自選食材,最後去收銀度磅重揀湯底,等廚師煮好後就等叫號碼取餐👇🏻✨食物區有三個櫃,有蔬菜、肉類、麵類、丸類,都幾多選擇,仲有醬料區添。✨今餐食得比較清淡,因為食唔到辣,我就揀咗牛骨湯底,餸就夾咗西洋菜、冬瓜、金菇、豆卜、蜂巢豆腐、牛柏葉、雞腎、鮮牛肉、同豬肉、豬紅,面就揀咗寬粉,加埋$70。✨湯底真係值得一讚,濃郁嘅牛骨味,唔多覺有落味精,我成碗飲哂咁濟,另外蜂巢豆腐好彈牙,真係第一次食到咁好味既😋✨幾得意,下次可以再約埋朋友嚟試其他餸。

✨幾得意,下次可以再約埋朋友嚟試其他餸。
2024-09-21
2024-09-13 357 浏览
作為麻辣燙忠實fans,難得係香港食到咁好味的麻辣燙,湯底四款選,清爽香口,可以自己加醬料。配菜選擇多元,主要粉麵都有好多揀,米線、米粉,出前一丁、烏東、紅薯粉、土豆粉⋯⋯最鍾意藤椒湯底,好鮮,飲完唔會頸渴,推薦。豬骨湯加麻辣都好正,配埋土豆粉,一流。蕃茄湯都幾濃郁,推薦。配菜都幾新鮮,西洋菜、通菜⋯⋯好多款,丸子也多款,最驚喜係有客家蛋餃,好味呀。朋友次次都忍唔住食80蚊以上,我60左右已經好飽

2024-09-06 402 浏览
公司搬咗過嚟 #東九龍 都有三四年,不過我都仲好似未習慣😅 周圍都人多車多,食飯時間更不在話下😅😅 好在好多時都有 #首領 帶路,間中我哋都會搵到啲好嘢食🤤 呢日我哋嚟到 #九龍灣港鐵站 附近嘅寫字樓大廈 #Eastmark 搵食,見到二樓開咗間新餐廳 有間麻辣燙,門口望入去已經feel到嗰股人氣,應該味道都唔錯,一於試吓佢😚餐廳採用自助形式,一入到門口,姐姐就馬上喺個消毒櫃拎個竹籃出嚟俾我哋,鍾意食咩嘅,就埋去個大雪櫃拎,將食物夾落個竹籃裡面😚 各式各樣嘅肉丸、肥肉、豬肉片、鴨血、蔬菜、粉絲、出前一丁… 種類都幾齊全😚 我揀咗個牛骨BB麻辣湯底,入口辣辣哋、有啲麻,味道都幾鮮味🤤 夾埋啲粉絲一齊入口,零舍醒神🤤 不過一向眼闊肚窄嘅我,對住面前一大碗 #麻辣燙 真係有啲壓力😅 不過呢… 原來食麻辣燙真係會上癮㗎,雖然價錢有啲超出預期($16.8/100g),而且餐廳地方都有啲迫,不過我真係有少少掛住佢㗎!唔知有冇人想陪我去試吓呢?😆📍 #有間麻辣燙 (九龍灣)常悅道21號Eastmark 1樓2號舖

2024-08-30
每次返國內都必定要食麻辣燙,終於喺香港比我搵到一間正宗又好味嘅麻辣燙「有間麻辣燙」,呢度嘅湯底有四款選擇,有間牛骨湯、招牌藤椒湯、特濃蕃茄湯同濃香菇菇湯,牛骨同藤椒係辣湯,蕃茄同菇菇就係唔辣嘅😋食材擺滿三個雪櫃有超過40款選擇,不過我今晚因為夜咗去,所以部份食材已經售罄🥹另外,出面仲有一個自助醬料枱,上面擺放咗香油、醋、辣椒、香蔥、蒜泥、豉油同埋有我最愛嘅麻醬呀🤩🤩🤩可以根據自己嘅口味自由配搭👍🏻👍🏻👍🏻我揀咗牛骨湯大辣一手就夾起咗大量芫荽😆白玉菇、本菇、豆腐串、鵪鶉蛋、蛋餃、超長嘅蟹柳、午餐肉、竹筍、米線、粉絲、寬粉,超級大碗🤭推介豆腐串,索滿晒湯汁,一啖咬落去會爆汁👍🏻湯底辣得黎夠晒鮮味,我加入大量麻醬,飲晒成碗湯都唔會覺得口渴👍🏻朋友仔揀咗牛骨湯BB辣配菜有牛柏葉、波波腸、午餐肉、腸仔、秀珍菇、菜心、日式魚片、鵪鶉蛋、米粉,男仔食一碗都已經夠晒飽肚港男爆打檸檬茶茶底味道香濃帶甘甜,加入青檸酸酸甜甜,解辣又解渴錫住港女檸檬茶港女檸檬茶加入蝶豆花,顏色吸引,必定要試呢兩杯特色飲品📍有間麻辣燙 (九龍灣)九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓2號舖人均消費:$100-150食物:⭐️⭐️

我揀咗牛骨湯大辣

朋友仔揀咗牛骨湯BB辣

港男爆打檸檬茶
茶底味道香濃帶甘甜,加入青檸酸酸甜甜,解辣又解渴
錫住港女檸檬茶
港女檸檬茶加入蝶豆花,顏色吸引,必定要試呢兩杯特色飲品

📍有間麻辣燙 (九龍灣)

人均消費:$100-150
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
牛骨湯自選公仔麵🐮湯底濃郁而香醇,散發著牛骨的天然香氣。公仔麵吸收了湯汁的精華,彈牙可口。加入的雞柳、雞腎、牛肉和午餐肉,為這碗麵增添了豐富的層次和飽滿的口感。每一口都讓人感受到濃厚的滋味😀番茄湯薯粉🍅則是另一種清新選擇。湯底酸甜適中,充滿番茄的自然香氣。薯粉滑嫩,搭配薯仔片、粟米和秋葵,讓整道菜品既有嚼勁又不失清爽😄豬耳麻辣撈🐷是一道充滿驚喜的麻辣小吃。自選食材搭配獨特的麻辣醬汁,辣味適中,香氣撲鼻,豬耳的爽脆😀自選的多樣性和高品質的湯底,無論是牛骨湯公仔麵,番茄湯薯粉,還是豬耳麻辣撈,每一碗都能根據個人喜好自由搭配,融入香港人口味,自己喜歡食乜都可以😌
牛骨湯自選公仔麵🐮

番茄湯薯粉🍅

豬耳麻辣撈🐷

2024-07-30 516 浏览
九龍灣新開咗間可以自選食材既麻辣燙,感覺好新奇,所以就搵埋朋友一齊嚟呢度食Lunch一入門口就有個消毒餐具既櫃,可以喺果度攞個筲箕同食物夾,然後行去後面夾自己想食既餸食材有好多款,好似火鍋料咁由蔬菜到丸類以至肉類同麵食都有好多選擇。呢度計錢都好得意,每100克$16.8,鐘意每樣食少少既人就啱晒啦,可以夾一粒丸又夾一兩菜都得。不過要小心唔好夾得興奮得滯越夾越多,好易就夾到過百蚊架啦😂湯底有辣有唔辣,牛骨、藤椒、蕃茄同菇菇湯四款可以揀

湯底有辣有唔辣,牛骨、藤椒、蕃茄同菇菇湯四款可以揀