2020-03-13 961 浏览
入嚟石門搵食,泊車有位就攝入去,咁啱就停喺呢間野前邊。嗰時夜晚8:30冇乜人入到去見餐牌其實乜鬼嘢都話冇剩係得一個海鮮二人餐$218,見冇乜嘢食又冇+1所以求其叫呢個餐算數。開頭覺得個餐都幾貴只係有一條魚加一味餸兩個飯同兩個例湯。個例湯仲要冇晒嚟咗兩碗羅宋湯。第一個餸嚟咗尖椒炒牛肉好味到暈。牛肉有牛肉味並不是用梳打粉那到一Pat野嗰種,之後蒸條魚嚟咗仲痴線,成斤重嘅珍珠班,又滑又有甜味。今本唔應該係呢個產出現。一定要再嚟。
2019-12-25 983 浏览
已經來這裡幫襯超過三次了,應該最少有兩次是食蒸魚套餐吧,確實兩佰元的套餐可以有一條石班,我相信這個價錢是可以的,當然如果能加多一個蔬菜在這套餐內會是更吸引的。其他菜色我比較喜歡黑醋拔絲咕嚕肉,是少數在其他食店找到有同樣水準的菜色,大部份食店以白醋入菜色令味道較酸,甚至會出現嗆喉的感覺,這裡是用了黑醋,而且加入糖調味,容易入口而且適合大小朋友享用。我相信專注做好特定菜色,總比什麼都做而又不能無樣都做得好會來得更佳。
已經來這裡幫襯超過三次了,應該最少有兩次是食蒸魚套餐吧
,確實兩佰元的套餐可以有一條石班

其他菜色我比較喜歡黑醋拔絲咕嚕肉
2019-12-24
庆祝纪念
圣诞节
  • 黑醋拔絲咕嚕肉
  • 蒸魚(石班)套餐
2019-11-09 812 浏览
早幾日路經石門探朋友,順便响附近搵野食,貪方便去咗呢間餐廳,本來冇乜期望(加上剛開業未有酒飲)。但見佢有雞煲食,聽門口個待應講開業咗2個月左右,但店內主打農家食材,雞是選用三黃雞吸引咗我地坐底。除雞煲外仲叫咗幾款佢地推介嘅特色農家菜,包括山水豆腐、黑醋拔絲咕嚕肉等,製作有水準和價錢相宜。聽老闆娘講再凍啲會有麻辣羊腩煲等新菜式,鍾意食羊可以一試~
黑醋拔絲咕嚕肉
一口山水豆腐
古法三黃雞煲(半隻)
题外话/补充资料: 好期待冬天的麻辣羊腩煲!
2019-11-01
黑醋拔絲咕嚕肉
一口山水豆腐
古法三黃雞煲(半隻)
  • 古法三黃雞煲
  • 湖北臘肉炒萵筍
2019-08-10 1069 浏览
垃圾餐廳一間,貼錢買難受,lunch 仲要貴過隔離兩蚊,完全唔好食,好差,垃圾,出菜慢,食物唔熱,樓面態度唔好,收銀果個態度極其差,好似唔願收錢咁,正宗貼錢買難受,成間餐廳整體唔值得去,各位留意🙏🏻🙏🏻🙏🏻
2019-08-10