2024-06-13 667 浏览
來發係我近排最喜愛嘅打邊爐餐廳,原因好簡單,我俾嘅錢主要係花喺食物上面而唔係環境上面,咁當然餐廳嘅環境亦都坐得很舒服企理理乾乾淨淨 。而且又無限時任坐 。我食來食去都係佢哋嘅椰子雞煲,石橄欖雞煲,但係兩個雞煲都好好食,百食不厭 。睇得出佢哋啲雞係有精心挑選過,有雞味。雖然佢哋肉類方面唔係用啲好頂級嘅質素,但係套餐嚟講咁嘅價錢咁既質地已經好對得住我哋呢啲嘅消費者 。丸類同滑類都好出色,好食!我每次都會食佢哋嘅煲仔飯,唔算好有飯焦,飯粒分明醬油調味好 。今次叫咗個白鱔煲仔飯,臘味都好食 。有段小插曲就係有個姐姐喺我同朋友們食到差唔多嘅時候過嚟收嘢,佢由左邊枱執到右邊枱,我地筆左幾碗起泡既湯底 。唔知佢係咪嫌我地筆得太滿 ,佢一路執一路自言自語,因為佢唔係即刻收走,最後碗湯唔小心倒左啲係朋友旁 。其實我地都好直接,倒瀉左即刻處理左佢便好了,但佢又想解釋 。下次呢啲咁危險既野盡快執左佢就好了 。千祈唔好喺度冉冉洋洋。呢段小插曲並唔會對我哋有影響,下次都會再嚟幫襯 。希望食物質素繼續保持水準,而我又可以試更多唔同嘅湯底。
丸類同滑類都好出色,好食!

叫左個$188嘅卜卜貝蜆兄弟家族,話可以食完卜卜蜆可以用嚟打邊爐。點知上枱係用好淺嘅平底鍋🍳。之後放啲🦐蝦丸粟米🌽落去,發覺只浸到一半,就問樓面可唔可以轉返個深啲嘅煲🥘比我地,點知佢話個個客都係咁食,拒絕換煲。再話如果要換煲,就比錢再叫一個湯底。其實比錢叫多個湯底冇問題,最後我地都叫多一個。但個人覺得打左幾十年邊爐,都未試過個煲係咁淺,連烚都烚唔到,咁就不如直接同客人講個卜卜蜆鍋係淨食算啦!我只係轉個煲啫,又唔係叫你比個全新嘅湯底我,叫多個湯底比你賺多幾十蚊客人唔再光顧,咁又何苦呢?發生完依件事之後,其實全枱人都感覺好不愉快。點知新湯底到嘅時候,樓面收走舊湯底嘅同時,竟然叫我地自己將碟上面嘅蜆殼倒入舊鍋比佢收走🤬。不如我幫你收埋入廚房洗埋先走好冇?總括嚟講,食物都算可以嘅。價錢亦唔算貴,正正常常。如果唔係服務上有咁嘅體驗,都會再嚟光顧。

2024-01-04 1197 浏览
話說早幾日同朋友們預早做冬🤣咩都唔想諗 但咩都想食所以去左呢間又有得打邊爐又有得叫小菜既小館最重點係:煲仔飯!如果話冬天聖誕要火雞我就覺得食煲仔飯更有氣氛😳呢到野食水準不錯打邊爐食材都夠鮮 份量又夠如果話呢到主打打邊爐我更加覺佢d熱食做得幾好特別個煲仔飯 即叫即整 好香飯焦又剛剛好 唔會太燶咗 🤤卜卜蜆都夠鮮 唔會太多沙但中途發生左個小插曲😮‍💨話說我地未食晒,仲有一半侍應就收走左😵‍💫已經放左落準備拎去洗既紅膠筒入面我地即係示意其實未食晒侍應係個紅膠筒到拎返出黎俾我地😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫個下真係…唔識應對😮‍💨最後朋友建議 不如煮返半兜俾我地會唔會好d🥲侍應最後都配合既🫣 撇除呢個小插曲 其實野食都值得一試🫣
話說早幾日同朋友們預早做冬🤣
咩都唔想諗 但咩都想食
所以去左呢間又有得打邊爐又有得叫小菜既小館
最重點係:煲仔飯!

如果話冬天聖誕要火雞

特別個煲仔飯 即叫即整 好香
飯焦又剛剛好 唔會太燶咗 🤤

卜卜蜆都夠鮮 唔會太多沙
但中途發生左個小插曲😮‍💨
話說我地未食晒,仲有一半
侍應就收走左😵‍💫

侍應最後都配合既🫣

撇除呢個小插曲
其實野食都值得一試🫣
2023-12-21 1041 浏览
六點左右入到去,當時得兩台客,坐低一路問職員有冇餐牌冇人理,跟住有人丟低個code叫我自己落單,自己落冇問題,落完等咗好耐都算,等到湯底上枱係凍嘅,問職員有冇蓋,三催四請下佢突然攞咗隔籬枱用緊嗰個蓋級落我個煲,隔籬枱客人即刻大叫:「我哋仲用緊個喎!」我都大叫:「你點可以用人哋個蓋級我個煲㗎?!一嚟唔衛生,二來大家個煲滾緊唔同嘢㗎喎!」跟住個職員竟然答:「咁成間舖係得一個煲吖嘛!」食物方面,湯底冇味,牛肉好韌,其他食物都不能好評。
2023-12-01 671 浏览
我上個月放工後去了發火鍋小館品嚐他們的招牌套餐,價格為$688,有8樣食物可選。雖然環境比較擁擠,但食物品質不錯。首先試了一個小辣的雞煲,醬汁味道濃郁,雞肉滑嫩。我還點了一杯芭樂清茶,味道很好,份量也很大,酸酸甜甜的。吃完雞煲後,我們開始享用火鍋,牛肉新鮮,脆骨腩也很好吃,還有一盆時令蔬菜,種類多樣,非常方便不知道要選擇哪種蔬菜的人。如果你不想吃這種蔬菜,也可以事先提出更換其他種類。最後上的豉汁白鱔煲仔飯可以等食到差不多才通知店家上,如果你想吃飯焦的話,可以焗一焗。白鱔的份量不多,但是很大塊,非常好吃。即使吃了邊爐已經飽了,也一定要試一碗。

2023-11-03
2023-11-03 418 浏览
不鏽鋼的座位,很像韓國餐廳feel 😼環境設計也很新潮✌️點了雞煲、牛肉和菜品。雞煲好味,牛肉久煮也很紅潤,很新鮮🥩結帳時候有個類似茶位費的東西,我問是什麼,服務員說是調味費。但全程沒有人告知有調味可取。其實調料台很明顯,但全場只有我坐在角落看不到。如果是茶位費卻沒有茶水或者白水,如果是調味費,既沒有告知也沒有取用。哪怕你講聲,我不用就算,真是完全不知情。服務員仲要翻白眼我,說全香港雞煲都有調味費⋯⋯👵👵食物是好吃啦,就態度麻麻。
不鏽鋼的座位,很像韓國餐廳feel 😼

環境設計也很新潮✌️

點了雞煲、牛肉和菜品。雞煲好味,牛肉久煮也很紅潤,很新鮮🥩

服務員仲要翻白眼我,說全香港雞煲都有調味費⋯⋯👵👵

食物是好吃啦,就態度麻麻。
2023-08-29 1090 浏览
話說,有日Duck哥🦆同阿仔經過太子大南街,見到一間新開嘅火鍋店,望下入面發現環境乾淨企理,而且見個餐牌有個2️⃣人餐平平地幾吸引🥰,一於入去試下先😆。有別於一般火鍋店,入面環境好乾淨🤗,而且枱與枱之間距離好闊🥰,而且設計好有特色,最鍾意喺頭頂上既「夠鐘開飯」😂。二人餐 $288首先湯底可以2️⃣選1️⃣,海南椰子雞煲(半隻) 或者 胡椒豬肚雞煲(半隻),阿仔揀咗胡椒豬肚,豬肚🐖份量唔少,胡椒味🧂好出,當湯飲都唔錯😋。跟住一定要講下隻雞🐓,半隻雞唔似坊間咁俾幾件你就算😚,呢度絕對冇偷工減料,就連雞腎、雞腸和雞肝都有😁。店員好貼心,會溫馨提示你大約滾幾耐先係最好食😋。煲仔飯可以66️⃣選1️⃣,我地揀咗土魷餅煲仔飯,份量好足🥰,肉餅一啲都唔薄,好有咬口🤗,加上飯粒🍚分明又有飯焦,絕對係一個惹味嘅煲仔飯😍。雖然係細份嘅時令蔬菜🥬,但其實份量唔算太少,足2️⃣人份,而且全部非常新鮮😋。海蝦滑 $88蝦滑🦐非常鮮嫩,口感爽口彈牙😋,入面仲有大大粒蝦肉🦐,喺出面一般火鍋店不知好食多少倍😍。即炸香辣魚皮 $48魚皮🐟好大塊,全部炸到卜卜脆,加上辣辣地🌶,十分惹味😋。總括而言,火煱店不單環境好,服務貼心,而且食物用料

二人餐 $288

海蝦滑 $88

即炸香辣魚皮 $48
魚皮🐟好大塊,全部炸到卜卜脆,加上辣辣地🌶,十分惹味😋。

總括而言,火煱店不單環境好,服務貼心,而且食物用料新鮮;有咁嘅質素二人餐都只係兩百幾蚊真心係抵。

2023-08-21
2023-08-28 439 浏览
其實我們原意是打邊爐🤣,但原來這家有煲仔飯吃,而且質素相當出色,我們3個人吃得超滿足。🔅精選套餐($4️⃣8️⃣8️⃣)我們選了一個套餐,另外再加錢點了火鍋配料。套餐包了以下東西:✅藥膳雞鍋(半隻)雞份量很多、酒味較重。✅炸鮮墨魚丸較鬆軟但很彈牙✅雪花肥牛不會很肥膩、夠新鮮✅芋粒排骨煲仔飯粒粒分明、有飯焦,加了芋頭真的很香!✅時令蔬菜(細)另外點了午餐肉、魚腐、油炸鬼和鯪魚肉豆卜等等,魚腐和油炸鬼都很索湯汁,同湯底很夾。這間火鍋小館和我平時吃的火鍋很不同,第一次見到有煲仔飯選擇,而且味道很不錯!環境乾淨企理,霓虹燈向有氛圍感,性價比算高。

🔅精選套餐($4️⃣8️⃣8️⃣)

✅藥膳雞鍋(半隻)
雞份量很多、酒味較重。

✅炸鮮墨魚丸
較鬆軟但很彈牙

✅雪花肥牛
不會很肥膩、夠新鮮

✅芋粒排骨煲仔飯
粒粒分明、有飯焦,加了芋頭真的很香!

✅時令蔬菜(細)

2023-08-20 310 浏览
🐽間唔中又會想食下港式邊爐🍲呢到環境唔錯,個裝修幾乾淨俐落,又坐得夠鬆動😌。👅精選套餐($488)兩個人食懶得諗直接嗌呢個餐幾抵玩!簡左海南椰子雞鍋🥥半隻雞都有成大碟咁多!雞肉淥5分鐘左右都ok,太耐啲肉會嚡😬feel到隻雞都幾新鮮,雞肉啖啖肉唔韌口👌🏻但個椰子雞湯就太淡啦,食唔到咩味🤔小食簡左鮮炸墨魚丸,呢個係炸熟左就咁食😗幾香口,點泰式辣醬食好夾👍🏻手切美國雪花肥牛個樣好靚🤩切到大大片,脂肪分佈平均!有少少厚度,肉質夠鬆軟😋而且肉味幾濃!呢碟牛本身都唔平啦,所以呢個餐包埋真係好抵🤓個餐仲有包一個煲仔飯同雜菜拼盤🥗煲仔飯簡左來發師父飯(+$10),即係臘味飯🤩有臘腸、膶腸、臘肉同芋頭粒,一上枱已經聞到勁香🤤仲要有好多飯焦不得了!食到好飽好滿足😝
🐽間唔中又會想食下港式邊爐🍲
呢到環境唔錯,個裝修幾乾淨俐落,又坐得夠鬆動😌

👅精選套餐($488)
兩個人食懶得諗直接嗌呢個餐幾抵玩!

2023-08-13 302 浏览
🌻雖然而家天時暑熱☀️☀️ 但唔知有時有一日好想食煲仔飯🍚🍚 1 search之下 發現有間錯頭係主打打邊爐拼煲仔飯 @loi_fat_hotpot 🧐 咁好喇 就好即興地前一晚book 第2日收工去食🥹🥹 重申‼️‼️ 我係一心以 我好想食煲仔飯衝去🫡🫡❤️海南椰子雞鍋 (半隻)椰子雞湯清甜🥥 (同行朋友和E仔都靜悄悄飲左2小碗椰子椰子雞湯🤫🤫 因為夏天可以降降火😏 而且味道特好 🫠🤫)雞足料 🐥  但始終同行的有2位大男人..半隻好像不太夠😔😔 🥺🥺 加湯時 發現店員是用椰子水的🥺🥺 所以由頭到尾椰味濃濃的🤭🤭❤️時令蔬菜套餐來說!!! 這個蔬菜是滿分的🫰🏻🫰🏻 因為全個菜盤都是新鮮的☺️☺️❤️海中蝦 (8隻)我們4個人😛 每人能吃2隻🦐🦐 隻隻肉質都是Q彈Q彈 ☺️☺️ 新鮮的🥰🥰❤️ 蜆 (例牌)蜆肉鮮甜🥺 沒有一顆有沙的🤤🤤❤️ 雪花肥牛不過不失~ 味道正常喇🐮🐮💔 午餐肉正常的午餐肉🐷 但如果炸過以後上會更好喇😆😆❤️ 招牌水餃🥟❤️ 手打墨魚丸 能眼得出都是手工的🧐🧐 因為粒粒也很足料 🥺🥺❤️ 招牌黑椒薯仔牛柳粒😎😎 鑊氣小炒😬😬 停不了口地吃🥳🥳 但如果薯仔可以切一口一點會更好🥺🥺🥺💔 窩蛋牛肉煲

重申‼️‼️ 我係一心以 我好想食煲仔飯衝去🫡🫡
🍽️海陸空套餐

❤️海南椰子雞鍋 (半隻)

❤️時令蔬菜

❤️海中蝦 (8隻)

❤️ 蜆 (例牌)
蜆肉鮮甜🥺 沒有一顆有沙的🤤🤤

❤️ 招牌黑椒薯仔牛柳粒

😎😎 鑊氣小炒😬😬 停不了口地吃🥳🥳
但如果薯仔可以切一口一點會更好🥺🥺🥺

💔 窩蛋牛肉煲仔飯
上菜的時候煲仔是蓋住的🥺 死打開蛋就已經全熟了😞😞😞 豉油也是預先落了🥲🥲 味道不夠😭😭煲仔飯的重點是飯焦😪😪 但這個煲仔飯的飯焦也少得可憐😮‍💨😮‍💨 勉強是看到一丁點😥😥 4個人吃一口就完了😥😥😥

💔豉汁白鱔煲仔飯

白鱔不是脆鱔🥲🥲 以為會比窩蛋牛肉煲仔飯重口味😢😢 但沒有😔😔白鱔也是腥腥的😔😔 壞了一整煲飯😟😟😟
题外话/补充资料: - 火鍋是不錯的~ 但煲仔飯要加強😔 畢竟我是衝著煲仔飯而來🥺🥺 - 店鋪裝修整潔的🥺 頗舒服 - 店員很有善~~ 主動地教我們椰子煲雞的方法🥰🥰
2023-08-11
  • 海南椰子雞鍋 (半隻)
2023-08-03 170 浏览
約埋朋友去呢間新開業嘅火鍋店想同我去食, 餐牌有套餐、小食、煲仔飯、打邊爐配料等可以揀, 裝修比一般火鍋店時尚, 有具港式風味嘅霓虹燈做裝飾❣️二人套餐 $288🔸️海南椰子雞鍋湯底二選一,就揀咗海南椰子雞鍋,真係有半隻雞嘅份量, 夏天飲椰子水就最好, 可以降火, 呢個湯底飲落好清甜, 未開始打邊爐之前真係要飲多兩啖, 滋潤皮膚🔸️窩蛋牛肉煲仔飯煲仔飯熱辣辣, 底部仲有香脆嘅飯焦, 可以加椰子湯落去, 浸泡變湯飯食埋佢, 正🔸️時令蔬菜呢個拼盤每樣蔬菜都有少少, 分別有油麥菜、娃娃菜、 番茄、冬瓜等, 可以有多幾款菜食, 配椰子湯底就最啱, 菜都特別甜🔸️海蝦滑 $88蝦滑夠爽口, 入面食到有一粒粒嘅蝦肉🔸️香炸韮菜餃 $48落單即炸, 熱辣辣, 內餡仲有肉汁流出, 好味

❣️二人套餐 $288

🔸️海南椰子雞鍋

🔸️窩蛋牛肉煲仔飯

🔸️時令蔬菜

🔸️海蝦滑 $88
蝦滑夠爽口, 入面食到有一粒粒嘅蝦肉

🔸️香炸韮菜餃 $48
落單即炸, 熱辣辣, 內餡仲有肉汁流出, 好味

2023-07-21 196 浏览
香港人一年四季都鍾意打邊爐🍲太子有間新開業嘅火鍋店「來發火鍋小館」,主打招牌椰子雞鍋同煲仔飯二人套餐😍餐廳裝潢明亮簡潔,採用不鏽鋼枱櫈👀且具香港特色霓虹燈,設計獨特之餘又帶點港式風味🇭🇰🔸精選套餐($488)🌟湯底:海南椰子雞鍋 (半隻)椰子雞湯味道清甜鮮香✨雞件待水滾後落鍋,等大約5分鐘即可食用👏🏻因選用自家農場走地雞,食落肉質較為結實有彈性💋湯底另有紅棗同杞子作配料,既滋補又養生😽🌟小食:薑蔥撈魚皮魚皮冰涼爽脆富彈性🐠薑蔥風味為味覺帶嚟雙重衝擊,絕不能錯過嘅開胃小食😋🌟肉類:手切美國雪花肥牛擺盤精緻🎀肥牛色澤紅潤,油脂分布均勻🎉入口即化,且有濃郁牛香味🐄誠意推介~🌟煲仔飯:土魷蒸肉餅煲仔飯份量豐富嘅煲仔飯🥘肉餅口感厚實爽彈,帶豬肉鹹香🐷再配搭鮮味十足嘅土魷,味道層次瞬間提升🦑煲仔飯粒粒分明,吸盡油脂精華🍚底部更有香脆飯焦,令人難以抗拒😈🌟雜菜拼盤拼盤有娃娃菜、油麥菜、番茄、絲瓜、粟米等新鮮蔬菜🥗加入椰子雞湯底倍感鮮甜,健康好選擇✅➰醬芥每位$15

🔸精選套餐($488)
🌟湯底:海南椰子雞鍋 (半隻)

🌟小食:薑蔥撈魚皮

🌟肉類:手切美國雪花肥牛

🌟煲仔飯:土魷蒸肉餅煲仔飯

🌟雜菜拼盤

➰醬芥每位$15
2023-07-11 220 浏览
📍來發火鍋小館🗺️ 太子大南街14-16號大智樓地下A&B號舖媽咪想食椰子雞鍋,上網搵到呢間有,估唔到仲有煲仔飯食😍 決定黎試曬兩款😆 黎到之後發現仲有刺身食🙈 環境都唔錯,有特色嘅燈牌✨⚡️精選套餐 $488叫左呢個套餐,有齊火鍋湯底、小食、肉、菜同煲仔飯,樣樣齊!😍- 湯底:海南椰子雞鍋(半隻)可選嘅湯底仲有胡椒豬肚雞鍋或者其他椰子雞🥥湯底清甜,落埋雞越煲越有味😙不過雞唔好煮咁耐,熟左即刻食避免肉質邊鞋如果鍾意濃味啲嘅湯底可以試胡椒豬肚~- 小食:炸墨魚丸(4粒)炸墨魚丸唔常見,食落香脆彈牙!🤩- 肉食:雪花肥牛(細)肥牛份量對兩個人黎講啱啱好,肥牛嫩滑夠牛味👍🏻😋- 自選明火煲仔飯揀左土魷蒸肉餅,肉餅厚實加上土魷更有咬口🦑 飯都煮得剛好,飯焦好香好惹味🔥- 時令蔬菜(細)有旺菜,皇帝菜、粟米、番茄等皇帝菜打邊爐真係正🍲 索曬啲湯🥰⚡️香檸葡萄蜜種紅茶 $28⚡️香檸桃桃蜜種紅茶 $28$28好抵飲🤩 大大杯,同茶餐廳嘅檸檬茶有啲唔同,檸檬更香🍋 佢仲有綠茶可以揀~
📍來發火鍋小館
🗺️ 太子大南街14-16號大智樓地下A&B號舖

⚡️精選套餐 $488
- 湯底:海南椰子雞鍋(半隻)
可選嘅湯底仲有胡椒豬肚雞鍋或者其他
椰子雞🥥湯底清甜,落埋雞越煲越有味😙
不過雞唔好煮咁耐,熟左即刻食避免肉質邊鞋
如果鍾意濃味啲嘅湯底可以試胡椒豬肚~

- 小食:炸墨魚丸(4粒)
炸墨魚丸唔常見,食落香脆彈牙!🤩

- 肉食:雪花肥牛(細)
肥牛份量對兩個人黎講啱啱好,肥牛嫩滑夠牛味👍🏻😋

- 自選明火煲仔飯

- 時令蔬菜(細)
有旺菜,皇帝菜、粟米、番茄等
皇帝菜打邊爐真係正🍲 索曬啲湯🥰

⚡️香檸葡萄蜜種紅茶 $28
⚡️香檸桃桃蜜種紅茶 $28
2023-07-07 585 浏览
呢晚約咗友人嚟呢間火鍋店 唔好以為火鍋店一定係好污糟邋遢 呢度嘅環境企理得嚟 裝修都好有心思㗎🥰 港式設計之中帶點特色 我同友人叫咗個二人餐 再另加咗啲火鍋配料👍🏻 二人餐有半隻雞加湯底 煲仔飯同埋蔬菜拼盤窩蛋牛肉煲仔飯煲仔飯係呢度其中一樣主打菜 打開就聞到好香🐮 趁住隻蛋未熟晒就要將蛋汁撈勻個飯 牛肉雖然薄 但係有好多片 鋪滿成個飯 食落好有牛味 因為煲仔飯本身已經加咗豉油 所以好夠味 食到底有少少飯焦 正正係煲仔飯嘅精髓🙊海南椰子雞鍋半隻椰子湯底飲落幾清甜🥥 夏天食就啱晒啦 可以降火 雞都真係有足半隻㗎 一定夠食🐥 連加水都係用椰子汁㗎時令蔬菜呢個拼盤有娃娃菜 油麥菜 番茄 白蘿蔔同絲瓜 咩都有啲 好多款式🥬 呢個餐真係包咗好多樣嘢食來發鮮蝦雲吞鮮蝦雲吞皮夠薄 咬落蝦肉彈牙 餡料仲有木耳 豬肉等等 都幾大隻🦐脆魚骨拼片呢個脆魚骨有兩款 一款係魚腩嘅部位 一款係薄切嘅部位🐟 魚腩就厚好多 咬落幾扎實 薄切嘅部分就好爽脆 脆炸響鈴卷好少見餐廳會比甜辣醬配響鈴 可以話係新嘅嘗試 都係一個唔錯嘅配搭🫢呢間火鍋店嘅裝修都真係幾時尚 光猛企理嘅環境絕對係另人想再嚟食嘅一大原因😉

窩蛋牛肉煲仔飯

脆魚骨拼片
脆魚骨拼片

脆炸響鈴卷
脆炸響鈴卷

經過比餐廳大大個紅色霓虹燈招牌吸引咗,發現原來係新開嘅打邊爐熱點😍 咁啱同朋友仔一齊諗食咩,見餐廳新開而且行比較時尚嘅設計,空間感唔錯,最重要係坐得幾舒服,唔會人貼人~ 店內除左有一系列火鍋,例如招牌海南椰子雞鍋 & 胡椒豬肚雞鍋,仲有唔少港式小菜以及熱辣辣嘅煲仔飯😱❤️ 真係一次過滿足哂多個願望~ 2人餐人均$144就可以食匀雞鍋、煲仔飯 & 時令蔬菜,算係幾抵食~ 建議可以早啲去食,因為餐廳真係越夜越多人🤣-二人套餐 ($288)-海南椰子雞鍋/半隻,幾欣賞個椰子湯底夠清甜,入面仲放左紅棗 & 杞子~ 而雞嘅份量都唔少,仲連埋少許雞雜🐓 越食個湯煮得越耐就越出味,真係可以當湯飲!另外仲有胡椒豬肚雞鍋、滋補藥膳雞鍋、石橄欖雞煲 & 來發重慶雞鍋選擇~ +$100仲可以升級女士最愛養顏花膠雞鍋添🤭*自選明火煲仔飯上個冬天都冇食到煲仔飯,依家夏天咁熱係室內開住冷氣食又係另一個享受🤭 窩蛋牛肉煲仔飯嘅牛肉幾嫩口,而且個飯煮得剛好,粒粒分明,內裏濕潤,而個飯底做到飯焦嘅效果🍚 金黃焦脆,係煲仔飯嘅靈魂!!! 如果個蛋嘅流心應該更加開心~其餘有臘腸雞煲仔飯、士魷蒸肉餅煲仔飯 & 芋粒排胃煲仔飯可

二人套餐 ($288)

自選明火煲仔飯
上個冬天都冇食到煲仔飯,依家夏天咁熱係室內開住冷氣食又係另一個享受🤭 窩蛋牛肉煲仔飯嘅牛肉幾嫩口,而且個飯煮得剛好,粒粒分明,內裏濕潤,而個飯底做到飯焦嘅效果🍚 金黃焦脆,係煲仔飯嘅靈魂!!! 如果個蛋嘅流心應該更加開心~其餘有臘腸雞煲仔飯、士魷蒸肉餅煲仔飯 & 芋粒排胃煲仔飯可以揀!或者轉烏冬,米粉或公仔麵都得~

時令蔬菜(細)
簡單一個蔬菜拼盤已經包晒娃娃菜、生菜、西洋菜、白菜、粟米、蕃茄、冬瓜 以及 白蘿蔔🥬 加埋落個湯到真係越煮越鮮甜~

來發卜卜蜆煲 ($98)
唔夠喉嘅可以試吓呢度嘅小菜😌 卜卜蜆啲肉脹卜卜,幾新鮮又冇沙,炒得幾香口,係個醬汁略嫌重味咗少少