2024-10-25 27 浏览
同朋友聚舊,揀咗係屯門V city方便大家朋友食過呢間覺得唔錯推薦我哋去試!😀餐廳用咗好多唔同東京車站名去裝飾好特別~~入面座位都闊落坐得舒服👍🏻👍🏻叫咗份2人晚餐,因為佢有啲嘢係晚餐set先有,例如係鰻魚炒飯、原條燒赤魚同埋牛肉壽喜燒鍋另外再叫咗份餃子、唐揚豆池魚同埋蕃茄芝士牛舌焗飯結果呢個份量4個女仔都已經食到好飽🤣同埋佢4人起會送一份天婦羅,份量都唔少,真係好抵食😆😆鰻魚炒飯好香濃同埋有好多鰻魚,牛肉鍋嘅牛肉都幾靚,唔係比啲差嘅肉!所以都幾建議夜晚去食就直接叫呢個2人餐😃😃
同朋友聚舊,揀咗係屯門V city方便大家
朋友食過呢間覺得唔錯推薦我哋去試!😀

餐廳用咗好多唔同東京車站名去裝飾好特別~~
入面座位都闊落坐得舒服👍🏻👍🏻

另外再叫咗份餃子、唐揚豆池魚同埋蕃茄芝士牛舌焗飯
結果呢個份量4個女仔都已經食到好飽🤣

同埋佢4人起會送一份天婦羅,份量都唔少,真係好抵食😆😆

2024-10-05 150 浏览
Tried it for the 1st time, as we didn’t have to wait before getting seated. There are quite many choices. I had a bento, containing beef, fried chicken and fish as well as eel with soba. I liked the eel most. My husband had deep fried pork chop, that came with rice and miso soup, and ucc coffee. He preferred the pork chop with Tsukanto to this one. I gave up ucc coffee for the iced fruit tea but it was not as expected. Overall, I think the meals were above average and I may go there again when I go to that shopping centre next time.
2024-10-05
  • Bento
2024-09-26 490 浏览
前排去九屯門vcity 既日式餐廳~~.叫左兩個意粉 但味道都係偏淡~淡到加左調味粉都係好淡🫨🫨.相反炸物比較出色尤其煎餃同天婦羅!!👍👍而炸蝦同炸豬扒好脆口不過個皮就比較厚啲~~🥴🥴.食個時堂食四位 like ig or fb..即送價值$128嘅天婦羅!!.當日送既天婦羅係我覺得最好食雖然係送既 但一啲都唔hea~~有蝦、蠔、魷魚、南瓜、茄子、紫蘇葉、番薯仔👍每樣都好好食~👍👍.呢個👍 都係因為個天婦羅而比嘅~
前排去九屯門vcity 既日式餐廳~~

叫左兩個意粉 但味道都係偏淡~
淡到加左調味粉都係好淡🫨🫨
相反炸物比較出色
尤其煎餃同天婦羅!!👍👍
而炸蝦同炸豬扒好脆口
不過個皮就比較厚啲~~🥴🥴
食個時堂食四位 like ig or fb..
即送價值$128嘅天婦羅!!
當日送既天婦羅係我覺得最好食
雖然係送既 但一啲都唔hea~~
有蝦、蠔、魷魚、南瓜、茄子、紫蘇葉、番薯仔👍
每樣都好好食~👍👍
呢個👍 都係因為個天婦羅而比嘅~
2024-09-06 911 浏览
呢間餐廳聽個名就唔係好吸引,但係因為帶住小朋友,見佢座位都幾寬敞,就入咗去食啦。環境好寬敞,又有BB位,無論大人小朋友都坐得舒適,值得一讚。裝修都幾靚,有日本鐵路蹤影,幾有心思。嘢食方面選擇都幾多,我哋分別叫咗:海鮮天婦羅蕎麥麵呢個超有驚喜!海鮮除咗有兩隻炸蝦之外,仲有魷魚同魚,魷魚炸得外脆外軟,厚實得來一啲都唔韌,超推介!雞白湯拉麵叫俾小朋友食嘅午餐,喊到適中,雞味都算濃郁,小朋友食得好開心白汁牡蠣魚子意粉本身我哋都係鍾意食蠔,所以就叫咗呢個啦!佢個汁又好重嘅蠔味,不過略嫌太少蠔,如果多番一兩隻觀感上會好好多迷你炒飯跟餐加嘅炒飯,意外地味道唔錯,粒粒分明,好快就清晒啦餃子都係跟餐嘅,味道不失不過牛奶咖啡就好日式feel, 奶味多過咖啡味蜜桃冰茶寄香蜜桃味,茶味不太濃,唔錯總括嚟講啲嘢食都唔錯,會再嚟食!

嘢食方面選擇都幾多,我哋分別叫咗:

雞白湯拉麵

白汁牡蠣魚子意粉

迷你炒飯
跟餐加嘅炒飯,意外地味道唔錯,粒粒分明,好快就清晒啦

餃子
都係跟餐嘅,味道不失不過

牛奶咖啡就好日式feel, 奶味多過咖啡味

蜜桃冰茶
寄香蜜桃味,茶味不太濃,唔錯

總括嚟講啲嘢食都唔錯,會再嚟食!
同小孩和朋友聚餐,到達餐廳時表示我在OpenRice 訂咗枱。接待嘅服務員表現不相信我在OpenRice 訂了枱,要求我出示證明,可能我開apps開得慢,佢表現出不耐煩,即刻示意我唔使再搵,交咗俾另一位侍應帶位。我朋友全程睇住都覺得呢個服務員態度麻麻!又係嗰個服務員,上菜嘅方式真係比較粗魯,一下放低喺枱邊就轉頭走,好彩嗰碟嘢食冇跌落地下。不過又公平啲,餐廳嘅食物質素係OK嘅,而且其他服務員都係有禮貌,相信只係個別員工心情唔好啩😝
2024-06-30 2101 浏览
好耐都冇入屯門,特登入屯門搵好野食!今日試咗一間新開嘅餐廳「東京食堂」海鮮天婦羅蕎麥麵定食:海鮮有🦞蝦、🐟魚肉及🐙八爪魚,均以油炸而成,外酥內嫩。抹茶蕎麥麵口感爽滑,麵條Q彈有勁。呢份天婦羅定食不但視覺吸引,滋味也相當出色。叉燒豚骨拉麵🍜:叉燒肉質鮮嫩多汁,入口即化;湯底濃郁豚骨香氣,配以半熟蛋黃的醇厚口感,令人回味無窮。再搭配脆爽的筍片及蔥花點綴,令整道菜色層次豐富⬆️⬆️和風雞絲豆乳意粉🍝:意粉帶有濃郁的日式風味。雞絲配上清爽的豆乳醬汁,口感清新不膩。意粉質地柔軟,吸附醬汁的能力很強,整道菜色口感層次分明,別有韻味。飲品方面,白桃🍑烏龍茶,白桃清新微甜,烏龍茶🍵香醇濃郁,混合在一起味道提升!👍🏻👍🏻法式焦糖咖啡☕️的香氣相當迷人。濃郁的咖啡香氣與焦糖的甜香交織在一起,令人垂涎欲滴🤤🤤
好耐都冇入屯門,特登入屯門搵好野食!
今日試咗一間新開嘅餐廳「東京食堂」

2024-06-24 2042 浏览
極上二人盛(優惠價)$398PREMIUM SPECIAL MENU沙律: 煙三文魚沙律Salad:Smoked Salmon Salad 好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{沙律份量好多 煙三文魚有4大片 加上酸酸甜甜既沙律汁 非常開胃}小食: 芝士玉子燒Snack Grilled Cheese Tamagoyaki 好味指數 3/5 🍭🍭🍭{玉子感覺不是即整 芝士很多 味道普普通通}和食:原條燒赤魚Fried or Grilled Dish: Grilled Whole Red Snapper好味指數 3.5/5 🍭🍭🍭🍬{燒赤魚新鮮肉厚 不多骨 味道不錯 但偏鹹少少}鍋物:日本牡蠣鍋Hotpot:Japanese-Oyster Hotpot好味指數 3/5 🍭🍭🍭{蠔不算細 入口味道新鮮 鍋既配料豐富}主食:鰻魚炒飯(輕量)Main Dish :Eel Fried Rice (Light)好味指數 3/5 🍭🍭🍭🍬{鰻魚炒飯有兩碗 雖然餐牌上寫輕量 但份量絕不少 鰻魚肉不算多 但都食得到 飯方面粒
極上二人盛(優惠價)$398

鍋物:日本牡蠣鍋
Hotpot:Japanese-Oyster Hotpot
好味指數 3/5 🍭🍭🍭
{蠔不算細 入口味道新鮮 鍋既配料豐富}

主食:鰻魚炒飯(輕量)
好味指數 3/5 🍭🍭🍭🍬
{鰻魚炒飯有兩碗 雖然餐牌上寫輕量 但份量絕不少 鰻魚肉不算多 但都食得到 飯方面粒粒爽口不油膩}

飲品:粉紅葡萄柚玫瑰茶
Drink for: Grapefruit Rose Tea
好味指數 5/5 🍭🍭🍭🍭🍭
{這款我們選了凍和熱 感覺熱飲較好飲 葡萄柚和玫瑰味都好突出 甜度亦剛好 凍飲味道較淡}

雞豚二重奏定食$118
Deep-fried Chicken and Pork Loin Set
好味指數 5/5 🍭🍭🍭🍭🍭
{這款定食無論味道或份量都好好 炸豬扒肉質軟身 炸雞扒有入口即溶既感覺 兩者都做到外脆入軟肉汁豐富 份量方面一份有8大件 再配上湯 飯 小食 等...這定食真的令人好有滿足既感覺 +$30還可加配日式餃子和飲品 不得不說日式餃子味道都非常好 感覺像小龍包一樣 薄薄既外皮包著肉汁豐富既餡料👍🏽}

🌟屯門新開嘅日本餐廳,作為屯門友梗係要嚟試下啦!🌟未試過都唔知有咁驚喜個定食嘅醬汁真係一級棒🌟唔使去日本都食到咁正嘅醬汁,無論係蕎麥麵嘅醬汁定係餃子嘅醬汁甚至係炸物嘅醬汁都係好好味,食得出有精心調味過,比出面一般嘅日本餐廳更加有特別嘅風味,令人食過返唔到轉頭。🌟不過飲品就冇想像中咁特別,小編叫咗福岡草莓咖啡,但係啲草莓偏酸,完全冇福岡草莓嘅甜味喺度。🌟不過新開嘅都值得一試嘅,作為屯門友嘅你千祈唔好錯過呀!🤤🫶#foodlover #hkfood #foodie #food #dinner #定食 #日本 #餐廳
🌟屯門新開嘅日本餐廳,作為屯門友梗係要嚟試下啦!
🌟未試過都唔知有咁驚喜個定食嘅醬汁真係一級棒

福岡草莓咖啡

炸豬扒雞扒定食

福岡草莓咖啡
炸豬扒雞扒定食
  • 定食
2024-05-29 1247 浏览
見到新開入去試一試,新張期間而家做緊全單8折推廣😎😎都幾多唔同款式揀,有小食、焗飯、意粉、定食同Soba等等等等。。。。😋😋今日自己一個人食所以只係叫左個三重吉列定食同鮮水果茶,野食質素都唔錯,炸蠔炸蝦炸豬排都幾豐富,炸豬扒又厚又多汁👍🏻👍🏻另外,最特別係個湯有驚喜,飲落幾鮮香魚味😋😋仲有魚肉嫁杯野飲就一般啦,可以加唔加都得😂加左當開胃飲品啦可以🤣🤣整體嚟講可以有時間再嚟過嘅🤗🤗
見到新開入去試一試,新張期間而家做緊全單8折推廣😎😎

另外,最特別係個湯有驚喜,飲落幾鮮香魚味😋😋仲有魚肉嫁

杯野飲就一般啦,可以加唔加都得😂加左當開胃飲品啦可以🤣🤣

整體嚟講可以有時間再嚟過嘅🤗🤗
三重吉列定食
2024-05-29
三重吉列定食
2024-05-19 1288 浏览
早幾日已經見到新開張,星期五晚就過左黎試下😏。星期五晚7點半左右🕢,大約有4組人等位,比我預期少。等左差唔多15分鐘,就有位了😬。門口望入去,以為好細,座位好少,但原來好大😵,好深。座位好寛躺,唔會好似啲食店咁坐得好迫。裝修都好日本風格⛩️,以日本車站做主題🚧🚅,令我呢啲思鄉既有種返左鄉下既感覺🤪。一坐低就有QR code自己落單,食物種類都算多🍜🍝🍤🦪🍱🍺🥃,有拉麵,焗飯,意粉,定食。小食都有好多選擇。本身想食蕎麥麵,不過只有抹茶蕎麥麵,我不太鍾意抹茶,所以最後揀左吉列三味定食。所謂既三味,就係有吉列蝦🍤,吉列蠔🦪,吉列豚🐖,再配一碗白飯🍚,一碗麵豉湯🥣,同埋少少前菜🥒。食物質素未稱得上好好,吉列尚算脆口,不過炸得有啲過左火喉,有少少硬,同埋粉漿有啲厚。另外仲叫左一款小食,煎蠔餃子🥟。蠔肉唔算好多,但食落都有蠔味,煎得夠脆口。我老公叫左一個牛舌焗飯,有啲強差人意🫣。只係蕃茄炒飯底,焗完再加3片牛舌放飯面,冇咩特別。埋單時出示返有follow ig / fb,就可以有✨️8折✨️優惠,職員唔會主動提你,所以如果5月31日前去食既朋友,就要主動同店員講🗣,咁先有8折啊。總括而言,價錢中上💰💰💰
總括而言,價錢中上💰💰💰,但食物就一般般,如果冇8折,應該都唔會係考慮之選。

吉列三味
牛舌焗飯
煎蠔餃子
2024-05-17
2024-05-12 1012 浏览
見到V city開咗間新餐廳,之前目利之銀次個位。第一時間就去試吓啦。🏃🏃🏃睇過餐牌,價錢OK 。入到去環境同裝修都特登整到有d 日本feel😉有拉麵、冷麵、焗飯同埋有定食,加$30仲有3 隻餃子飲品🤩加$38 又有炒飯飲品🥰今次試咗三文魚定食同埋一個軟殼蟹芝士焗飯。亦都加咗$30要餃子同埋飲品。煎餃子OK😀三文魚定食亦都OK🥰焗飯就真係唔會再試嘞!炸軟殼蟹再加埋芝士,好油膩同埋滯都食唔到🥲好失望。
有拉麵、冷麵、焗飯同埋有定食,
加$30仲有3 隻餃子飲品🤩
加$38 又有炒飯飲品🥰