2014-08-17
久違了的東寶, 好友們知道我多年好耐無黎, 所以一齊黎過, 風味氣氛依舊~ 唯獨唔好係我等咗好耐, 明明平日有好多枱吉咗, 但唔齊人唔俾入~蕃茄薯仔魚骨湯: 依舊美味鮮甜好多料, 我地5個人飲極都仲有~南乳炸豬手: 比以前差咗D, 因上到黎已凍咗唔夠脆 風沙鷄: 皮脆D肉入味, 依舊好味~豉椒炒蜆: 蜆數目算多, 大蜆多肉, 但辣咗少少~煎鱔: 因唔食魚, 所以俾唔到comment~炸墨魚卷: 試下新fusion野, 賣相特別, 炸得好乾, 大碟食唔哂, 可以一試但始終不及上面嘅傳統風味食物~炒通菜同炒油麥菜: 非常爽口~我最期待嘅重頭戲, 我嘅至愛<<薑汁涼粉>> , 黎呢度唔可以少咗呢個飯後甜品!! 係其他地方我唔會想食涼粉, 只會食呢度, 因其他地方食唔到咁好味!! 薑汁配涼粉(一條條嘅涼粉, 依家加埋少少西米)配搭得非常美味!! 百食不厭!!5個人食咁多樣, 每人唔洗$200有找, 抵食!!
南乳炸豬手: 比以前差咗D, 因上到黎已凍咗唔夠脆
風沙鷄: 皮脆D肉入味, 依舊好味~
豉椒炒蜆: 蜆數目算多, 大蜆多肉, 但辣咗少少~
煎鱔: 因唔食魚, 所以俾唔到comment~
炒通菜同炒油麥菜: 非常爽口~
5個人食咁多樣, 每人唔洗$200有找, 抵食!!