2022-01-01 323 浏览
煙雞胸麥包三文治($15)我覺得東海堂已經變成我既早餐店😂😂 呢款煙雞胸麥包三文治會係早餐時段放係雪櫃度賣,成日好快賣晒,今日有幸見到有得買,梗係要試下啦。三文治有幾片薄雞胸,蕃茄,青瓜,蔬菜,同沙律醬。個麵包食到果種麥味既粗糙感,健康分加10分。有時早餐唔想食得太heavy的話呢個係唔錯既選擇🤤Smoked Turkey Wheat Bread Sandwich ($15)Feel like Arome Bakery has become my go-to for breakfast. 😂😂 This is a breakfast item and is refrigerated. It is out of stock very shortly everyday. Today I was lucky to have it as my breakfast. For sure I had to try this out. The sandwich consisted of a few thin slices of turkey, tomato, cucumber, lettuce and
煙雞胸麥包三文治($15)

Feel like Arome Bakery has become my go-to for breakfast. 😂😂 This is a breakfast item and is refrigerated. It is out of stock very shortly everyday. Today I was lucky to have it as my breakfast. For sure I had to try this out. The sandwich consisted of a few thin slices of turkey, tomato, cucumber, lettuce and salad dressing. The bread tasted like it was rich in wheat, that kind of rough texture…yum. It felt healthy. When you don’t want to have heavy breakfast, this will be a good option.

🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾
Ranking (5分為滿)
卡路里爆標程度: 😈
Cheat Meal 推薦程度: N/A (呢個根本唔係Cheat Meal)
等候時間: 0

2021-09-14 113 浏览
下午茶時間路過牛頭角站出閘區,在東海堂店見到櫥窗有幾款撻都好吸引咁,所以買左兩個番屋企同另一半分享。我買既分別係櫻花草莓撻同埋芒果大福,因為有政府消費劵優惠,兩個原本$51,可以減$10,$41就有了,變相黎講呢個下午茶八折左。食落就真係普普通通,撻既外觀同顏色就好吸引,但食落就真係不外如是,仲要$2X一個,論質素黎講真係有啲貴啦,而撻裡面大部份係cream啦,撻皮唔係特別香,仲有點散;大福就軟身,口感還可以。呢次試過一次,下次應該唔再買啦。🤔

櫻花草莓撻、芒果大福
櫻花草莓撻、芒果大福
櫻花草莓撻
2021-08-16
2020-04-21 185 浏览
估唔到東海堂今次新依個新款甘有驚喜!買左個一磅多d 慶祝屋企人生日蛋糕有兩層其實已經好吸精d 士多啤油又大又甜加哂分已經個d 圓look look 係提子,原來係日本好出名個種扮生果啫喱,又可以試多樣野蛋糕無咩士多啤梨味,只係用溝色溝到粉紅但蛋糕都算鬆軟,而且入面d cream 唔會好厚,入面夾心餡都係d 啫喱碎,敗筆係成個蛋糕質感都係soft,但竟然入砷有層硬餅底一黎難切左,二黎口感真係唔夾,但除左依樣,成個蛋糕都唔錯
估唔到東海堂今次新依個新款甘有驚喜!

買左個一磅多d 慶祝屋企人生日

蛋糕有兩層其實已經好吸精

d 士多啤油又大又甜加哂分

蛋糕無咩士多啤梨味,只係用溝色溝到粉紅

一黎難切左,二黎口感真係唔夾,但除左依樣,成個蛋糕都唔錯
2020-04-19
2019-07-27 171 浏览
估唔到地鐵站入邊嘅東海堂蛋糕嘅選擇都幾多,因為好多地鐵站嘅東海堂選擇好少又或者好普通,俾我發現咗有九個地鐵站嘅東海堂都有好多嘅選擇,下次就決定喺度買蛋糕啦!味道應該都係一樣既,價錢都應該一樣!不過選擇呢度係多好多嘅!東海堂既食物質素係平民價錢來講都唔錯㗎!
東海堂既食物質素係平民價錢來講都唔錯㗎!
2019-06-27 78 浏览
經過牛頭角港鐵站嘅東海堂,見到多款新鮮美味蛋糕,口水直流。買左件$20蜜瓜卷返公司獨享。蛋糕鬆軟,蜜瓜味清香,加上少許芒果粒,吾錯吾錯。由於本人不太喜歡忌廉,如果減少忌廉份量,會比較啱我。下次再買其他口味試試。

2018-09-19 149 浏览
剛剛經過東海堂,見有冰皮月餅特價發售:$100元五個。(本來$83元三個)因之前網購已售罄,又見特價就立刻買了五個。行了五分鐘路程到公司後已立即開了一個來吃,一刀切下去,已經見到外皮幾近融化。本身買的時候已經看到兔仔的外型好似有d怪,但無諗過一打開會完全變形!食完真係好失望,外皮融到痴住隻手,男朋友都被嚇親。真係完全接受唔到!想買東海堂完全因為佢兔仔外形吸引,點知一開會係咁!好明顯佢個雪櫃係唔夠凍,所以先會咁。
因之前網購已售罄,又見特價就立刻買了五個。

好明顯佢個雪櫃係唔夠凍,所以先會咁。

2018-09-19
  • 沒有
2016-06-16 353 浏览
返工放工都會經過牛頭角地鐵站呢間東海堂,平時就比較中意食佢D西餅,有口感之餘又唔會太甜。但今日就想D咸咸地嘅野,所以就揀左呢個吞拿魚包返黎做下午茶!整體過得去,麵包外皮軟熟,餡料吞拿魚份量適中,不過個size略嫌細左D!
吞拿魚包
2016-06-13
下午茶
吞拿魚包
2016-03-18 222 浏览
東海堂久唔久就出新series,而每個series都總有d吸引人之處, 今次就出左好hit既沖繩紫薯系列, 睇個樣已經好想試~蛋糕入面有好多層layer, 有紫薯忌廉, 白芝麻忌廉, 肉桂焦糖脆脆同朱古力蛋糕, 表面既紫薯好厚, 令人滿足, 而且紫薯蓉幾軟滑同濃郁, 係唔錯既, 不過食到入面就無咩紫薯味, 只有朱古力蛋糕同肉桂焦糖脆脆既味道比較突出, 入面層次分明, 忌廉比例唔會太多, 係唔錯既, 不過Vi覺得肉桂焦糖脆脆味道同紫薯唔夾, 分開食會好d, 整體呢個cake賣相一流, 味道ok, 可以試一次~
紫薯之花季
2016-03-17
2015-07-11 366 浏览
  父親節時東海堂推出限定款式,路過覺得頗可愛的。想不到聚餐當晚家人就買了一個回來,人多,但分著點吃也足夠。銘醸の礼 $248  一如東海堂那種西日風格,品名為字面上翻譯,以酒作禮切合造型。宣傳廣告上註明為朱古力忌廉蛋糕配上榛子脆脆,配搭聽上去不錯也夠保險。整個蛋糕約有2.5磅,暫時性價比還可以,賣相頗有趣,就是可食用的偽酒瓶裝飾。就像在打開木箱,裏頭有一支紅酒的情景。  木箱四周圍的是白朱古力片,印有東海堂的標誌及字樣。且帶木紋,看上上跟一般紅酒木箱有九成九相似。而酒瓶只是半個空心版本,底下墊著一層白朱古力碎。為的就是仿照用來填滿箱子保護酒瓶的碎紙條,也有幾分像,包括色調。  朱古力忌廉蛋糕分為數層,朱古力蛋糕層氣泡算為密身,濕潤感足。鬆綿之餘不會如像吃掉空氣的稀疏感覺,朱古力香一般。忌廉層未算過份油膩,滑溜甜香,尚算順口,亦有點朱古力味。榛子脆脆部分出奇地不是置於最底,甜中帶點鹹鹹的果仁香,平衡味道。那濃郁厚稠的質感都添上一點精彩,算是加分位。可惜不得不說,這次的出品比起以往還是差了,因為趕工關係還是原本就是這樣?
銘醸の礼
銘醸の礼 $248

2014-07-13 145 浏览
最近大紅的miffy頭蛋糕,朱古力的粉絲較多所以揀左啡色呢款。賣相十分可愛,好受小朋友歡迎。不過一刀切下去毀佢容個陣,真係覺得有啲殘忍。朱古力味幾濃,上下層嘅朱古力慕絲好滑,夾住薄薄一層蛋糕,中間仲有一層黃色嘅野,友人話係白朱古力,但睇返網頁介紹先知係蛋布甸,呢個真係食唔出。點都好,蛋糕好重朱古力味,又香又滑,唔會過甜,真係好好味。

點都好,蛋糕好重朱古力味,又香又滑,唔會過甜,真係好好味。
2014-07-12
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
宵夜
2010-09-09 32 浏览
無幾可要出九龍嘅客度!真係好日先去一次!去完客度有啲肚餓,反正要搭地鐵返公司,經過見到東海堂,順便睇吓新出嘅北海道冰皮月餅系列,$50 兩包,每包兩個,價錢合理,每款口味都有散裝賣;望吓啲麵包,好似好可憐坐監咁,等我揀個放出嚟啦!咦!甘栗包係新出喎,一於夾返個。甘栗包 $6.5東海堂多數麵包係 $6.5,呢個包嘅 size 都比較正常;原來啲栗子蓉餡,就係包面見到果一 pat !以為啲餡由面到底,真係令人失望!食落幾滑,仲有忌廉味,但係唔多見有忌廉,唔會太甜;個包本身好似麥包嘅啡色,微甜,唔會搶咗主角栗子蓉嘅甜味,成個包幾好食!
無幾可要出九龍嘅客度!真係好日先去一次!

甘栗包 $6.5

甘栗包
2010-09-07
外卖自取
$6.5 (下午茶)
甘栗包