2020-12-20
上個月黎左試松藝館 適逢11月當做就試下 大家毫不猶豫揀左六道菜試下 點知第一道菜鮟鱇魚肝沙律 已經腥到連隔離沙律菜都有個種腥味 同埋完全無任何汁俾你配 最後我放棄左無食到 要配一配白酒中和味道先得加單叫左龍蝦沙律伴松露 隻龍蝦煮到半生熟都幾彈幾有鮮味 可惜伴菜露荀好草青又有d老 又係完全一滴油醋汁都無 最後要猜包剪揼搵人食埋佢帶子露荀一樣無咩變化 露荀都係生既 有少少菠菜汁叫做好少少 其實煎下佢已經好唔同海膽意粉一食就知唔係用新鮮海膽製作 係用之前去過和歌山黑潮市場都有得賣既海膽漬醬既味道 鐘唔鐘意就見人見智 我就麻麻預期佢會用新鮮海膽整 在日本北海道食過好好味和牛都煎封得幾香口 松露芝士球係個樣扮松露都好食脆脆地好有朱古力味裡面包住忌廉芝士 但因為前菜太難食都係唔會再試 建議想試既朋友可以散叫