2007-11-23 13 浏览
成日排長龍,等位都等得好奈,可能我地多數去都係成十幾個,所以等得會奈d~招牌菜"幻彩明珠"最好味, 加多奶更錦上天花tim^^ ~食物又抵食,一碗都係十多元就得~
2007-11-09 15 浏览
帶朋友仔來到松記,因出名關係,之前我也只是在長沙灣那兒吃,已十分美味.嚐了楊枝金露,不是十分甜,但很足料,又好味!朋友仔要了湯丸,她們告知要等一會,因是即場煮的,十分好啊!湯丸熱熱的,又很滑又彈牙,真的好吃好吃而且那兒很多款色,員工上下亦很有禮貌,下次一定再試.

嚐了楊枝金露,不是十分甜,但很足料,又好味!

而且那兒很多款色,員工上下亦很有禮貌,下次一定再試.
2K
2007-10-26 7 浏览
食了呢度都有7 年... 呢度d 款式真係超級多, 每次0黎叫唔同0既0野, 都發覺試過的只係冰山一角XD 今日0黎開呢頭, 行行0下見天氣咁熱, 0黎食了個「芒果琉璃」.Order 時掛住睇圖片, 無睇價錢, 一見要$22 打0左個突(in view of 佢d 糖水大部分都係$20 有找), 碗0野0黎到終於明白係乜0野一回事-- 原來係好巨型的! 芒果有3 大chunk, 其中一chunk 有挖唔清的芒果毛毛, 不過好甜好多汁; 第一次食「琉璃」, 見個賣相仲以為係西米, 咬落係卜卜脆的, 係咪叫「水晶珠」? 口感真係好得意. 食時我將小杯芒果汁同小杯忌廉奶全部落晒, 當然香好多, 不過因為份量真係好多, 食到最後都幾漏-- 細食的女仔可以食一碗當lunch 都得!環境都係咁, 裝修平實, 乾淨企理; 招呼都好好, 有禮貌, 而且不得不提d 店員好注重衛生, 今日聽到其中一位阿姐不停提另一位阿姐要習慣每次serve 糖水前洗手, 值得一讚.會繼續幫襯!

會繼續幫襯!
2007-10-07 12 浏览
我女朋友同我都好鐘意食雪糕同水果..所以\" 松記糖水\" 好自然就會成為我地常常去既地方..不過我地只去吳松街果一間..每次去都係好多人..冇他既..因為一個原因..平..靚..正..我去親都會食圖中份量十足\" Summer \" ..水果又甜又新鮮..雪糕又有多選擇..都只係$ 18..真係諗起都想食..大家真係可以試下..不過大家要小心呀..因為我知有假既松記架..
我女朋友同我都好鐘意食雪糕同水果..
我去親都會食圖中份量十足\" Summer \" ..
2007-09-07 14 浏览
d 晚餐落左隔就又心癢癢.......出發到松記!閒日八點半都已座滿人....利害!胆 - 幻彩明珠加棷果(走花奶) $22.- yummy yummy !拖- 杏仁芝麻糊( 一直都想試! ) 佢比綠x 做得仲好味! 冇咁糊及香好多! 仲只收#10.- 比綠x 平1蚊! 不過冇一次見到有人叫榴槤pancake ! 唔知係唔好食定佢比人貴$20.- ! 閒日八點半都已座滿人....利害!
d 晚餐落左隔就又心癢癢.......出發到松記!
閒日八點半都已座滿人....利害!
2007-09-01 8 浏览
食完飯又專程過來吃甜品! 因時間早(晚上八點正)人較少所以坐得好舒服!叫了一個幻彩明珠加椰果$22 - 好咗椰果口感仲好! 一個雲石豆腐花$9 - 我諗豆腐花會好d , 都滑但味道似終黃豆會香d!
食完飯又專程過來吃甜品! 因時間早(晚上八點正)
人較少所以坐得好舒服!
叫了一個幻彩明珠加椰果$22 - 好咗椰果口感仲好!
2007-08-21 5 浏览
17/8 同老公食完飯之後去揾D網友話正的松記食甜品!哇! 勁多人! 要攞籌....真誇張!不過好快有位!叫了: -幻彩明珠- 又生果,又涼粉, 又西米等....再加上芒 汁! 正$只售$15.- HELLO - 好多豆, 再加上涼粉及棷汁糕等$15.- (幻彩明珠好食D ! 呢個好飽肚! )見到MENU 都好多野好似好好味! 下次再試!再打包1 盒豆沙湯丸!$22.- (第二天煮黎食....皮太厚,不過D豆沙就好味唔甜! 如果D皮可以做到灣仔碼頭D芝麻湯丸咁薄就好啦! )
17/8 同老公食完飯之後去揾D網友話正的松記食甜品!
哇! 勁多人! 要攞籌....真誇張!不過好快有位!
叫了: -
幻彩明珠- 又生果,又涼粉, 又西米等....再加上芒
汁! 正$只售$15.-
HELLO - 好多豆, 再加上涼粉及棷汁糕等$15.-
(幻彩明珠好食D ! 呢個好飽肚! )
見到MENU 都好多野好似好好味! 下次再試!
2007-08-20 9 浏览
when you wait a moment, 花奶turns into 一pat-pat. also, i kinda hate those 服務員, like bitches sometimes they were! other than these, things just go perfect! ilove 大西米!!!
2007-07-30 5 浏览
和媽咪在永x買東西後,因她嚷著要吃紅豆冰, 又不想走到美都(其實是我想要多點選擇~) 我便提意到松記來。下午4點多,沒有太多人坐得幾舒服丫。我點了紅白(紅豆沙豆腐花), 媽咪就試試這裡的紅豆冰。紅白:嘩,裝得滿瀉, 豆花好滑哦!!! 微甜, 滑滑的吞下喉嚨去感覺很滋潤。比很多豆花專門店還要出色,難得難得。紅豆沙不太甜,可是略嫌煮得未見起沙...有點稀, 有點豆...略為遜色呢。滿份是給令我一吃難忘的滑滑豆花的~$11很抵食!紅豆冰:好大杯,$14真抵食!碎冰,紅豆mix得均勻。媽咪說紅豆煲得未夠火喉, 還是硬硬的, 但吃下就蠻有口感, 是另一種吃法。我倒比較喜歡這種硬硬有咬口的紅豆。花奶很香椰奶味,連我不喜歡coconut milk的都覺得香而清呢,是很特別而且少見的做法!! 椰奶底給她喝光光, 我就把她吃不完的少份量豆豆統統清杯~ 幸好媽咪吃得開心....(因是我suggest來的....hehe)

2007-07-25 9 浏览
在興記吃得不夠喉,也傾得不夠喉,轉來吃吃甜品。平時吃慣了總店的出品,便來試試分店的水準,而且還是第一次來光臨這分店...也不知水準會否有分別呢?一擺入口,才知龍與鳳。我點的幻彩明珠加奶,奶是一pat pat的,不好吃。而其他配料則和總店沒甚分店...但佔很重角色的花奶竟然是這樣子,實是大打拆扣了!下次,還是只可去總店了。
在興記吃得不夠喉,也傾得不夠喉,轉來吃吃甜品

一擺入口,才知龍與鳳。

下次,還是只可去總店了。
2007-07-21 7 浏览
今日一個人黎食糖水,叫左雪山.仲記得果時第一次黎松記係同男朋友來的,當時要雪山,真係好好味呢! 個碗內好多椰汁膏,好多椰汁,好冰凍.但今次黎食好似變左樣咁,椰汁膏少,味道都淡而冇味,個糖水變桸左,細粒西米就好多,整體真係冇咁好食了.我諗,我有一排都唔會去食.
今日一個人黎食糖水,叫左雪山.

我諗,我有一排都唔會去食.
2007-07-16 1 浏览
雖然那晚我不用排隊,但坐得真係好迫呀.......好彩糖水都幾好幾平, 楊枝甘露足料, 西柚又不會苦, 好~擂沙湯丸的皮好煙un, 甜度適中, 好好~「雪山」的西米好多, 白色涼粉只是小小的椰汁糕,不夠冰凍, 一般~西瓜滑冰好滑, 但$18 一杯就不值~整體上都讚, 抵佢咁多人排!
雖然那晚我不用排隊,
但坐得真係好迫呀.......
好彩糖水都幾好幾平,
楊枝甘露足料, 西柚又不會苦, 好~
擂沙湯丸的皮好煙un, 甜度適中, 好好~
「雪山」的西米好多, 白色涼粉只是小小的椰汁糕,
不夠冰凍, 一般~
西瓜滑冰好滑, 但$18 一杯就不值~
整體上都讚, 抵佢咁多人排!
2007-07-04 4 浏览
芝麻糊同即沖的冇分別....咁基本的糖水都做唔好...咖啡木糠布丁更加係不知所謂...
芝麻糊同即沖的冇分別....
咁基本的糖水都做唔好...

咖啡木糠布丁更加係不知所謂...
2007-06-28 5 浏览
講起就火,D服務員手腳慢,都算啦!D服務員都唔識笑,好似我叫野食阻住佢\甘!黎到D雪糕又溶哂,極度失望!!續有D凍豆腐花,越黎越難食!

續有D凍豆腐花,越黎越難食!

2007-06-21 4 浏览
5寶湯圓有我中意O既奶黃tim ar!! 好開心呀因為可以同佢一齊食糖水,幻彩明珠好味。