2025-07-07 1116 浏览
旺角🚇呢間極尚大喜屋真係好大好闊落🤩,而且久唔久都會推出新品🎊,真係好令人有驚喜✨!佢哋刺身🔪款式十分之豐富🐟,而且有松葉蟹腳🦀任食,正到呢👍。另外🇹🇭泰式生虎蝦肉質彈牙🦐,蘸酸辣汁🌶️食好開胃😋。魚籽🟠柚子醬鱆紅魚薄切🐟呢個組合食起上嚟好有層次又鮮味💫!呢度仲有多款壽司🍣任你食,我尤其中意海膽魚籽拖羅蓉中餅😍,鮮甜美味又有特色🌟!呢期新出🎉嘅菜式主要係熟食🔥,海鹽燒原條大眼雞🐟外脆內嫩咸鮮十足🧂。川燒茄子🍆鋪滿四川辣粉🌶️同埋大量蒜蓉🧄,燒得啱啱好唔會太乾,🤤好惹味。金不换薑蔥蠔皇煲🍲鑊氣十足,金不换香氣穿透薑蔥,🦪蠔肉飽滿又嫩滑,真係好正👏!籠仔♨️桑拿大頭蝦勁鮮甜,🦐蝦肉爽彈,蝦膏滿滿🧡,十分之高質✨。避風塘🥢大頭蝦炸到酥脆,🌶️辣椒蒜粒乾身又🧄惹味。海鹽焗海螺🐚肉質爽彈似鮑魚,海鹽🧂帶出海洋氣息🌊,咸香鮮味。酥皮焗🥣周打魚湯絕對係必點😆,神級酥皮一勺🥄舀出 creamy 魚湯,入面仲有🐟魚肉粒粒,暖胃滋味!原鍋鮮蟹粥🦀熱辣辣,粥底綿滑🍚,蟹件肉厚鮮甜😋,超正呀!自助區💪除咗有多款一般放題飲品🧃之外,仲有 Hoegaarden 生啤🍺、BECK'S 生啤🍻、清酒🍶、梅酒🥃、紅/白酒🍷、益
另外🇹🇭泰式生虎蝦肉質彈牙🦐,蘸酸辣汁🌶️食好開胃😋。
魚籽🟠柚子醬鱆紅魚薄切🐟呢個組合食起上嚟好有層次又鮮味💫!
避風塘🥢大頭蝦炸到酥脆,🌶️辣椒蒜粒乾身又🧄惹味。
原鍋鮮蟹粥🦀熱辣辣,粥底綿滑🍚,蟹件肉厚鮮甜😋,超正呀!
自助區💪除咗有多款一般放題飲品🧃之外,仲有 Hoegaarden 生啤🍺、BECK'S 生啤🍻、清酒🍶、梅酒🥃、紅/白酒🍷、益力多燒酒😊等等嘅酒類飲品任飲。
另外有多款熟食🍲、中式點心🥟,中式甜品有椰汁雪耳燉木瓜♨️,甜品柜仲有勁多唔同款式嘅糕點甜品🍰。雪糕櫃有各式雪糕雪條🍦,最正係有唔同口味嘅 Haagen-Dazs 雪糕🍨添!
5天前 0 浏览
✨環境與服務店內裝潢是現代和風風格,座位寬敞(建議預約窗邊榻榻米區)。服務生效率高,漏單率低,追加菜色用手機掃碼即可,上菜速度合理。🦐必點推薦1. **豪華刺身拼盤:新鮮度驚艷!厚切鮪魚大腹、甜蝦、北海道帆立貝必點,牡丹蝦額外加價也值得。 2. 香煎鵝肝:外脆內嫩,入口即化炸乳鴿: 更是驚艷,皮脆肉嫩又多汁,完全不像放題水準!食材品質對得起價格,尤其適合多人聚餐能嘗更多菜色。下次會想試午市套餐(價格便宜3成!),推薦給想大啖高級日料又怕錢包破洞的你~

✨環境與服務

🦐必點推薦
2. 香煎鵝肝:外脆內嫩,入口即化
炸乳鴿: 更是驚艷,皮脆肉嫩又多汁,完全不像放題水準!

6天前
6天前 0 浏览
最近去咗旺角極尚大喜屋,真係一個食得開心嘅地方🍽️ 一入去就見到佢哋嘅自助區真係好豐富,唔單止有各式熟食,連點心都係任食,真係好抵!我試咗幾樣嘢,首先係刺身,真係新鮮得不得了!唔同種類嘅魚生,色澤靚,口感滑,食到口唔停🐟 跟住我叫咗海鹽燒大眼雞,原條外脆內嫩,鹽味剛好,食落去好開胃🍗 至於籠仔桑拿大頭蝦,蝦肉鮮甜,搭配佐料更添風味,真係一絕🦐而冬菇鮑魚花膠就更加值得一試,冬菇嘅香味同鮑魚嘅鮮味完美融合,翻本之選🍄 而豉椒炒蜆就係我最鍾意嘅一樣,豉椒嘅香氣配合蜆肉,味道濃郁,食完仲想再叫多一碟🦪最後仲食咗個椰皇燉蛋白,唔會太甜好正!總括來講,旺角極尚大喜屋真係一個食得開心又滿足嘅地方,適合同朋友聚餐或者慶祝特別日子🎉 如果你鍾意自助餐,呢度絕對值得一試!

最後仲食咗個椰皇燉蛋白,唔會太甜好正!

2025-07-10 0 浏览
星期一至四晚298 ,真係勁抵食勁多款食物選擇同埋勁多都好高質🧊 刺身拼盤|新鮮到爆燈!三文魚、吞拿魚入口即化,肉質鮮甜,切割完美,每片都係肥美的。🐟 蒸䱽魚|肉質嫩滑無腥味,蒸得剛好,保留住魚嘅鮮美精華。🦞 小龍蝦|蝦肉爽彈又鮮味十足,帶住啲甜香醬汁,好有層次感。🍶 熱清酒|香氣撲鼻,暖入心坎,襯刺身一流,飲落好有儀式感。🍹特色飲品+雪糕任食|有梅酒,熱清酒,椰青水,特別嘅白桃飲品,仲有冷泡茶!🧆 炸榴槤球|外脆內爆香,榴槤味濃但唔滯,榴槤控一定要食!我自己食咗五粒🦪 蒜香蠔|蠔肥美,蒜香撲鼻,一啖濃味爆汁,好有滿足感!一定一定一定一定要叫 🦪 蒜蓉粉絲蒸帶子|帶子鮮嫩,粉絲吸晒帶子汁同蒜蓉,完美結合!🍣 壽司|手握壽司新鮮度高,飯粒口感剛好,不會過硬或太黏。

星期一至四晚298 ,真係勁抵食

勁多款食物選擇同埋勁多都好高質

🐟 蒸䱽魚|肉質嫩滑無腥味,蒸得剛好,保留住魚嘅鮮美精華。

🍣 壽司|手握壽司新鮮度高,飯粒口感剛好,不會過硬或太黏。
📍極尚大喜屋高質抵食任飲任食日式放題🍣🍱🍤🎏人均$288任食兩小時,最近餐廳還推岀了數款新品💥✨避風塘炒大頭蝦鑊氣十足,香辣惹味✨海鹽燒大眼雞魚肉結實雪白,海鹽燒吃岀魚肉之鮮✨金不換薑蔥蠔皇煲推介!以瓦煲上盤,蠔身飽滿鮮甜,必食!✨辣酒煮海螺辣勁十足,麻辣刺激食物款式多樣化,主打日本料理,刺身、壽司、燒物、炸物天婦羅、一品料理、鍋物等等,自助區域還有冷盤、熱盤、多款前菜小食,飲品、甜品、軟雪糕、生果,應有盡有!餐廳以QR Code下單,必食刺身類,呑拿魚、油甘魚、劍魚腩、帶子、希靈魚、赤蝦,每款肥美鮮味;海膽軍艦即叫即製,海膽入口即溶化,左口魚壽司油脂滿滿,脆皮乳鴿肉質嫩滑外皮香脆。必食推介還有鵝肝多士、金湯慢煮鮑魚花膠盛、極尚椰皇燕窩燉蛋白.......甜品區也令你十分滿足!! 不同牌子的杯裝雪糕、雪條、雪糕批、甜筒應有盡有,飲品款式也超級多,每人$288的確CP值極高!極尚大喜屋 (旺角店)📍旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓
📍極尚大喜屋
高質抵食任飲任食日式放題🍣🍱🍤🎏

人均$288任食兩小時,最近餐廳還推岀了數款新品💥

✨避風塘炒大頭蝦
鑊氣十足,香辣惹味

✨海鹽燒大眼雞
魚肉結實雪白,海鹽燒吃岀魚肉之鮮

✨金不換薑蔥蠔皇煲
推介!以瓦煲上盤,蠔身飽滿鮮甜,必食!
✨辣酒煮海螺
辣勁十足,麻辣刺激

食物款式多樣化,主打日本料理,刺身壽司、燒物、炸物天婦羅、一品料理、鍋物等等,自助區域還有冷盤、熱盤、多款前菜小食,飲品、甜品、軟雪糕、生果,應有盡有!

極尚大喜屋 (旺角店)
📍旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓

2025-07-06 0 浏览
Sashimi and sushi 刺身及壽司🍣 一嚟到食放題就嗌咗個壯觀嘅刺身船,裏面有肥美嘅三文魚腩🐟、厚切油甘魚、冇乜沙嘅海螺🐚、肉質爽軟嘅松葉蟹腳🦀、肥美嘅大蝦🦐、小朋友都啱食嘅鮑魚片、有口感嘅希靈魚等,另外有多款用蔥花🌿、矜貴嘅黑松露、或者自家方式烹調嘅壽司,各有特色!🤍➋ - ➏ Japanese grilled skewers & cooked food 串燒、熟食類 🍢🍲熟食類別嘅選擇好多,自助吧就有唔少熱辣辣嘅炸物,另外仲可以叫唔同嘅串燒、壽喜燒、日式天婦羅🍤,而家仲有得嗌有鑊氣嘅避風塘炒大頭蝦海鹽焗海螺、海鹽燒大眼雞、酸酸甜甜又開胃嘅蜜蜜燒菠蘿🍍、相當有噱頭嘅籠仔桑拿大頭蝦,啱晒唔同人口味👍🏻🤍❼ - ❾ Beverages & desserts 🍨 飲品、甜品甜品同飲品嘅選擇一直都好多元化,除咗有甜品櫃10幾款一口homemade 甜品之外,仲有可以自己落手落腳整嘅軟雪糕🍦、經典意大利雪糕🍧、木瓜燉燕窩鮮奶🥛,而飲品都可以按個人喜好拎,啱晒配搭唔同食物!
Sashimi and sushi 刺身壽司🍣

串燒、熟食類 🍢🍲

2025-07-04 0 浏览
辛苦搵嚟志在食😜每次知道大喜屋有新產品推出我當然約埋好朋友一齊過嚟食返夠本, 每一次都唔會令我失望食得開心又滿足今次佢哋推出咗 👇🏻🍤避風塘炒大頭蝦🐚海鹽焗海螺🐟海鹽燒大眼雞🍍蜜蜜燒菠蘿🦪金不換薑蔥蠔皇煲🌶️辣酒煮海螺🦐籠仔桑拿大頭蝦鍾意食海鮮嘅,我今次真係啱晒每一樣都好鬼死正, 仲有我最鍾意嘅燒乳鴿,我一個人都食晒成隻😂😂😂之後甜品🍩🍦🍨🍧🍮都有好多款中西食全部有齊,飲品都係每次都唔會令我失望,有糖冇糖有酒精冇酒精全部都有🍾🍺🍻🍸☕️🍹🍶🥤辛苦做完嘢食一餐咁豐富嘅晚餐成個人都開心晒😬😬😬

今次佢哋推出咗 👇🏻
🌶️辣酒煮海螺
🦐籠仔桑拿大頭蝦

辛苦做完嘢食一餐咁豐富嘅晚餐成個人都開心晒😬😬😬

2025-07-03 0 浏览
尋日7月2日,見OpenRice網上有咁多好評我和我老婆兩人訂了5:30至7:30,我們準時5:30到達,經接待處確認後由侍應帶我們入座,但勢估唔到嚟食放題居然要搭枱,當時眼見還有大量空位(我右邊就正常枱和枱的距離,而我左邊枱和枱距離就約有3cm)剛好是兩位國內大漢,無論坐姿和傾談也十分豪邁,我和我老婆心知不妙,但既然一場嚟到,唯有隨遇而安,但係有一事不得不發火,我們5:35落單(經電話落單),所有落單食物正常速度送到,但唯獨魚子醬,只有頭一次有送來,之後第二次和第三次落單都無送過嚟,到6:05先至才第二次送過嚟,到6:25我忍不住到收銀處理論,後來有個經理過來問發生咩事,然後同佢講成件事,佢話可以幫我安排調位(當時眼望還有1X張枱無人)在理論其間魚子醬第三次送嚟,但我同經理講,你幫我埋單,已經無心情食,其實放題裏面嘅食物都係任食,但係我喜歡食果樣就變成限量,放心,一定唔會再幫襯👎🏻
極尚大喜屋(旺角店)是一間人氣極高的日式放題餐廳.主打高質任食放題,提供超過百款日式料理,包括刺身、壽司、燒物、煮物、甜品及飲品等。近期更推出多款海鮮熟食:避風塘炒大頭蝦、海鹽焗海螺、燒大眼雞、蜜蜜燒菠蘿.金不換薑蔥蠔皇煲.辣酒煮海螺.籠仔桑拿大頭蝦.烤榴槤等,吸引不少海鮮控前來朝聖. 旺角的極尚大喜屋,係日式放題中值得一試嘅店。餐廳空間寬敞,菜品豐富,刺身、壽司、熱菜、甜品一應俱全,性價比不錯,適合想暢快吃日料嘅人。//刺身類松葉蟹腳蟹肉彈潤,三文魚、油甘魚油脂適中、入口順滑,蜜汁鮑片有嚼頭,希靈魚、馬刀貝等刺身新鮮,脆爽清甜,甜蝦、大赤蝦口感扎實,種類夠多,能滿足刺身愛好者。//壽司類花之戀壽司造型精致,海膽魚籽拖羅蓉中餅風味融合得宜,厚切鵝肝壽司香滑,黑松露蟹肉芝士軟殼蟹卷創意足,將不同食材特色結合,口味有層次,值得嘗試。//熱菜&特色料理類金湯慢煮鮑魚花膠盛湯濃料足,鮑魚、花膠口感好;皇牌燒乳鴿王皮脆肉嫩;避風塘大頭蝦、海鹽焗海螺等海鮮料理發揮穩定;燒榴槤、脆炸貓山王等特色菜有新意;芝麻雞翼、椰皇燕窩燉蛋白等菜品也各有風味,能給味蕾帶來不同體驗。從刺身鮮度,到壽司創意,再到熱菜
極尚大喜屋(旺角店)是一間人氣極高的日式放題餐廳.主打高質任食放題,提供超過百款日式料理,包括刺身壽司、燒物、煮物、甜品及飲品等。近期更推出多款海鮮熟食:避風塘炒大頭蝦、海鹽焗海螺、燒大眼雞、蜜蜜燒菠蘿.金不換薑蔥蠔皇煲.辣酒煮海螺.籠仔桑拿大頭蝦.烤榴槤等,吸引不少海鮮控前來朝聖. 旺角的極尚大喜屋,係日式放題中值得一試嘅店。

餐廳空間寬敞,菜品豐富,刺身壽司、熱菜、甜品一應俱全,性價比不錯,適合想暢快吃日料嘅人。

//刺身

//壽司

//熱菜&特色料理類

刺身鮮度,到壽司創意,再到熱菜多元,極尚大喜屋把日式料理常見美味做齊整,想一次試多種日料風味,這兒算不錯選擇,能吃得滿足又輕鬆。
今天與好友到旺角一間主打抵食日式放題皂人極尚大喜屋品嚐是日晚餐!餐廳空間寬敞,座位舒適。自助區分類清晰,冷熱飲品、甜品、熱食等分區擺放,取餐方便。服務員態度友善,上菜速度快。 新品任食推介避風塘炒大頭蝦大頭蝦肉質鮮甜,外殼炒得香脆。 海鹽焗海螺海螺肉質彈牙,以海鹽焗製,保留了鮮甜原味。 海鹽燒大眼雞魚皮燒得香脆,魚肉嫩滑多汁,鹽燒方式帶出魚的鮮味。 蜜蜜燒菠蘿原隻去皮菠蘿燒烤後,外層微焦,內裡香甜多汁,酸甜解膩。 金不換薑蔥蠔皇煲蠔肉肥美飽滿,薑蔥香氣濃郁,搭配金不換(九層塔)的獨特香氣。 辣酒煮海螺微辣帶酒香,海螺肉質鮮嫩。 籠仔桑拿大頭蝦以蒸籠方式烹調,保留蝦的鮮甜,肉質爽彈。 其他必試菜式-刺身:三文魚、油甘魚、帶子、赤蝦等新鮮肥美,海膽軍艦更是回本之選。 金湯慢煮鮑魚花膠盛:花膠軟腍入味,鮑魚彈牙,湯汁濃郁,養顏滋補。 甜品與飲品Haagen-Dazs 雪糕,多款口味任選。 燒榴槤:外層微焦,果肉香甜濃郁。

服務員態度友善,上菜速度快。

新品任食推介

避風塘炒大頭蝦
大頭蝦肉質鮮甜,外殼炒得香脆。

海鹽焗海螺
海螺肉質彈牙,以海鹽焗製,保留了鮮甜原味。

海鹽燒大眼雞
魚皮燒得香脆,魚肉嫩滑多汁,鹽燒方式帶出魚的鮮味。

蜜蜜燒菠蘿
原隻去皮菠蘿燒烤後,外層微焦,內裡香甜多汁,酸甜解膩。

金不換薑蔥蠔皇煲

辣酒煮海螺
微辣帶酒香,海螺肉質鮮嫩。

籠仔桑拿大頭蝦
以蒸籠方式烹調,保留蝦的鮮甜,肉質爽彈。

其他必試菜式

甜品與飲品
Haagen-Dazs 雪糕,多款口味任選。
燒榴槤:外層微焦,果肉香甜濃郁。

2025-06-26
  • 甜品
  • 飲品
  • 刺身拼盤
2025-06-26 91 浏览
第一次去雅蘭中心極尚大喜屋餐廳佔地寬敞,座位間距合理,不會讓人感到擁擠,裝修風格簡潔明亮刺身拼盤中的油甘魚鮮甜,肉質緊實;帶子則鮮嫩爽口,沒有腥味。特別值得一提的是「極品大赤蝦」,蝦肉飽滿彈牙,甜度十足燒物方面,「海鹽燒大眼雞」外皮微焦,魚肉保持嫩滑,鹽香突出;「蜜蜜燒菠蘿」酸甜多汁。而「川味燒鮮蠔」則以香辣蒜蓉鋪滿肥美蠔肉,惹味非常。中式熱食同樣精彩,「金湯慢煮鮑魚花膠盛」花膠炆至軟腍入味,鮑魚爽口彈牙,冬菇爽諗滑。鮮蟹粥都好鮮甜燒乳鴿皮脆肉嫩,建議趁熱食用甜品中~椰皇燕窩燉蛋白最受歡迎,燉蛋白滑嫩,帶有淡淡椰香,上面還鋪有滋補的燕窩,椰汁燉木瓜都係養顏之選金枕頭榴蓮燒榴蓮經過燒烤後香氣更加濃郁,果肉柔軟香甜

燒乳鴿皮脆肉嫩,建議趁熱食用
金枕頭榴蓮燒榴蓮經過燒烤後香氣更加濃郁,果肉柔軟香甜
2025-06-23
📍極尚大喜屋😍旺角超高質素日式放題😗👍~餐廳環境乾淨❤️食物質素高🥳店員服務態度好👍~刺身種類非常多😍全部都勁新鮮🥰👍包括有松葉蟹腳,三文魚,油甘魚,北寄貝,仿鮑片,希靈魚,北海道帶子,赤貝,象拔蚌,赤蝦,甜蝦等等❤️😍👍~熟食方面都應有盡有🥰❤️個人特別推介嘅包括有薯仔牛柳粒,鹽燒牛舌,酥皮湯,燒乳鴿❤️😘😍👍~Häagen-Dazs雪糕任食😍食返兩杯都回本👍真係蝕住做😂😂👍~自助吧勁多高質選擇😍飲品有汽水,酒類,自製茶👍生果甜品都好多種🥰食到停唔到口❤️📍極尚大喜屋 (旺角)旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓
📍極尚大喜屋😍旺角超高質素日式放題😗👍

~餐廳環境乾淨❤️食物質素高🥳店員服務態度好👍

~熟食方面都應有盡有🥰❤️

~Häagen-Dazs雪糕任食😍
食返兩杯都回本👍真係蝕住做😂😂👍

📍極尚大喜屋 (旺角)
旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓
2025-06-24 1043 浏览
最近同屋企人嚟咗依間日式放題店發現大驚喜🥰餐廳座位闊落,坐得好舒服,仲要餐點勁快送黎😍餐廳不時會update 一下新menu,今次有我最鐘意嘅主題😋大頭蝦😍勁好食😋蝦肉好彈牙,鮮味🥳我地點左籠仔桑拿大頭蝦同避風塘炒大頭蝦🫶🏻 海鹽燒大眼雞🥰真心大條,入面肉質嫩嫩,仲要唔多骨😋唔會腥😍金不換薑蔥蠔皇煲,蠔大大隻用薑蔥煎香🥳味道好野味🤩同埋用煲仔上,熱辣辣🤤自助區入邊有唔同種類嘅點心,仲有小炒🥰當然仲唔少得甜品雪糕,水果🤤飲品連酒類飲品都有👍🏻刺身方面,大赤蝦同甜蝦都勁鮮甜🦐油甘魚同三文魚🐟都係厚切,超級新鮮😋最深刻嘅係牛油果吞拿魚壽司同埋火炙左口魚🥰脆卜卜嘅乳鴿,外脆肉嫩😋仲有西京燒比目魚都係必點項目🥰仲有其他煮物都吸引🥰椰皇燕燉蛋白😋食到滑滑,又滋潤😍榴槤任食真係超滿足🤩

海鹽燒大眼雞🥰真心大條,入面肉質嫩嫩,仲要唔多骨😋唔會腥😍

最深刻嘅係牛油果吞拿魚壽司同埋火炙左口魚🥰

脆卜卜嘅乳鴿,外脆肉嫩😋仲有西京燒比目魚都係必點項目🥰

仲有其他煮物都吸引🥰

椰皇燕燉蛋白😋食到滑滑,又滋潤😍榴槤任食真係超滿足🤩

2025-06-23 1365 浏览
每隔一段時間總會來到大喜屋大食一餐,這裏食物應有盡有,食物種類又多,有刺身、壽司、鍋物、炸物和甜品等!店員安排入座後可以用QR code落單非常快捷方便,另外自助區亦有多款食物選擇,有冷盤、熟食、麵豉湯、沙律吧、點心、老火湯、甜品和飲品等供應。我們入座後第一時間點了一盤刺身,好三文魚食落充滿魚油香味,北海道帶子新鮮軟滑,北寄貝色澤新鮮爽口!燒牛舌/雞軟骨燒得好香口入味,加少少檸檬汁已經好好食。鮮甜蟹粥-粥底煮得軟綿綿,食落帶點鮮甜,加入粟米粒,口感更加豐富美味。燒乳鴿乳鴿燒至金黃色,生熟度適中,咬落多汁,啖啖肉簡單調味已經好好食!海鹽焗海螺海螺粒粒都大大隻,肉質好新鮮彈牙,簡單用鹽做調味已經帶出鮮甜。炸物點了兩款,有榴槤和香芋,榴槤咬開即時流出好吸引,香芋丸炸到金黃色好香脆。食埋雪糕做甜品這一餐非常滿足👍
每隔一段時間總會來到大喜屋大食一餐,這裏食物應有盡有,食物種類又多,有刺身壽司、鍋物、炸物和甜品等!店員安排入座後可以用QR code落單非常快捷方便,另外自助區亦有多款食物選擇,有冷盤、熟食、麵豉湯、沙律吧、點心、老火湯、甜品和飲品等供應。我們入座後第一時間點了一盤刺身,好三文魚食落充滿魚油香味,北海道帶子新鮮軟滑,北寄貝色澤新鮮爽口!
燒牛舌/雞軟骨
燒得好香口入味,加少少檸檬汁已經好好食。
燒乳鴿
海鹽焗海螺
食埋雪糕做甜品這一餐非常滿足👍
2025-06-21 1593 浏览
旺角極尚大喜屋嘅放題真係好正,有過百款食物任飲任食,仲定期會推出新菜式,驚喜十足❤️今期就推出左避風塘炒大頭蝦、海鹽焗海螺、海鹽燒大眼雞、蜜蜜燒菠蘿、金不換薑蔥蠔皇煲、辣酒煮海螺、籠仔桑拿大頭蝦,款款都令人回味😋首先,避風塘炒大頭蝦係一個必試嘅招牌菜,蝦肉鮮甜,炒得香脆,配上特製嘅香蒜醬,味道濃郁,令人停唔到口🤤籠仔桑拿大頭蝦都好正,蝦肉勁鮮甜😋海鹽燒大眼雞亦係一個唔可以錯過嘅選擇,外脆內嫩,鹽焗嘅方法令魚肉保留咗原汁原味,搭配上檸檬汁,味道更加出色🤩而蜜蜜燒菠蘿都好驚喜,原隻去皮🤩菠蘿經過燒烤後,香氣四溢,外焦內嫩,甜度適中,消滯又開胃🤤辣酒煮海螺有少少微辣,酒香四溢,海螺肉質鮮美,令人食到好過癮🤭再加上海鹽焗海螺,海螺肉質彈牙,焗到恰到好處,鹽香味令海螺更加鮮美😚📍 極尚大喜屋 (旺角)旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓

📍 極尚大喜屋 (旺角)
旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓

2025-06-17