2025-07-05 886 浏览
中午時間去到觀塘食放題,12:00之前未夠鐘已經排緊隊,好彩有book定位😻入到去座位間隔舒適,枱與枱之間都有一定嘅距離今日帶媽咪黎,都覺得坐得舒適☺️-今期重點推介,藍鯨吞拿魚刺身油脂均勻入口鮮甜,其他刺身都好出色例如甜蝦大大隻剝咗殼,新鮮好味。😋仲有藍鯨吞拿魚鐵火卷👍-熟食方面今次有新嘅鹽焗膏蟹,膏蟹嚟到嘅時候好多膏啊,我就叫咗一件試吓先,鹽焗蟹係會食到蟹嘅鮮味,一客一件如果鍾意食蟹嘅就叫多幾件嚟食啦。-鵝肝多士每次都是必要的,鵝肝大大件油脂非常豐富,好香濃,好好味。仲有鵝肝壽司!-川燒珍寶鮮蠔燒,有少少香辣嘅感覺!隻蠔好新鮮!-王牌乳鴿王,每次嚟親都會食!因為真係外皮炸到脆卜卜,裏面啲肉質好嫩!-燒榴槤,平時屋企多數食開普通一個榴連,呢度嘅榴槤係燒完仲更加香!更加濃味😋😋-飲品區有多款嘅果汁汽水啤酒任飲,同朋友一路傾偈一路飲嘢一路食飯,非常滿足。-甜品區都有多款甜品選擇,又有好多款雪糕雪條,簡直食到飽為止啊。

-川燒珍寶鮮蠔燒,有少少香辣嘅感覺!隻蠔好新鮮!

2025-07-02
  • 壽司
2025-06-07 6180 浏览
基本上格局都好分明,冷盤熟食區一目了然。個人會推薦麻辣雞腎同泡菜。因為呢兩樣酸酸辣辣開胃,等之後可以試到其他更多唔同款式嘅美食。至於刺身類,都保持到一貫水準,鮮味足夠。重要嘅係三文魚一定係厚切!厚切三文魚帶出嘅嗰種魚油香,喺口腔真係感覺到大滿足。如果食到生蝦嘅可以點幾隻,因為黑嘅酸甜醬可以中和下三文魚嘅油膩感。鍾意食海膽嘅,絕對可以叫個海膽手卷。白飯量唔多,但海膽多!一口咬落去,鮮味十足。我都忍唔住叫咗三卷。而熟食方面,必推介金鑽燒蠔,因為嚟嘅蠔都隻隻好飽滿,食落去蠔汁足夠,蒜香十足。吉列蠔其實都好正,但我私心鍾意金蒜燒蠔更多。而鵝肝梗係必試啦,雖然好邪惡高脂,但呢啲咁香口誘人嘅美食,又點可以唔試呢?食落去滿口鵝油香,至少食兩件先夠!當然想清少少可以試吓燒雞軟骨,加少少檸檬汁清新去油膩。而燒比目魚係我食放題必叫嘅,因為真係好滑好香。私心推介一定要叫埋燒榴槤,因為平時都唔會喺屋企特別整,呢度啲榴槤軟糯十足,我敢講我至少食咗三件。最後當然唔少得嚟返杯Häagen-Dazs收尾啦!日本版嘅黑朱古力真係幾好食!個人推薦度爆燈!

吉列蠔其實都好正,但我私心鍾意金蒜燒蠔更多。

而燒比目魚係我食放題必叫嘅,因為真係好滑好香。

收工去咗觀塘的極尚大瀛喜日本料理,晚市放題任食,最近推出的日本版Häagen-Dazs,任食金枕頭榴槤燒,高性價比的美食體驗。餐廳的裝修風格現代而典雅,簡約的木質設計搭配柔和的燈光,營造出一個舒適的用餐環境。家庭聚餐還是朋友聚會,都是一個理想的選擇。掃描QR code 自助落單,餐牌的榴槤和刺身立即吸引了我的目光。極品金枕頭榴槤燒馬拉甜品界的明星,榴槤的濃郁香氣,肉質細膩,味道甘甜,吃得出有一點焦糖的甜味,欲罷不能。川燒珍寶鮮蠔燒帶著淡淡的海洋氣息,蠔鮮味無比,口感緊實,鮮美多汁。刺身:象拔蚌、松葉蟹腳、磯煮鮑魚、甜蝦、赤貝、三文魚、油甘魚、希靈魚、池魚、北寄貝、八爪魚、北海道帶子、赤蝦。新鮮的象拔蚌、松葉蟹腳和磯煮鮑魚,每一樣都擺放得恰到好處,色彩鮮豔,非常新鮮,美味的刺身令人垂涎。象拔蚌肉質鮮美,口感彈牙。松葉蟹腳蟹肉豐滿,味道鮮甜。刺身拼盤,三文魚、油甘魚和赤貝等應有盡有,三文魚鮮嫩多油,富含Omega-3。油甘魚肉質結實,味道醇厚。無論是視覺還是味覺上都讓人忍不住想要品嚐。磯煮鮑魚鮑魚嫩滑,帶有海洋的鮮味。鐵板鵝肝多士絕對不會讓你失望,外焦內嫩,搭配香脆的多士,口感層次分明,令
極品金枕頭榴槤燒
川燒珍寶鮮蠔燒
帶著淡淡的海洋氣息,蠔鮮味無比,口感緊實,鮮美多汁。
刺身
象拔蚌肉質鮮美,口感彈牙。松葉蟹腳蟹肉豐滿,味道鮮甜。
磯煮鮑魚
鮑魚嫩滑,帶有海洋的鮮味。

鐵板鵝肝多士
絕對不會讓你失望,外焦內嫩,搭配香脆的多士,口感層次分明,令人回味無窮。
香芒芝味魚生簿脆,獨特搭配。
法式紅酒藍莓鵝肝
既有法式的高貴,又不失日式的細膩,令人驚喜。
蒲燒鰻魚
肉質鮮嫩,搭配特製醬汁,讓人感受到濃厚的日式風味。
王牌乳鴿
紅燒蟹肉花膠翅
吉品鮑汁鮑魚飯
這裡熱食菜式的質素也令人讚賞。
壽司
藍鰭吞拿魚
炙燒焦糖鵝肝
海膽拖羅蓉劍魚腩
蒜香牛油熟帶子
燒鹽醬和牛肩胛
鮟鱇魚肝池魚王
醬燒左口魚邊
至於壽司有我喜歡的藍鰭吞拿魚,口感滑嫩,味道清新鮮美,適合生食。肉質鮮甜的燒鹽醬和牛肩胛,口感彈牙。炙燒焦糖鵝肝,口感脆嫩,極具質感。
自助區:
走進自助區,海鮮、冷盤、沙律、小食、黑松露煙三文魚,琳瑯滿目,口感滑嫩,色澤鮮豔。
梅酒、清酒、啤酒任飲
梅酒清酒飲一兩樽返晒本,我鍾意飲佢嘅日本果味啤酒,蜜桃味、檸檬味,微醺感覺真好。
甜品
日本版Haagen-Dazs及movenpick任食
海燕窩椰汁燉木瓜
楊枝甘露拼九份芋圓
這裡晚市放題的性價比無可挑剔,高質食材和豐富菜式,合理的價格,感到非常划算。尤其是海燕窩椰汁燉木瓜和日本版Haagen-Dazs雪糕任食,更是為這個放題增添了不少亮點。
庆祝纪念
生日
  • 壽司
  • 蒲燒鰻魚
  • 刺身拼盤
  • 御品鮑汁燴花膠
  • 日本版Haagen-Dazs雪糕任食
6天前 0 浏览
放假同朋友去左大瀛喜食放題,餐廳有唔同款式嘅嘢食選擇,超級豐富刺身一入去就已經被新鮮嘅刺身吸引,特別係三文魚,入口滑溜,無腥味,實在好味!壽司我試咗花之戀壽司同三文魚壽司,花之戀色彩繽紛,米飯鬆軟,搭配新鮮材料,令人食到停唔落口。扇貝超嫩滑,唔多講,海味十足,真係一口接一口。油鹽焗膏蟹呢道菜真係驚喜!蟹肉豐滿,膏油香滑,焗得啱啱好,味道真係一流。榴槤對於榴槤迷嚟講,呢個必試,味道濃郁,真係好正!木瓜燉奶甜而唔膩,口感輕盈,完美作為餐後甜品。雪糕多種口味任你選,特別係抹茶雪糕,清新又消暑。飲品佢哋嘅日式茶飲都幾好,清爽可口,搭配整餐一流。總括來講,大瀛喜無論係味道、環境同服務都好出色,值得一試!下次一定會再嚟!

刺身

壽司

扇貝
超嫩滑,唔多講,海味十足,真係一口接一口。

油鹽焗膏蟹

榴槤
對於榴槤迷嚟講,呢個必試,味道濃郁,真係好正!

木瓜燉奶
甜而唔膩,口感輕盈,完美作為餐後甜品

雪糕
多種口味任你選,特別係抹茶雪糕,清新又消暑。

飲品
佢哋嘅日式茶飲都幾好,清爽可口,搭配整餐一流。

2025-06-25
今期大瀛喜做緊任食油鹽焗膏蟹同任食藍鰭吞拿魚刺身,好正呀~ღ 油鹽焗膏蟹油鹽焗膏蟹口感好正!蟹膏非常濃郁、濕潤又滑,肉質鮮甜細嫩,帶住陣陣鹹香同油香,層次豐富😋ღ 藍鰭吞拿魚口感柔軟細嫩,脂肪豐富,入口即溶,食落唔油膩仲有超多選擇:✨刺身/壽司🍣有三文魚、甜蝦、赤蝦、油甘魚、北寄貝、帶子等等,新鮮又肥美,唔會有雪味👍🏻✨燒物/天婦羅鐵板鵝肝多士、蒜片燒汁一口牛、川燒珍寶鮮蠔燒同埋外脆內嫩嘅芝麻雞翼,特別推介牛舌同芝麻雞翼✨熟食/小食炸雞、流心紅糖糍粑、燒菠蘿🍍、鍋物、主食連烏冬都有✨甜品/飲品自助區有雪糕、清酒、啤酒🍻、罐裝飲品、冷泡茶同多款甜品
今期大瀛喜做緊任食油鹽焗膏蟹同任食藍鰭吞拿魚刺身,好正呀~

ღ 油鹽焗膏蟹

ღ 藍鰭吞拿魚
口感柔軟細嫩,脂肪豐富,入口即溶,食落唔油膩

仲有超多選擇:

刺身/壽司🍣

✨燒物/天婦羅

✨熟食/小食
炸雞、流心紅糖糍粑、燒菠蘿🍍、鍋物、主食連烏冬都有

甜品/飲品
自助區有雪糕、清酒、啤酒🍻、罐裝飲品、冷泡茶同多款甜品
2025-07-01 0 浏览
觀塘嘅放題都有唔少,今次揀咗呢一間,滿足我最近想食放題嘅胃口。book咗枱食七點,去到,直入座位,呢度嘅枱都比較細,坐得好迫。一坐底即叫一堆刺身,用QR code叫,都好快就嚟到。刺身鮮甜肥美,大推三文魚同甜蝦。熟食方面,種類有好多,我哋食咗牛肉鍋,蟹皇翅,薑蔥炒蟹,乳鴿,串燒,羊架,雞翼,全部都好好味。佢仲有鵝肝多士,不過味道就一般。而衛生方便就差少少,佢啲碟有啲污糟,我哋都用自己紙巾抹完先夠膽用。

一坐底即叫一堆刺身,用QR code叫,都好快就嚟到。

刺身鮮甜肥美,大推三文魚同甜蝦。

2025-05-15
  • 壽喜燒牛肉鍋
2025-06-30 0 浏览
同大食朋友食嘢梗系要食 #任食 #放題 呢間 #極尚大瀛喜 出名性價比高 就同朋友嚟試下自助區有海量飲品(酒精飲品都有得任飲)❤️水果🧡冷盤💛點心💚熱食💙甜品(自家制又有 任食 #häagendazs 都有😍)💜🌟必食推介🌟藍鰭吞拿魚🐠鹽焗膏蟹🦀燒榴連🍋牛油煮蜆🐚鵝肝多士🪿鮑魚🐟海膽手卷🍣燉木瓜🍲炸鮮奶🥛Haagen Dazs🍧一個價錢 多種享受 性價比極高呀😍唔怪之得平日中午都依然滿座

🌟必食推介🌟

2025-06-21 1392 浏览
最近約朋友食飯,發現放題真係最方便,個個岩食!我哋去咗觀塘極尚大瀛喜,真係一個性價比高嘅好地方!每一道菜都好唔錯👍🏻凍海鮮方面,凍蝦鮮甜,肉質彈牙。翡翠螺肉質緊實,配上特製醬汁,突顯鮮味。青口新鮮,味道清甜,肉質肥美刺身方面,甜蝦肉質細膩,甜味十足。赤蝦鮮美,肉質滑嫩,都幾甜!北寄貝質地緊實,清新爽口。三文魚油脂豐富,入口即溶,每一口都好滿足!壽司方面,赤蝦海膽壽司海膽嘅香氣同赤蝦嘅鮮味完美結合,口感層次分明,有驚喜!焦糖鵝肝壽司好特別,鵝肝滑順,搭配焦糖又幾襯!海鮮方面,豉汁蒸白鱔肉質鮮嫩,豉汁香味濃郁,蒸得岩岩好!金蒜焗蠔非常惹味,蠔肉大大粒,鮮甜肥美。鹽焗膏蟹真係大推!鹽焗完美鎖住蟹肉鮮味,又多膏!超正👍🏻牛油蒜蓉大蜆既蜆肉大大粒又鮮甜,同牛油蒜蓉超夾!其他小食方面,芝麻雞翼外脆內嫩,每次必吃!西京燒銀鱈魚魚肉柔嫩,超入味,好食🤤另外有個鮑魚花菇燴飯,鮑魚同花菇好味,飯吸收咗所有美味,口感豐富喂👍🏻甜品方面,烤金枕頭外脆內軟,香甜可口,食唔停口。貓山王榴槤炸彈濃郁嘅榴槤香味,金黃酥脆,係榴槤迷嘅最愛😍🤤餐廳仲提供Haagen-Dazs同Movenpick任食👍🏻回本呀!呢間放題無

海鮮方面,豉汁蒸白鱔肉質鮮嫩,豉汁香味濃郁,蒸得岩岩好!
牛油蒜蓉大蜆既蜆肉大大粒又鮮甜,同牛油蒜蓉超夾!

餐廳仲提供Haagen-Dazs同Movenpick任食👍🏻回本呀!呢間放題無論係食材質素、環境或服務都非常值得一試,性價比高,推薦大家去試一下!
2025-06-20 1146 浏览
元朗放題天花板,今日又嚟元朗食極尚大瀛喜, 已經食過好多次, 質素每次都保持到。基本上食到嘅刺身佢都有三文魚、希靈魚、吞拿魚之外仲有鮑魚,全部都新鮮。熟食方面有屋企長輩至愛嘅花膠, 豉椒炒鱔,海鮮粥等等,海鮮粥足料鮮味。 我自己最鍾意就係乳鴿同榴槤每次都係重點必食。等嘢食嘅時候仲可以出去自助吧,有好多冷盤。飲品選擇亦都好多啤酒、汽水、 清酒、梅酒樣樣齊。甜品都有好多選擇,但最吸引的一定係Haagen-Dazs同Movenpick係任食。8點半後仲有優惠,性格比好高。
2025-06-17 1177 浏览
同朋友慶祝生日諗吾到食咩最好就系去食放題,就算兩個人都可以食到多款吾同種類嘅食物,每款叫一兩件黎試,幾爽。放題種類繁多,有刺身,火炙壽司,壽司,串燒,燒物,天婦羅,一品料理,煮物,炸物,期間限定嘅紅燒乳鴿,楊枝甘露小丸子,鵝肝壽司等等,應有盡有,無限量飲品,甜品,雪糕供應,你話系咪正先。每次食日式放題必點甜蝦,生蝦,今次重食到泰式生蝦,出面食一碟閒閒地都過佰元。另外鹽焗羔蟹,實肉多羔,海膽手卷,蟹黃鮮鮑魚粥,鮮甜美味,超正,最後當然吾少得我最愛嘅金枕頭榴槤燒,同埋häagen-dazs 雪糕啦!

放題種類繁多,有刺身,火炙壽司壽司,串燒,燒物,天婦羅,一品料理,煮物,炸物,期間限定嘅紅燒乳鴿,楊枝甘露小丸子,鵝肝壽司等等,應有盡有,無限量飲品,甜品,雪糕供應,你話系咪正先

2025-06-11
  • 蟹粥
  • 西京燒比目魚
2025-06-14 994 浏览
一坐低,第一時間梗係喪叫刺身啦!佢啲三文魚真係肥美到會閃,入口即溶,甜到你以為自己喺北海道!甜蝦更加係MVP,鮮甜到震,食到你停唔到口。雖然係放題,但啲魚生片得都幾靚仔,唔會好似碎上咁。不過要提一提,壽司就留番少少quota喇,始終飯會霸住個胃,你懂的。熟食方面都有驚喜!燒物選擇多到你花多眼亂,我個人激推佢個雞軟骨串燒,燒到香脆可口,食到我喉嚨痛都要食架喇~燒牛舌都唔錯,夠晒juicy。天婦羅炸得夠乾身,唔會成口油。連啲炸物同串燒都算有水準,真係做到「總有一款啱你心水」。好啦,講到重點!呢間嘢雖然食得過,但你都要有心理準備變身做個「追單大師」!因為佢哋有時真係會忙到「甩甩漏漏」,你落咗單之後,可能要等一陣,或者溫馨提示吓啲侍應哥哥姐姐。有時見住隔離枱早過你落單但嘢食遲過你到,嗰種感覺真係又愛又恨。不過為咗啲美食,做個「追單大師」都係值得嘅!總結嚟講,如果你係大胃王,又鍾意食刺身、燒物,極尚大瀛喜絕對係你嘅天堂。但記住,食之前做定心理準備,準備好你嘅「追單聲」,咁就包保你食到捧腹而回,滿載而歸啦!

2025-06-03 3240 浏览
.每次同朋友聚會揀餐廳無頭緒食咩菜式就會揀食放題,今次大家都係觀塘區,就揀左呢間極尚大瀛喜.先黎食個刺身拼盤,淨係望張相都知款式多而震撼:松葉蟹腳、三款蝦刺身:大大隻赤蝦、甜蝦及泰式虎蝦、磯煮鮑魚、三文魚、油甘魚、北寄貝、帶子、象拔蚌....足十款!款款都新鮮又厚切.當然唔止咁少嘢食啦,掃個qR code,仲有好多壽司、卷物、焗海鮮、炸物、料理、麵類等等....不得不介紹重本推介:油鹽焗膏蟹係海鮮酒家食逐隻計錢,呢度任食,仲要好好肉.籠仔豉汁蒸白鱔白鱔好肥美呀,而且味道好味.川燒珍寶鮮蠔燒大大隻蠔仲痴住個殼(即係唔係殼無限重用,安心食用),蠔肉肥美唔腥,加上香辣惹味炸蒜燒成.鐵板鵝肝多士Encore之選,鵝肝入口即化,滿口油香,襯托香脆多士及香醋汁中和,滿分.吉品鮑汁鮑魚一口花菇飯豪華粵菜,點都要試試,味道都似大師級作品.以為已經介紹完?自助區仲有好多好野介紹!先飲碗蟲草花燉雞湯,飲完暖笠笠又養生多款涼拌小食、麻辣小龍蝦、蒸蝦餃燒賣小籠包等小食任拎,唔少得日本果汁油啤酒各式飲品雪糕雪條當然唔少得,特別係有日本版haagendaz 及dreyer's!.呢間放題料理真係好多選擇,食材又高

不得不介紹重本推介:
油鹽焗膏蟹

係海鮮酒家食逐隻計錢,呢度任食,仲要好好肉

籠仔豉汁蒸白鱔

白鱔好肥美呀,而且味道好味
川燒珍寶鮮蠔燒

鐵板鵝肝多士

吉品鮑汁鮑魚一口花菇飯

豪華粵菜,點都要試試,味道都似大師級作品

呢間放題料理真係好多選擇,食材又高質!食到好滿足!
晚飯黃金時間3百零蚊食到n款野食,質素似食左自助餐,性價比高。
2025-05-29
庆祝纪念
生日
2025-06-02 2573 浏览
試過好多間唔同嘅放題呢間相對價錢比較合理另外選擇有多好多無論係熟食定係刺身種類都OK 最緊要係有好多雪糕食雪糕一啲都唔麻虎有H牌另外仲有好多唔同種類嘅飲品經過可以值得一試
試過好多間唔同嘅放題
另外仲有好多唔同種類嘅飲品
經過可以值得一試
外卖自取
2025-06-01 2806 浏览
最新推出還有油鹽焗蟹超有興趣,食物質素高新鮮。不過整間舖頭都太多人了,水洩不通,有少少嘈吵。可能香港人好鍾意食放題。鮑魚花菇🍄飯、豉汁蒸白鱔🐟、金湯燴花膠等[刺身]🦪鮑魚、北海道帶子、泰式虎蝦🍤等[壽司]🍣三文魚腩、海膽拖羅蓉劍魚腩、花之戀等🥩法式香草燒羊架、西京燒比目魚等🍡貓山王炸榴蓮、北海道牛乳鮮奶卷等🫕壽喜燒牛肉鍋、鮑魚皇帝蟹黃粥等[甜品],幾十款飲品、蛋糕、限定芋圓楊枝甘露🥭等。新出日本版日本版的Häagen-Dazs及movenpick任食🍧

[一品料理]
鮑魚花菇🍄飯、豉汁蒸白鱔🐟、金湯燴花膠等

[刺身]🦪
鮑魚、北海道帶子、泰式虎蝦🍤等

[壽司]🍣
三文魚腩、海膽拖羅蓉劍魚腩、花之戀等

[燒物]🥩
法式香草燒羊架、西京燒比目魚等

[炸物]🍡
貓山王炸榴蓮、北海道牛乳鮮奶卷等

[煮物]🫕
壽喜燒牛肉鍋、鮑魚皇帝蟹黃粥等

[甜品],
用餐优惠
試食活動
大癲!大瀛喜有任食油鹽焗膏蟹,我呢啲愛蟹人士唔可以錯過,蟹肉雪白,膏又夠多夠濃,啖啖都好滿足,encore咗3碟🤪另外刺身勁好味,超超超厚身,深海池魚好有咬口,三文魚腩油脂係口腔爆發,蝦新鮮爽口,一大盤10分鐘就KO咗😗串燒都有好多選擇,牛舌好有咬口,菠蘿好juicy,啖啖都爆晒汁,酸甜中和咗其他美食嘅油膩感😬仲有凍熟蝦好好好食,肉質Q彈,我自己起碼食咗10幾隻😆雪糕茶飲等等都非常之多元化,最近佢哋仲有呢個日本版嘅Häagen-Dazs同埋Movenpick,開心到爆炸,飽到抱住個肚仔走🫶🏻

2025-05-28