2024-05-05 166 浏览
好多年前都有幫襯過呢間車仔麵檔,佢喺街坊之間都算係咁出名。開業起碼超過十幾二十年,一直都保持住唔錯嘅水準。佢個款式喺車仔麵嚟講都算好創新同多款式,有好多選擇。今日我比較傳統,就選擇咗牛腩湯底嘅車仔麵。配料方面揀咗豬腸蘿蔔。佢嘅豬腸處理得好乾淨,冇乜腥味,而且煮得啱啱好,口感爽脆。蘿蔔就燉得腍腍,入味又清甜。配埋一啲蔬菜,食完覺得好滿足。唯一美中不足嘅就係樓面姐姐嘅態度比較敷衍。可能咁啱人多,佢接應唔到。不過整體嚟講我都係幾滿意呢間車仔麵店嘅。
2024-04-28
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 車仔麵
2023-11-16 422 浏览
之前來過一次這間極滋味食階,上次印象都冇咁平。今次就咁樣直接衝入去圈三個餸加個米線,原來只需$36 ,因為我沒有加嘢飲。但是在車仔麵的選單上,任你選擇,麵,菜、肉、丸子、任何材料都不用加錢,這樣就彰顯了車仔麵的奧義,因為其實樣樣餸,物價都不算差太遠。你覺得比昂貴的,比少兩嚿咪喺返度。那些什麼新式車仔麵店,腸仔、魚蛋$7、牛腩$9、炸豬扒$13 、特製豬腸$18,只會令我推門入去嘅念頭都失去,就連第一次生意都做唔成。呢間極滋味,它的沙嗲醬帶點花生未到,辣菜譜辣得來夠深入,而辣椒油味道帶點酸辣,不像是老乾媽那種辣,又像潮洲辣椒油以外加了少許酸辣,因此,三種是不同程度的辣味,用來配車仔麵,相當可口。米線份量不太多,但也不是一箸夾起晒那種,尚算大點兒咬口;豬大腸竟然有八件左右,亦都算是分量十足;牛筋腩,的確有筋有肉,亦都有牛筋,另外亦都有半筋半肉,那些台式牛肉店,有時標榜半筋半肉,然之後得兩三件就可以買接近一舊水,其實這些港式車仔麵亦都有半筋半肉;酸齋只有兩件,但是兩件都非常大舊,質地厚,吸湯能力一流。可能由於對面有很多工廠大廈以及辦公室,因此有不少人會過來買外賣,經常有不少男女在門口囤積,但
之前來過一次這間
極滋味食階,上次印象都冇咁平。

今次就咁樣直接衝入去圈
只會令我推門入去嘅念頭都失去,就連第一次生意都做唔成。
呢間
極滋味,它的
沙嗲醬帶點花生未到,辣菜譜辣得來夠深入,
用來配車仔麵,相當可口。

;酸齋只有兩件,但是兩件都非常大舊,質地厚,
吸湯能力一流。
可能由於對面有很多工廠大廈以及辦公室,因此有不少人會過來買外賣,經常有不少男女在門口囤積,但不用擔心,他們都可能只是買外賣,直接入去見到有位就坐,其實都挺為舒適,食品廉價,價錢合理,味道一流。
2023-09-27 278 浏览
小店 午餐時間都好多人食 有飯有車仔麵 好多人都係食車仔麵四餸一麵 ($44)叫咗紫菜、黑椒雞扒、粟米墨魚餅、鯪魚肉麵叫咗淮山麵 湯底清湯嚟到每款餸都唔少份量 正👍🏼不過個湯底偏鹹 加上雞扒又係鹹紫菜又索哂啲湯 鹹上加鹹不過啲餸係幾好食嘅粟米墨魚餅同鯪魚肉味道正常驚喜個位係淮山麵口感非常好😋食完成碗好飽😌另外加$6加咗杯凍桂圓薑母茶甜甜地咁都幾好飲 不過唔好飲到薑茶味埋單$50絕對係可接受價錢😎
小店 午餐時間都好多人食
有飯有車仔麵 好多人都係食車仔麵

四餸一麵 ($44)
叫咗紫菜、黑椒雞扒、粟米墨魚餅、鯪魚肉

麵叫咗淮山麵 湯底清湯

另外加$6加咗杯凍桂圓薑母茶
甜甜地咁都幾好飲 不過唔好飲到薑茶味
埋單$50絕對係可接受價錢😎
2023-06-21 432 浏览
由朋友屋企人口中得知呢間小店啲車仔麵好抵食,個鋪頭名仲好特別~鋪頭唔大,卡位有幾張,但位置比較逼!不過如果係快食一個車仔麵都ok 嘅~ 上菜比較慢,餓到掛住食,差啲唔記得要相機食先🙌🏻呢到都好多款配料可以簡,我叫咗6餸1麵(貢丸,澳洲牛筋丸,八爪魚條,粟米墨魚餅,龍蝦沙律丸,生菜,油麵)HK$56貢丸,八爪魚條,龍蝦沙律丸都好好食,正常水準😋而粟米墨魚餅就好普通,可以唔洗試!最推薦小店主打嘅澳洲牛筋丸,就算係要+$3先食到都係值得嘅😋真係feel到成粒丸充滿啖啖軟綿即溶牛筋👍🏻

2023-06-21
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 澳洲牛筋丸
2022-11-18 725 浏览
極滋味食階是我兒時常吃的一家車仔麵餐廳🍜 以前並不會珍惜它的好 覺得味道平平後來搬走了以後 才一直懷念它的味道🥹每張枱亦設有筷子、餐牌、辣椒醬、胡椒粉、鹽、辣椒油、白砂糖、辣菜甫和牙籤🥢 湯羹之類的餐具則在抽屜裏〰️鹽酥雞 $24即叫即炸 一份大概有8塊面頭灑滿胡椒鹽👅 外脆 內juicy! 好吃耶!朋友點的四餸車仔麵 $42配料有豬扒、日式五花腩、香腸、雞翼 她點的麵底是米線🍜 配腩汁米線是幼身一點的 滑嘟嘟 配料也是挺豐富的 日式五花腩甜甜的! 好吃! 而我也是點了四餸車仔麵 $42配料有豬大腸、魚肉、福州魚丸、黑椒雞扒💓面底選擇了油麵 沒有醬汁〰️ 這也是我以前很常會點的combo!不過以前沒有福洲魚丸的! 其他味道不變 也是走尋常路線 而且份量真的很豐富✨配上他們家的辣椒油真的 冇得輸!! 飲料方面 我朋友選擇了罐裝可口可樂我則點了凍檸檬茶 🍋 茶底也不錯〰️ 檸檬的份量也很足夠 -朋友和我也是挺滿意這家餐廳的☺️ 店內有少量卡位〰️ 應該是家庭形式經營的吧 因為所有店員也是從小見到大的🤣 很有人情味而且性價比非常高💓不能說非試不可 但假若路過土瓜灣的話 也是支持大家去試一下☺️

極滋味食階是我兒時常吃的一家車仔麵餐廳🍜
以前並不會珍惜它的好 覺得味道平平
後來搬走了以後 才一直懷念它的味道🥹

鹽酥雞 $24
即叫即炸 一份大概有8塊
面頭灑滿胡椒鹽👅 外脆 內juicy!
好吃耶!

朋友點的四餸車仔麵 $42
配料有豬扒、日式五花腩、香腸、雞翼
她點的麵底是米線🍜 配腩汁
米線是幼身一點的 滑嘟嘟
配料也是挺豐富的 日式五花腩甜甜的! 好吃!

而我也是點了四餸車仔麵 $42
配料有豬大腸、魚肉、福州魚丸、黑椒雞扒💓
面底選擇了油麵 沒有醬汁〰️
這也是我以前很常會點的combo!
不過以前沒有福洲魚丸的!
其他味道不變 也是走尋常路線
而且份量真的很豐富✨
配上他們家的辣椒油真的 冇得輸!!

飲料方面 我朋友選擇了罐裝可口可樂
  • 鹽酥雞
  • 車仔麵
  • 凍檸茶
2022-04-21 557 浏览
連續兩次落order都少咗樣餸,如果係改咗Menu,點解仲落到單?真係要改都無所謂,但可唔可以聯絡咗先決定取消邊樣餸,而唔係擅自代為做決定?最想食嘅嗰樣反而無咗
最想食嘅嗰樣反而無咗
2021-09-20 602 浏览
土瓜灣CP值好高嘅車仔麵~衹不過,open rice可以用支付寶...堂食,如果都可以用支付寶就好喇...8月份,派咗啲消費券,我就經常係佢哋門口左𥄫右𥄫、左𥄫右𥄫。硬係𥄫唔到相關嘅label...
2021-08-12 625 浏览
土瓜灣其實都有幾間車仔麵店,要揀最喜歡的話,極滋美食階一定係我首位,這間車仔麵餸的選擇極多,價錢方面亦都非常經濟實惠,真正的抵食夾大件。醬汁的選擇也不少,當中沙嗲汁、蒜茸辣椒汁同麻辣汁最推介,麻辣汁更加係我的至愛,我覺得好食過其他米線舖既麻辣湯底,唔太搶喉,辣度剛剛好,唔會話辣到食得好辛苦個隻,非常適合我這些又喜歡食辣,但又唔食得太辣既人士。必食餸推介牛根腩 – 好多牛根,煮到好淋,好好食。福建炸醋骨 – 平時車仔麵檔好少有呢款餸,好有特色,而呢個亦煮到即使淋左湯入去都仲係食到有點點脆口感,勁推介。豬大腸 – 都係必叫既餸之一,滷到好入味。酸齋 – 酸度剛剛好,係本人必食之選。炸燒賣 – 這個係會另上,唔會放入湯裡,可以當作一碟小食。龍蝦沙拉丸 – 唔知點解佢地既龍蝦沙拉丸特別好食,唔知邊到入貨既呢。黑椒雞扒 – 好大件,好飽肚。其他既餸都非常唔錯,每次揀餸都有選擇困難症,但麵食類就必選米線,食咁多次都未試失手,D姐姐煮米線既功力一流。3餸1麵的話飲品要另外加錢,選4餸1麵最著數,因為包埋飲品,大家去到睇下邊個Choice適合自己啦。平民食堂,唔好期待個環境會有幾乾淨,又或者有幾好坐,

必食餸推介
牛根腩 – 好多牛根,煮到好淋,好好食。
豬大腸 – 都係必叫既餸之一,滷到好入味。
酸齋 – 酸度剛剛好,係本人必食之選。
炸燒賣 – 這個係會另上,唔會放入湯裡,可以當作一碟小食。
黑椒雞扒 – 好大件,好飽肚。

平民食堂,唔好期待個環境會有幾乾淨,又或者有幾好坐,同有幾優良既服務態度,唔太差,d食物質素又唔錯已經值得推介。

同事們推薦了很久,我一直沒機會來。同事們讚不絕口,而且說她們中學時期店就開了,甚至吃八餸的麵。最近終於來了,炸醋骨很好吃,很香夠味,豬紅和蘿蔔也好吃。環境一般,煮食區域在大堂,油煙很大,吃完衣服上也很大味道,建議改進排風系統。最後下午覺得很渴,所以應該多少都放了味精。
同事們推薦了很久,我一直沒機會來。
最近終於來了,炸醋骨很好吃,很香夠味,豬紅和蘿蔔也好吃。
最後下午覺得很渴,所以應該多少都放了味精。
  • 炸醋骨
2020-09-07 494 浏览
打電話下單想要外賣,清楚說明要菜底,確認訂單的時候都確認無誤。但當打開外賣時,卻發現並未有菜。當我打電話想了解一下,本身覺得下漏了單都十分平常,只不過想加番漏了的菜,但怎料職員態度十分差,不斷強調他沒有錯,張單沒有問題。但我其實只想食菜,亦沒有要求誰對誰錯。甚至當我提出,可能職員漏了單,我現在補錢加返菜底可不可以?但是職員的態度仍然十分惡劣,不斷問咁你而家想點?其實補番碟菜需要如此惡劣態度對客人嗎?
2020-08-03 445 浏览
[🚗本土車仔麵🍜] 極滋味食階———————————————————————位於土瓜灣嘅車仔麵檔,每逢Lunch Time都有唔少人排隊,今次因為趕時間🕜先揀佢。叫得車仔麵,當然要又快又多選擇啦!呢到除咗有60多款餸料揀😱,更可以選擇沙嗲、腩汁等湯底,配搭千變萬化🍜,可以話食極都唔怕厭。———————————————————————四餸車仔麵 連 飲品 ($40).揀咗黑椒雞扒、牛根腩、白菜仔同紫菜,配米線。不論配料定係米線嘅份量都係非常非常之多,而佢本身用嘅碗都係大Size嘅,感覺好足料同老實。.黑椒雞扒🐔有一大塊,醃得夠味。牛根腩🐂好入味,接近入口即溶,腩汁令成個湯變得好飲。白菜仔🥬淥得啱啱好,新鮮清甜。紫菜👾成餅咁比你,份量極多,成個湯變咗紫菜牛腩湯勁正,每啖米線都癡住好多紫菜,口感同味道都好正。.另外睇過網上其他食評,話叫菜類同扒類嘅餸會比得好多,而丸類或餃類因為一粒粒容易數住,就比得冇咁多。所以我首推鐘意食紫菜一定要叫,因為真係成大餅咁比你。
[🚗本土車仔麵🍜] 極滋味食階
———————————————————————
———————————————————————
四餸車仔麵 連 飲品 ($40)
黑椒雞扒🐔有一大塊,醃得夠味。
牛根腩🐂好入味,接近入口即溶,腩汁令成個湯變得好飲。
白菜仔🥬淥得啱啱好,新鮮清甜。
四餸車仔麵
四餸車仔麵
2020-07-31 404 浏览
友人好像說過,這間車仔麵的配料相當多,而且份量多。有次路過探訪,於是未夠鐘就入去吃碗麵。據說下午茶車仔麵,送飲料。剛好最後一刻入內。唔論問她有沒下午餐、點餐、定還是要取東西,此店職員都偏向惡,禮貌不佳。米線份量不多,不算煮得軟硬適中,應是偏林的,其實不太好,大腸普通不覺特別香濃。沙嗲醬,不太杰身,但味道帶微辣,不太辣,調節下味道也不錯。凍檸茶味道不太出眾,茶味不夠濃,檸味也不覺特別強好像節減人手成本,轉了用膠碗紙杯,亦變得格外不吸引了。

據說

米線份量不多,不算煮得軟硬適中,應是偏林的,其實不太好
大腸普通不覺特別香濃。
沙嗲醬,不太杰身,但味道帶微辣,不太辣,調節下味道也不錯

凍檸茶味道不太出眾,茶味不夠濃,檸味也不覺特別強

好像節減人手成本,轉了用膠碗紙杯,亦變得格外不吸引了。
下午茶
2020-06-07 349 浏览
呢間我平時番開呢頭都會黎食,佢係好抵食之選。平時車仔面既野係就咁再用熱水整熱佢俾你再食。呢間唔係,佢係落車後先買你整d 野食。裝修就一般嫁喇,始終係小店黎,但成日都會冇位,冇位想食唯有外賣。佢好抵食,4送面加野飲都係40蚊,加1蚊有凍飲,再加3蚊就會有加大凍飲。有時天氣熱都會加大飲。野食方面,好有好多野揀,個人就鐘意通菜,雞翼,鴨胸,蒜香豬扒,牛根腩,包心貢丸呢d 都好,總有一款岩你。總之,呢間係抵食既車仔面小店👍
呢間我平時番開呢頭都會黎食,佢係好抵食之選。

總之,呢間係抵食既車仔面小店👍
2020-06-04
2019-12-11 524 浏览
這店的車仔麵係我初識老公時,他帶我去食架!他話這店開左好多店,應該有十幾年吧😊!他個時上班時食22元早餐至車仔飯,拍拖至結婚後都去食,他話好食到要帶我去試下,堂食我地2人食過幾次,突然老公話想今晚放工買回家一齊食,他話依家多左好多小食😁!今晚他買左3送車仔麵,我叫的係牛筋腩+酸齋+豬紅+幼麵(2舊大淋滑彈牛筋,2舊好淋夠味牛腩,牛腩花椒八角味濃,牛筋入晒味😋😋。酸齋好正,豬紅夠味),老公要腐皮蝦卷+牛筋腩+滷水腸大腸+油麵(蝦卷好食,大腸滷得夠味又有油脂香)。每樣送不會少👍。仲有,新嘢的黑醋排骨,係蒜香味濃,夠味,不會太乾身,好食😍!記得配他們的牛腩汁,甜甜地好好味架!整體價錢係好便宜,我們每一次想食車仔麵就會諗到這店!原來外賣回來都好好食!要4個送的麵,有冷熱飲品送架!😉
牛筋腩,蝦卷,滷水豬大腸

牛筋腩,豬紅,酸齋

黑醋排骨
2019-12-11
等候时间
10 分钟 (堂食)
牛筋腩,蝦卷,滷水豬大腸
牛筋腩,豬紅,酸齋
黑醋排骨
2017-01-12 1438 浏览
依排逢星期日都黎土瓜灣,想食平野,但又病緊真係好少選擇......行行下黎到依間食車仔麵的,老公決定入去,其實我唔係好想入去,因為佢個個時間係度抹窗簾,但舖頭細細,係度做依d 野,d 塵會......不過老公要入黎,冇辦法......入到黎,見到有車仔飯,即係你照點車仔麵d餸,但麵換做飯。😆我同老公叫左4餸麵送熱飲。我叫左炸蝦條、豬排、豬腸、牛筋腩。第一啖米粉好入味,豬排唔靭又入味!炸蝦條皮少少脆,唔太熱氣,又有d 香口!牛筋腩唔硬,筋滑,不過腩就等一舊,太小了......豬腸好肥美,不過咸左少少!但總體都好好味😋老公叫左油麵,雞排、生菜、獅子狗卷同蝦餅!我叫左菜蜜,甜度適合!老公叫左檸茶!其實依度既野食都幾好味,但其他野就有待改善。😝

不過老公要入黎,冇辦法......
入到黎,見到有車仔飯,即係你照點車仔麵d餸,但麵換做飯。😆
我同老公叫左4餸麵送熱飲。
我叫左炸蝦條、豬排、豬腸、牛筋腩。
第一啖米粉好入味,豬排唔靭又入味!
炸蝦條皮少少脆,唔太熱氣,又有d 香口!
牛筋腩唔硬,筋滑,不過腩就等一舊,太小了......
豬腸好肥美,不過咸左少少!
但總體都好好味😋
老公叫左油麵,雞排、生菜、獅子狗卷同蝦餅!
我叫左菜蜜,甜度適合!
老公叫左檸茶!

其實依度既野食都幾好味,但其他野就有待改善。😝
2017-01-08