2023-09-06 195 浏览
榴槤是一種獨特的水果,它的外表有點像刺球,但是它的味道卻非常特別。榴槤的味道非常濃郁,有一種濃濃的奶油香氣,同時還帶有一點點的酒香味。它的口感非常綿密,像是在口中融化一般,非常滑順。榴槤的味道非常濃郁,所以一般人可能需要一點時間來適應它的味道。但是一旦適應了,就會發現它的味道非常上癮。榴槤的味道非常濃郁,所以一般人可能需要一點時間來適應它的味道。但是一旦適應了,就會發現它的味道非常上癮。榴槤的價格相對較高,但是它的味道和口感絕對值得一試。如果你是一個喜歡新奇食物的人,那麼榴槤絕對是一個不容錯過的選擇。不過,由於榴槤的味道非常濃郁,所以一次吃太多可能會有些膩口。建議可以和朋友一起分享,這樣可以更好地體驗榴槤的美味。總的來說,榴槤是一種非常特別的水果,它的味道和口感都非常獨特。如果你有機會嘗試,不妨一試榴槤的美味。仲有小丸子係入面正丫

仲有小丸子係入面正丫
2023-02-11 333 浏览
睇呢度做開港式甜品,芒果經典糖水款就不離楊枝甘露。不過,我就唔太好柚子個苦澀味,所以叫咗個芒果公主。 椰皇入面有芒果粒,配有椰子啫喱、奶凍同小丸子。芒果未係當季,食落偏爽口,微酸;椰奶香甜可口,啱啱好補到呢個不足。奶凍同椰子啫喱柔軟嫩滑,小丸子煙韌彈牙,令整個甜品軟淋淋中多一個𡁻勁。好少糖水店連個椰皇上,食完可以刮埋個底食椰肉﹗呢個芒果公主解下宵夜饞,依家寫緊繼續回味無窮。
芒果公主

椰皇入面有芒果粒,配有椰子啫喱、奶凍同小丸子。
芒果公主

题外话/补充资料: 附近10點打後唔太多糖水舖仲開,果子堂食位唔多,得4-5張枱,做開街坊客同外賣。
2023-02-07
等候时间
10 分钟 (堂食)
$50 (宵夜)
2023-02-05 212 浏览
我晚上9點40分下單,等到現在快11點都一直廷遲,打去鋪頭想取消電話一直無人聽,由一開始下單說20~30分鍾會送到,但一直廷遲說食物制作中,下次大家如果叫呢間鋪頭外賣真係要認真考慮
外卖送餐
2022-12-29 220 浏览
甜品質素真的很差,楊枝甘露裏面的芒果,連埋芒果皮上,楊枝甘露只有糖水跟少許芒果汁,完全沒有柚肉,未食過咁難食嘅楊枝甘露。一定唔會再有下一次,真係未食過咁難食嘅甜品。
一定唔會再有下一次,真係未食過咁難食嘅甜品
外卖送餐
2022-11-19 222 浏览
叫咗三樣外賣,全部都好難食火龍果汁,40幾蚊,成杯都係糖水….甜到即刻起痰芒果爽,加咗椰子但有一陣怪椰子味楊枝甘露,好難食,又係有陣怪味,仲要外賣餐具比隻督檸檬嘅匙羹冇心做就咪做啦
叫咗三樣外賣,全部都好難食
火龍果汁,40幾蚊,成杯都係糖水….甜到即刻起痰
芒果爽,加咗椰子但有一陣怪椰子味
冇心做就咪做啦
2022-10-18 161 浏览
朋友介紹既甜品店 老闆好友善 會經常同客人傾計可以坐室外位 附近有大排檔 夜晚呢到別有一番風味由於店舖位置比較隱蔽 主要係外賣單較多楊枝甘露小丸子$45份量係正常糖水舖,小丸子係好煙韌,西米係用大粒既 ,比較有口感 煮得都熟 唔會中間白色未熟 好硬既情況。芒果花奶底都好食 ,唔會好甜,但又有好香嘅芒果味。當日既芒果粒粒就係偏酸,我覺得咁樣反而更好食,酸酸甜甜,加埋沙田柚嘅甘甘地,味道好豐富,多種唔同既層次,呢個甜品做得真係幾好😋椰汁西米露呢款都好難會唔好食,因為椰汁同西米好夾。正常水準。
朋友介紹既甜品
老闆好友善 會經常同客人傾計
可以坐室外位 附近有大排檔
夜晚呢到別有一番風味
由於店舖位置比較隱蔽 主要係外賣單較多

楊枝甘露小丸子$45
楊枝甘露小丸子

椰汁西米露
呢款都好難會唔好食,因為椰汁同西米好夾。正常水準。
芒果椰汁西米
楊枝甘露小丸子