3天前 0 浏览
生日慶祝,選擇在大角咀選這間日式小店,因為這裏環境很好而且氣氛很好。三日前預訂,可以請送一個小蛋糕,可以選擇一個你喜愛的圖案,我哋非常開心,感覺非常好!晚餐二人前,包拉麵烏冬及十件串燒,包含飲品味道相當美味,唔會太鹹或者好濃味,最喜歡燒冬菇和芝士薯條,炸雞皮估唔到咁好味,如果想又好味又簡單,這裏是幾好嘅選擇。我哋一行三人,吃了一個晚餐二人前加一個日式飯,份量啱啱好,女女非常滿意,拍照拍足十幾分鐘,最難忘的生日。
4天前
庆祝纪念
生日
3天前 0 浏览
柳和亭 地址: 大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖電話: =====================旺角同大角嘴行去距離只是10-15 分鐘,如果 mtr 要繞一個大圈,我寧願選擇行路,更快又省車錢主打日本飯麵串燒,價錢很街坊。我點了香蔥玉子燒$28及多款串燒作為晚餐。$22 和風凍豆腐,嫩豆腐簡單淋上日式醬汁、清新簡單。日查人飲酒配$28 毛豆,健康只是同鹽調味,低卡低脂!$24明太子雞髀肉、$20松板豬、$10 雞腎,$10翠玉瓜,$10聖金果(即cherry tomato ) 多春魚!鹽燒就已經很香帶出味道了。一個人男人浪漫想食下串燒飲啤酒,相當唔錯!串燒十元起好抵,酒類定價也合理!同有飯麵供應,食得飽足。#dining #cuisine #instafood #traveller #restaurant #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #dinner #香港必食 #香港旅行 #foodinstagram #delicious #yummy #foodgasm #foodporn #必食推介
柳和亭

地址: 大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖
電話:
=====================

$22 和風凍豆腐,嫩豆腐簡單淋上日式醬汁、清新簡單。

日查人飲酒配$28 毛豆,健康只是同鹽調味,低卡低脂!

不時都會黎大角咀發掘下小店而且有我最鍾意幫襯既凍肉鋪榮發係呢頭食完有藉口順便去買下靚牛🤩今次行過見到新開西日丼飯小店大角嘴真係開好多呢類鋪頭🤩試極都未試完好溫馨既裝修 暖白光同木系風格配好靚既法式階磚(大愛呢個階磚)呢個配搭好有小店做日式x西餐x串燒xCocktails既風格日式除左日式家庭料理&丼飯同串燒西式有burger同黑松露飯/炸薯條 意粉、cocktail等等👅岩哂貪心既餵食貓汁燒雞扒烏冬 $653點鐘黎到仲有lunch set 包一杯飲品仲可以加廿幾蚊轉cocktail雞扒塊皮上枱用火槍燒過 好脆好香😆成塊都煎得好嫩好juicy仲要份量都幾多 起碼都有一大塊豬骨湯底唔會死咸,同烏冬都match(lunch set份量都唔馬虎)吉列豬里肌丼飯 $68呢個大推!🔆🔆🔆🔆塊豬扒好厚肉、好大塊!(同某炸豬排連鎖日式快餐比差天共地)切面睇到全部都係肉一舊肥膏都無睇落幾瘦以前會好柴食落完全唔會!炸得好酥脆好juicy仲要啖啖肉超滿足個炸粉都整得好好食 食完無乜油膩感🤪真材實料😍連埋個飯一定係不敗珍珠米啦😍仲加左啲飯素、粟米、生椰菜點會唔好食啊🫨鹽燒羊架 $38羊味入口爆發,好多汁 一啲
不時都會黎大角咀發掘下小店
而且有我最鍾意幫襯既凍肉鋪榮發係呢頭
食完有藉口順便去買下靚牛🤩

今次行過見到新開西日丼飯小店
大角嘴真係開好多呢類鋪頭🤩
試極都未試完
好溫馨既裝修
暖白光同木系風格配好靚既法式階磚(大愛呢個階磚)
日式除左日式家庭料理&丼飯同串燒
岩哂貪心既餵食貓

汁燒雞扒烏冬 $65
3點鐘黎到仲有lunch set 包一杯飲品
仲可以加廿幾蚊轉cocktail
雞扒塊皮上枱用火槍燒過 好脆好香😆
成塊都煎得好嫩好juicy
仲要份量都幾多 起碼都有一大塊
豬骨湯底唔會死咸,同烏冬都match
(lunch set份量都唔馬虎)
汁燒雞扒烏冬

吉列豬里肌丼飯 $68
呢個大推!🔆🔆🔆🔆
塊豬扒好厚肉、好大塊!
(同某炸豬排連鎖日式快餐比差天共地)
切面睇到全部都係肉一舊肥膏都無
睇落幾瘦以前會好柴
食落完全唔會!
炸得好酥脆好juicy仲要啖啖肉超滿足
個炸粉都整得好好食 食完無乜油膩感🤪
真材實料😍
連埋個飯一定係不敗珍珠米啦😍
仲加左啲飯素、粟米、生椰菜
點會唔好食啊🫨
吉列豬里肌丼飯

鹽燒羊架 $38
羊味入口爆發,好多汁
一啲都唔「騷」
大大舊肉又好咬 調味岩岩好吊出羊香味😍
鹽燒羊架

跟餐飲品有杯菠蘿梳打
好適合咁悶熱既夏天黎杯refreshing既醒腦飲品🥹

2024-09-10 0 浏览
幫襯過一次堂食同幾次外賣自取老實講最好食係個吉列豬里肌出品可能比附近吉列專門店更好,而且唔貴有試過其他食物,例如開頭試過一次o既漢堡扒,日式叉燒豚腩,同慢煮豬軟骨感覺醬汁略偏鹹雞扒就普通水準最值得試都係吉列豬試過其他兩三款串燒都係感覺味道略鹹,唔知係咪個人口味問題同埋個牛舌... 有少少似煮過之後再燒,屋企人就鍾意呢種比較淋o既牛舌,我自己就比較鍾意有咬口 D(個人認為o係香港食過最好食o既牛舌係南蛮亭)雖然附近有吉列專門店,但既然廚師處理吉列食物不錯,感覺可以考慮增加其他吉列食物
幫襯過一次堂食同幾次外賣自取

老實講最好食係個吉列豬里肌
出品可能比附近吉列專門店更好,而且唔貴

感覺醬汁略偏鹹
雞扒就普通水準
最值得試都係吉列豬

試過其他兩三款串燒都係感覺味道略鹹,唔知係咪個人口味問題
(個人認為o係香港食過最好食o既牛舌係南蛮亭)

外卖自取
  • 吉列豬里肌
2024-09-08 0 浏览
Sunday Lunch set with free appetizer & drink (extra cost for special drinks) 1) Fried Chicken ramen with pineapple juice 2) Seared Pork ramen with hot yuzu lemon teaNice food at high CP value. Helpful staff. Decorated in Japanese style, neat and tidy! Surprisingly, they also serve special cocktail and mocktail !

2024-09-06 0 浏览
今天朋友說想吃日式菜,於是我們便來了這餐廳吃飯。鹽燒鮮冬菇:鹽燒鮮冬菇味道非常鮮美,鮮冬菇天然香氣在鹽燒下充分釋放,彷彿能品嚐到每一口鮮甜。鹽燒魚肉燒賣:鹽燒魚肉燒賣內餡魚肉鮮嫩多汁,讓人一咬下去便能感受到鮮香的味道。鹽燒聖女果:鹽燒聖女果外皮微微焦脆,內部果肉保留鮮嫩的口感,咬下去能感到果汁的爆漿,讓人一口接一口。鹽燒翠玉瓜:鹽燒翠玉瓜外焦內嫩,表面的鹽烤形成一層微脆的外皮,而瓜肉保持了鮮嫩多汁。這樣的對比給人非常滿足體驗。鹽燒雞脾菇:鹽燒雞脾菇的味道鮮美,因為雞脾菇本身就擁有濃郁的天然香氣,搭配適量的鹽能提風味。鹽燒雞翼:鹽燒雞翼的外皮燒得金黃酥脆,咬下去時能感受到皮的酥脆與肉質的柔嫩形成鮮明對比,口感誘人。鹽燒雞脾肉串:鹽燒雞脾肉串以海鹽調味,讓雞肉的鮮美充分釋放,不會蓋過肉的滋味。適當的鹽提升了整體口感。黑松露芝士薯條:薯條外脆內軟,黑松露的香氣濃郁,給薯條增添了獨特的高級感。使得整體風味豐富。
今天朋友說想吃日式菜,於是我們便來了這餐廳吃飯。

鹽燒鮮冬菇:

鹽燒雞翼:

鹽燒雞脾肉串:

黑松露芝士薯條:

2024-09-03 22 浏览
呢間餐廳係新開嘅,見佢都有好多食物選擇而且價錢都算抵食!1. **明太子蟹籽海鮮炒飯**:這道炒飯香氣四溢,明太子的鮮味與蟹籽超級夾,而且都好重本超級多蟹籽,每一啖大滿足2. **百香果梳打**:這款飲品清新爽口,百香果的酸甜味道讓人心情愉悅,搭配少冰的設計,更加消暑解渴。3. **慢煮牛胸腹湯麵**:湯麵的牛肉軟嫩入味,湯頭濃郁香醇,搭配彈牙的拉麵,好食過好多餐廳嘅拉麵4. **Citron Soda 柚子梳打**:這款飲品酸甜適中,柚子的清香與氣泡的清新感交織在一起,讓人每一口都充滿活力。小食炸雞翼夠晒香口而且仲有芝麻米麵都超級香芝麻味雞肉炸到啱啱好沒有太老!有呢啲小店真係大角咀嘅福音唔使下下都成連鎖店,而且服務態度都幾好
呢間餐廳係新開嘅,見佢都有好多食物選擇而且價錢都算抵食!

1. **明太子蟹籽海鮮炒飯**:

3. **慢煮牛胸腹湯麵**:

小食

2024-08-30 36 浏览
#🔙回頭率:9/10🌈性價比:9/10上兩星期同男朋友食過lunch,真心覺得好好食而且服務環境都Ok!最後知道有得慶祝生日,訂咗今日過嚟食串燒慶祝男朋友生日店員話可以send圖比佢畫~本來想私心收藏,但係決定分享(希望唔好加價haha),聽講新開一個月左右,性價比極高,大家一定要多多支持。見佢地仲有好多款清酒,無論係清酒定係串燒,都好似比出邊平遲啲放假先過嚟試佢哋嘅清酒*・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:*・・*:.。..。.:*・———————————————🍴:串燒一人前😋定價88蚊,有前菜有主食有串燒,仲送果汁,真心好抵。串燒火喉岩岩好,雞翼翠玉瓜同聖女果都好Juicy,好爆汁🈵 10/ 10🍴:吉列豬里肌配烏冬😋店員推介既,佢哋話係用生既麵包糠炸,同出邊好多舖頭直接叫貨唔一樣,所以我哋決定試一試佢,的確好酥脆,而且好大塊,好抵食。略嫌沙律醬比得唔夠多🈵 9 /10🍴:生日訂座送嘅畫碟😋本來想用優惠價加錢換魚子醬~但太遲訂座,所以店舖俾唔到魚子醬我哋有少少遺憾,但畫碟好有誠意,而且送嘅蛋糕都好食,不過係伯爵茶味,我同男朋友都唔太鍾意伯爵茶,但店員話蛋糕味道係隨機,
#

🔙回頭率:9/10
🌈性價比:9/10

上兩星期同男朋友食過lunch,真心覺得好好食
店員話可以send圖比佢畫
遲啲放假先過嚟試佢哋嘅清酒

———————————————

🍴:串燒一人前

🈵 10/ 10

🍴:吉列豬里肌配烏冬

🈵 9 /10

🍴:生日訂座送嘅畫碟
有少少遺憾,但畫碟好有誠意,而且送嘅蛋糕都好食,不過係伯爵茶味,我同男朋友都唔太鍾意伯爵茶,但店員話蛋糕味道係隨機,下次可以事先提出!
男朋友都食得好開心。
🈵 9 /10

🍽: 柳和亭
📍大角咀大全街43號大滿樓地下1A號舖

#柳和亭 #hkfoodie #hkcafe #hkfoodblogger #hkfood #foodie #foodiehk #jordan #美食 #香港好去處 #香港美食 #香港加油 #銅鑼灣美食 #佐敦 #異國料理 #異國風情 #印度 #印度菜 #印尼 #異國美食 #npo #非牟利機構 #支持非牟利機構 #非牟利房社企 #香港茶餐廳 #新界好去處 #居酒屋 #糖水舖 #大角咀 #串燒
一人前
慶祝生日
  • 生日畫碟
  • 吉列豬里肌
2024-08-26 119 浏览
係奧海城睇完戲過咗嚟大角咀呢邊食野 平時都比較少嚟呢頭 見到呢間新開嘅日式小店就決定試下佢個晚餐二人前 $188有前菜 2款主食 8串串燒 小食同2款飲品 幾抵食咁前菜和風蟹籽沙律 將蕃茄 粟米 蟹籽同沙律菜撈埋嚟食幾開胃!主食手打烏冬 (走洋蔥) / 白飯 (小飯)烏冬同白飯嘅面頭都灑上咗飯素以增添風味菜菜子聖女果 (標準) / 鮮冬菇 (醬燒) / 翠玉瓜 (鹽燒) / 雞髀菇 (鹽燒)聖女果其實姐係蕃茄仔 入口爆汁! 冬菇同翠玉瓜又係夠哂juicy 最鍾意係雞髀菇 口感彈牙食肉獸 鴨胸串 (醬燒) / 雞脾肉串 (鹽燒) / 多春魚 (鹽燒) / 鹽燒雞皮2串鴨胸燒過之後煙燻味好出 雞脾肉就好嫩滑 仲有陣孜然辛香味 多春魚同雞皮嘅外皮燒到少少焦脆 食落好香口小食 香蔥玉子卷4件 火喉控制得幾好 唔會將蛋煎到太老 口感偏扎實

前菜
和風蟹籽沙律
將蕃茄 粟米 蟹籽同沙律菜撈埋嚟食幾開胃!

主食
手打烏冬 (走洋蔥) / 白飯 (小飯)
烏冬同白飯嘅面頭都灑上咗飯素以增添風味

菜菜子

食肉獸

小食
香蔥玉子卷4件
火喉控制得幾好 唔會將蛋煎到太老 口感偏扎實
2024-08-21 145 浏览
今天在大角咀簡單吃個午餐行過見到這個午市套餐價錢ok,款式都多就入去前菜桂花蕃茄帶微微的桂花香,蕃茄帶甜午市套餐1. 吉列蟹鉗烏冬吉列蟹鉗內脆外軟, 手打烏冬煙煙靭靭2. 海鮮明太子忌廉意粉上面明太子份量好多, 最初還以為會好鹹,但係食完都覺得ok日式與西式配搭, 很有洋食的感覺串燒燒雞腎, 可以有選擇不同味料,我選了麻辣, 香口得嚟好惹味燒菠蘿, 覺得好好,面唔使再加焦糖, 食返菠蘿原味餐廳有個吧檯位,有不少特色飲品同埋雞尾酒配搭,但是今天吃滿午餐就沒有嘗試 ,下次可以喝杯cocktail餐廳有捐贈同埋派飯活動覺得餐廳好有意義大角咀的日常, 找間小店吃個午餐輕鬆又寫意
今天在大角咀簡單吃個午餐
行過見到這個午市套餐價錢ok,款式都多就入去

前菜桂花蕃茄
帶微微的桂花香,蕃茄帶甜

午市套餐
1. 吉列蟹鉗烏冬
吉列蟹鉗內脆外軟, 手打烏冬煙煙靭靭

2. 海鮮明太子忌廉意粉
上面明太子份量好多, 最初還以為會好鹹,但係食完都覺得ok
日式與西式配搭, 很有洋食的感覺

串燒
燒雞腎, 可以有選擇不同味料,我選了麻辣, 香口得嚟好惹味

燒菠蘿, 覺得好好,面唔使再加焦糖, 食返菠蘿原味

餐廳有捐贈同埋派飯活動覺得餐廳好有意義

大角咀的日常, 找間小店吃個午餐輕鬆又寫意

2024-08-17
  • 吉列蟹鉗烏冬
  • 海鮮明太子忌廉意粉
  • 燒雞腎
  • 燒菠蘿
2024-08-18 84 浏览
大角咀不嬲出名多小店同好野食🙂‍↕️ 今日去開奧運站就行左去大角咀覓食~ 上網搵見到新開咗呢間日式小店 類似居酒屋🍻主打食串燒 有主食同酒類😍 於是嚟左試下門口見到個$188 二人餐, 好似幾抵食🙂‍↕️呢間串燒店可以自選 醬燒/鹽燒/香辣 三種口味~ 同埋都係即叫即燒!我地叫左🥙和風蟹籽沙律|有新鮮生菜&蕃茄仔&蟹籽撈埋一齊食, 係唔錯嘅開胃菜之選主食簡左拉麵🍜 湯底濃郁, 如果鐘意食再濃味小小既朋友可以多放七味粉調一調味!而拉麵質感彈牙幼滑, 每條麵質都掛上七味粉, 幾惹味的主點係串燒🍢!個套餐都包左唔少串燒~我地簡左啲必食推薦· 聖女果 (必點!)其實姐係燒蕃茄仔🙂‍↕️🍅 呢個一向係串燒店首選, 一咬爆汁juicy ~· 芝麻雞翼另一個推薦!一上菜超香的~熱騰騰的炸得很脆,肉很滑還有一點肉汁~· 明太子雞髀肉👍🏻👍🏻(必點)呢個真心推薦!食完再encore 雞髀肉質嫩滑,火喉燒得剛剛好,明太子對係加分位❤️鐘意食明太子既一定唔好錯過!另外仲叫左日式蔥花卷蛋、燒墨魚咀、芝士年糕,年糕係本人私心鐘意食🤣 外層內軟,滿滿的芝士,看到拉絲的感覺真的很治癒!🍺串燒又點少得啤酒!我簡左朝日Asah

主點係串燒🍢!個套餐都包左唔少串燒~我地簡左啲必食推薦

· 聖女果 (必點!)

· 芝麻雞翼

· 明太子雞髀肉👍🏻👍🏻(必點)
呢個真心推薦!食完再encore

🍺串燒又點少得啤酒!我簡左朝日Asahi 啤酒
入口時感覺清爽,帶有淡淡的麥芽香氣和啤酒花的苦味。配串燒一流🫶🏻

我見餐廳都有做唔少lunch set tim 🙂‍↕️價值都幾抵 附近返工既朋友lunch time 都可以一試😍
2024-08-16 106 浏览
之前食開間酒燒弄執咗,見倒同位置新開都係日式料理店就入咗去由於附近只有神虎同麵屋一鳴,見倒佢地有賣拉麵就叫黎一試,結論係湯底同配料都唔錯,係個麵煮得冧咗啲,如果硬身啲會更好。埋單68蚊再加一,但用電話入會可以減5蚊,即係70蚊走得,連埋嘢飲同枝豆可以接受但其實呢間嘢真正推介嘅係意粉同串燒,但今餐太忙唔得閒試,下先會再挑戰
之前食開間酒燒弄執咗,見倒同位置新開都係日式料理店就入咗去

慢煮牛胸腹拉麵
2024-08-15
慢煮牛胸腹拉麵
2024-08-15 106 浏览
大角咀一向有很多好吃的小店,今次黎左呢間裝修幾有日系風的串燒店!和朋友點了一個二人set前菜(和風蟹籽沙律)新鮮沙律菜,配上大量的漲爆蟹籽,口感非常豐富,作為開胃菜一流!主食(拉麵)拉麵新鮮彈牙,掛上湯底的精華&落少量七味粉,尤其惹味!聖女果(醬燒)姐係車厘茄,每粒蕃茄仔輕輕燒過,外層脆皮,內裡好juicy!日本大蔥腩卷(鹽燒)鹹鹹地的豬腩肉好juicy, 中間夾住大蔥一齊食, 可以吸收下啲豬腩肉油脂, 中和一下肥膩感司華力腸超級巨型,燒過的香腸帶有脆皮效果!外脆內軟,口感好豐富~汁燒鰻魚燒過嘅鰻魚好脆身,而且帶有好香濃的鰻魚汁,肉質軟稔~香蔥玉子卷蛋味香濃,放上香蔥一起煮,鮮味更為突出!芝麻雞翼炸雞翼既邪惡又香脆, 肉質嫩口juicy, 好滿足!燒菠蘿清甜多汁, 外層呈焦香金色, 估唔到燒過既菠蘿係咁好食!紅梅汁唔會太甜, 冰凍口感, 在這個炎炎夏日下, 尤其解渴!

前菜(和風蟹籽沙律)

主食(拉麵)
拉麵新鮮彈牙,掛上湯底的精華&落少量七味粉,尤其惹味!

聖女果(醬燒)

日本大蔥腩卷(鹽燒)

司華力腸
超級巨型,燒過的香腸帶有脆皮效果!
外脆內軟,口感好豐富~

汁燒鰻魚

燒過嘅鰻魚好脆身,而且帶有好香濃的鰻魚汁,肉質軟稔~

香蔥玉子卷
蛋味香濃,放上香蔥一起煮,鮮味更為突出!

芝麻雞翼
炸雞翼既邪惡又香脆, 肉質嫩口juicy, 好滿足!

燒菠蘿

清甜多汁, 外層呈焦香金色, 估唔到燒過既菠蘿係咁好食!

紅梅汁
唔會太甜, 冰凍口感, 在這個炎炎夏日下, 尤其解渴!
2024-08-15
用餐时段
2024-08-11 112 浏览
行過大角咀見到呢間試業中,睇menu有好多款唔同食物,就入去食個early dinner,叫左個晚餐二人前$198。有前菜,8串串燒,2款主菜,再加兩杯飲品。前菜揀左醬燒燒賣,有四粒,燒得好香口。鹽燒雞皮兩串,燒到好香脆,但仲保留到啲油脂。司華力腸,皮脆。鹽燒日本大蔥腩卷,正常。香辣雞脾肉串,雞肉好爽口。鹽燒鮮冬菇,juicy。鹽燒雞脾菇,厚身。香辣翠玉瓜,呢個辣味帶起左翠玉瓜的甜,好食。聖女果,原來即係燒車里茄,爆汁。唐揚炸雞,入面仲保留到好juicy。手打烏冬,另加$8另外一個主食就叫左白飯。Lychee Soda,另加$8,幾fresh。So Hot 加州風情,另加$28橙香味幾夠。下次再黎食串燒配啤酒先😋😋

有前菜,8串串燒,2款主菜,再加兩杯飲品。

前菜揀左醬燒燒賣,有四粒,燒得好香口。
鹽燒雞皮兩串,燒到好香脆,但仲保留到啲油脂。
司華力腸,皮脆。
鹽燒日本大蔥腩卷,正常。
香辣雞脾肉串,雞肉好爽口。

鹽燒鮮冬菇,juicy。
鹽燒雞脾菇,厚身。
香辣翠玉瓜,呢個辣味帶起左翠玉瓜的甜,好食。
聖女果,原來即係燒車里茄,爆汁。

唐揚炸雞,入面仲保留到好juicy。

手打烏冬,另加$8
另外一個主食就叫左白飯。

Lychee Soda,另加$8,幾fresh。

So Hot 加州風情,另加$28
橙香味幾夠。

下次再黎食串燒配啤酒先😋😋
2024-08-09 117 浏览
要左個慢煮牛胸腹丼飯 跟餐送左碗枝豆同果汁d牛煮得幾香幾好食 味道真心唔錯 但牛既份量可以多dd 但細食既人一定夠唯一美中不足既係暫時只收現金 希望之後會有其他payment method (八達通/credit card)
要左個慢煮牛胸腹丼飯 跟餐送左碗枝豆同果汁

慢煮牛胸腹丼飯
跟餐果仔(紅莓汁/橙汁)
2024-08-09
慢煮牛胸腹丼飯