2022-05-15
之前見到好多人推介呢間良心Cafe 已經想試咗好耐啦 今日終於嚟咗旺角試一試佢☺️ 一入到嚟空間感好足夠 Cafe分咗上下兩層 我哋就揀咗近門口窗邊位置坐低😌 見到外面陽光普照 心情都非常愉快放係枱面嘅餐牌唔算太多 但係scan QR code後 網頁版其實都算多選擇 尤其係飲品🍵 我同友人就一人嗌咗一份午餐桔梗早餐一望已經覺得好豐富 煎太陽蛋 炒蘑菇 煙肉 脆皮腸 麵包 大量嘅沙律🥗 麵包烤到好香脆 側邊仲有好香嘅特製醬料 味道甜甜地 有啲似提子乾嘅味 炒蘑菇嘅牛油味好香 煎蛋今次好似落鹽重手咗少少🤏 所以比較鹹🤣 煙肉有兩片 而且煎完仲好有心機咁捲成一個花形 脆皮腸雖然餐牌上寫佢會有啲辣 但係食落口就冇啦日本A4黑毛和牛肉燥飯配溏心蛋牛肉燥飯上面嘅肉燥唔算太多 但係都有幾香嘅牛味 亦都唔怕食咗啲肉燥 啲飯會唔夠味😋 因為個底都仲有好多汁 除咗溏心蛋 仲有件滷水豆腐 同冬菇做配菜食完兩個主食 都仲可以好舒適咁坐一陣 feel唔到店員想趕你走 啱晒同朋友食吓嘢傾吓偈☺️
桔梗早餐
日本A4黑毛和牛肉燥飯配溏心蛋