2019-11-07 170 浏览
上次試嚟完之後覺得呢間餐廳好吸引所以決定再次幫襯 😎呢度嘅職員好熱情同有禮貌,冷氣太凍會主動較細佢👍🏻之前叫咗個精選牛肉拼盤,所以今次就決定試其他新野😛今次試咗佢地最出名嘅炸雞放題同埋一啲小菜😋$128 90分鐘任食炸雞好掋呀,而且啲炸雞全部即叫即炸,仲有五種唔同嘅味,缺一不可!分別係:薑蔥味,秘製醬油味,蜜糖味,甜辣味同芝士味🤩佢會首先比曬咁多隻味你試曬先,試完之後你鐘意邊隻可以再加啲雞皮好脆而且肉質鮮嫩,仲可以㨂辣或者唔辣,啱曬唔同人口味,個人嚟講最鐘意芝士同埋蜜糖味☺️水冷麵同壽司個人都覺得唔錯可接受🧐地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓
上次試嚟完之後覺得呢間餐廳好吸引所以決定再次幫襯 😎
呢度嘅職員好熱情同有禮貌,冷氣太凍會主動較細佢👍🏻
之前叫咗個精選牛肉拼盤,所以今次就決定試其他新野😛
今次試咗佢地最出名嘅炸雞放題同埋一啲小菜😋
分別係:薑蔥味,秘製醬油味,蜜糖味,甜辣味同芝士味🤩
佢會首先比曬咁多隻味你試曬先,試完之後你鐘意邊隻可以再加
水冷麵同壽司個人都覺得唔錯可接受🧐
地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓
水冷麵
牛肉壽司
2019-11-07
2019-11-06 39 浏览
食物唔熱 芝士唔溶 放題等好耐先上一碟 質素十分低 等到訓著覺 員工講嘢唔知講 叫十次都唔理 2個鐘放題食得兩碟雞 辣雞唔辣 雞冇雞味 唔會再去 比錢買難受 千祈唔好再去 不能接受的餐廳

2019-11-06 65 浏览
啲人好似唔識落單咁, 啲單錯曬。等30分鐘先得一碟芝士雞, 之後叫極都冇嚟過嘢食。仲要同圖片完全不一樣, 根本就唔係雞球,只係雞片加芝士,感覺完全受騙!!!🔥🔥🔥
2019-11-06
同朋友二人就上左去食韓國野🤤出發前好有期待但最後都幾失望🙈剛好遇到有個$138任食既活動淨系得3樣野食分別系芝士雞蛋卷、芝士熔岩雞同埋壽司6pm上到去都無乜人但系已經要搭枱🤷🏽‍♀️好快坐低左佢話直接serve我地所以吾洗order等左15mins終於出到一碟壽司幾舊好快食哂等多30mins但系另外果兩款都仲未食到就已經6:45pm即刻再催佢再等多15mins終於來到雞蛋卷同雞首先講個紫菜卷吾知系咪整完勁耐又雪過d飯勁硬而且凍🤯d飯好明顯系無調味既白飯😤要點鼓油先有少少味(平時食紫菜卷明明都系就甘食)然後個芝士蛋卷算系三樣入面最好整得ok🤔但同樣都系吾系幾夠味同埋個心吾夠熱😖裡面果層芝士其實都仲系硬既無熔過最後系個熔岩雞都幾令人失望👎🏽d芝士勁少而且好少所以基本上都系痴哂底既雞多芝士少好似淨系食緊醃過既雞肉甘真系不了🤐
同朋友二人就上左去食韓國野🤤

首先講個紫菜卷
吾知系咪整完勁耐又雪過
d飯勁硬而且凍🤯
d飯好明顯系無調味既白飯😤
要點鼓油先有少少味(平時食紫菜卷明明都系就甘食)

然後個芝士蛋卷

雞多芝士少
好似淨系食緊醃過既雞肉甘
真系不了🤐
2019-11-06 58 浏览
看見這廣告說可以升級2小時任食,就以為可以任食炸雞同拉絲芝士雞、芝士蛋卷、紫菜包飯。覺得好正就約朋友去試。去到先發現原來任食炸雞同任食其他三款是分別兩種不同的計法。要任食炸雞就任食90分鐘$118, 以要任食三款野拉絲芝士雞、芝士蛋卷、紫菜包飯,就是120分鐘$138再加一。真的不懂何為的升級。好啦,唔理字面上的野。咁我哋未是但二選一揀咗任食三款所謂的“升級”野.我們是兩個人食,跟住入座時就說如果你哋係任食,唔係韓燒的話就要搭檯。坐底落order時旁邊只有一檯食緊任食,同二三檯食散叫。之後才陸續多人入座食任食。由第一round 叫咗每款野黎一碟試下先,結果是無限的等待。其間看見其他人有前菜食,我地唔肯定人地是否因為散叫才有前菜便沒有要求要(但後來發現那檯也是任食的)。終於等到四十分鐘後,全場任食的人就只見到兩碟蛋卷的出現。以為有一碟是我們的,點知阿姐在我們身旁經過,放在一檯比我們再晏好多入座的檯上。眼看另外一碟快要再去另外一檯比我們晏入座的檯時。我便出聲問阿姐點解晏過我的人會比我早有。之後那碟蛋卷便落在我檯上。從這刻開始發覺原來他們上菜是不跟檯的。是要搶的。只要你厚面皮,早過其他人叫話
從這刻開始發覺原來他們上菜是不跟檯的。是要搶的。只要你厚面皮,早過其他人叫話係自己的。阿姐就會俾你先。
之後蛋同雞開始零星地出貨。結果壽司等到過了一個鐘後才到我們檯上。後來比我們早到食任食的那檯也出聲說,原來他們也叫了壽司成粒鐘都仲未到。真的不明白,壽司已經是最容易預備的一種食材。就算廚房唔夠人做野,壽司都可以一早做定嘛?只少你一早出壽司給大家食住先,起碼心理上好過四十分鐘一碟野都黎唔到。
雖然後來同阿姐反應話實在太耐先有野食,阿姐也說可以不計時咁食。但最終我們兩個坐了兩個鐘比了$304,也只可以食到兩碟雞同兩碟壽司。第二碟的蛋一直等不到。最後放棄繼續無止境嘅等待。出去搵其他野食好過。
阿姐解釋話因為佢哋啱啱先有任食,所以做唔切。
但我就覺得你要有咁的配套先好推出廣告叫人來食。
很多人也好似我們咁樣看到廣告就來試,點知就中哂伏
2019-11-05 97 浏览
一間性價比非常之高嘅韓國料理,平平地已經有好多選擇而且又食得飽👍🏻同行朋友相對比較細食,所以冇叫到炸雞放題試咗精選牛肉拼盤😋拼盤入面分別有牛肉、牛肋骨同牛肋骨,份量非常足夠,性價比好高🤪而且佢會比生菜你夾住一齊食,感覺好健康咁♻️下次再嚟試埋佢個炸雞放題先🧐地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓
2019-11-04
精選牛肉拼盤
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 梨滿園韓國料理 (旺角)📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟性價比奇高的韓國料理🤩而且姨姨們的服務態度超棒好熱情,亦有禮貌!會主動添茶🍵,也幫忙調低冷氣🤭炸雞放題 HKD$128 / person有5款口味,分別係甜辣味、芝士味、薑蔥味、醬油味及蜜糖味❤️我們覺得甜辣味同芝士味最好味,分別添咗幾次🤣另外也點了一些主菜吃,也很不錯噠!🤤水冷麵 HKD$70入口涼爽,水冷麵的口感超喜歡💕配搭炸雞食可以消膩😆韓式牛肉飯捲 HKD$78好大份量~🤩料好多🥳比例剛好!精選牛肉拼盤 HKD$208分別有牛肉、牛肋骨、牛肋骨肉🤪幾大碟,性價比高!
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 梨滿園韓國料理 (旺角)
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

炸雞放題 HKD$128 / person

另外也點了一些主菜吃,也很不錯噠!🤤

水冷麵 HKD$70

入口涼爽,水冷麵的口感超喜歡💕配搭炸雞食可以消膩😆

韓式牛肉飯捲 HKD$78

好大份量~🤩料好多🥳比例剛好!

精選牛肉拼盤 HKD$208

分別有牛肉、牛肋骨、牛肋骨肉🤪幾大碟,性價比高!
  • 炸雞放題
  • 前菜
2019-11-04 20 浏览
好耐冇食韓國炸雞,於是專程搵間炸雞醫肚,當然第一吸引我嘅係價錢:90分鐘任食炸雞都只係$128,啱晒食肉獸嘅我😍上炸雞之前先黎齊開胃前菜,全部係韓國風味炸雞有五種口味,鍾意食炸雞嘅我當然唔會放過全部試晒,有酸甜味、有微辣嘅,芝士味、仲有好正嘅蜜糖味,一次滿足晒五個願望,最重要係任食唔嬲,服務態度也很不錯。雞肉外脆內嫩,雞肉完全唔會鞋口,香口得黎keep到肉汁,爽!食完炸雞order一杯滋潤蜂蜜柚子茶~雖然一心一意過去食炸雞,當然仲有好多唔同嘅韓式料理選擇,價錢睇落都幾抵食、下次試埋人參雞湯同牛肋骨湯!

炸雞之前先黎齊開胃前菜,全部係韓國風味

食完炸雞order一杯滋潤蜂蜜柚子茶~

2019-11-04 47 浏览
不知怎地,突然想食炸雞,這裡有炸雞放題,可以狂食盡興一番!🥳晚市都只是$128,十分抵食!一開始,侍應給我們上前菜,有泡菜、酸蘿蔔等,開胃醒胃。炸雞有5款口味,第一輪是一整盤的上,上桌時真的嘩了一聲,好大盤!芝士味、甜辣味、柚子味、豉油味、蜜糖味款款都好食。因為它炸得酥酥脆脆的,雞肉都算滑,所以加上不同的醬汁,都會好食。芝士味脆雞鋪上芝士粉,味道很香,不會太濃。蜜糖味炸雞,整塊雞肉都鋪滿蜜糖汁,香香甜甜的,很適合女生。很欣賞這裡還有韓式飲品和湯任飲!
不知怎地,
突然想食炸雞
這裡有炸雞放題
可以狂食盡興一番!🥳

晚市都只是$128,
十分抵食!

一開始,侍應給我們上前菜,
有泡菜、酸蘿蔔等,
開胃醒胃。

炸雞有5款口味,
第一輪是一整盤的上,
上桌時真的嘩了一聲,
好大盤!

芝士味、甜辣味、柚子味、豉油味、蜜糖味
款款都好食。
因為它炸得酥酥脆脆的,
雞肉都算滑,
所以加上不同的醬汁,都會好食。

芝士味脆雞鋪上芝士粉,
味道很香,不會太濃。

蜜糖味炸雞,整塊雞肉都鋪滿蜜糖汁,
香香甜甜的,很適合女生。

很欣賞這裡還有韓式飲品和湯任飲!
2019-11-04 28 浏览
朋友突然話想食炸雞,我純粹抱著陪伴的心態,怎料有驚喜。這裡是吃炸雞放題,晚市$128就任食,真是好抵食。除了炸雞可以飲食之外,還有前菜,湯和飲品都可以任飲。炸雞分5種口味:芝士味、蜜糖味、柚子味、豉油味和甜辣味。炸雞炸得很脆,入口脆卜卜,雞肉也算嫩滑,令但食再食。而且它的醬汁都做得出色,款款的味道都剛好,很入味!我最鍾意甜辣味、柚子味,甜辣味真的好像韓式炒年糕的甜辣醬味,甜甜辣辣的很開胃;柚子很香柚子味,能去炸雞的油膩感。除了韓式飲品,還有熱飲供應,在這裡吃炸雞放題真是不錯的選擇。
朋友突然話想食炸雞
我純粹抱著陪伴的心態,
怎料有驚喜。

這裡是吃炸雞放題
晚市$128就任食,
真是好抵食。
除了炸雞可以飲食之外,
還有前菜,
湯和飲品都可以任飲。

炸雞分5種口味:
芝士味、蜜糖味、柚子味、豉油味和甜辣味。
炸雞炸得很脆,入口脆卜卜,
雞肉也算嫩滑,令但食再食。

而且它的醬汁都做得出色,
款款的味道都剛好,很入味!
我最鍾意甜辣味、柚子味,
甜辣味真的好像韓式炒年糕的甜辣醬味,
甜甜辣辣的很開胃;
柚子很香柚子味,能去炸雞的油膩感。

除了韓式飲品,
還有熱飲供應,
在這裡吃炸雞放題真是不錯的選擇。
2019-11-01 26 浏览
今日唔使開OT同事提議去旺角女人街旁的威達商業大廈樓上間梨滿園吃韓國料理。座位寬闊,燈光柔和,牆上掛上多幅穿著韓服的美女,感覺充滿韓國風情。餐廳菜色多樣化,有韓式燒烤、韓式傳統美食,最近還推出新產品,90分鐘任吃韓式炸雞。大家贊成吃炸雞,有姜蔥味、芝士味、秘製醬油味、甜辣味和蜜糖味五種口味是即叫即製,熱辣辣香噴噴的炸雞,肉質鮮嫩,外皮酥脆口感,惹味十足。👍奶白色的雪濃湯,有多件牛肉做湯料,令濃湯鮮甜可口。😋這噸任吃的炸雞,我倆不其然吃過不停,終於捧腹而回,感到好🈵️足。

香噴噴的炸雞,肉質鮮嫩,外皮酥脆口感,惹味十足。👍

奶白色的雪濃湯,有多件牛肉做湯料,令濃湯鮮甜可口。😋

• 炸雞  雪濃湯
2019-10-29 48 浏览
最近去過韓國的表妹經常懷念在韓國吃過的炸雞。在同事介紹下我約了表妹一起去旺角通菜街威達商業大廈,樓上一間梨滿園韓式料理餐廳。原因這餐廳最近推出90分鐘用優惠價錢可任食多種不同口味的韓國炸雞。門面logo彩色繽紛,充滿韓風味道,餐廳地方寬闊,座位舒適。韓式小食有泡菜、蘿蔔、芽菜仔幾款,都是我自愛吃的。炸雞有芝士、蜜糖、薑蔥、甜辣和秘製醬油五種口味,雞肉質感皮脆肉滑嫩。表妹喜歡芝士、蜜糖和秘製醬油,我就喜歡酸酸甜甜辣辣的口味,我倆都encore幾次,這噸只用優惠價便可任吃多種不同口味的炸雞確是番本。

韓式小食有泡菜、蘿蔔、芽菜仔幾款,都是我自愛吃的。

• 前菜
1K
2019-10-27 89 浏览
今晚同朋友去了這裡食飯,本身諗住係食韓式燒烤,但去到見到有個90分鐘任食炸雞,5種口味,計落都好抵食!就係咁就改了食炸雞!雖然不是食燒肉,但仍然有前菜小食提供,泡菜、酸蘿蔔亦會提供,落單時店員會先上齊五款口味,薑蔥味、甜辣味、芝士味、蜜糖味、秘製醬油味,等了一陣,炸雞一上枱就真係不用等待,立即起筷,個人較喜歡乾身嘅芝士味,皮炸得好脆上面撒滿了芝士粉,入口味道濃郁之餘,雞肉十分嫩滑軟熟!其次就係蜜糖味,炸雞上在脆皮上淋滿了蜜糖汁,入口時個陣蜂蜜味道十分香甜,而甜辣味道亦十分新奇,入口有著雙重口感!當差不多食完時,就可以再叫喜歡之口味,因落單後廚房即時製作,所以可能要等一陣,但哩個價錢同埋任食任吃,絕對可以接受!今次真係食得十分滿足!未到90分鐘已經食得十分之飽,炸雞大大件,味道十足!之後又多個地方食韓式炸雞了!
今晚同朋友去了這裡食飯,

之後又多個地方食韓式炸雞了!
旺角梨滿園一向晚餐都好超值,最近竟然有炸雞放題食添!晚市 $128 認真超值抵食!任食5款口味韓式炸雞,五款都咁有新意,一於試晒佢先!炸雞口味有薑蔥味、甜辣味、秘製醬油味、芝士味、蜜糖味。店長介紹嘅時候仲有提過炸雞師傅來自李家炸雞,怪唔之得口味咁正宗啦!炸雞即叫即做,我哋都差不多等20分鐘食第一碟,所以食炸雞之前我哋首先食下免費前菜先啦!款式多之餘泡菜可以話真係韓國經典口味,值得encore!因為我係芝士控,所以最喜歡吃芝士味,炸雞翼亦比較乾身,芝士粉味道濃郁。薑蔥味要連蔥吃啊!雞肉皮脆肉滑。甜辣味最啱鍾意食小小辣嘅人,甜辣醬相隔十分開胃。最滋味的是秘製醬油味,味道最濃郁,香而不油膩。蜜糖味是最甜蜜的味道,加上雞肉本身夠多汁,回味無窮!

薑蔥味要連蔥吃啊!雞肉皮脆肉滑。

甜辣味最啱鍾意食小小辣嘅人,甜辣醬相隔十分開胃。

最滋味的是秘製醬油味,味道最濃郁,香而不油膩。

蜜糖味是最甜蜜的味道,加上雞肉本身夠多汁,回味無窮!
  • 90分鐘任食5款口味韓式炸雞
2019-10-24 268 浏览
網上見到呢間炸雞有放題 可以任食5 種唔同味嘅炸雞仲可以配埋啤酒 就黎試下~任食炸雞黎嘅 我覺得唔算貴🤔$128食到飽而且啤酒仲有買2送1!!!好抵酒類都有唔同款 韓國啤酒 其實即係hite 都估到~$22 一支細 買2送1 唔貴!除左炸雞 仲有其他主食 都係韓國餐廳嘅熱門菜式價錢晚餐黎講 都唔係好貴前菜都有幾多 有泡菜 白菜 蘿白絲 南瓜 芽菜同埋醃蘿白 個泡菜都幾辣不過自己就對前菜無好大興趣 ~重點係 炸雞呀!佢有5種味 芝士 甜辣 秘製醬油 薑蔥 蜜糖味個人覺得最好食係芝士 芝士粉夠多 味濃蜜糖 就甜甜地幾開胃 薑蔥味都幾香口甜辣 辣味都唔算好重 唔食辣嘅人都可以接受 加埋甜甜地就好惹味醬油味就一般啦~都有少少辣嘅感覺一碟大概每款有4隻左右 其實食一碟已經都幾夠😂韓國啤酒 值得一提就係隻杯都有雪凍 炸雞配啤酒 正~食好多炸野 想飲返d湯中和下 所以叫埋個人參雞湯份量都十足 但人參味就較少 湯都算甜嘅~而舊雞就好大件 仲可以揀配飯 但我地已經太飽喇😂整體黎講 炸雞放題係抵食嘅不過應該食完雞 已經無咩胃口再食其他😂
網上見到呢間炸雞放題
可以任食5 種唔同味嘅炸雞
仲可以配埋啤酒 就黎試下~

任食炸雞黎嘅 我覺得唔算貴🤔$128食到飽
而且啤酒仲有買2送1!!!好抵

酒類都有唔同款 韓國啤酒 其實即係hite 都估到~
$22 一支細 買2送1 唔貴!

除左炸雞 仲有其他主食 都係韓國餐廳嘅熱門菜式
價錢晚餐黎講 都唔係好貴

不過自己就對前菜無好大興趣 ~

重點係 炸雞呀!
佢有5種味 芝士 甜辣 秘製醬油 薑蔥 蜜糖味
個人覺得最好食係芝士 芝士粉夠多 味濃
蜜糖 就甜甜地幾開胃 薑蔥味都幾香口
醬油味就一般啦~都有少少辣嘅感覺
一碟大概每款有4隻左右 其實食一碟已經都幾夠😂

韓國啤酒 值得一提就係隻杯都有雪凍
炸雞配啤酒 正~

食好多炸野 想飲返d湯中和下 所以叫埋個人參雞湯

整體黎講 炸雞放題係抵食嘅