2025-05-08
【東區】【森森食堂】唔知點解而家喺親東區都係同美女朋友一齊㗎喎,有趣,今次仲一齊食早餐。揀咗呢間餐廳之後,估唔到佢哋十一點半前都有早餐,就一齊叫佢哋嘅「早晨系列」。本身我早餐就食唔得多,又或者咁講,我就冇食早餐嘅習慣,所以主要都係「陪太子讀書」。佢叫咗個「湯麵之選」裏面 $43 嘅「新鮮蕃茄薯仔牛肉通粉」,配「腸仔煎蛋」轉「反蛋」,仲有「奶醬脆豬」,餐飲就跟「熱奶茶」,正常人嘅早餐就係食咁多嘢喎。佢話個蕃茄湯勁濃,好味,其他食物就冇乜意見。而杯奶茶都 okay,係正常茶記質素。我就因為胃口問題,叫咗「輕盈之選」裏面 $40 嘅「牛奶粟米片」配「煎雙蛋加雙漢堡扒」,飲「熱杏仁霜」。又估唔到出街食早餐都有得揀粟米片,仲有得揀凍奶或者暖奶,我揀咗後者,味道正常。其他嘢食嘢飲其實都唔錯,埋單 $83 嘅價錢嚟講幾好。。。(地址:北角英皇道449-455號華興大廈地下2-3號舖)#1amfoodie #hkig #foodie #hk #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodblogger #foodiehk #topcitybiteshk #hkeat #hkfood
(地址:北角英皇道449-455號華興大廈地下2-3號舖)
#1amfoodie #hkig #foodie #hk #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodblogger #foodiehk #topcitybiteshk #hkeat #hkfoodstagram #thatfoodiething #instagood #love #hkigfood #hkfoodlove #hkfoodblog #globaleats #foodieman #1am東區 #北角 #森森食堂 #早晨系列 #湯麵之選 #新鮮蕃茄薯仔牛肉通粉 #腸仔煎蛋 #奶醬脆豬 #熱奶茶 #輕盈之選 #牛奶粟米片 #雙煎蛋 #雙漢堡扒 #杏仁霜 #1am1724 #1ambackup