2024-09-03
隱世日式餐廳在觀塘~【森.湯咖哩】位置幾偏僻,出地鐵站行8分鐘才到主要做午市和晚市,附近多工廠及寫字樓所以午市好旺,晚市都估唔到咁多人~之後我都會專登去呢度食晚飯,因為抵食又好食😋🔸慢煮炙燒雞叉燒沙茶湯烏龍麵 $88可以自行選擇湯底,我選擇了沙茶湯,好濃的湯底,濃到好像沾麵,相當入味!烏龍麵就是烏冬,沾滿沙茶湯好yummy,個雞好好食,有一番炙燒的味道,而且係嫩滑的!還有叉燒相當豐富~🔸吉列鱈魚柳跟餐加的,唔記得咗幾多錢,好似十幾廿蚊好大塊,炸到外脆內軟,咁嘅價錢都值得加嘅🔸飛驒和牛漢堡扒蕃茄湯烏龍麵 $108蕃茄湯底都一樣濃郁的,不會太酸而且有少少甜甜地,好易入口,我比較喜歡蕃茄湯底!飛驒和牛好有驚喜,多汁嫩滑,不是硬硬的漢堡扒,勁有牛肉香味,我會推介呢款烏龍麵試!🔸吉列厚切豬扒咖喱飯 $49超級抵$49就有,仲要係厚切,豬扒中規中矩,勝在大份價錢平,而且咖喱是杰杰濃濃的,咖喱裏面還有很多蔬菜例如紅蘿蔔,咖喱加分👍🏻🔸吉列蝦跟餐有得加配,都係唔記得咗幾多錢,好似廿幾三十蚊,比原價平少少,呢個吉列蝦多炸粉,唔多食到蝦嘅味道🔸吉列蠔跟餐有得加配,都係唔記得咗幾多錢,好似廿幾三十蚊,比原價
位置幾偏僻,出地鐵站行8分鐘才到
主要做午市和晚市,附近多工廠及寫字樓
所以午市好旺,晚市都估唔到咁多人~
之後我都會專登去呢度食晚飯,因為抵食又好食😋
🔸慢煮炙燒雞叉燒沙茶湯烏龍麵 $88
🔸吉列鱈魚柳
跟餐加的,唔記得咗幾多錢,好似十幾廿蚊
好大塊,炸到外脆內軟,咁嘅價錢都值得加嘅
🔸飛驒和牛漢堡扒蕃茄湯烏龍麵 $108
🔸吉列厚切豬扒咖喱飯 $49
🔸吉列蝦
🔸吉列蠔
跟餐有得加配,都係唔記得咗幾多錢,好似廿幾三十蚊,比原價平少少,炸蠔比吉列蝦好味,起碼有蠔的味道
🔸脆皮燒魚卷
跟餐都有得加配,係平少少,單點$25一條
都幾好食,入邊好似魚蛋咁,係用墨魚整出嚟嘅,好香墨魚味道,而且彈牙,值得一試!
🔸綠茶
跟餐有飲品,例如汽水、綠茶,因為減肥健康,所以要飲無糖,綠茶就最好嘅選擇啦!
總括嚟講食物質素唔錯,人均$100左右,相當便宜
店舖都幾大,可以容納好多個人,所以都唔使點排隊
採用自助式落單,每張枱上面都有個QR code,可以網上付款或者到counter俾錢,相對地快啲,因為唔使等店員過嚟幫你落單。
咁啱嗰日店舖賣晒串燒和甜品刨冰,未有機會試到,遲啲再去試過~