2024-09-05 182 浏览
「楓」以木系為主調的日式餐廳,餐廳的招牌菜是烏龍麵及大阪燒,而甜品有烤蛋糕、窩夫、乳酪…等等可選擇。😋餐是使用QR code點餐,是日選擇:1️⃣香煎虎蝦咖哩湯烏龍麵🍽香煎的虎蝦,肉質鮮嫩、彈牙。烏龍麵條吸收了湯汁的咖哩味,讓每一口都充滿風味。2️⃣手工滷肉便當🍽滷肉油脂適中,肉質軟嫩,滷味香氣撲鼻,加上配菜,令味道更豐富。3️⃣芝士火腿蛋餅🍽蛋餅外皮薄而柔軟,帶有輕微的韌性,內裡濃郁的芝士與帶有鹹味的火腿,讓人一口接一口。4️⃣乳酪雪糕 🔸開心果脆脆、抹茶蕨餅、朱古力餅乾條、抹茶醬🔸Oreo碎、香檳葡萄爆珠、比利時Lotus餅、焙茶醬🍽乳酪的微酸味道與雪糕的甜味,配上不同的配料,讓整體的滋味更加豐富而不膩口。5️⃣芝麻豆乳、可可豆乳🍽健康的、滑順的、獨特的感覺!

😋餐是使用QR code點餐,是日選擇:
1️⃣香煎虎蝦咖哩湯烏龍麵
2️⃣手工滷肉便當
3️⃣芝士火腿蛋餅
4️⃣乳酪雪糕
🔸開心果脆脆、抹茶蕨餅、朱古力餅乾條、抹茶醬
🔸Oreo碎、香檳葡萄爆珠、比利時Lotus餅、焙茶醬
5️⃣芝麻豆乳、可可豆乳
🍽健康的、滑順的、獨特的感覺!
2024-09-01
午餐
2024-09-05 181 浏览
於旺角街頭見到一個易拉架廣告, 得知附近有間價錢唔貴嘅烏龍麵, 當然要去一試! 食過之後我地都異口同聲, 好食! 絕對值得再encore! 餐廳面積小小, 除了供應各款湯底烏龍麵, 仲有數款口味嘅大阪燒、蛋餅、日式烤蛋糕、乳酪、特飲。可惜太晏去到, 日式烤蛋糕已賣哂, 無緣食到, 但今日所order的, 樣樣都驚喜好食! 【芝士吞拿魚粟米蛋餅】HK$42蛋餅卷住了大量吞拿魚、芝士同埋粟米粒, 口感軟糯, 滲出蛋香蛋甜同埋咸香味, 大愛!! 【章魚大阪燒】HK$88大阪燒厚厚的, 食材包括有椰菜、章魚片分佈緊密, 面層加了大量木魚碎, 相當足料, 陣陣蛋香, 再加上了沙律醬同埋日式燒汁, 層次豐富又美味。 【香煎虎蝦咖哩湯烏龍麵】HK$78咖哩湯汁咖哩味濃郁, 質地杰得容易掛汁, 烏龍麵煙韌彈牙, 掛上了湯汁, 啖啖微辣惹味, 每隻虎蝦被輕輕煎過, 爽口美味; 伴碟嘅半隻糖心蛋仲好軟滑。 +$22 追加了芝麻豆乳: 豆乳中加入了芝麻漿, 黑芝麻味非常香濃。 【炙燒慢煮雞叉燒蕃茄湯烏龍麵】HK$88雞肉卷成一卷卷再厚切, 炙燒慢煮帶點微燶, 同時keep到嫩滑, 蕃茄湯底有大量蕃茄蓉, 同

【芝士吞拿魚粟米蛋餅】HK$42
 【章魚大阪燒】HK$88
章魚大阪燒
 【香煎虎蝦咖哩湯烏龍麵】HK$78
香煎虎蝦咖哩湯烏龍麵
[跟餐] +$22 追加了芝麻豆乳: 豆乳中加入了芝麻漿, 黑芝麻味非常香濃。
 【炙燒慢煮雞叉燒蕃茄湯烏龍麵】HK$88
雞肉卷成一卷卷再厚切, 炙燒慢煮帶點微燶, 同時keep到嫩滑, 蕃茄湯底有大量蕃茄蓉, 同樣易掛汁, 甜酸開胃, 好食到一滴汁都無剩。
炙燒慢煮雞叉燒蕃茄湯烏龍麵
[跟餐] +$22 追加了可可豆乳
朱古力味偏濃, 配豆乳果然不錯!

自由配: 乳酪雪糕 HK$58 (配料額外另計) - 外賣更可享買一送一優惠!
乳酪雪糕質感幼滑, 自選加入自家製芝麻醬, 配有煙韌白玉丸子、麻糬粒粒、香檳葡萄爆珠、玄米脆脆、開心果脆脆、比利時Lotus餅, 每啖層次豐富。
2024-09-01
章魚大阪燒
香煎虎蝦咖哩湯烏龍麵
炙燒慢煮雞叉燒蕃茄湯烏龍麵
  • 乳酪雪糕
2024-09-05 136 浏览
一家位於旺角經常做買一送一乳酪雪糕嘅店舖,本來想試佢嘅蛋糕,點知太晏已沽清🥲但好在其他食物都算唔錯,另外印象深刻記錄一下!大阪燒(章魚)好好食,味道似食緊章魚燒,但比起章魚燒嘅粉漿比較少,餡料比較多,差不多每一啖都有大粒章魚,所以我認為超出色👍👍香煎虎蝦和風炒粉絲足足有六隻大隻既虎蝦,炒粉絲香麻油味,粉得都算香香煎雞扒蕃茄湯烏龍麵佢嘅烏龍麵口感有啲似烏冬,湯底仲可以有三款選擇,今次行健康路線食蕃茄味,雞扒足足有兩塊都算大塊,我就食曬成碗你話好唔好食?芝麻豆乳超多芝麻,但一定要攪勻先飲可可豆乳超濃郁嘅朱古力味乳酪雪糕冇蛋糕都要食甜品,我將佢個乳酪雪糕加咗超級多配料,成杯雪糕就嚟滿瀉🤭🤭唔好睇佢唔大杯,雪糕份量都算多,我覺得一個人真係食唔晒
但好在其他食物都算唔錯,另外印象深刻記錄一下!

大阪燒(章魚)

香煎虎蝦和風炒粉絲
足足有六隻大隻既虎蝦,炒粉絲香麻油味,粉得都算香

芝麻豆乳
超多芝麻,但一定要攪勻先飲

可可豆乳
超濃郁嘅朱古力味

乳酪雪糕
唔好睇佢唔大杯,雪糕份量都算多,我覺得一個人真係食唔晒
  • 大阪燒(章魚)
2024-09-04 125 浏览
最近好想食日本野,上網見到「楓」好多好評,一於同朋友嚟試吓😆🦐大阪燒(蝦) $98好大份!香噴噴嘅大阪燒,以新鮮蝦仁為主角,外層金黃酥脆,包住大量嘅蝦肉及蔬菜,搭配特製的醬汁和美味的海苔粉,口感好豐富 超美味😍😍🍲炙燒慢煮雞叉燒鰹魚清湯烏龍麵 $88以香氣四溢的鰹魚清湯為基底,搭配炙燒的慢煮雞叉燒,肉質鮮嫩,還帶有淡淡的煙燻香氣👍🏻👍🏻 Q彈的烏龍麵吸附了湯汁🍗慢烤雞扒手工滷肉便當 $69新出台式便當🍱 慢烤雞扒與手工滷肉巧妙結合,雞扒肉質鮮嫩多汁,搭配滷肉的香濃味道,整體口感豐富。配上白米飯和新鮮的時蔬,美味又營養均衡~🥛可可豆乳 $22濃郁的可可香味與豆乳的醇厚相結合,口感滑順😋🍵西柚綠茶 $15西柚綠茶清新爽口,帶有天然的果香,特別適合夏季飲用,好解渴乳酪雪糕《自由配》 $58乳酪雪糕提供了多種配料選擇,我揀咗香芋脆片、蜜味紅豆、比利時Lotus餅以及焦糖醬,好有驚喜😋乳酪雪糕《自由配》 $58另一款搭配有開心果脆脆、香檳葡萄爆爆珠、Oreo餅和朱古力脆皮醬,增添了豐富的口感,讓每一口都充滿驚喜

🦐大阪燒(蝦) $98

🍲炙燒慢煮雞叉燒鰹魚清湯烏龍麵 $88

🍗慢烤雞扒手工滷肉便當 $69

🥛可可豆乳 $22
濃郁的可可香味與豆乳的醇厚相結合,口感滑順😋

🍵西柚綠茶 $15
西柚綠茶清新爽口,帶有天然的果香,特別適合夏季飲用,好解渴

乳酪雪糕《自由配》 $58

乳酪雪糕《自由配》 $58
2024-09-04 86 浏览
最近去咗「楓」食午餐,佢哋主打日式風味嘅菜式😋香煎虎蝦和風炒粉絲 🦐虎蝦煎得金黃酥脆,粉絲口感滑溜又有嚼勁,令我一口接一口章魚大阪燒 🐙大阪燒嘅口感相當豐富,章魚唔會搶咗其他材料嘅味道。佢嘅醬汁酸酸甜甜,配合上面嘅海苔同芝麻,真係好開胃!香成虎蝦咖哩湯烏龍麵 🍜湯麵嘅咖哩味道濃郁,湯底香醇,搭配嘅虎蝦鮮美,麵條吸收咗咖哩汁,食落去每一口都有驚喜。香煎雞扒蕃茄湯烏龍麵 🍅雞扒煎得啱啱好,蕃茄湯濃稠,配合烏龍麵,一個完美嘅組合。飲品方面,蜂蜜柚子梳打、芝麻豆乳、抹茶豆乳都令人回味乳酪雪糕《自由配》 乳酪雪糕,清新又唔會膩,最正係可以自由配搭不同topping,隨心所欲,真係好好玩!下次會再返嚟嘅!✨
最近去咗「楓」食午餐,佢哋主打日式風味嘅菜式😋

香煎虎蝦和風炒粉絲 🦐
虎蝦煎得金黃酥脆,粉絲口感滑溜又有嚼勁,令我一口接一口

章魚大阪燒 🐙

香成虎蝦咖哩湯烏龍麵 🍜

香煎雞扒蕃茄湯烏龍麵 🍅
雞扒煎得啱啱好,蕃茄湯濃稠,配合烏龍麵,一個完美嘅組合。

飲品方面,蜂蜜柚子梳打、芝麻豆乳、抹茶豆乳都令人回味

乳酪雪糕《自由配》

下次會再返嚟嘅!✨
2024-09-03 96 浏览
最近去到廣華街搵食,見依間小店未試過就try Try, 佢地嘅大阪燒同烤蛋糕都係招牌菜👉🏻帶子大阪燒個帶子煎得香脆,啲海鮮味道好鮮美,再加埋特製醬汁同埋好多木魚toppingg,味道好豐富。👉🏻抹茶豆乳清新綿密,抹茶同豆乳嘅味道完美結合,係一道清爽嘅飲品⭐👉🏻香煎雞扒蕃茄湯烏龍麵個雞扒煎得香,配埋濃郁嘅蕃茄湯烏龍麵,仲加埋溏心蛋同其他配料,味道超級滿足。👉🏻焙茶豆乳焙茶味濃郁香,都唔錯⭐👉🏻乳酪雪糕自由配乳酪好多款配料可以揀,我地試左依2個combination ⭐開心果脆脆/ 麻薯粒粒/ oreo餅/ homemadd伯爵茶醬⭐Oreo碎碎/ 香濃紫米/ 比利時lotus餅/ homemade 烏龍茶醬今次冇試到日式烤蛋糕, 下次再戰🐰🐰🐰

👉🏻帶子大阪燒

👉🏻抹茶豆乳
清新綿密,抹茶同豆乳嘅味道完美結合,係一道清爽嘅飲品⭐

👉🏻香煎雞扒蕃茄湯烏龍麵

👉🏻焙茶豆乳
焙茶味濃郁香,都唔錯⭐

👉🏻乳酪雪糕自由配
乳酪好多款配料可以揀,
我地試左依2個combination

今次冇試到日式烤蛋糕, 下次再戰🐰🐰🐰

2024-09-02 74 浏览
個日同男朋友行槍街睇模型 行到身水身汗真係太熱啦 見有d肚餓又見到呢到有乳酪雪糕 入去過個冷河先 冇諗到呢間日式cafe又幾好食♡大版燒(蝦) 🍤呢個大版燒粉漿同椰菜既比例差唔多係一半半 兩者混合得幾好 表面微微焦脆入面軟糯再加上爽口椰菜 上面當然仲有醬汁同勁多木魚絲啦 蝦既份量都好多 基本上每一啖都會食到有蝦♡香煎雞扒咖哩湯烏龍麵🍜雞扒肉質好滑 烏龍都唔會煮到好淋有番一定既咬口 最好味係佢個咖哩湯 濃得黎又唔膩 掛汁得黎又唔會好稠 個湯質感同味道做到好平衡 值得一讚♡乳酪雪糕(oreo碎碎 | 麻糬粒粒 |抹茶蕨餅|比利時Lotus餅| 朱古力醬) 🍦雪糕好滑乳酪味酸酸甜甜咁 冇平時食普通雪糕咁大負擔(卡路里) 麻糬粒粒好煙韌 朱古力醬遇到雪糕會變到好脆 加上有Oreo 碎碎增加口感 另外呢個造型拎去打卡都唔失禮♡可可豆乳🍫好香既朱古力味豆奶 會唔好甜 飲落去順滑♡蜂蜜柚子梳打🍹

♡大版燒(蝦) 🍤

♡香煎雞扒咖哩湯烏龍麵🍜

♡可可豆乳🍫
好香既朱古力味豆奶 會唔好甜 飲落去順滑

♡蜂蜜柚子梳打🍹
2024-09-02 91 浏览
旺角是一個搵食大本營,奶多人都係旺角鬧市搵食,呢日朋友帶我嚟人少少嘅廣華街,幫襯呢間「楓」,無論係門面、裝潢同食品,全部都極具日式風情,店小小,味道好🙂‍↕️🙂‍↕️首先,開場的炙燒慢煮雞叉燒鰹魚清湯烏龍麵,就是一道非常精心準備的拉麵料理。鰹魚湯是我的最愛,帶來濃郁的海鮮鮮味,搭配上炙燒雞叉燒和柔軟的烏龍麵,口感既有層次,又有一種溫暖舒適的感覺。接著是章魚大阪燒。這道大阪燒用新鮮肥美的章魚作為主料,當我用筷子小心翼翼地夾起一塊,咬下去的瞬間,章魚肉質有咬口,在口中迸發出鮮甜的汁液,味道一流!而香煎虎蝦和風炒粉絲則別具日式風情,炒粉絲帶來爽滑的口感已搭配上鮮嫩多汁的炙燒蝦肉,再加上日式風味的調味,清新爽口。飲品方面,我們要了抹茶豆乳和焙茶豆乳。濃郁的抹茶香氣撲鼻而來,搭配上豆乳的香醇質地,非常順滑細膩。相比之下,焙茶豆乳帶有濃郁的烘焙香氣,又能感受到焙茶特有的微苦回韻。最後不得不試的,必定是乳酪雪糕,可以根據個人喜好自由搭配各種配料,例如開心果脆脆、麻糬粒粒、抹茶等不同配料,能組合出各種不同風味,真係好正!楓 (旺角)地址:旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖
楓 (旺角)
地址:旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖
2024-09-02 82 浏览
呢間日式小店,每次經過都好吸引,除咗乳酪雪糕之外,呢度最多人叫嘅應該係湯烏冬,今次我哋揀咗咖喱口味,配大蝦同雞肉叉燒✨✨✨咖喱湯底都算濃郁,蝦肉爽口彈牙,烏冬如果可以再煙靭啲就Perfect🥰.另外仲叫咗帶子大阪燒,份量都唔少,味道唔錯,可以幾個人share👍🏻.甜品一定唔少得乳酪雪糕,$58好大杯,可以揀配料同醬汁,非常推薦焙茶口味,同乳酪雪糕好match🥰.📍 楓旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖
📍 楓
旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖
2024-09-01 73 浏览
又係旺角系列😍呢區多嘢食就係人都知😌今晚有Lisboy & Lisboa接收工😝公司附近搵咗間傳統和式日本餐廳享用晚餐😋🍽️ 炙燒慢煮雞叉燒和風炒粉絲呢個慢煮雞叉燒真係好有驚喜,呢度嘅叉燒係原隻雞製成雞件,估唔到仲有雞皮,啲雞肉夠晒鮮味,仲要無骨配埋呢個和風炒粉絲真係Yummmyyyyy😋🍽️ 香煎虎蝦鰹魚清湯烏龍麵烏龍麵即係烏冬,我哋叫虎蝦烏龍麵🦐同清清地嘅鰹魚汁比Lisboy食😋平時食開烏冬嘅Lisboy當然食到舔舔脷啦!堅魚汁清新虎蝦煎到好惹味😍🍽️ 帶子大阪燒好掛住日本,見到呢個又係lisboy最愛嘅帶子😋今次Mix還大阪燒🫓仲有大量嘅柴魚喺面😋好鮮味,啱晒Lisba & Lisboy🤣都係第一次食大阪燒粒粒帶子口感一流!🍽️ 乳酪雪糕 最後我哋叫咗兩杯乳酪雪糕做甜品,我哋叫咗熱爆嘅開心果醬同埋焙茶醬😍酸酸甜甜開胃之餘,加埋比利時Lotus餅Perfect match😋Lisboy最愛啲峰蜜蘆薈😂就咁甜甜蜜蜜咁完美咗成個晚餐😋🍽️ 巨峰乳酸梳打 & 水蜜桃乳酸梳打當Order完野食,先上檯嘅係呢兩杯色香味俱全嘅嘢飲🍹乳酸梳打酸酸甜甜配埋巨峰同水蜜桃味無得輸!|

🍽️ 炙燒慢煮雞叉燒和風炒粉絲

🍽️ 香煎虎蝦鰹魚清湯烏龍麵

🍽️ 帶子大阪燒

🍽️ 乳酪雪糕

🍽️ 巨峰乳酸梳打 & 水蜜桃乳酸梳打

• 炙燒慢煮雞叉燒咖哩湯烏龍麵
2024-09-01 97 浏览
上次來過這家店點外賣吃乳酪雪糕,當時看到很多日式食物都好有特色,今天特意過來嘗一嘗!### 香煎虎蝦咖哩湯烏龍麵有五隻大大白嫩的虎蝦,不帶殼吃起來好方便。入口,蝦肉的鮮甜味瞬間在口中爆發。濃郁的咖哩湯香氣四溢,還搭配了雞蛋、玉米、紫菜和魚片,烏龍麵帶有微微的辛辣與海鮮、玉米紫菜的味道,滑順掛汁,風味絕佳!### 香煎虎蝦和風炒粉絲同樣是五個大虎蝦經過香煎後,表面略為金黃,一咬下鮮美多汁,搭配青蔥、香菇、煎蛋、胡蘿蔔和玉米,令整體口感更加豐富。粉絲入口滑順,彈性十足,和風醬汁的清新與鹹香,為粉絲增添了濃郁的日式風味!### 大阪燒(章魚)極具日式風味的煎餅,相當正宗!柔軟粘性的煎餅,包裹著多種豐富的食材,看上去眼花繚亂,淋上的大阪燒醬和美乃滋好邪惡,令人食慾大增!### 乳酪雪糕可以隨心自由配非常多元化,選配oreo碎碎|香芋脆片 |香檳葡萄爆爆珠 |蜜味紅豆 |比利時Lotus餅 |焦糖醬,乳酪雪糕質地濃郁,香滑細膩!另一個乳酪雪糕自由配抹茶餅乾碎碎|玄米脆脆白玉丸子|香濃紫米|Oreo餅|朱古力脆皮醬。如果點外賣可以買一送一,超抵### 冰火湯圓湯圓彈性十足,沙冰是蜂蜜味,溫暖與冰涼

### 香煎虎蝦咖哩湯烏龍麵

### 香煎虎蝦和風炒粉絲

### 大阪燒(章魚)

### 乳酪雪糕

### 冰火湯圓
湯圓彈性十足,沙冰是蜂蜜味,溫暖與冰涼的感覺在口中交錯,都幾有創意!

### 芝麻豆乳
以香濃的芝麻為主打,芝麻的香氣與豆奶香搭配,不會好甜,健康又養生!

### 水蜜桃梳打
甜度適中,清涼可口!
This tiny kissaten is hidden in an old-fashioned alley mall near Mongkok/ Yau Ma Tei. Inside was extremely quiet, with Japanese music playing in the background. Udons and glass noodles were unfortunately already sold out that night.We came for okonomiyaki, and got two for dinner: octopus and scallops flavours. The okonomiyakis were topped with a mountain of Bonito flakes and nori powder, and generous drizzles of okonomiyaki sauce- quite savoury overall. Besides the seafood bits, there were corns
Okonomiyaki
Hojicha  baked  cake

We came for okonomiyaki, and got two for dinner: octopus and scallops flavours. The okonomiyakis were topped with a mountain of Bonito flakes and nori powder, and generous drizzles of okonomiyaki sauce- quite savoury overall. Besides the seafood bits, there were corns, cabbages and crab sticks inside.
Black  sesame  soy

The hojicha baked cake was a decent surprise, the hot eggy cake was baked like a thicker pancake, and covered in a delicious hojicha cream sauce. Sweetness was just right, and alongside there were fresh fruits like strawberries, bananas and blueberries.
Hojicha  baked  cake

Ended the meal with a glass of black sesame iced soy milk, tasted like Chinese dessert 芝麻糊 iykyk! The peach soda was bubbly and refreshing.

Peach  soda
  • 丸久小山園焙茶醬烤蛋糕
2024-08-30 94 浏览
如果想喺旺角簡單食一個大阪燒,我會即刻諗到呢一間楓。因為依一間嘅大阪燒鹹香十足,上面鋪滿咗滿滿嘅紫菜粉,再加埋啲木魚,令味道更加豐富。而佢大阪燒嘅粉唔算太厚,所以可以每啖都食到佢其他嘅蔬菜。而我今次叫咗帶子口味,佢嘅帶子份量都好多,可以啖啖都食到帶子。當然依度都有正餐會有烏龍麵我哋今次就分別叫咗個雞扒蕃茄烏龍麵,同埋雞扒咖喱烏龍麵。蕃茄湯湯都幾鮮甜,配埋個烏冬就更加正。最後梗係叫埋一個甜品,我哋就叫咗佢嘅榛子醬烤蛋糕,榛子醬好多,仲會有啲水果包括香蕉,藍莓等等作為配搭。
如果想喺旺角簡單食一個大阪燒,我會即刻諗到呢一間楓。

2024-08-28 81 浏览
旺角有間木系Cafe,主打巨型日式蛋糕,前排被瘋狂洗版,同時亦有乳酪杯、刨冰、主食、小食及飲品供應。提提大家六至七係員工嘅食飯時間,費時大家摸門釘啦,另外建議要中午去,因為晚上好多食物都售罄了😅作為甜品控當然要先介紹吓呢度嘅甜點。必點之選有巨型日式蛋糕,即叫即焗需要等候20分鐘,份量足以兩人享用,質地偏硬身,帶有口感,配上濃郁又順話嘅焙茶醬,邪惡又好味😋另外私心推介大阪燒,可以自由選擇海鮮配料,有章魚、蝦同帶子,當中加入大量椰菜絲、粟米、灑上木魚花、海苔碎、蔥花、以自家製醬料調配,口感豐富而且食完都唔會覺得好膩。最後要埋乳酪雪糕,三個配料加醬汁,集齊脆脆系列、QQ口感同餅乾。選擇困難症嘅表示要自己搭配真係好辛苦,因為全部都好吸引!凍冰冰好解暑,不過好快融要即刻食。

2024-08-28 115 浏览
今日同朋友一齊去旺角行街,旺角真係變左好多,行到攰,搵到一間係「槍街」附近的一間唔係日式和風味重的餐廳。 不知味道如何?(5⭐️最高)香煎虎蝦鰹魚清湯烏龍麵(5⭐️)雖然虎蝦嘅比較偏細,但係咬落好爽口鰹魚湯好清甜。 真係好回味😍。 香煎雞扒蕃茄湯烏龍麵(5⭐️)烏龍麵比一般嘅烏冬更為爽口彈牙👍🏻,而且配上蕃茄濃湯,味道十分開胃😁。雞扒份量亦都十分充足💋,勝價比高。丸久小山園焙茶醬烤蛋糕(5⭐️)份量足以3至4人食用🤩。比較喜歡的焙茶醬的味道,入口味甘香可口,而茶香是慢慢從口中慢慢滲入味蕾。烤蛋糕😎則以蛋黃為主,食落鬆軟而且每一口都有濃郁的蛋香味🤗。帶子大阪燒(5⭐️)另一勝價比高的食物是它,足料而大大份量,入口超滋味😍。可自行選擇帶子、魷魚或章魚🐙。 選擇比較新穎。 蜂蜜柚子梳打清甜之餘,亦有陣陣柚子香味抹茶豆乳豆乳與抹茶的比例是2比1,好啱夏日消暑飲用。

香煎虎蝦鰹魚清湯烏龍麵(5⭐️)
香煎虎蝦鰹魚清湯烏龍麵

香煎雞扒蕃茄湯烏龍麵(5⭐️)
香煎雞扒蕃茄湯烏龍麵

丸久小山園焙茶醬烤蛋糕(5⭐️)
丸久小山園焙茶醬烤蛋糕

帶子大阪燒(5⭐️)
帶子大阪燒

蜂蜜柚子梳打

清甜之餘,亦有陣陣柚子香味

抹茶豆乳

豆乳與抹茶的比例是2比1,好啱夏日消暑飲用。
香煎虎蝦鰹魚清湯烏龍麵
丸久小山園焙茶醬烤蛋糕