2024-03-07 135 浏览
💡高質嘅上海菜好耐都無食過小籠包,當然要搵間有特別的去食,呢間枱與枱之間空間感十足,環境寬敞舒適。🍽原味小籠包🥟黎到樂天皇朝當然要試下佢嘅小籠包,一籠有八隻,熱辣辣出場,每一隻都不同口味,有原味、蒜香、黑松露、糟溜絲瓜、蟹粉、鵝肝、川味同芝士,每款都各有特式。每一粒皮薄饀靚,輕輕一咬就爆曬汁,好正👍🏻🍽瑤柱芙蓉賽螃蟹🦀芙蓉蛋的柔滑同螃蟹的鮮味都幾夾。軟滑嘅蛋白,蛋味都幾重,夾住好多蟹肉,入口滑溜,拎黎送飯一流。🍽老田家菜肉雲吞湯呢個係一個家鄉美食。雲吞皮薄而彈牙,內餡豐富且口感細腻,裡面的豬肉精心調味,有濃郁的肉香。另外,湯底好鮮甜,岩曬而家咁凍天氣,帶黎溫暖同滿足。
💡高質嘅上海菜

🍽原味小籠包🥟

🍽瑤柱芙蓉賽螃蟹🦀

🍽老田家菜肉雲吞湯

2024-03-03 89 浏览
💭間唔中都有心癮想食小籠包 ,同屋企人係「樂天皇朝」食過幾次 有時真係忍唔住會返黎再食😆價錢唔貴 下午茶仲有優惠 超抵食👍🏻一坐低先比一碟前菜花生粟子 甜甜地軟淋淋 即刻食慾大增😂🔸招牌小籠包 ► $78次次黎親都一定要叫佢招牌菜小籠包🙌🏻好食嘅小籠包一定要做到皮薄餡靚輕輕一咬裏面嘅已經爆曬出黎 肉質鮮甜 絕對係真材實料 一定要點薑醋食 超滿足呀🔸上海生煎包 ► $48生煎包又係我最愛之一包面非常軟熟 底部煎到金黃色好香脆 一咬又係爆汁 肉厚多汁🔸皇朝擔擔拉麵 ► $75擔擔麵嘅湯底比較杰身同濃郁 非常惹味花生味重 食到最尾都有好多花生碎 好好食味道偏辣 建議唔食得辣記得叫小辣🔸肉碎乾煸四季豆 ► $88炒到好乾身 勁有鑊氣 爽脆鹹香 忍唔住一啖接一啖咁食😆🔸香煎豆沙鍋餅 ► $62鍋餅餅皮好脆身 豆沙蓉非常香又唔會太甜 口感幼滑 用佢黎做飯後甜品適合不過😍

一坐低先比一碟前菜花生粟子 甜甜地軟淋淋 即刻食慾大增😂

🔸肉碎乾煸四季豆 ► $88
炒到好乾身 勁有鑊氣 爽脆鹹香 忍唔住一啖接一啖咁食😆

🔸香煎豆沙鍋餅 ► $62

2024-02-27 120 浏览
近排鐘意中菜,去屋企附近食樂天皇朝,清清地啱食啲🥢招牌原味小籠包$72/6粒上海菜必食,夠熱又多汁,皮薄,推介👍🏻🧄蒜蓉炒菠菜$72有炸蒜生蒜,加埋一齊好食,菠菜夠嫩無渣🍚揚州炒飯$95先生要食飯先夠飽,揚州炒飯炒得香口,粒粒分明,有少少叉燒粒,好食🥣薑茶黑芝麻湯圓$38每次都係我必食,因為太鐘意薑茶,飲完又暖又舒服,芝麻湯圓當然都好食啦🚩樂天皇朝 (將軍澳中心) (將軍澳) @paradisegrouphk 📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G31號舖
近排鐘意中菜,去屋企附近食樂天皇朝,清清地啱食啲

🥢招牌原味小籠包$72/6粒
上海菜必食,夠熱又多汁,皮薄,推介👍🏻

🧄蒜蓉炒菠菜$72
有炸蒜生蒜,加埋一齊好食,菠菜夠嫩無渣

🍚揚州炒飯$95

🥣薑茶黑芝麻湯圓$38

📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G31號舖
  • 原味小籠包
2024-02-22 105 浏览
呢間餐廳既小籠包係好食既,即叫即整,同睇到廚師點煮,但係佢既小菜就唔多得,佢上菜速度係好快,但係佢出既菜全部都係凍既,不能理解,之後叫佢煮返熱D俾我食,其實上菜速度係快到我一落單唔夠五至十分鐘就上菜都唔緊要,問題係佢俾D唔熱既小菜我食就...唔係咁好....服務都係無乜人幫你加水同理你。
2024-02-20 147 浏览
樂天皇朝平日有午市套餐,午市套餐有兩款,價格由$78至$88,包括涼菜、點心或湯,而且可以追加其他食物同飲品。我叫咗兩個特式一人餐$78,其中一個係菜肉雲吞拉麵配四川酸辣湯。菜肉雲吞飽滿,麵夠大碗。酸辣湯酸辣開胃。另一個特式一人餐揀咗擔擔麵配蔥油餅。擔擔麵的辣味恰到好處,配上麵條的彈牙口感,唔錯。蔥油餅外脆內軟,餅皮香氣四溢。我又追加咗幾款食物。首先係原味小籠包(3隻)$32。小籠包皮薄餡多,湯汁鮮美。清炒白菜苗🥬$36是我另一個追加的選擇。白菜苗炒得剛好。最後,追加甜品香煎豆沙鍋餅$48。鍋餅煎得香脆,夾著香濃的豆沙餡,甜而不膩。

蔥油餅外脆內軟,餅皮香氣四溢。

2024-02-19 120 浏览
成日經過餐廳見到招牌菜特色皇朝小籠包已經想試下, 估唔到八個味道當中都幾有驚喜, 小編最鍾意黑松露同埋川味, 一咬開已經有陣香味飄出嚟, 令人垂涎欲滴。竹炭流沙包真係一打開就爆漿流心, 味道剛剛好唔會太甜同油膩, 加上外形特別, 小編唔覺意食曬三個。~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$100 up/位⏪回頭率:80%~~~~~📍樂天皇朝 (將軍澳中心)將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G31號~~~~~

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📸賣相: 8/10
🛋️環境:8/10
💁‍♂️服務: 8/10
💎性價比: 8/10
💲人均:$100 up/位
⏪回頭率:80%
~~~~~
📍樂天皇朝 (將軍澳中心)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G31號
~~~~~
2024-02-08 126 浏览
將軍澳樂天王朝地點便利,喺將軍澳地鐵站行幾分鐘就到🚶🏻‍♀️除咗主打特色小籠包之外,都有多款經典上海美食🍜另外店員既服務值得讚一讚,態度良好有禮貌👍🏻🍴無錫鮮肉鍋貼($45)鍋貼底部幾香脆,肉餡鮮嫩有汁💦🍴三絲春卷($48)春卷外皮炸到金黃脆卜卜,夠哂熱🔥裏面包着爽口嘅蔬菜絲,而且食到蔬菜嘅鮮甜味,唔錯😋🍴京醬肉絲配薄餅($108)肉絲嘅份量幾多,肉質幾腍,調味甜甜地👅食法就好似食片皮鴨咁,用薄餅皮包住京蔥同肉絲,口感幾豐富👄🍴四川抄手拌麵($78)抄手皮薄,菜肉比例均勻,肉質紮實👌🏻拌麵醬汁有椒麻香👅帶點醋既酸味,幾開胃,會想一啖接一啖咁食🤤

🍴無錫鮮肉鍋貼($45)
鍋貼底部幾香脆,肉餡鮮嫩有汁💦

🍴三絲春卷($48)

🍴京醬肉絲配薄餅($108)

🍴四川抄手拌麵($78)

2024-02-05 125 浏览
樂天皇朝醋醬海蜇頭一片片海蜇口感清爽👏開胃小菜😆原味小籠包雖然樂天皇朝最出名係八款小籠包,包括原味、鵝肝、黑松露、起司、蟹黃、大蒜、韓式泡菜和辣味。不過我都係比較鍾意食傳統小籠包🥰皮薄厚肉多汁多湯😆酸辣湯開胃好飲😆🥳非常足料桃膠桂圓湯推介飲依個糖水 足料好飲😆😆清甜冬天飲絕對係好樂天皇朝 (將軍澳中心) (將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G31號舖#樂天皇朝 #酸辣湯 #小籠包 #香港美食
樂天皇朝

醋醬海蜇頭
一片片海蜇口感清爽👏開胃小菜😆

原味小籠包

酸辣湯
開胃好飲😆🥳非常足料

桃膠桂圓湯
推介飲依個糖水 足料好飲😆😆清甜冬天飲絕對係好
樂天皇朝 (將軍澳中心) (將軍澳)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G31號舖

#樂天皇朝 #酸辣湯 #小籠包 #香港美食
2024-01-29 119 浏览
樂天皇朝的確係一間色香味俱全及健康的上海菜館,一家大細好啱,而且佢服務好,地方清潔同環境不錯,所以都幾喜歡係食度食飯,我見好多外國人都會黎,品償一下地道菜,的確是一個好好既選擇。菠蘿咕嚕肉食、香、味俱全, 咕嚕肉唔似其他餐廳咁多骨,真係啖啖肉架,好愛依個款蝦仁炒飯好香,好足料,好多蝦仁收左係飯入面羅漢果茶咁凍既天氣又真係好補,同埋暖胃,小籠包依個真係特色必叫菜式,佢既湯同肉係真係不得了,而且個皮做得好好,好薄架

菠蘿咕嚕肉

蝦仁炒飯

好香,好足料,好多蝦仁收左係飯入面

羅漢果茶

咁凍既天氣又真係好補,同埋暖胃,

小籠包

题外话/补充资料: 服務好,地方清潔同環境不錯
2024-01-23
庆祝纪念
生日
  • 菠蘿咕嚕肉
2024-01-25 133 浏览
今天是一年一度渣打馬拉松大日子🏃‍♂️, 雲集七萬幾選手✨, 用汗水和鬥志來完成目標☺️,我有幸身處其中亦感受到這份激情,真係好難得。💪🏼可能因為之前要凌晨三點起身😯,跑完之後回到家一睡便到晚上💤,跳過了午餐直接去晚膳🍚,更特意選了「樂天皇朝」食八色小籠包🥢,只因每次食小籠包內嘅肉汁一咬而溢出嘅滋味,難以形容。🥰待應推介今期到1月28日,小籠包買一送一😯,咁本身我叫一籠8色小籠包🫰,就可以食多一籠原味小籠包(6個)👈🏼👈🏼,只係幫下手打卡舉手之勞👏🏼,咁當然歡迎佢嘅推介啦。🎉《8色小籠包》,就係8款口味:⚪原味、🟤蒜香、🟠蟹粉、⚫黑松露、🔴川味、🟡芝士、🟩糟溜絲、🟤鵝肝。先唔講味道,只係顏色都很吸引,唔駛講都會相機食先🤳🏼,口味方便各有特色😋,個人喜歡川味,因為鍾意食辣但又唔可以食太辣,呢款就啱自己🥹,但不可食太快,我會放著口裏先咬破外皮讓肉汁湧出,🤭再細嚐肉汁與涵料混和的口感,唔錯。♥️《無錫脆鱔》呢個好食👏🏼,將平時一般市面蒸的煮法改為炸☺️,每一條都脆口,唯一忠告是會食唔停口😬。《上海風味醬鴨》🦆口感似煙熏煮制😆,咸咸地😸,有夠風味。《四川酸辣湯》🥣辣沿著喉嚨以下,回味。壓軸甜品🍬,叫了

《上海風味醬鴨》🦆口感似煙熏煮制😆,咸咸地😸,有夠風味。

《四川酸辣湯》🥣辣沿著喉嚨以下,回味。

壓軸甜品🍬,叫了我種意嘅《桃膠桂圓湯》🥄同《豆沙鍋餅》🥧,份量唔駛太多剛好填了胃的最後空間🫰🏼,豆沙鍋餅的豆起沙又唔會過份甜,今餐大滿足🫶🏼。

八卦下從網上看到👀「樂天皇朝」榮獲了「2023 LINE傳世飲食指南」📖最喜愛小籠包餐廳👍🏼,而得奬菜式更係招牌小籠包,果然名不虛傳🗣️,小籠包確好食回味,今次飽腹後就要持續運動,keep住健康身體再挑戰馬拉松,keep住食最愛嘅小籠包。😋
  • 無錫脆鱔
  • 原味小籠包
  • 香煎豆沙鍋餅
  • 八色小籠包
2024-01-24 101 浏览
上次同阿仔去過旺角分店,小籠包水準冇得彈,阿媽也十分喜歡吃小籠包,梗係要帶佢試吓啦,今日喺將軍澳逛街,揀了將軍澳中心分店,水準一樣的好😁 餐廳資料 餐廳: 樂天皇朝 地址: 將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G31號舖 💥招牌原味小籠包10 隻皮薄餡多,一口咬落去,鮮美的湯汁即時爆出,十分滋味;每個小籠包都包裹著鮮嫩多汁的豬肉,吃起來口感極佳,絕對是必點的美食,我哋每人食咗五隻,大滿足❤️💥菜肉雲吞豬骨湯湯底清甜鮮美,質感豐富;雲吞皮薄餡靚,豬肉鮮嫩多汁,配以適量的菜又有爽口的感覺,最後我們還把熱騰騰的湯喝清光,真是寒冷天氣底下的好選擇👍💥蘿蔔絲酥餅酥脆的外皮包裹著蘿蔔絲,蘿蔔的甜味和酥皮的脆度相互輝映,帶來了一種獨特的風味,這一向是我們喜愛的點心,絕對沒有失望😄💥宮廷驢打滾是這裏的招牌甜品,外表精美,口感綿密柔滑;個皮食落囗煙煙韌韌的,餡料的紅豆夠香,甜度也適中,吃完鹹點始終要食啲甜嘢先至有完美的感覺🤣

餐廳資料

💥蘿蔔絲酥餅

💥宮廷驢打滾

2K
2024-01-24 73 浏览
🥟皮薄餡靚爆汁小籠包💦-因為想食小籠包😌所以同屋企人去左間將軍澳既樂天皇朝到食🤗依到唔止小籠包整得好😳其他菜式都十分出色😋-😋原味小籠包 $72小籠包既皮好薄🫓入面既湯汁好多😳一咬開鮮甜既湯汁充滿口腔🤤豐富嘅味道令人回味😋不愧係招牌👍🏼除咗原味仲有黑松露🤤蟹粉🦀鵝肝🦆等七種另外既口味選擇🤗-🥠上海炒年糕 $93年糕煙靭有咬口得黎唔痴牙😬加埋肉絲同菜炒得惹味香濃🥬食到停唔到口😋-🐥李白醉雞 $88雞肉肉香嫩滑😋而且酒香味充分入晒雞肉裡面🍶啱啱好唔會搶左雞既味道🐥份量亦都相當豐富👍🏼-🥟三鮮鮮肉水餃 $68粒粒飽滿🤗內餡鮮甜🤤散發陣陣香氣👍🏼-📍樂天皇朝將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G31號舖
🥟皮薄餡靚爆汁小籠包💦

粒粒飽滿🤗內餡鮮甜🤤散發陣陣香氣👍🏼

📍樂天皇朝
將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G31號舖
2024-01-18 86 浏览
🌸招牌原味小籠包(6件)😊熱辣辣小籠包,粒粒都皮薄餡靚😍🤗輕輕一咬爆多汁💦💦🤤肥而不膩,味道清甜!好滿足😌✌🏻食極都唔夠🤤🌸菜肉雲吞豬骨湯🥬🥟菜肉雲吞皮薄餡靚,清甜嘅蔬菜中和番豬肉嘅油膩感,好好味😋搭配埋豬骨湯嘅清甜味,我好鍾意食😬👍🏻🌸上海炒年糕🥰年糕煙煙韌韌,咬口十足😊配搭埋香濃醬汁,蔬菜同埋肉絲一齊炒香,但又唔會太鹹,好香又惹味🥰🤤🌸宮廷驢打滾😍糯皮食落口煙煙韌韌,又軟綿綿👍🏻入面仲有滿滿嘅紅豆餡,甜度適中,灑上黃豆粉,豆香餡甜,真係好滿足😌💁🏻‍♀️餐廳環境舒適,闊落又乾淨企理😬職員態度好友善🤩抵讚👍🏻整體食物質素都高,會再幫襯😊✌🏻

🌸招牌原味小籠包(6件)😊

🌸菜肉雲吞豬骨湯🥬🥟

🌸宮廷驢打滾😍

2024-01-12 130 浏览
之前食過都想講一路都覺得呢間餐廳其實幾抵食食過唔少中菜館,一係就價錢太貴,一係就味道麻麻樂天皇朝可以話係我試過性價比最高嘅其中一間,而且佢哋嘅小籠包係少數我覺得皮薄餡靚多汁嘅,出邊坊間好多都做到皮好厚肉好少冇汁。其他點心都做得幾好食,個撈麵直頭好食到相都唔記得影就食咗一大半另外有樣嘢好值得讚,呢間嘅所有侍應都好有禮貌,服務態度好好,特別係驚小籠包凍咗會影響味道,都會同客人講返趁熱食,服務好有驚喜。基本上如果揀食點心又想有啲小菜食吓,樂天皇朝我頭三嘅選擇
之前食過都想講

一路都覺得呢間餐廳其實幾抵食
食過唔少中菜館,一係就價錢太貴,一係就味道麻麻

水煮牛

紅油抄手撈麵

蘿蔔絲酥餅
生煎包&沙拉骨

基本上如果揀食點心又想有啲小菜食吓,樂天皇朝我頭三嘅選擇
水煮牛
紅油抄手撈麵
生煎包&沙拉骨
  • 招牌原味小籠包
  • 四川抄手拌麵
  • 風味沙拉排骨
2023-12-31 132 浏览
🌻樂天皇朝🐱同屋企人去食晏,去左  呢間過江龍,當然有叫佢地最出名嘅小籠包,原來佢地好多其他嘅菜式都好正,醉雞,春卷,沙拉骨都唔錯,令我驚喜嘅係佢嘅蒜泥白肉卷,講真小編唔係好鍾意蒜泥白肉,因為覺得一口肥肉咁感覺不好,但呢度用卷嘅形式呈上,入面仲包了一條小青瓜,令整個口感都提升了不少!有時食物就係做多一小步已經可以帶來大一的改變!📍 樂天皇朝 (將軍澳中心) (將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G31號舖⚡️為食貓:😻😻😻😻⚡️氣氛貓:😹😹😹😹⚡️翻食貓:😸😸😸
🌻樂天皇朝🐱

📍 樂天皇朝 (將軍澳中心) (將軍澳)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G31號舖

⚡️為食貓:😻😻😻😻