2015-05-23
老牌餐廳,友人好想一試,去啦。一入去,好有70年代feel,格仔檯布,用老套d字係。。。好浪漫。主題試的是$160($170?有點健忘)-100g的牛。真係幾貴。唔記得是那類牛或位置。好似係Chicago prime rib。當晚最細都要700g。友人目的是一試,咁只好試啦。一上檯,巧大塊吖~~~ 。 侍應是用車推出嚟,巧grand呀~~~。佢地好細心問我地要唔要影相先,俾我地影完相先上碟。碟上還有一個焗薯。侍應會問你要唔要醬。非常好。講番牛,我地要5成,真係好耐未食過剛好5成的牛。外皮燒得剛好,但唔覺炭燒味。內裡紅紅的但血水全收。於是,軟滑的牛慢慢走入我的口中。味道厚,有肉味,可惜,呢一塊比較多肋了,真是美中不足呢。焗薯ok ah..焗得不錯呢,奶油,煙肉等基本野啦。菜就無dressing 啦。由於驚太飽,叫了一個基本沙律,可以自己加醋及 Oliveroil。菜,一般,無咩特別甜唔甜。只為清清腸胃。整體不過不失,全晚得幾檯客,很適合傾計。而服務員個個都好好態度,真係好難搵喇。