2024-05-11 66 浏览
今日去尖沙咀行緊🚶‍♀️經過漢口道見到呢間點心店..蝦餃燒賣好似呼喚緊我咁😂因為真系太內無飲過茶🫖所以我哋就決定食點心🤭⭐️鮑汁花膠鮑魚鵝掌(配白飯)✨鵝掌好大隻,花膠同鮑魚好入味..鮑魚口感軟淋,花膠嫰滑.. 鮑汁再配埋白飯一齊食,感覺超幸福🤤⭐️鮮花甲粉絲湯🥣✨花甲湯入口鮮甜,帶得出距本身嗰種鮮味,仲要花甲隻隻都大大粒,食落口完全冇沙,口口啖啖肉😍⭐️香茜牛肉腸⭐️帶子菜苗餃⭐️薑蔥牛柏葉⭐️生煎菜肉包⭐️棗皇糕✨牛肉腸粉皮薄餡靚,帶子菜苗餃,帶子大大粒,肉餡足料,棗皇糕煙靭可口😋⭐️玫瑰桂花糕🌹✨香濃嘅桂花味配搭淡香玫瑰..味道清新..飯後一點甜💕

⭐️鮑汁花膠鮑魚鵝掌(配白飯)

⭐️鮮花甲粉絲湯🥣

⭐️棗皇糕

⭐️玫瑰桂花糕🌹

✨香濃嘅桂花味配搭淡香玫瑰..味道清新..飯後一點甜💕
2024-05-08 43 浏览
今日嚟到漢口道樂意點心未到6點竟然坐滿哂人!非常之受遊客歡迎✧ 三色小籠包($33)有三種味:原味、川辣、松露小籠包皮薄得嚟餡多爆晒湯汁三種味道餡料各有特色✧ 薑蔥牛柏葉($28)牛栢葉調味好惹味質地爽口 唔會咬唔開好特別地食到蔥粒!✧ 玫瑰桂花糕($20)凍served 3件好精緻好啱打卡!✧ 芝麻蝦多士($30)蝦多士炸得脆卜卜 而且乾身唔會油蝦膠又爽又大嚿面頭有滿滿芝麻好香口絕配套餐($68)✧ 花鵰蛋白臘腸蒸紅花蟹 (+$55)上枱熱辣辣 有淡淡嘅酒味花蟹嘅size 都唔細肉質結實而且好鮮甜食得出係幾新鮮蒸蛋白好嫩滑 配上蔥同甜鼓油好夾而且仲跟咗白飯可以撈埋食✧ 鮮無花果雪耳沙參玉竹燉排骨(跟餐)燉湯好足料 味道好清甜配料有大大舊雪耳飲落非常滋潤✧ 茶芥($8/位)
今日嚟到漢口道樂意點心
未到6點竟然坐滿哂人!
非常之受遊客歡迎
✧ 三色小籠包($33)
有三種味:原味、川辣、松露
小籠包皮薄得嚟
餡多爆晒湯汁
三種味道餡料各有特色
✧ 薑蔥牛柏葉($28)
牛栢葉調味好惹味
質地爽口 唔會咬唔開
好特別地食到蔥粒!
✧ 玫瑰桂花糕($20)
凍served 3件
好精緻好啱打卡!
✧ 芝麻蝦多士($30)
蝦多士炸得脆卜卜
而且乾身唔會油
蝦膠又爽又大嚿
面頭有滿滿芝麻好香口
絕配套餐($68)
✧ 花鵰蛋白臘腸蒸紅花蟹 (+$55)
上枱熱辣辣 有淡淡嘅酒味
花蟹嘅size 都唔細
肉質結實而且好鮮甜
食得出係幾新鮮
蒸蛋白好嫩滑 配上蔥同甜鼓油好夾
而且仲跟咗白飯可以撈埋食
✧ 鮮無花果雪耳沙參玉竹燉排骨(跟餐)
燉湯好足料 味道好清甜
配料有大大舊雪耳
飲落非常滋潤
✧ 茶芥($8/位)
等候时间
15 分钟 (堂食)
2024-05-03 54 浏览
同朋友去尖沙咀行街食飯,經過漢口道,朋友話呢度有間食中式點心嘅餐廳好好味,大家一齊去試吓!樂意點心環境簡潔,主打中式點心。所有點心都係下單後即時炸或蒸,點心等約十分鐘會好快上菜。枱上的茶具是很漂亮,感覺上比較高檔。絕配套餐鮑汁花膠鮑魚鵝掌配白飯鵝掌、花膠、鮑魚以秘製鮑汁用心熬煮,鮑魚彈牙、花膠滑溜、鵝掌超大隻,沾滿醬汁香濃惹味。鮮花甲粉絲湯:花甲鮮甜,粉絲爽口,湯清澈不油膩, 味清甜!蟹柳棉花雞:雞肉嫩滑入味,魚肚厚身彈牙。帶子菜苗餃:菜苗餃餡料豐富,加上鮮甜嘅帶子,更顯名貴。越式米網炸兩腸:食落好有層次,面層腸粉滑溜,八面米網脆口,再有爽口蝦仁做餡料,沾少少甜醬油,超正!生煎菜肉包:外皮非常軟熟,內裡肉餡鮮甜。雷沙煎堆仔:外皮香脆,入面是流心芝麻餡, 味道甜美。

枱上的茶具是很漂亮,感覺上比較高檔。

絕配套餐
鮑汁花膠鮑魚鵝掌配白飯

鮮花甲粉絲湯:花甲鮮甜,粉絲爽口,湯清澈不油膩, 味清甜!

蟹柳棉花雞:雞肉嫩滑入味,魚肚厚身彈牙。

帶子菜苗餃:菜苗餃餡料豐富,加上鮮甜嘅帶子,更顯名貴。

生煎菜肉包:外皮非常軟熟,內裡肉餡鮮甜。

雷沙煎堆仔:外皮香脆,入面是流心芝麻餡, 味道甜美。
傳統茶樓的點心飄香,曾是港式飲茶的代名詞🫖☕️ 而隨著近年不少別具一格的新式點心館興起,為茶客帶來特別的選擇,而尖沙咀的樂意點心正是其中之一。到了晚市時分,總能見到門外長龍盤旋,本地食客及遊客們排隊等候入座的情景,足證這家餐廳的美食和服務多受歡迎💖 樂意點心的內部裝潢講究,突顯每一處細節,店內提供的卡座讓人坐得舒適自在,而其晚市套餐,更是物超所值,性價比高🉐🍽️絕配套餐 ($98)這個絕配套餐價格實惠,包含了鮑汁花膠鮑魚鵝掌配白飯及雲腿雞腳燉花膠。鮑魚烹調得剛好,花膠的口感也非常軟滑,每一口都是濃郁的海鮮味,非常適合喜歡傳統海味的朋友😍🤍越式米網炸兩腸 ($33)一道創意點心,將傳統的炸兩腸以越南米網包裹,外皮酥脆,內裡的腸料香滑可口,給人一種新鮮感✨🫔沙律蟹柳春卷 ($30)每一口都清新爽口。蟹柳質地細膩,搭配新鮮的沙律蔬菜和脆口春卷皮,口感層次分明。✨薑蔥牛柏葉 ($28)牛柏葉配上薑蔥的香味,經典點心滋味。🥚麥味雞蛋散 ($20)這道菜的性價比極高。蛋香四溢,簡單卻溫馨,口感夾脆,帶點甜味的蛋散令我食過不停🤭樂意點心的菜式無論是在創新還是在傳統的味道把握上,都表現出色🔥 加上位處尖沙

🍽️絕配套餐 ($98)

🤍越式米網炸兩腸 ($33)

🫔沙律蟹柳春卷 ($30)

✨薑蔥牛柏葉 ($28)
牛柏葉配上薑蔥的香味,經典點心滋味。

🥚麥味雞蛋散 ($20)

樂意點心的菜式無論是在創新還是在傳統的味道把握上,都表現出色🔥 加上位處尖沙咀市中心,交通方便;店員姐姐服務也很親切,無怪乎這裡總是客滿。喜歡吃點心的朋友,值得一試!
雲腿雞腳燉花膠
越式米網炸兩腸
麥味雞蛋散
沙律蟹柳春卷
2024-04-19 65 浏览
✨尖沙咀·樂意點心✨🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹鮑汁花膠鮑魚鵝掌搭配白飯,絕對是一道豪華的餐點。花膠鮑魚鵝掌在口感上非常滑嫩,搭配著濃郁的鮑汁醬料,讓人垂涎欲滴。鮮無花果雪耳沙參玉燉排骨這道湯品,燉煮的排骨入味鮮嫩,加上雪耳和沙參,增添了湯品的營養價值。越式米網炸兩腸是道越南風味的小吃,外層酥脆,內裡鮮美多汁,帶有獨特的香料風味。三色小籠包則是上海傳統美食,皮薄餡多,吃起來很有嚼勁。咖哩魷魚和芝麻蝦多士則是餐點中的海鮮美味,口感香脆,讓人吃了欲罷不能。最後,一杯清涼的水果茶完美收尾,是這餐的最佳飲品。整餐菜色搭配合理,美味可口,非常值得一試。🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸▪️美味指數:😋😋😋😋😋▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨尖沙咀·樂意點心✨

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

三色小籠包則是上海傳統美食,皮薄餡多,吃起來很有嚼勁。

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
👨🏻‍🍳樂意點心 (尖沙咀)📍尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖 「長期人氣滿滿的中歐合壁點心😋」 收工同朋友食個tea,4點幾,勁多人🥲員工好nice😝剛剛有卡位客人走左,問我地坐吾坐,舒服D🥹🫶🏻 👍🏻🫖玫瑰茶 (茶芥$5/位)清香,平日最愛,呢到竟然有‼️ 👍🏻🍽️絕配套餐 $68 籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯 (另+$50)鮮無花果雪耳沙參玉竹燉排骨鮮竹牛肉球 一個套餐有蒸飯、燉湯、點心,勁抵食🥹🍽️蒸飯,份量超大,一個人應該食吾哂🙈重蒜‼️‼️🤣重味朋友必點另有蒸飯豉油可加龍蝦好鮮甜,肉質實凈彈牙👍🏻粒粒帶子都好大😆 返完一日工,飲碗湯真系吾同D🥹👍🏻🍽️鮮無花果雪耳沙參玉竹燉排骨,超足料!!好清甜,調味剛好,好似住家湯🫶🏻 凈系👍🏻🍽️鮮竹牛肉球,就知佢地既點心點解出名,超大粒,口感、做法系傳統酒樓個種🥹味道一流👍🏻 👍🏻🍽️荷葉藤椒蒜香粉絲蒸北寄貝 $78無睇錯‼️真系蒸北寄貝‼️好大粒!!好鮮甜、煙韌有咬口,第一次食蒸的,絕了👍🏻 🍽️芝麻蝦多士 $30/3件純粹個人麻麻蝦多士🤣油油膩不過佢既蝦好爽口,一件都幾隻👍🏻👍🏻 呢間點心吾只創新有特色,仲好好食😋 #樂意點心 #尖沙咀點心
👨🏻‍🍳樂意點心 (尖沙咀)
📍尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖

「長期人氣滿滿的中歐合壁點心😋」

收工同朋友食個tea,
4點幾,勁多人🥲
員工好nice😝
剛剛有卡位客人走左,問我地坐吾坐,
舒服D🥹🫶🏻

👍🏻🫖玫瑰茶 (茶芥$5/位)
清香,平日最愛,呢到竟然有‼️

👍🏻🍽️絕配套餐 $68
籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯 (另+$50)
籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯
籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯

一個套餐有蒸飯、燉湯、點心,勁抵食🥹
🍽️蒸飯,份量超大,一個人應該食吾哂🙈
重蒜‼️‼️🤣重味朋友必點
另有蒸飯豉油可加
龍蝦好鮮甜,肉質實凈彈牙👍🏻
粒粒帶子都好大😆
鮮無花果雪耳沙參玉竹燉排骨

返完一日工,飲碗湯真系吾同D🥹
👍🏻🍽️鮮無花果雪耳沙參玉竹燉排骨,超足料!!
好清甜,調味剛好,好似住家湯🫶🏻
鮮竹牛肉球

凈系👍🏻🍽️鮮竹牛肉球,就知佢地既點心點解出名,
超大粒,口感、做法系傳統酒樓個種🥹
味道一流👍🏻
荷葉藤椒蒜香粉絲蒸北寄貝

👍🏻🍽️荷葉藤椒蒜香粉絲蒸北寄貝 $78
無睇錯‼️真系蒸北寄貝‼️
好大粒!!
好鮮甜、煙韌有咬口,
第一次食蒸的,絕了👍🏻
芝麻蝦多士

🍽️芝麻蝦多士 $30/3件
純粹個人麻麻蝦多士🤣油油膩
不過佢既蝦好爽口,一件都幾隻👍🏻👍🏻

呢間點心吾只創新有特色,
仲好好食😋

#樂意點心 #尖沙咀點心

荷葉藤椒蒜香粉絲蒸北寄貝
2024-04-13 39 浏览
員工服務不知所謂!我自己一個人來等位,等了大半個鐘,遲過我到的其他(兩位)食客 可以先入,原因係得二人枱!入2位用一張枱,入1位又係用一張枱,兩位食客可以賺多啲,那麼如果一個人來食,就要等到無人才可入!!!向職員投訴,沒有理會、沒有道謙!如果餐廳係不招待一人,門口應該貼出告示😡另外,餐廳地上周地垃圾。
員工服務不知所謂!

向職員投訴,沒有理會、沒有道謙!

如果餐廳係不招待一人,門口應該貼出告示😡

另外,餐廳地上周地垃圾。

2024-04-12
等候时间
60 分钟 (堂食)
2024-04-12 50 浏览
行過呢間點心店幾次,見到佢每一次都好多人排隊,今日都唔例外,已經算係早,大概6:00嘅時間已經嚟到,但係都要等一兩張枱先可以入得。入到去見到有好多唔同國籍嘅旅客,大家都叫咗佢個籠仔飯,原來佢有一個套餐可以選擇,入邊包一款飯,可以叫最普通嘅菜式,亦都可以加錢配海鮮,我哋就叫咗加$20嘅嗰一個帶子飯,面頭鋪滿咗厚厚嘅蒜蓉,每一啖飯都好香,而且帶子嘅份量都好多。而佢個套餐都包埋生菜、一份點心、同埋一份小食。我哋就叫咗牛肉球同鮮竹卷,正正常常,都係熱辣辣嘅。而佢哋最特別嘅就係佢哋嘅茶有好多選擇,我哋今日嗌咗玫瑰花茶,非常之香。最後仲嗌咗個杏汁燉蛋,大滿足。

• 鮮竹牛肉球
2024-04-12 51 浏览
食飯時間走到位於尖沙咀漢口道一間點心舖..門口已經人頭湧湧,等了十分鐘入到店內齋看裝修十分有誠意,茶具都好有feel! 食物也相當精美又好食,雖然價錢平民化,但一啲都唔吝嗇!兩個人叫咗一個(絕配套餐!)最印象深刻1.鮑汁花膠鮑魚鵝掌 :真係落足料...鮑魚又夠淋又有咬口,花膠入味又唔腥..食得出真材實料!2.芝麻蝦多士:吐司包夾著超厚的蝦肉餡,裹滿白芝麻粒下鍋油炸,雖然略顯油膩,但入口有蝦肉的彈牙與鮮美,也有芝麻的香,十分過癮引!3. 越式米網炸兩腸腸粉香滑,米網香脆可口,蝦粒爽或彈牙.....正!4.鮮花甲粉絲湯花甲清清鮮甜味,加上粉絲簡直絕配,湯也十分鮮甜!仲有太多好食!不能盡錄! 平時酒樓食點心會覺得好油膩,但呢度一啲都冇呢個感覺..兩人食到舐舐脷...以尖沙咀呢個地段,平民化嘅價錢,真係太抵食了!物超所值...值得一試!
食飯時間走到位於尖沙咀漢口道一間點心舖..
食物也相當精美又好食,雖然價錢平民化,但一啲都唔吝嗇!
兩個人叫咗一個(絕配套餐!)
最印象深刻
3. 越式米網炸兩腸
腸粉香滑,米網香脆可口,蝦粒爽或彈牙.....正!
4.鮮花甲粉絲湯
花甲清清鮮甜味,加上粉絲簡直絕配,湯也十分鮮甜!
仲有太多好食!不能盡錄!
以尖沙咀呢個地段,平民化嘅價錢,真係太抵食了!
物超所值...值得一試!
2024-04-11 43 浏览
🔸樂意🔸🔆又同朋友仔係尖沙咀食飯,今次依間,我同朋友仔都一致覺得CP勁勁勁高,又好食,所以要介紹比大家。🔆我地係星期六around 5:45pm去到,都要排大概半個鐘先有得入去,周圍都係東南亞地區嘅旅客,唔通依間點心係東南亞地區推薦必食嘅(?)🔆茶介正常就$8位,如果跟佢個籠仔飯餐就有一位食客茶介係收$5。普通茶佢都有嘅,特別啲就有玫瑰同菊花茶。我地今次就叫左菊花茶,唔好睇佢咁鬼淡色,菊花味都好香。餐廳因為都真係幾多人等位,所以就有限時食嘅,位置比較逼,但總算坐得舒服嘅。🔆絕配套餐 $68 (另加2款點心 每款加$10)👍籠仔蒜蓉海蝦飯 另加$10一上到枱,好大籠飯呀!仲好香蒜蓉味,一共有3隻都幾大隻嘅海蝦,睇到我地心心眼。籠仔飯食落軟香,滲透住淡淡蝦味,同好勁嘅蒜味。海蝦新鮮爽口,鮮甜,好滿足!👍椰子燉烏雞湯好清甜椰子味,唔係味精味。盅湯好足料架,有啲烏雞,瘦肉,比你一路飲一路食,烏雞仲非常之滑呀!👍鮮竹牛肉球嘩.....真係好大粒,好彈口,食口都係肉嘅感覺真係好爽!👍白灼菜心無咩特別評價,我地就純粹想食條菜😂👍越式米網炸兩腸粉 $33皮夠滑,入層炸兩香脆,唔係個啲腍哂好韌個隻炸兩。
🔸樂意🔸

🔆絕配套餐 $68 (另加2款點心 每款加$10)
👍籠仔蒜蓉海蝦飯 另加$10

👍椰子燉烏雞湯

👍鮮竹牛肉球
嘩.....真係好大粒,好彈口,食口都係肉嘅感覺真係好爽!
👍白灼菜心
無咩特別評價,我地就純粹想食條菜😂

👍越式米網炸兩腸粉 $33
皮夠滑,入層炸兩香脆,唔係個啲腍哂好韌個隻炸兩。又軟又脆,雙重口感呀!

👍帶子菜苗餃 $26
好翠綠色嘅皮,煙韌唔削。菜苗又香,仲有大大粒帶子係面,爽滑好味!

👌紅菜頭蘿蔔絲酥餅 $30
個酥做得好好食,好鬆化,但紅菜頭嘅內餡無調味可言,其本上食落口無咩味,食到最後有少少肥膩感。

🔆Overall我地每人先食左60幾蚊,仲要食唔晒要打包,真係好抵食。雖然蘿蔔絲酥餅爭左啲,但其他野都真係好好食,而且又平。唔怪得6點前黎食都要等位啦。我同朋友都真係幾推薦,覺得可以再黎食呀!!

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩+0.5
📌地址:尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖
等候时间
45 分钟 (堂食)
用餐时段
2024-04-11 46 浏览
$68 的 set menu 全日供應,性價比很高!茶芥也算便宜~🍀🍽️ 鮑汁花膠鮑魚鵝掌 +$20鵝掌很大隻,而且挺肥的,再加上花膠,吃完有膠原滿滿的感覺😚🍀🍽️ 鮮竹牛肉球 +$10超大份的牛肉球!兩球等於平時的三球🤣🍀🍽️ 鮮無花果雪耳沙參玉燉排骨 (跟餐)超熱的燉湯,冬天喝肯定超暖身💪🏻 湯裡放了很多雪耳,是平民燕窩🥰🍀🍽️ 荷葉藤椒蒜蓉粉絲蒸北寄貝 $78芫荽、蒜蓉、洋蔥、藤椒😎 全部都是我的最愛!北寄貝很彈牙!粉絲硬了一點,如果再蒸久一點會更好!🍀🍽️ 芝麻蝦多士 $30超脆的多士👍🏻 比起其他菜,性價比不算高,但卻是今餐最愛😍🍀🍽️ 碧綠叉燒腸粉 $26叉燒不算多,但很滑的腸粉~🍀
🍽️ 鮑汁花膠鮑魚鵝掌 +$20

鵝掌很大隻,而且挺肥的,再加上花膠,吃完有膠原滿滿的感覺😚
🍽️ 鮮竹牛肉球 +$10

超大份的牛肉球!兩球等於平時的三球🤣
🍀
🍽️ 鮮無花果雪耳沙參玉燉排骨 (跟餐)

🍽️ 荷葉藤椒蒜蓉粉絲蒸北寄貝 $78

🍽️ 芝麻蝦多士 $30

超脆的多士👍🏻 比起其他菜,性價比不算高,但卻是今餐最愛😍
🍽️ 碧綠叉燒腸粉 $26

叉燒不算多,但很滑的腸粉~
2024-04-10 33 浏览
晚飯想吃點心,第一時間想起去尖沙咀的樂意點心。餐廳面積雖然不大,但環境雅致企理。😋絕配套餐~套餐是籠仔飯加燉湯的組合,加$50可選籠仔蒜蓉龍蝦🦞配帶子飯。籠仔飯十分足料,半隻龍蝦多肉鮮甜,配搭帶子、蒜蓉,芫荽及香葱,令每顆飯粒也充滿鮮味。🥣鮮無花果雪耳沙蔘玉竹燉排骨湯~湯頭清甜滋潤,沒有額外添加味精,潤肺補身。💥薑葱牛柏葉🐮~牛柏葉爽口,不會太韌。🥠生煎菜肉包~菜肉包外皮煎得金黃香脆,餡料新鮮。🥢沙律蟹柳春卷~春卷熱辣辣,炸得香脆可口卻沒有油膩感。🍮玫瑰桂花糕~淡淡的玫瑰及桂花香味,清香解膩。🫖吃點心當然不少得一壼靚茶。這裡除了可選擇大路的烏龍,菊花外,今晚更有玫瑰茘枝茶~既有荔枝的甜,又有玫瑰的香,可說是花茶與果茶的完美配搭。呻一口清香的花果茶,再配美味點心,一樂也!不想處身於嘈吵的酒樓環境,但又想喝到具質素的茶及吃到精美點心,樂意會是你的一個好選擇。
💥薑葱牛柏葉🐮~牛柏葉爽口,不會太韌。
🥠生煎菜肉包~菜肉包外皮煎得金黃香脆,餡料新鮮。
🥢沙律蟹柳春卷~春卷熱辣辣,炸得香脆可口卻沒有油膩感。
🍮玫瑰桂花糕~淡淡的玫瑰及桂花香味,清香解膩。

早幾日同屋企人系尖沙咀地鐵站附近試左間好抵食既人氣高質點心,埋單只係2百零就已經可以食到好多好西,飽到上心口🤣我地叫左:👉🏻🌟絕配套餐🌟 $68位✨籠仔豉汁帶子飯✨ + $20✨臘腸一份✨ +$10用荷葉做底既籠仔飯荷香四溢,份量唔少;面頭既帶子鮮味十足又夠嫩,切片臘腸仲油香滿滿爆哂油,加埋大量超香既蒜蓉一齊食,惹味得梨好滿足❣️✨鮮無花果雪耳沙蔘玉燉排骨湯✨個燉湯入面d湯料好多,好足料!味道清甜,好重無花果嘅香味,感覺好滋潤,絕對係養顏之選👍🏻✨鮮竹牛肉球2件✨ + $10呢到d牛肉球比平時食開嗰啲大粒,口感軟滑彈牙,完全唔會輸比大酒樓既出品!✨荷葉藤椒蒜蓉粉絲蒸北寄貝✨$78 2隻呢2隻北寄貝比我想像中大隻同多肉,入口鮮甜爽口冇腥味👍🏻👍🏻整體藤椒味唔算好突出,蒜蓉嘅香味會比較出,食完隻貝再食埋嗦滿哂北寄貝精華既粉絲底,真心正👍🏻✨沙律蟹柳春卷3件✨ $30外皮炸到好薄脆既沙律蟹柳春卷入面d餡好多,香口到不得了🤟🏻✨樂意水果茶✨ $23水果茶入面有好多水果,甜甜既果香同甘香既茶味完美交融,解膩-流!!呢間人氣點心店d出品高質又唔貴,唔怪得門口成日有人排隊喇🤣🔴樂意點心📍尖沙咀漢口道1

我地叫左:👉🏻

🌟絕配套餐🌟 $68位

✨籠仔豉汁帶子飯✨ + $20
✨臘腸一份✨ +$10

✨鮮無花果雪耳沙蔘玉燉排骨湯✨

✨鮮竹牛肉球2件✨ + $10

✨荷葉藤椒蒜蓉粉絲蒸北寄貝✨$78 2隻

✨沙律蟹柳春卷3件✨ $30

外皮炸到好薄脆既沙律蟹柳春卷入面d餡好多,香口到不得了🤟🏻

✨樂意水果茶✨ $23

呢間人氣點心店d出品高質又唔貴,唔怪得門口成日有人排隊喇🤣

🔴樂意點心

📍尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖

港鐵尖沙咀/尖東站L5出口,步行約2分鐘
今次要去尖沙咀一間特色點心,食一盅兩件。呢間餐廳好好多遊客捧場。地點方便之餘,價錢都好經濟實惠。我哋食左:🌟必食推薦:花雕蛋白紅腸紅花蟹飯💰68我最鐘意佢個蛋白,索左啲蟹同花雕油配飯好惹味。老公就最鐘意食蟹,紫洋蔥🧅同芫荽撈埋蟹飯好香。🌟椰子燉烏雞湯💰55椰子烏雞係絕配,好滋補,岩晒女士。🌟沙律蟹柳春卷3件💰30春卷好脆口,入面啲沙律醬配蟹柳好滋味,春卷大人小朋友都岩食。🌟越式米網炸兩腸💰33腸粉好滑,入面炸兩新鮮炸起好脆,腸粉包住炸兩一齊食好飽肚。🌟芝麻蝦多士3件💰30蝦多士好脆口,面頭好多芝麻好酥香。🌟川味麻辣青瓜🥒💰10青瓜好抵食先10蚊,真係幾辣,不過鐘意食川菜一定鐘意。🌟玫瑰桂花糕3件💰20桂花糕唔算好甜,玫瑰多,味偏淡。茶位5/一個人📍樂意點心尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號鋪2人總數💰259 人均💰129.510分滿分味道:7.5/10環境:7/10價格:7.5/10
我哋食左:
🌟必食推薦:花雕蛋白紅腸紅花蟹飯💰68
🌟椰子燉烏雞湯💰55
椰子烏雞係絕配,好滋補,岩晒女士。
🌟沙律蟹柳春卷3件💰30
🌟越式米網炸兩腸💰33
腸粉好滑,入面炸兩新鮮炸起好脆,腸粉包住炸兩一齊食好飽肚。
🌟芝麻蝦多士3件💰30
蝦多士好脆口,面頭好多芝麻好酥香。
🌟川味麻辣青瓜🥒💰10
青瓜好抵食先10蚊,真係幾辣,不過鐘意食川菜一定鐘意。
🌟玫瑰桂花糕3件💰20
桂花糕唔算好甜,玫瑰多,味偏淡。
茶位5/一個人
味道:7.5/10
環境:7/10
價格:7.5/10
2024-03-29 64 浏览
最近經常見到樂意點心門外有人排隊,所以就想去試一下。餐廳裝修特別,牆身佈滿鳥語花香的壁畫,感覺上有點像咖啡室。點了絕配套餐,份量足夠兩位用。花雕蛋白臘腸蒸紅花蟹飯有一整隻紅花蟹,蛋白吸收了蟹的鮮味;鮮花甲粉絲湯也挺足料,味道咸鮮;鮮竹牛肉球很稔,入口軟滑。碧綠叉燒腸粉裡面有翠肉瓜和叉燒粒,腸粉皮帶點煙韌,醬油不會太咸。蟹柳棉花雞的雞腿肉醃得剛好,非常嫰滑,冬菇片和魚肚也很入味。甜點選了一熱一冷,熱騰騰的杏汁燉蛋白入口即溶,杏汁香濃,玫瑰桂花糕內有很多桂花和玫瑰碎,味道清甜。尖沙咀來說價格非常相宜,而且蒸點有一籠兩件的選擇,方便人少也可以試到多款點心。

點了絕配套餐,份量足夠兩位用。