上星期咁啱去AIRSIDE就比呢間充滿日系風嘅招牌吸引左入到去先發現原來呢間町田商店係全球第2大連鎖拉麵店拉麵及小食款式都好多選擇橫浜終極MAX拉麵以豚骨湯底配自家醬油製作湯底味道濃郁帶醬油甜味拉麵同樣由自家工廠製作 質感彈牙掛湯溏心蛋黃流心度滿分 入口滑溜又綿滑魚介豚骨沾麵除拉麵外 沾麵都同樣推薦沾滿麵魚介豚骨湯汁好濃郁而且充滿陣陣魚介鮮味拉麵充滿掛起濃稠湯汁每啖都好惹味餃子餃子皮薄而且煎得香脆咬開充滿肉汁章魚小丸子有驚喜嘅章魚小丸子小丸子外層好香脆 內裏又好綿滑
上星期咁啱去AIRSIDE就比呢間充滿日系風嘅招牌吸引左

有驚喜嘅章魚小丸子
小丸子外層好香脆 內裏又好綿滑
午餐
章魚小丸子
都已經一段時間冇黎Airside食飯 今次黎到係為左食依間全球第二大連鎖拉麵店🍜估唔到進軍香港第一間店會係Airside 係地下 非常方便紅黑裝潢格調十足🏮✿ 魚介豚骨沾麵 $118 ✿湯頭濃郁但唔會漿住個口🫦麵條粗身好掛湯 再配上好多好多荀同流心蛋 非常幸福🥺✿ 極品叉燒拉麵 $158 ✿漡底油脂感滿滿 完美掛上麵條上🍜麵條有幾種粗幼度可選 粗麵同沾麵既麵條相約叉燒肥瘦均勻 好香口🐷✿ 海老天婦羅 $48 ✿ 炸物都好出色 脆身但唔油膩蝦肉大隻彈牙 相當滿足~✿ 餃子 $58 ✿ 傳統日式餃子 皮脆 咬落爆汁💦
估唔到進軍香港第一間店會係Airside 係地下 非常方便

叉燒肥瘦均勻 好香口🐷
海老天婦羅

✿ 海老天婦羅 $48 ✿
炸物都好出色 脆身但唔油膩
蝦肉大隻彈牙 相當滿足~

✿ 餃子 $58 ✿
傳統日式餃子 皮脆 咬落爆汁💦
極品叉燒拉麵
海老天婦羅
2024-11-13 0 浏览
✨Airside發現日本過江龍「橫濱家系町田商店」,喺東京旅遊時食過呢間樓下深刻印象,經過一定不會放過,甫進入店內,背景播放日本流行曲,真係好日本呀。***** ***** ***** ***** ***** 斑馬大蒜牛油拉麵🍜喜歡蒜味必試呢個,陣陣蒜香味,麵底可以選擇粗/幼,另加了鵪鶉蛋,好正。🍜魚芥豚骨沾麵店員會先提供沾麵食法,一步步跟住步驟食;湯底超級濃香,义燒肥瘦適中,入口充滿靚油脂。香菜雞肉非常嫩滑雞胸肉,上邊滿滿芝麻醬,味道好夾,餃子🥟皮薄餡靚,就咁食不沾醬油都好味。總括來說,食到日本嘅味道,一定會再次回訪。

***** ***** ***** ***** *****

斑馬大蒜牛油拉麵🍜

🍜魚芥豚骨沾麵

香菜雞肉
非常嫩滑雞胸肉,上邊滿滿芝麻醬,味道好夾,

餃子🥟
皮薄餡靚,就咁食不沾醬油都好味。

總括來說,食到日本嘅味道,一定會再次回訪。
2024-11-12 0 浏览
🥰放假過左嚟airside呢邊行街😜食碗拉麵先🥳🍜橫浜終極MAX拉麵:嘩!個麵個麵質地好有咬口✔️橫濱就當然要揀揀粗麵啦❤️好好食💯而個湯好濃又好夠熱添🌈上面仲有三塊大大塊嘅叉燒呢✅🍜極品叉燒拉麵:正呀❤️極品叉燒口感鬆化軟嫩🔥湯入面仲有一粒鵪鶉蛋🥚夠曬特別呀✔️湯頭濃郁✅呢個麵底就試吓佢哋個幼麵🌈一樣咁正呀🥳🍡章魚小丸子:呢個小丸子入面有好大粒章魚肉肉🔥佢哋係即叫即做🔥所以上枱嗰陣係熱辣辣😋章魚小丸子外皮燒得香脆金黃🥳丸子外脆內軟🥳粒粒足料口感十足🍡超好味呀🥳🥟餃子:我哋好喜歡食餃子🥟所以要全份6件🔥 餃子皮薄柔軟又脆卜卜🔥而且內餡仲好多汁又豐富😋
🥰放假過左嚟airside呢邊行街😜食碗拉麵先🥳

拉麵控注意⚠️全球第2大日本連鎖拉麵店#横濱家系町田商店 嚟咗啟德AIRSIDE‼️餐廳每日自家製作麵條、濃郁湯底、醬油,加埋日本運送極品叉燒,確實食過返尋味😋餐廳設計和風味濃,環境寬敞、開揚,設開放式窗門,坐喺窗邊,食住拉麵、睇吓街境,相當relax😌餐廳仲係寵物友善🐶,可帶埋家中寶貝一齊去嘆拉麵添!🍴呢度提供拉麵 (可選粗麵或幼麵)、沾麵、飯類、小食及飲品~🍜 #極品叉燒拉麵 (正常份) (粗麵) $158呢款日式叉燒係我至今最鍾意嘅,以前食到嘅多數都係較瘦、較薄,而呢度就足足有5大塊厚切叉燒,豐富背脂用火槍燒香♨️軟嫩鬆化;彈牙麵條 x 濃郁豬骨湯,好掛汁,仲有日本鵪鶉蛋🥚及紫菜,超足料👍🏻🍜 #橫浜終極MAX拉麵 (正常份) (幼麵) $118掛汁彈牙幼身拉麵配上3大塊厚切叉燒、糖心蛋、日本鵪鶉蛋🥚及紫菜,足料美味!🐙 #章魚小丸子 $48大大粒小丸子,外脆內軟,上面有木魚飄動,裡面有粒粒章魚粒,沾點醬料,份外滋味!🥟 #餃子 6件 $58♨️熱辣辣日式餃子,外層香脆,皮薄多餡,有肉有菜,一咬爆汁,夠juicy💦
拉麵控注意⚠️全球第2大日本連鎖拉麵店
#横濱家系町田商店 嚟咗啟德AIRSIDE‼️
餐廳每日自家製作麵條、濃郁湯底、醬油,
加埋日本運送極品叉燒,確實食過返尋味😋
餐廳設計和風味濃,環境寬敞、開揚,
設開放式窗門,坐喺窗邊,食住拉麵、
睇吓街境,相當relax😌

餐廳仲係寵物友善🐶,可帶埋家中寶貝
一齊去嘆拉麵添!
🍴呢度提供拉麵 (可選粗麵或幼麵)、
沾麵、飯類、小食及飲品~

🍜 #極品叉燒拉麵 (正常份) (粗麵) $158
呢款日式叉燒係我至今最鍾意嘅,
以前食到嘅多數都係較瘦、較薄,
而呢度就足足有5大塊厚切叉燒,
豐富背脂用火槍燒香♨️軟嫩鬆化;
彈牙麵條 x 濃郁豬骨湯,好掛汁,
仲有日本鵪鶉蛋🥚及紫菜,超足料👍🏻
🍜 #橫浜終極MAX拉麵 (正常份) (幼麵) $118
掛汁彈牙幼身拉麵配上3大塊厚切叉燒、
糖心蛋、日本鵪鶉蛋🥚及紫菜,足料美味!
🐙 #章魚小丸子 $48
大大粒小丸子,外脆內軟,上面有木魚飄動,
裡面有粒粒章魚粒,沾點醬料,份外滋味!
🥟 #餃子 6件 $58
♨️熱辣辣日式餃子,外層香脆,皮薄多餡,
有肉有菜,一咬爆汁,夠juicy💦
2024-11-10
  • 極品叉燒拉麵
  • 餃子
2024-11-12 0 浏览
今次泥到Airside食lunch同事推介呢間拉麵鋪就去試吓啦我就叫左個橫濱家系E.A.K拉麵 $88配料有塊大叉燒 菜 鵪鶉蛋 同紫菜望落去都順豐富而拉麵仲有得揀粗幼都唔錯 可以因番個人口味選擇拉麵食落幾彈牙 而且都算掛湯另外湯底就比較一般 都算好味但唔大記憶點同埋都少少偏油叉燒就肥瘦均勻 又夠大塊食落都幾軟熟同夠肉味個菜都唔錯 食落幾爽口同埋好似本身有調過味最後個鵪鶉蛋都好食 但如果個拉麵呢個價錢可以配番大隻啲既溏心蛋就好啦
今次泥到Airside食lunch
食落都幾軟熟同夠肉味
個菜都唔錯 食落幾爽口同埋好似本身有調過味
最後個鵪鶉蛋都好食
但如果個拉麵呢個價錢可以配番大隻啲既溏心蛋就好啦
橫浜家系町田商店🎌位於新蒲崗Airside,門面好靚好日系感覺,開放式廚房睇到師傅做拉麵🍜除左主打既橫浜推介外,仲有好多特式拉麵好似斑馬大蒜牛油拉麵、辣大蔥拉麵等,仲有做日式炒飯、天婦羅丼咁,好吸引🤩必食之選🎌橫浜終極MAX拉麵🎌橫濱拉麵係Mix九州豚骨湯同東京醬油既特色口味,家系拉麵可以加好多唔同配菜,試下湯頭😳濃郁香醇唔癡口,好好味,配鵪鶉蛋都好特別,同揀左粗麵,彈牙掛湯,加左野菜,同湯底都好夾👍🏻香菜雞肉,肉質好嫩滑,拉麵好朋友當然係生啤,爽🍻🎌魚介豚骨沾麵🎌,連同一個建議食法,魚湯超濃,沾湯食麵😋好味,湯濃配埋流心蛋同菠菜勁正❣️叉燒好腍加湯好味,食完麵同配料,加高湯飲埋個濃厚湯底,完滿🥰日式餃子,望落脆皮,⼀咬😮‍💨爆汁,餡料非常好味,係我食過最正既餃子之⼀🤤必食相當高質既拉麵店✨拉麵當然係最大招徠,價錢非常相宜,飯同小食更加係好抵食,想食下橫浜拉麵真係要黎🤞🏻

橫浜拉麵

Sapporo
魚介豚骨湯
日式餃子
2024-11-11 0 浏览
AIRSIDE 開業都有一段時間,當然搵下有咩好嘢食啦!今晚食呢間「橫濱家系町田商店」,為香港區首間分店。極品叉燒拉麵(粗麵)推介要食叉燒拉麵,餐廳以精心製作的自家製面條、濃郁的湯底和特製醬油,叉燒有5大塊,肉脂分布平均,入口即溶。配菜有鵪鶉蛋、菠菜。辣大蔥拉麵(幼麵)拉麵呢碗拉麵主角當然係勁多大蔥大蔥大蔥!中意食大蔥一定感覺好爽!辣味配大蔥揀左幼麵麵質食彈牙,而每一個食譜都由日本廚師親自從日本帶到香港食完成碗麵,可以講係香港都能享受到地道的日本風味!枝豆:熱辣辣上枱,夠哂新鮮章魚小丸子:6大粒燒得好香外脆內軟,仲係即叫即製
極品叉燒拉麵(粗麵)
辣大蔥拉麵(幼麵)
枝豆:熱辣辣上枱,夠哂新鮮
章魚小丸子:6大粒燒得好香外脆內軟,仲係即叫即製
2024-11-06
  • 極品叉燒拉麵,
  • 辣大蔥拉麵
[ #九龍城美食 #caloriefoodie九龍城 ] • 橫 濱 家 系 町 田 商 店 •🐿-上網睇先知呢間係全球第二大連鎖拉麵店🍜今年6月喺𝙰𝚒𝚛𝚜𝚒𝚍𝚎開設香港第一間分店拉麵愛好者絕對唔能夠錯過‼️推薦大家試試加咗黑蒜同牛油嘅豚骨湯底✨拉麵仲有得自由選擇幼麵定粗麵添-🍜 極品叉燒拉麵 💰$158食肉獸之選🐷一共有5大片油脂滿滿嘅叉燒配上豚骨湯底 叉燒肥瘦度幾滿足~-🍜 斑馬大蒜牛油拉麵 💰$98重口味人仕之選‼️加咗大蒜同牛油令湯底更香不過就得一片叉燒 唔夠喉亦可選擇加配-🥟 餃子 💰$58/6件日子餃子餃子皮煎得香脆 內裡肉汁juicy不過味道上略微有少少偏鹹🤏🏻-🐙 章魚小丸子 💰$48小丸子嘅外皮都係脆卜卜 醬料配搭幾好如果入面粒章魚更大粒會更好 更有口感‼️-📍 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE地下G011號舖-#caloriefoodie
[ #九龍城美食 #caloriefoodie九龍城 ]
推薦大家試試加咗黑蒜同牛油嘅豚骨湯底✨
拉麵仲有得自由選擇幼麵定粗麵添
🍜 極品叉燒拉麵 💰$158

食肉獸之選🐷一共有5大片油脂滿滿嘅叉燒
配上豚骨湯底 叉燒肥瘦度幾滿足~

🍜 斑馬大蒜牛油拉麵 💰$98

如果入面粒章魚更大粒會更好 更有口感‼️
📍 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE地下G011號舖
#caloriefoodie
2024-11-10 0 浏览
店名: 橫濱家系町田商店地址: 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE地下G011號舖啟德站C出口,行3分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5天氣凍除左打邊爐🫕,就想食番一碗熱辣辣既拉麵🍜~今次就搵左呢間日本家系拉麵過江龍🎌,開左係寵物友善既Airside度🐕‍🦺🦮,仲有半室外有瓦遮頭位置同出面公園接通🏞,咁就可以放心同毛孩們出街食啦😍!橫浜終極MAX拉麵 ❤️❤️❤️❤️$118重口味之選👍🏻!豬骨湯混合醬油雞湯🐓而成既湯底,油脂感好濃厚🤤,粗幼麵之間揀左粗麵🍜,非常掛湯!配料方面,除左有3大片肥瘦比例均匀既叉燒🥓、原隻半熟蛋🥚、紫菜、菠菜🌱,仲有幾少見會放係拉麵既鵪鶉蛋!非常豐富😍~魚介豚骨沾麵 ❤️❤️❤️❤️$118以魚類、貝類等海鮮同豚骨熬煮既魚介豚骨湯好重魚鮮味🐟,濃稠度剛好,食食下覺得比拉麵湯底溫醇!餐廳仲貼心地附上指示🗒,夾啲粗麵沾一沾魚介湯🥢,瞬間令麵條變暖又提升味感!配料方面,除左叉燒份量減少左同冇鵪鶉蛋外,其他同拉麵既一樣🤩!如果想追加其他配料都係只需$10up,不過我地嗌左小食就冇加嚕🙅🏻‍♀️~食完沾麵可以請店員加入高湯🍲,飲完好暖胃🥰!餃子 ❤️❤️❤️❤️❤️$30嗌左細份有
店名: 橫濱家系町田商店

味道: 4/5

橫浜終極MAX拉麵 ❤️❤️❤️❤️

魚介豚骨沾麵 ❤️❤️❤️❤️

餃子 ❤️❤️❤️❤️❤️
嗌左細份有3件!呢個煎餃非常有驚喜😳,餃子皮煎至微脆唔燶,肉餡仲好香肉味!咬落有好多肉汁溢出💦,有啲似煎皮版既小籠包,所以溫提下要小心啲咬⚠️,唔好焫親🙅🏻‍♀️~

海老天婦羅 ❤️❤️❤️❤️
一客5件🍤!海老天婦羅炸到金黃色閃令令上枱✨,夠脆身而唔油膩🤤!再配上特調天婦羅醬汁🍶,正呀😝!
2024-11-08 0 浏览
橫濱終極Max拉麵 $118大大碗拉麵湯頭好有水準 湯頭濃味拉麵粗厚彈牙紫菜蛋同埋麵仲有粒流心蛋果然係MAX份量 魚介豚骨沾麵 $118「魚介拉麵」即是以魚類、貝類等海鮮熬煮的高湯沾汁好好飲無死鹹係無麵條既情況下 都飲左幾口 飲完會想再飲😂濃稠度很好無太濃無太稀 拉麵粗身好掛麵 店家推介係完麵再加湯 唐揚炸雞 $58香辣鱈魚子 $40兩道都係好出色既小食 炸雞夠脆又唔會太油鱈魚子脹卜卜 鹹度十足
橫濱終極Max拉麵 $118
大大碗拉麵湯頭好有水準 湯頭濃味
拉麵粗厚彈牙
紫菜蛋同埋麵仲有粒流心蛋
果然係MAX份量

魚介豚骨沾麵 $118
「魚介拉麵」即是以魚類、貝類等海鮮熬煮的高湯
沾汁好好飲無死鹹

兩道都係好出色既小食 炸雞夠脆又唔會太油
鱈魚子脹卜卜 鹹度十足
1K
2024-11-05 232 浏览
雖然拉麵好啱放工後食,但放假一樣好想食喺呢間商場,開咗間日本家系拉麵過江龍,可以睇戲之前醫一醫肚先唔知嗌乜好,就揀碗個名最爆嘅拉麵呢碗拉麵可以揀幼麵,湯底好濃郁有誘人溏心蛋,仲有多粒鵪鶉蛋有幾大片叉燒,肥瘦比例完美除咗拉麵,都有沾麵喎魚介豚骨湯比想像中溫醇,好香魚味,夾啲麵沾一沾,亦好掛汁叉燒同菜點湯汁,瞬間提升味感食完沾麵可以請店員加高湯,飲埋唔好嘥,好香口㗎呢度都有章魚燒食㗎喎,一碟有成六粒,粒粒都幾大粒,望住上面啲木魚碎郁郁吓就知有幾新鮮滾熱辣,裡面真係超軟熟炸雞都好正㗎,一碟有五大嚿,炸得非常脆身,一咬出奇地嫩肉,肉汁會喺皮肉之間流過,點沙律醬食仲正
雖然拉麵好啱放工後食,但放假一樣好想食

橫浜終極MAX拉麵(正常份)

唔知嗌乜好,就揀碗個名最爆嘅拉麵

呢碗拉麵可以揀幼麵,湯底好濃郁

有誘人溏心蛋,仲有多粒鵪鶉蛋

有幾大片叉燒,肥瘦比例完美

魚介豚骨沾麵

除咗拉麵,都有沾麵喎

魚介豚骨湯比想像中溫醇,好香魚味,夾啲麵沾一沾,亦好掛汁

叉燒同菜點湯汁,瞬間提升味感

食完沾麵可以請店員加高湯,飲埋唔好嘥,好香口㗎

章魚小丸子

就知有幾新鮮滾熱辣,裡面真係超軟熟

唐揚炸雞5件

2024-11-03
橫浜終極MAX拉麵(正常份)
唐揚炸雞5件
✨横浜終極MAX拉麵選咗正常份量+粗麵🔘☑️湯底方面好有特色,望落係普通拉麵湯底,飲落清得嚟仲帶有豆乳味🫢🫢,拉麵質感有啲彈性 好掛湯汁🍜裡面仲有3大塊厚切叉燒、全隻溏心蛋+1隻鵪鶉蛋、菠菜_(´ཀ`」 ∠)_好多配料!!!.✨魚介豚骨沾麵麵底都係同一款麵~個沾醬係一啲都唔流質,變相個麵掛到好多汁(+吸汁),有少少過鹹😂。裡面仲有塊大叉燒、全隻溏心蛋、菠菜👈🏻👈🏻叉燒肉質鮮嫩 唔算太多肥膏;雞蛋煮得啱啱好 好軟身;波菜帶有清新感💚.✨唐揚炸雞 (x5)炸雞嘅炸衣金黃酥脆,內裏好有肉感+juicy,搭配醋食 解到少少膩🐓每一啖都充滿香氣.✨日式煎餃子(x6)餃子皮煎得微微脆(完全唔燶👍🏻),肉餡好有肉嘅甜味 鮮美多汁🥟🥟每一舊唔會太大舊 當係小食食好Ok!!
✨横浜終極MAX拉麵
✨魚介豚骨沾麵
✨唐揚炸雞 (x5)
✨日式煎餃子(x6)
2K
2024-11-05 0 浏览
🍜啟德爆場拉麵🗾 -最近朋友話佢屋企附近 開咗間過江龍拉麵 仲幾爆場 約埋一齊試試佢😏 餐廳有一樣嘢幾特別係pet friendly 如果帶住毛孩可以坐吧枱 尤其呢啲秋涼時間都幾舒服架🍂-🐷横浜終極MAX拉麵 $118講到家系拉麵就係豚骨醬油湯 配料有海苔 叉燒 仲有比較特別嘅菠菜😍 一上菜先嚟飲啖湯 唔會嘢好重豬骨騷味 幾啱我心意😌 如果大家嚟食 我推薦嗌幼麵 幾掛湯😉 叉燒肉味夠香 直到有啲膩嘅時候 食下菠菜 成件事好balance😇-🌶️辣味噌拉麵 $98味噌拉麵係比較健康之選 有大量蔬菜🥦 湯汁比另一碗少啲 食落有少少似撈麵😯 朋友食唔到辣覺得有啲越食越辣 我就覺得幾惹味😙-🐙章魚小丸子 $48 / 🥟餃子6件 $58小丸子粒粒脹卜卜 每粒都有一片章魚 幾飽肚😌 經典日式餃子嘅餃子皮咬落煙韌 食落味道幾輕盈 一路食想嗌埋啤酒😉-📍橫濱家系町田商店九龍城啟德協調道2號AIRSIDE地下G011號舖-
🍜啟德爆場拉麵🗾
🐷横浜終極MAX拉麵 $118

🌶️辣味噌拉麵 $98

🐙章魚小丸子 $48 / 🥟餃子6件 $58

📍橫濱家系町田商店
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE地下G011號舖
2024-11-04 174 浏览
橫濱家系町田商店九龍城啟德協調道2號AIRSIDE地下G011號舖味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨☄️橫浜終極MAX拉麵 $118湯底油脂感好濃厚,散發濃濃嘅豬骨湯味,第一啖有驚艷到我😊拉面質地算係偏硬身,但完全唔會有違和感,好味!☀️魚介豚骨沾麵 $118濃味之選,重口味人士可以bookmark,食用方法係將麵條浸落湯汁令麵條和暖及提升風味,魚的鮮味幾濃!☄️章魚小丸子 $48超級Creamy!! 薄脆嘅外皮包住飽滿的麵粉漿同八爪魚,食落有驚喜!☀️餃子(六件)$58餃子饀唔算好多,但食拉麵就想食埋日式餃子😂
橫濱家系町田商店
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE地下G011號舖

味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨

☄️橫浜終極MAX拉麵 $118

☀️魚介豚骨沾麵 $118

☄️章魚小丸子 $48
餃子(六件)

☀️餃子(六件)$58
餃子饀唔算好多,但食拉麵就想食埋日式餃子😂
餃子(六件)