2024-08-05 408 浏览
呢間過江龍拉麵自開張以黎麵排哂長龍🚶‍♀️🚶🚶‍♂️話哂係日本🇯🇵第二大的連鎖拉麵店今日就黎試試佢我係平日既夜晚8點黎食估唔到都有人龍等咗大概20分鐘先可入座呢間拉麵店主打都係豬骨醬油拉麵湯底話係結合豬骨湯同醬油雞湯我食量唔大 所以無叫到最熱賣既MAX只係叫咗E.A.K比起MAX, EAK應該要分別係少咗一隻味蛋同兩塊叉燒不過我最後都有額外加15蚊要多隻味蛋試下先講湯底飲得出的確係加咗雞油既香味但個人覺得配上豬骨湯雖然濃厚都係稍為咸咗d頭幾啖覺得好香幾好飲但食多幾啖就覺得味太重 有少少味精味咁麵我揀咗粗麵不過不失 唔係話好彈牙或煙靭個隻略嫌煮得耐咗少少叉燒本得有d偏乾同硬 無乜特別鵪鶉蛋同味彈就唔錯 都有流心感覺醃得夠香可能係連鎖大牌關係 拉麵偏向公式化咁同另一間大型連鎖 一樣食豬骨湯拉麵既差唔多味道上加咁雞湯係有特色但食落又唔係話好刺激到味蕾所以試完就算啦
呢間過江龍拉麵自開張以黎麵排哂長龍🚶‍♀️🚶🚶‍♂️

呢間拉麵店主打都係豬骨醬油拉麵
湯底話係結合豬骨湯同醬油雞湯
我食量唔大 所以無叫到最熱賣既MAX
只係叫咗E.A.K
比起MAX, EAK應該要分別係
少咗一隻味蛋同兩塊叉燒

味道上加咁雞湯係有特色
但食落又唔係話好刺激到味蕾
所以試完就算啦

2024-08-03 298 浏览
1)野食難食-勁咸-食物唔夠熱-冇乜幾可難食都要食剩碗野2)服務有待改進-企門口超過3分鐘都冇人招呼-坐低叫完野又被邀請坐第二度-枱面有壺水,冇冰,冇水杯總結:另人失望,「不了」
1)野食難食

-勁咸
-食物唔夠熱
-冇乜幾可難食都要食剩碗野

2)服務有待改進

-企門口超過3分鐘都冇人招呼
-坐低叫完野又被邀請坐第二度
-枱面有壺水,冇冰,冇水杯

總結:另人失望,「不了」
2024-08-01 381 浏览
首先這是一家在日本連鎖的拉麵店。剛剛開業的時候,排隊吃拉麵都要超過半小時以上。但是這家拉麵收費比起其他過江龍拉麵稍為偏高一碗拉麵平均也要$140而且湯頭也不是很特別的味道老實說可能只比味千拉麵好一點點本着過江龍的旗號如果這質素卻未免收費有點過高,而現在晚市的高峰期也不用排隊,而且也不滿座所以這就是證明這家拉麵的質素挺一般的而且價格不親民。這也是大家不選擇來他家吃的原因如果在價格和味道上面作出改善,相信會受顧客的受落。

2024-07-31
  • Max拉面
2024-08-01 257 浏览
今日晏晝嚟咗airside食呢間拉麵,我覺得只係品質只係一般,首先湯底超級鹹,最尾要叫佢俾多一碗清湯我加埋入去先搞得掂,另外就係價錢唔抵食,一碗麵好少份量,連女仔同事食完都話唔夠飽。唯一嘅好處應該就係坐得比較舒服,同埋有得揀粗面同幼面。另外覺得仲有一樣嘢佢哋需要改進嘅,就係服務員嘅態度全部都唔係咁好,不停聽到佢哋自己同自己講話好忙,冇其他同事幫手,但係明明餐廳都坐唔滿。最後就係呢度嘅冷氣都比較大,吹正個頭

最後就係呢度嘅冷氣都比較大,吹正個頭
2024-07-27 437 浏览
係家系拉麵🍜見到開左一排評價都係中中挺挺咁點左終極Max拉麵 同辣大葱拉麵湯底讚濃郁潤口 愛濃厚感拉麵既會推介豚油香滿滿 亦冇死鹹感終極Max就係有多d豚肉同紫菜同普通款湯底一樣的 見大部分人好似都揀呢款多另外辣大葱個碗 會更添左點辣油香🌶️感覺唔加無妨用店家提供既辛味粉應該都唔錯另外都仲有黑胡椒🫙但湯頭夠full😎所以唔加都唔會覺得有所欠缺大葱就偏硬身爽口 相信如果係芽菜 個人會更喜愛其他配料就各安其分🐷豚肉既肉香足🥚蛋爽彈 正常發揮紫菜幾新鮮~🥬菠菜好點題😉至於餃子🥟會比較似鍋貼真係唔日式的🤫但好juicy~~唔係一定要食到日式煎餃既話 可以點🤓
係家系拉麵🍜

🥬菠菜好點題😉

日式餃子

至於餃子🥟會比較似鍋貼
真係唔日式的🤫
但好juicy~~
唔係一定要食到日式煎餃既話 可以點🤓
2024-07-27
等候时间
2 分钟 (堂食)
橫濱終極MAX拉麵
辣大葱拉麵
日式餃子
2024-07-26 492 浏览
話說上月去大阪旅行時,我地隨意地入左間拉麵店食左碗唔好食嘅麵之後,大少一直都耿耿於懷。剛好見到AIRSIDE開左間町田商店,係日本有超過五百幾間分店,而今次就係香港開第一間分店,所以就帶佢去食返次好味拉麵啦!餐廳以卡位為主,環境都好寛敞,一排吧台位置可以坐住望到外面嘅戶外空間,整體上感覺又真係幾舒適。有拉麵、沾麵、丼飯、同小食,種類都算多元化。先嚟每人一罐飲品我嘅 極品叉燒拉麵 ,最吸睛就一定係嗰五大片叉燒,肥瘦比例均勻,口感鬆化軟嫩。麵底方面我就選擇粗麵,硬度適中而且有咬感。湯底就偏向濃味,但就唔有好肥膩嘅感覺。大少就食左店內招牌拉麵嘅  橫濱終極MAX拉麵,與我嘅唔同就係配菜方面多左紫菜、溫泉蛋同埋鵪鶉蛋,種類就豐富左。麵底方面就選擇幼麵,看似與我嘅粗麵好似差唔多,但大少咬落軟身啲,啱佢個口感。另外我地仲叫左兩款小食,先有大少每次去日式店必食嘅餃子,煎得好香口外脆內軟。章魚小丸子入口鮮熱辣辣,而且外皮好脆,而內裡又唔會好在粉漿感,略嫌章魚粒粒偏細粒,如果可以大粒多少少,咁就very good啦!
有拉麵、沾麵、丼飯、同小食,種類都算多元化。
先嚟每人一罐飲品
2024-07-19
用餐时段
2024-07-23 569 浏览
今日嚟到AIRSIDE原因想帶隻寵物行商場見到有間新開垃麵店而且睇餐廳名知道日本出名拉麵店,估唔到日本咁人氣嘅拉麵終於登陸香港🇭🇰拉麵拉麵控嘅我一定要你試吓湯底好唔好食✨極品叉燒拉麵 🍜超級重份量有5塊叉燒,每塊切得好薄身燈光下叉脂比例一半,每一啖食油脂香味,拉麵比較幼身,而每條拉麵啱啱掛上豚肉湯,拉麵嘅質感比較彈牙,湯底特別濃郁,另追加味付蛋用咗日本豉油浸過嘅雞蛋半熟透明,咬一口非常之豐富✨✨厚切叉燒丼叉燒用咗火焰噴槍微微焦香,香味好濃配上珍珠飯口感好飯有黏口,好好味✨章魚小丸子依個章魚小丸子比較特別就係麵粉漿燒到好嫩又好彈牙,每一啖都有章魚粒色整到外脆內嫩,個人覺得小丸子唔錯✨唐揚炸雞炸雞柳炸皮好鬆脆食落去口感好Juicy,而且好嫩滑,點上醬汁增加咗雞肉嘅口感✨加咗一個日式嘅綠茶 ,甘香得來又唔會太過濃,而且中和油膩,另外older無糖可樂同拉麵簡直係絕配

今日嚟到AIRSIDE原因想帶隻寵物行商場

2024-07-11
用餐时段
下午茶
2024-07-23 550 浏览
新開喺Airside嘅日本過江龍拉麵店🍜當日去到已經係下晝大約三點左右~不過都好多人喺度食😆去到可以即時入座唔使排隊🙆🏼‍♀️環境開陽坐得幾舒服~Menu嘅選擇都唔少~食物出餐速度都好快,拉麵嘅硬度適中,湯湯底比較濃郁,但係唔會過鹹,拉麵裏面嘅叉燒都唔會柴,口感同味道都ok😛今次選擇嘅係橫濱終極Max拉麵同埋沾麵~小食就order咗三款唔同嘅小食!!• 辣味枝豆 🫛• 小松菜配烤香菇 • 香菜辣味筍
新開喺Airside嘅日本過江龍拉麵店🍜
環境開陽坐得幾舒服~Menu嘅選擇都唔少~
今次選擇嘅係橫濱終極Max拉麵同埋沾麵~
小食就order咗三款唔同嘅小食!!
• 辣味枝豆 🫛
• 小松菜配烤香菇
• 香菜辣味筍

2024-07-23 492 浏览
👧🏻😋👅🍽✨日本過江龍連鎖拉麵店-🇯🇵 日本第二大的連鎖拉麵店開到黎香港喇! 食物實物同日本總部官網相片一模一樣! 🇯🇵 Airside店六月中先開始試業, 比香港一般拉麵店面積大好多, 地鋪窗口位仲有半開放bar枱可帶寵物-🍜 極品叉燒拉麵 $158💯豬骨醬油湯底油而不膩, 五大塊厚切叉燒都有好濃香醬油味, 肉質軟滑, 油脂豐腴, 麵條彈牙-🍲 魚介豚骨沾麵 $118✨魚介豚骨湯都有肥肥的叉燒肉粒, 湯底鹹香稠身唔涸喉, 麵條可輕易沾上濃湯-🐥 🥟 小食💯唐揚炸雞 $48 炸得金黃漲卜卜, 外脆內軟, 雞肉嫩滑爆汁💯餃子 $58 六隻餃子單邊煎到焦脆, 餃皮好滑, 肉餡有微微薑味幾特別-🍵 飲品✨神戶茶房罐裝綠茶同烏龍茶 $20/罐
👧🏻😋👅🍽✨

🍵
飲品
✨神戶茶房罐裝綠茶同烏龍茶 $20/罐

2024-07-22 547 浏览
日本第二大拉麵連鎖店登陸香港啦!日本分店超過五百幾間,香港第一間分店就係啟德airside地舖,有室外又有室內位置,見到好多可愛嘅狗狗!紅黑色為主調,夠哂型格!有卡位有窗邊位,好chill!👉🏻魚介豚骨沾麵 $118濃郁香醇嘅沾麵,湯汁厚稠而不油膩,麵條有彈牙嘅口感,浸係湯汁中後吸收了湯汁嘅鮮美!👉🏻橫濱終極MAX拉麵 $118可揀粗麵或幼麵,香氣四溢嘅叉燒、溏心蛋、菠菜、海苔紫菜仲有鵪鶉蛋,非常豐富!👉🏻章魚小丸子 $40共六件,大大粒,章魚肉餡,咬口都幾Q彈!👉🏻日式餃子 $58共六件,餃子皮薄餡多,而且爆汁juicy!👉🏻綠茶 $20👉🏻烏龍茶 $20罐裝,不過都係日本直送到港!

紅黑色為主調,夠哂型格!有卡位有窗邊位,好chill!

👉🏻魚介豚骨沾麵 $118

👉🏻橫濱終極MAX拉麵 $118

👉🏻章魚小丸子 $40
共六件,大大粒,章魚肉餡,咬口都幾Q彈!

👉🏻日式餃子 $58
共六件,餃子皮薄餡多,而且爆汁juicy!

👉🏻綠茶 $20
👉🏻烏龍茶 $20
罐裝,不過都係日本直送到港!
2024-07-22 595 浏览
店舖外觀10分時尚,比較吸睛平日六點半入座,帶位店員0笑容,少西面但用詞較不當「呢便」 一個「請」字都冇,對於一間開唔夠一兩個月既食肆黎講幾失敗坐底,用qr code落單又唔講聲,雖然見到可能會明,但係咪都應該提一提呢?作為一間日本料理店都幾失敗水杯有味,應該係水杯過完洗碗機未吹乾就擺返上去,導致有噏味上餐大約係10分鐘左右不過不失但作為橫濱家系,係一定要襯一個白飯嘢食上嘅時間差距唔算好長,可接受試食:湯底好水同味千拉麵差唔多個面好似好求其咁煮完全唔掛湯同埋好彈白飯,好乾,又濕濕地,似係煮完擺咗好耐餃子食得出係大工場製品冇乜特別最後同店員講番,個飯好乾唔新鮮,店員話今日係煲,雖然我都明佢係Hea緊我,但作為新開既食肆,有呢啲失誤都真係幾失敗枱面上冇提供紙巾,再要主動向店員問總括嚟講,我去Donki買一個橫濱家系碗麵仲好食其實見到個menu咁大都知伏伏地,但估唔到連service同基本野都差成咁呢間冇下次完
店舖外觀10分時尚,比較吸睛

平日六點半入座,帶位店員0笑容,少西面

水杯有味,應該係水杯過完洗碗機未吹乾就擺返上去,導致有噏味

上餐大約係10分鐘左右

不過不失

但作為橫濱家系,係一定要襯一個白飯

嘢食上嘅時間差距唔算好長,可接受

試食:
湯底好水同味千拉麵差唔多
個面好似好求其咁煮完全唔掛湯同埋好彈

白飯,好乾,又濕濕地,似係煮完擺咗好耐

餃子食得出係大工場製品冇乜特別

枱面上冇提供紙巾,再要主動向店員問

總括嚟講,我去Donki買一個橫濱家系碗麵仲好食

呢間冇下次

2024-07-21 629 浏览
與友人打算在airside美食配閒聊,殊不知中!大!伏!1.麵疑似煮比嬤嬤食完全冇口感可言 淋到入口即溶 懷疑餐廳知道我在箍牙 不能進食過硬食物2.湯底鹹到把聲沙曬除左要比差唔多$100嘅拉麵外,仲可能要比埋睇腎科醫生嘅醫療費!3.中日合璧鵪鶉蛋喺日本食拉麵有糖心蛋就正常嘅,呢間就特別啦,我哋仲可以回顧中國農家莊嘅味道,碗麵入邊淨係得一粒鼻屎大嘅鵪鶉蛋4.喺寒冷中生存嘅肉同牛油睇嚟店員驚我哋食得太急焫親個嘴啊 所以肉同埋牛油都係冇解凍過㗎 yeah!塊牛油仲要係方方正正咁樣停留喺個面上面完全符合我呢個完美主義者啊
與友人打算在airside美食配閒聊,殊不知中!大!伏!
1.麵疑似煮比嬤嬤食

2.湯底鹹到把聲沙曬
3.中日合璧鵪鶉蛋

4.喺寒冷中生存嘅肉同牛油

2024-07-21 398 浏览
暑假又到又可以帶同小朋友去旅行,準備又去日本啦~~未去日本之前都想食碗拉麵,趁放半日假的關係去左啟德Airside一樂也,個人都幾鍾意呢個商場,人流唔算好多行得好舒服而且會有不同的餐廳進駐此地,大人小朋友都有的餐廳。準備去東京既我地,見到【橫濱家系町田商店】食飯時間人頭湧湧,估不到已經下午1:30人龍不絕,現場所見都有客人持有積分卡的關係,可能都會成為再次光顧的原因之一。場內的地方比一般的拉麵店都寛敞,而且有卡位或是吧台的位置,相當舒適。餐牌上有各款的拉麵或沾麵,更有正常份量或是加量版,還有各款麵、飯、小食(例如: 章魚小丸子、餃子、唐揚炸雞、枝豆、南瓜、香菇、沙律等等),相當多元化。斑馬大蒜牛油拉麵 $98大大碗的牛油拉麵,頂層有一塊厚切牛油,湯底以豚骨湯為主好濃郁,附有拉麵帶有煙韌的口感,以及內含大蒜香好惹味。豚骨沾麵 $118沾麵湯底才是靈魂所在,本身需要杰身又濃郁並且內含筍肉粒,相當唔錯的選.要選取粗麵底的吸收湯底的精華,有流心蛋大滿足又飽肚。章魚小丸子 $40即叫即製的關係,小丸子能夠做到外脆內軟並沒有太多粉漿,炸至香脆無比,好吃。唐揚炸雞 $50/5件大大件的唐揚炸雞好Ju

斑馬大蒜牛油拉麵 $98

豚骨沾麵 $118

章魚小丸子 $40

唐揚炸雞 $50/5件
大大件的唐揚炸雞好Juicy,並有沙拉醬在旁下,大人及小朋友都會喜歡夠香。
2024-07-12
2024-07-17 376 浏览
食物推介:極品叉燒拉麵加付味蛋 $173,唐揚炸雞五件$48,香辣雪魚子 $40每次到日本,我都會去町田商店吃拉麵。現在,太開心了,費用飛往日本也可以吃到。最近發現啟德站的AIRSIDE 開了町田商店,這店是全港第一間分店,日本分店超過五百多間,當然要去試一試。店舖出面有戶外空間,可供Pet friendly。今天非常幸運,不用排隊。另外,送餐速度快速,五至十分鐘已經上好餐了。極品叉燒拉麵加付味蛋 $173有五大片叉燒,肥瘦比例適中,比較其他拉麵店的叉燒,這裏的叉燒更加軟綿綿,非常容易入口。特製的湯底,也真的不錯,一口氣喝了整碗湯底。唐揚炸雞五件$48份量十足,非常抵食,而且雞炸得非常香口,熱辣辣,雞肉滑捋捋。香辣雪魚子 $40相信是丁田商店香的其中一特色,很少店有這味小食。辣雪魚子、鹹,作小食一流。綠茶 $20

極品叉燒拉麵加付味蛋 $173

唐揚炸雞五件$48

香辣雪魚子 $40

綠茶 $20

網上睇資料,今次呢間來頭唔少架,佢開業於1974年,嚟自橫濱市,直到目前為止,喺日本有超過500間分店,實屬當地第二大嘅連鎖拉麵店。今次首度登陸香港,選址Airside,唔單止自己一個人可以嚟悽,連主子毛孩都可以入座添!🍜橫濱終極MAX拉麵 ($118)店內嘅招牌拉麵之一,湯頭用上豬骨湯同醬油雞湯混合而成,味道偏濃。配菜方面,可以話相當豐富,除咗3塊肉質軟嫩嘅叉燒、3大塊紫菜、成粒溫泉蛋之外,仲有附加一小粒其他拉麵店好少食到嘅鵪鶉蛋。如果怕一碗拉麵未夠喉,呢度亦有小龍蝦沙律、唐揚炸雞、餃子、章魚小丸子等其他小食可配,價錢都係由$40起,份量唔少架,就好似阿叔今次叫嘅餃子一樣,6大隻,隻隻脤卜卜,包你食完即刻飽晒!🤭🤭🤭

🍜橫濱終極MAX拉麵 ($118)