2024-11-19 356 浏览
今天是第二次在小店午餐,小店座位不多,如果食飯時間有限,建議先預約落單。到店後付款就坐,食物很快就做好了。同行二人都點了白酒蜆肉意粉,上桌的時候飽滿的蜆整齊排列在碟邊,蜆肉都飽滿鮮嫩,吃著沒有半點沙,白酒汁味道很香,意粉亦煮得剛剛好,非常滿意的一道。甜品分別點了迷你Tiramisu 和焦糖雞蛋布丁,賣相非常精緻。Tiramisu 酒香濃郁,不會太甜。布丁的焦糖亦很香濃,和雲呢拿籽的香氣非常配合,甜品用上的裝飾花令人感到店家對食物製作的用心。期待再去試其他食物甜品和咖啡。

期待再去試其他食物甜品和咖啡。
Tiramisu  /  焦糖雞蛋布丁
白酒蜆肉意粉
2024-11-19
Tiramisu  /  焦糖雞蛋布丁
白酒蜆肉意粉
  • 蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉
  • Tiramisu
2024-09-18 1118 浏览
🍝☕️🍴工廈小清新cafe🔔先付款,後取餐✅蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 -$78上碟好靚,意粉喺中間,蜆有7隻圍住隻碟擺旁邊。d蜆好大隻,好厚肉,冇沙。扁意粉口感都唔錯,個汁都ok, 但比起忌廉大通粉就冇咁creamy。✅忌廉煙肉雜菌大通粉 - $68大通粉好少見,但呢到煮得口感剛好,煙韌得黎又吾會過硬或過軟,可以掛汁,而個忌廉汁真係煮得幾好味幾creamy😋,份量都足夠撈晒成碟粉。除咗有啲菇同埋煎香咗嘅煙肉,仲有好多芝士片,性價比較高。✅玉桂鮮奶咖啡 - $27咖啡都幾大杯,而且仲有靚靚拉花,奶泡綿滑,好香肉桂味,咖啡味再濃d就更好。
🍝☕️🍴
工廈小清新cafe

🔔先付款,後取餐

✅蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 -$78

✅忌廉煙肉雜菌大通粉 - $68

✅玉桂鮮奶咖啡 - $27

2024-09-17
2024-06-02 1519 浏览
觀塘工廈發現一間超高質Cafe小店!有次行行下唔知食咩好 碌社交平台就見到呢間橫街窄巷 所以就即刻上去walk-in食啦 -🍝菠菜忌廉汁煙三文魚雜菌扁意粉 $78女小編一個星期食咗3次都係食同一碟作為煙三文魚之鬼 一見到menu有意粉配煙三文魚, 就已經即刻簡左呢款yayy!意粉煮得啱啱好,係al dente 彈牙既口感!意粉好掛汁 每一淡都係滿滿既菠菜汁啊!入面有好多菇 好正  煙三文魚大大塊 起碼有3-4塊 完全唔孤寒!一碟都真係好夠飽 好足料!自己講完已經又想去食 TT 為何深夜總是餓 TT-🍝蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 $78聽落普通嘅意粉,但食落唔普通,食完會好想再食!🥹白酒汁份量啱啱好,意粉唔會太乾又唔會成pat醬濕晒,麵質都係一樣爽口彈牙,好香好入味,鹹鹹地好開胃!蜆肉睇相都見到又多又肥又大隻😆食落完全冇沙 非常鮮甜!高質-🍮焦糖雞蛋布甸 $45(跟麵$30)食完個鹹嘅意粉 食番一件冰涼嘅甜品真係享受🤤男女都啱食 強烈推薦!!蛋香味濃!焦糖汁又做得唔苦 好食!價錢合理另外有個濃縮咖啡味版本大家可以試吓 打卡一流 靚靚靚-🍰意大利芝士蛋糕 Regular $60(跟麵$45)貪心
觀塘工廈發現一間超高質Cafe小店!
🍝菠菜忌廉汁煙三文魚雜菌扁意粉 $78
女小編一個星期食咗3次都係食同一碟
🍝蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 $78
蜆肉睇相都見到又多又肥又大隻😆食落完全冇沙 非常鮮甜!高質
🍮焦糖雞蛋布甸 $45(跟麵$30)
另外有個濃縮咖啡味版本大家可以試吓 打卡一流 靚靚靚
🍰意大利芝士蛋糕 Regular $60(跟麵$45)
貪心叫咗Regular size,勁大份!本身唔係話超鍾意食Tiramisu,但都覺得好好味🤤個人好怕tiramisu會太苦或者太多粉,但依個完全唔會!有酒味有咖啡味但唔會太苦,甜度都好適中,整體口感好平衡,個人超鍾意 呢個價位有咁大份 真係CP值爆燈!
班蘭窩夫 half $53-63 full $73-83 (跟麵價)
試過2次佢地既即製Waffle,分別係伯爵茶味&班蘭味  班蘭味本身都係偏向淡少少既口味,個waffle有淡淡班蘭味,旁邊既cream係帶有少許鹹香既班蘭椰奶味 幾特別 !不過我最鍾意就係伯爵茶味!第一淡食落去已經係勁香伯爵茶味,但又唔會濃到苦個種,有時伯爵茶粉太多味道會變得苦澀,旁邊既水果都好新鮮好甜!擺盤都好靚,好有心機。唯一覺得美中不足既就係可以多d cream 咁就可以每淡waffle 都有cream一齊食!同埋佢惠顧意粉,追加甜品/飲品都可以-$15架!所以係好抵食
食物:4.5/5
價錢:4/5
環境: 4/5
2024-05-18 1300 浏览
在網上看到有人推薦後,我和朋友決定去這家餐廳嘗試。幸運地,當天不是繁忙時段,所以我們不用等位。雖然室內座位不多,空間不大,但坐起來還是挺舒服的。我們點了菠菜忌廉汁煙三文魚雜菌扁意粉和牛油果煙三文魚窩夫。菠菜忌廉汁非常creamy,每條意粉都沾滿了醬汁,口感適中且美味,唯獨份量略少。煙三文魚切得厚且大塊,擺盤精緻,呈花朵形狀。窩夫表現一般,邊緣脆,但整體溫度只是偏溫。整體來說,這家餐廳的表現不錯,意粉下次我還會再點。
整體來說,這家餐廳的表現不錯,意粉下次我還會再點。
牛油果煙三文魚窩夫
2024-04-20
2024-04-25 1309 浏览
心念已久想食好耐既cafe🤤🤤次次同朋友想去但每次都係夜晚先得閒今次終於可以食到啦~💜香濃牛肝菌大通粉 $68出面好少地方有得食大通粉我都係第一次食😋煙煙靭靭咬勁十足😍超級掛汁 啖啖濃郁上面有刨既芝士 提升香味每啖都食到牛肝菌🍄‍🟫跟餐配左 espresso $13望到佢有一層油脂已經知係正野啦~菠菜忌廉汁煙三文魚雜菌扁通粉 $68一上枱個陣已經有驚喜三文魚係花花樣🌸望落真係好綠好creamy 🥬💚同樣都係好掛汁扁意粉好彈牙一樣有刨既芝士😍😍😍跟餐配左 Dirty $27比起朋友 我個人都係鐘意有奶既咖啡多啲上枱靚靚可以打卡👍望住佢地親手煮意粉同沖咖啡都係一種享受有時候需要慢一點。 小貼士:呢到成日都好full,最好book定位呀~✨橫街窄巷開源道55號開聯工業中心A座518室#Foodie_aki #yum_yum #foodie_aki觀塘#橫街窄巷 #narrowalley #西餐 #意粉 #芝士#大通粉 #咖啡 #pasta #coffee #牛肝菌#菠菜 #忌廉汁 #煙三文魚 #雜菌 #扁通粉#觀塘美食 #cafe #觀塘Cafe
心念已久想食好耐既cafe🤤🤤

超級掛汁 啖啖濃郁
上面有刨既芝士 提升香味
每啖都食到牛肝菌🍄‍🟫

跟餐配左 espresso $13
望到佢有一層油脂已經知係正野啦~

菠菜忌廉汁煙三文魚雜菌扁通粉 $68

比起朋友 我個人都係鐘意有奶既咖啡多啲
上枱靚靚可以打卡👍

望住佢地親手煮意粉同沖咖啡
都係一種享受
有時候需要慢一點。

小貼士:呢到成日都好full,最好book定位呀~✨

橫街窄巷
開源道55號開聯工業中心A座518室
#大通粉 #咖啡 #pasta #coffee #牛肝菌
#菠菜 #忌廉汁 #煙三文魚 #雜菌 #扁通粉
#觀塘美食 #cafe #觀塘Cafe
2024-03-11 1276 浏览
呢間店意粉真的十分抵食性價比十分高🫧環境都好舒適,坐得好闊落幾適合同朋友傾計食飯😆🔸蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 $78蜆肉大概有10隻,每一隻都大大隻冇沙🙌🏻意粉味道就比較清淡要加埋蒜片食先更有味🧄扁意粉偏硬身~🔸菠菜忌廉汁煙三文魚扁意粉 $78一上枱就完全feel到係用菠菜整成碟都係綠色💚但食落就冇想像中咁重菠菜味🥬忌廉汁好creamy 都好掛汁,煙三文魚就正常✨🔸忌廉煙肉雜菌大通粉 $68三個意粉最愛呢個❣️每一塊大通粉都佈滿忌廉汁超掛汁😚大通粉煙煙靭靭,口感十分好!!配料有煙肉和菇,整體十分夾🫧🔸焦糖雞蛋布甸🍮 +$30(套餐)唔係動L動L個隻布甸而是入口有點似慕絲😳蛋味都算濃,布甸表面有焦糖脆脆感覺有少少似焦糖燉蛋🥚🤤好味度 : 8/10🔙回頭率 : 8/10

🔸蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 $78

🔸菠菜忌廉汁煙三文魚扁意粉 $78

🔸忌廉煙肉雜菌大通粉 $68

🔸焦糖雞蛋布甸🍮 +$30(套餐)

🤤好味度 : 8/10
🔙回頭率 : 8/10

因為見到社交平台有foodie 給予很高的評價,打算平日下午去試。餐廳基本上不夠人手,去到需要輪侯一段時間,才有員工理會,但相反還要被餐廳職員怪責比預約時間遲到,對此已經令客人的體驗非常之差。環境方面,空間較小,不適合多人聚餐。食物質素方面,可能被網上宣傳過份誇張描述而抱有期望,結果並沒有想像中特別好味,一碟普通意粉且下午茶時段定價$70-80起,真心不值。可選擇的食物或飲品種類亦較少。個人認為沒有可再惠顧的理由。
環境方面,空間較小,不適合多人聚餐。
個人認為沒有可再惠顧的理由。

2024-03-01 644 浏览
2月27日星期二lunch食左個香蒜蜆肉意粉...差唔多放工既時候就肚屙...又屙又嘔左2日。雖然唔敢肯定係咪真係關事..但我食完意粉後就無再食其他野!其實個意粉好好味, 但已經唔敢再食, 希望可以留意一下食材。
前身係灣仔的Cafe Relay,現在觀塘重開的超人氣Cafe!!主打高性價比意粉西餐同咖啡!!🍝☕店面亦都售賣多種本地手工產品,文青朋友岩晒!!👭由於坐位較少,建議要訂位。- 香濃牛肝菌大通粉 HK$68 🍄🍝牛肝菌醬汁質地濃厚順滑,完美地融合粗管粉中。粗管粉咬勁十足,煮得剛好,非常掛汁。每一口都能品味到牛肝菌醬汁濃郁煙燻香氣,牛肝菌愛好者必試!!- 忌廉煙肉雜菌大通粉 HK$68 🐷🍝- 菠菜忌廉汁煙三文魚雜菌扁意粉 HK$78 🐟🥬🍝- 牛肝菌松露雜菌濃湯 HK$40 🍄🍲- 特濃朱古力 HK$50 🍫🥛- 鮮奶咖啡 HK$42 ☕
店面亦都售賣多種本地手工產品,文青朋友岩晒!!👭
由於坐位較少,建議要訂位。

- 香濃牛肝菌大通粉 HK$68 🍄🍝

- 鮮奶咖啡 HK$42 ☕
特濃朱古力
鮮奶咖啡
2024-01-26 534 浏览
.用餐日期: 2023年1月 午餐位於工廈入面既cafe小店,一出lip仲以為自己去錯地方,點知入到舖頭原來別有洞天,餐廳唔大但裝潢幾雅致,即刻覺得自己文青左。店內座位唔多,仲有少量係吧枱位,採用開放式廚房,但油煙味唔大。旁邊設有冷熱水比客人自助享用。《+$20 跟餐 牛肝菌松露雜菌濃湯》⭐⭐⭐一入口feel到個湯好濃,好手工既感覺。蘑菇蓉好多,好細粒,飲落會有D顆粒感,松露味又唔會太重,唔會成陣石油氣味。《$78 蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉》⭐⭐⭐⭐⭐呢個價錢餐廳比左15-20隻蜆,真係好良心,蜆肉隻隻飽滿冇沙,咬落啖啖肉,又彈又juicy。用左白酒僻腥,仲有蒜片牛油汁,牛油超香又唔會太重蒜味,食完個碟底唔會好多油,高質之選。《$78 菠菜忌廉汁煙三文魚雜菌扁意粉》⭐⭐⭐⭐其實餐廳煮既意粉都偏硬身,朋友就話岩岩好,都要睇番個人口味。煙三文魚冇咩特別,都係超市買到果種,菠菜忌廉汁超creamy,意粉都好掛汁,好食但相比起蜆肉意粉就普通一點。總括而言,收費合理,食得出食材高質,每一part都好有心機去做,算係良心小店,推薦各位可以一試。人均消費:$150環境:8/10食物:9/10服務:8.5
用餐日期: 2023年1月 午餐

服務:8.5/ 10
性價比:9/10

整體:8.5/10 良心小店

gogofood_hk

#橫街窄巷 #觀塘美食 #觀塘 #意粉 #蘑菇湯 #煙三文魚意粉 #咖啡 #蜆肉意粉 #蒜片牛油 #布丁 #工廈美食 #良心小店
2024-01-14
  • 蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉
2023-12-26 432 浏览
呢間原本係灣仔開業既cafe無做之後竟然過左嚟觀塘重開Menu上既價錢全部都係佛心平均$7 80已經可以食到個意粉🍝🥹味道而且都好好味🤤真係要大大力支持下佢哋—————————————————————🍴蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉($78)平時麻麻蒜味既意粉因為食落大部分都好dry但呢一個完全唔係呢回事首先啲蜆肉每隻都大大粒 啖啖肉👍🏻因為海鮮既關係 意粉吸左啲汁食落好鮮味☺️加埋蒜味一齊 好正~扁意粉都好有咬口 唔會煮到淋晒—————————————————————🍴忌廉煙肉雜菌大通粉($68)岀面好少有呢款大通粉😯我都係第一次食食落都係煙煙韌韌 幾得意忌廉味都好夠 雖然唔係勁多汁個啲加埋煙肉🥓同菇菇一齊食 都幾唔錯—————————————————————🍴新鮮斑蘭窩夫(半份:$78)欣賞佢哋有半份可以選擇😉啱晒細胃既女仔可以share食🙊食落有淡淡既斑蘭味 上碟時仲暖暖的雖然無雪糕伴碟 但配埋焦糖脆脆一齊食感覺甜甜地都唔錯!
呢間原本係灣仔開業既cafe
無做之後竟然過左嚟觀塘重開
Menu上既價錢全部都係佛心
平均$7 80已經可以食到個意粉🍝🥹
味道而且都好好味🤤真係要大大力支持下佢哋
—————————————————————
🍴蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉($78)

平時麻麻蒜味既意粉
因為食落大部分都好dry
但呢一個完全唔係呢回事
首先啲蜆肉每隻都大大粒 啖啖肉👍🏻
因為海鮮既關係 意粉吸左啲汁
食落好鮮味☺️加埋蒜味一齊 好正~
扁意粉都好有咬口 唔會煮到淋晒
—————————————————————
🍴忌廉煙肉雜菌大通粉($68)

岀面好少有呢款大通粉😯
我都係第一次食
食落都係煙煙韌韌 幾得意
忌廉味都好夠 雖然唔係勁多汁個啲
加埋煙肉🥓同菇菇一齊食 都幾唔錯
—————————————————————
🍴新鮮斑蘭窩夫(半份:$78)

欣賞佢哋有半份可以選擇😉
啱晒細胃既女仔可以share食🙊
食落有淡淡既斑蘭味 上碟時仲暖暖的
雖然無雪糕伴碟 但配埋焦糖脆脆一齊食
感覺甜甜地都唔錯!
2023-11-05 568 浏览
🧀香濃牛肝菌大通粉 $68好香忌廉牛肝菌味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)通粉煮到煙韌,有嚼勁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)通粉坑紋仲好掛汁!啖啖都食到好濃郁忌廉牛肝菌嘅味道(。ì _ í。)表面仲鋪上刨左嘅芝士,令味道更香濃呢個價錢食到咁正嘅意粉超值!🥓忌廉煙肉雜菌大通粉 $68好香忌廉味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🍾蒜片白酒汁煮鮮蜆扁意粉 $78意粉同樣煙韌隔離枱嘅窩夫睇落都好吸引ԅ(,,´﹃`,,*ԅ)係咖啡弄嗰隻厚實款星期日晚食都無乜人大家快啲多多支持良心餐廳!(。ì _ í。)
🧀香濃牛肝菌大通粉 $68
好香忌廉牛肝菌味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
通粉煮到煙韌,有嚼勁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
通粉坑紋仲好掛汁!
啖啖都食到好濃郁忌廉牛肝菌嘅味道(。ì _ í。)
表面仲鋪上刨左嘅芝士,令味道更香濃
呢個價錢食到咁正嘅意粉超值!

🥓忌廉煙肉雜菌大通粉 $68
好香忌廉味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

🍾蒜片白酒汁煮鮮蜆扁意粉 $78
意粉同樣煙韌

隔離枱嘅窩夫睇落都好吸引ԅ(,,´﹃`,,*ԅ)
係咖啡弄嗰隻厚實款

星期日晚食都無乜人
大家快啲多多支持良心餐廳!(。ì _ í。)
良心價大份好食,有驚喜💖,本波與波妹一致通過:絕對會encore🤘!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🥬 菠菜忌廉汁煙三文魚雜菌扁意粉 HK$78・味道:個汁有青醬味which本波好喜,冇以前超市賣開嗰隻青醬麵咁重口味👍,三文魚正常發揮。・口感:呢款扁意粉偏硬但好有咬口,而且掛湯(定掛醬哈哈),呀婆牙嘅本波好impress,愛了🫶份量夠足男仔都啱!🍝 蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 HK$78・味道:成廿隻蜆咁多🤭唔會腥冇沙不錯的,蒜香牛油汁夠味唔會油。蒜片再脆啲就好了嘻~・口感:同上,扁意粉偏硬但好有咬口好好食,份量足!🍄 牛肝菌松露雜菌濃湯 跟餐+HK$20・味道:一碗蘑菇蓉,非常足料,而且冇出面做得咁鹹,啪晒成兜都唔會渴。・口感:蘑菇蓉好細,有啲顆粒感。🍮 焦糖雞蛋布甸 跟餐+HK$15・味道:比市面嘅布甸更少甜,輕鬆啪哂成個🤘不過少甜啲就一定蛋味冇咁出,呢個明白的因為兩者相輔相成。不過其實都有淡淡蛋香,焦糖再重味啲更好😚・口感:滑嫩好食👍。☕️ 玉桂鮮奶咖啡 跟餐+HK$15・味道:淡淡玉桂香好正欸🥰,而且係nutty底冇酸味本波好喜。・口感:舒服順口。🍹 新鮮藍莓檸檬汽水 跟餐+H

🥬 菠菜忌廉汁煙三文魚雜菌扁意粉 HK$78

🍝 蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 HK$78
・口感:同上,扁意粉偏硬但好有咬口好好食,份量足!

🍄 牛肝菌松露雜菌濃湯 跟餐+HK$20
・口感:蘑菇蓉好細,有啲顆粒感。
牛肝菌松露雜菌濃湯

🍮 焦糖雞蛋布甸 跟餐+HK$15
・口感:滑嫩好食👍。
焦糖雞蛋布甸

☕️ 玉桂鮮奶咖啡 跟餐+HK$15
・口感:舒服順口。

🍹 新鮮藍莓檸檬汽水 跟餐+HK$15
・味道:冇想像中咁甜,藍莓同檸檬味都幾平衡,fresh~
・口感:lemonade嘅light,不錯喔。
新鮮藍莓檸檬汽水

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論: 良心價可以做到比尖咀老銅啲cafe好食同大份n倍嘅cafe,係bar枱望住個煮菜過程,感受到用心,而唔係為打卡為呃錢,值得一讚👍

2023-10-03
牛肝菌松露雜菌濃湯
焦糖雞蛋布甸
新鮮藍莓檸檬汽水
2023-09-30 421 浏览
位於觀塘工廈的咖啡店意粉味道充滿驚喜良心價格 但份量十足餐牌的設計精美 食物擺盤簡單精緻煙三文魚很厚實 扁意粉的軟硬度適中每條扁意粉都能沾上菠菜忌廉汁不是每間咖啡店都會提供大通粉大通粉的軟硬度適中 醬汁牛肝菌味道香濃 不會被忌廉的奶味遮蓋 加上鹹香的巴馬臣芝士 值得一試把濃縮咖啡加到焦糖雞蛋布甸咖啡的甘味和布甸的甜味平衡得很好布甸口感順滑 充滿著奶香和蛋香再加上焦糖脆脆 真的很好吃還點了凍拿鐵 跟餐加$27下次再訪要試窩夫!
位於觀塘工廈的咖啡店

咖啡的甘味和布甸的甜味平衡得很好
布甸口感順滑 充滿著奶香和蛋香
再加上焦糖脆脆 真的很好吃

還點了凍拿鐵 跟餐加$27

下次再訪要試窩夫!
2023-08-17
濃縮珈啡焦糖雞蛋布丁
工廈小店唔知會唔會越嚟越少,唯有襯仲有得食嘅時候食多幾次、食多幾間🥹💛睇返其他人講,呢間「橫街窄巷」之前係開喺灣仔嘅Cafe Relay,搬嚟觀塘之後用咗新名~我就未有機會試過之前嘅Cafe Relay,但今次食完「橫街窄巷」覺得佢會令我返去再食!😋•🥢 蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 $78鮮蜆用咗沙白蜆,隻隻都飽滿,而且完全無沙同無腥味👍🏼 軟硬適中嘅扁意粉吸晒沙白蜆嘅鮮甜味,配埋蒜片白酒汁,調味唔會太濃,恰到好處🤤而且唔會因為無醬而落好多油👍🏼 呢個價錢都唔算貴,抵食!•🥢 羅勒香草醬雜菌大通粉 $68呢個係朋友食嘅大通粉,幾鍾意大通粉嘅煙韌口感,仲裝到好多醬,而且醬汁份量好夠,啖啖都超滿足😛 不過香草醬嘅味真係唔係個個鍾意🫢 朋友覺得羅勒味好香好清新,但我就唔太鍾意🙈 大通粉入面仲落咗唔少蘑菇同本菇,同香草醬都幾夾,而上面嘅芝士片就令整體多一重鹹香味👍🏼但香草醬唔係個個like•🥢 新鮮班蘭窩夫(Half) +$63 (原價$78)呢到有3款口味嘅窩夫,見到都幾多人推薦,加上一入門口就聞到蛋香,所以我同朋友就算一人食一個意粉,都決定叫半份窩夫試下😛 半份班蘭窩夫分成2件,伴碟有焦糖脆脆、

🥢 蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 $78

🥢 羅勒香草醬雜菌大通粉 $68
但香草醬唔係個個like
羅勒香草醬雜菌大通粉

🥢 新鮮班蘭窩夫(Half) +$63 (原價$78)
半份班蘭窩夫分成2件,伴碟有焦糖脆脆、水果(西柚、橙、奇異果同藍莓)、班蘭忌廉同埋蜜糖🍯 窩夫口感做得好好,外面脆脆哋,入面濕潤鬆軟🫶🏼 窩夫味道唔算甜,略嫌班蘭香味較淡,要加埋旁邊嘅班蘭忌廉同蜜糖就啱啱好!💚 如果可以多啲班蘭忌廉就好🤭
新鮮班蘭窩夫

🥢 Red Latte (Oat milk+$4) +$33 (原價$48)
呢到嘅red latte用咗公平貿易嘅Rooibos tea,係無咖啡因嘅紅茶~ 味道飲落同平時飲嘅紅茶唔同,比較有木味同少少香料味,個人都係偏好平時飲開嘅紅茶多啲🙈 但值得一讚嘅係可以轉oat milk,唔飲奶嘅我有多一個選擇👍🏼
另外有個小插曲係開頭上錯咗一杯Red Cappuccino,但我唔知就照飲咗,飲咗差唔多半杯嘅時候店員/老闆娘發現出錯,仲專登換返一杯畀我🙈 難怪飲落係奶味而唔係oat milk味🫢🤣
Red Latte

🥢 Mochaccino +$40 (原價$55)
朋友飲呢杯係特濃朱古力咖啡,餐牌上面話係用咗法國Monbana 35% Cocoa Chocolate Base,飲落朱古力味真係比較濃郁,但係又唔會搶咗咖啡嘅香味,都幾balance~😛
Mochaccino
羅勒香草醬雜菌大通粉