2024-10-20 46 浏览
🍽️櫻羽居收工覓食見到有間日本食物外賣店🍣,決定試一試,有部分原因是被店內裝飾吸引🤩勁有日本feel🇯🇵可以自行選擇單件壽司或擺好的壽司拼盤,壽司都是新鮮的,而且有很多不同的種類選擇,性價比很高👍🏻另外,不吃生食亦有一些熟食和丼飯,同樣吸引。這次試了章魚小丸子,粒粒都有大粒章魚肉🐙😋,味道都很不錯👅味道 : 🤎🤎🤎🤎🤍環境 : 🤎🤎🤎🤍🤍服務 : 🤎🤎🤎🤍🤍CP值: 🤎🤎🤎🤎🤍🍽️櫻羽居📍長沙灣永隆街1號地舖
🍽️櫻羽居

味道 : 🤎🤎🤎🤎🤍
環境 : 🤎🤎🤎🤍🤍
服務 : 🤎🤎🤎🤍🤍
CP值: 🤎🤎🤎🤎🤍

🍽️櫻羽居
📍長沙灣永隆街1號地舖

2024-04-13 163 浏览
用平台叫take away又唔覺得價錢有幾平民去到間舖先發覺原來有更加高性價比嘅選擇叫咗鰻魚飯同埋雞扒飯個飯平係平餸同飯都冇乜勉勉強強先至夠飽鰻魚飯就真係幾腥成個感覺就係食汁咁雞扒嘅感覺就係嗰啲包裝咗嘅照燒雞肉啲汁又太多,搞到成個飯好鹹另外叫咗少少sushi我特登就試咗佢哋嘅花之戀因為見到有人recommend我就真係從來都未見過咁細嘅花之戀同埋最奇怪嘅就係唔明點解叫sushi,係可以冇豉油同wasabi 我覺得呢啲真係基本囉
用平台叫take away
勉勉強強先至夠飽
鰻魚飯就真係幾腥
成個感覺就係食汁咁
雞扒嘅感覺就係嗰啲包裝咗嘅照燒雞肉
啲汁又太多,搞到成個飯好鹹
另外叫咗少少sushi
我特登就試咗佢哋嘅花之戀
因為見到有人recommend
我就真係從來都未見過咁細嘅花之戀
同埋最奇怪嘅就係
唔明點解叫sushi,
係可以冇豉油同wasabi
我覺得呢啲真係基本囉

2023-09-13 300 浏览
店舖多數做外賣生意同街坊生意有有冷凍櫃放盒装壽司和刺身我最鐘意佢嘅散叫壽司可以自行發版重點係即叫即做 夠哂新鮮可以試下佢嘅花之戀壽司,火炙三文魚壽司同北寄貝壽司價錢吸引!
店舖多數做外賣生意
同街坊生意
有有冷凍櫃放盒装壽司刺身
我最鐘意佢嘅散叫壽司
可以自行發版
重點係即叫即做
夠哂新鮮
可以試下佢嘅花之戀壽司,火炙三文魚壽司同北寄貝壽司
價錢吸引!
2023-05-01 336 浏览
已經幫襯過幾次,一如以往都係跟住open rice既錯地圖係揾唔到間舖,行多街口先揾得到,揀左一堆食開既壽司。今次好好彩得一款係冇(可能夠早😅)。服務員照舊問我要唔要加返其他食物,見到西班牙蠔都幾大隻,可以開埋,就要一隻試下,好鮮甜。

西班牙蠔
2023-05-01
西班牙蠔
2022-07-20 751 浏览
有一日下午經過見到有間好日式裝修既壽司店比佢吸引左入去就買左少少返去同老公食好驚喜有櫻花魷魚刺身因為唔係到到都有呢樣勁新鮮好食,樣樣都好新鮮價錢又平靚正,十分推介!
有一日下午經過見到有間好日式裝修既壽司
比佢吸引左入去
就買左少少返去同老公食
好驚喜有櫻花魷魚刺身
因為唔係到到都有呢樣
勁新鮮好食,樣樣都好新鮮
價錢又平靚正,十分推介!

2022-06-14 643 浏览
櫻羽居(Cheung Sha Wan)心思思想食壽司🍣同埋刺身 呢間壽司外賣舖一向都好受附近居民歡迎👏👏 即刻向大家介紹吓 佢除咗有賣壽司同埋刺身外 仲有生蠔添㗎🦪 買五送一都好抵食🤩⌖ 什錦壽司卷拼盤🍣💰$65呢款拼盤一共有12件四款壽司 醋飯嘅調味適中 因為始終都係外賣壽司 擺咗喺雪櫃一段時間 所以飯會實少少 不過可以理解😌 三文魚油脂分佈適中 甜蝦鮮甜☺️ 帶子薄咗少少🤏 推介揀返刺身~ 墨魚壽司就一般般 唔特別推薦😗⌖ 什錦刺身拼盤🦐🐟💰$88刺身每款有四件 整體都好新鮮😍😍 尤其係青蝦同埋虎蝦🦐 食到蝦嘅膠質同埋甜味 正! 北寄貝都鮮甜 三文魚油香味十足😋 會比較推介呢間嘅刺身拼盤😎☻ 回頭指數:8/ 10 #Fatshit_ami #Dinnertime #長沙灣美食 #港式美食 #食好細 #日式菜 #香港美食 #日本壽司 #日本刺身 #壽司外賣店 #壽司外賣推介 #外賣推薦 #什錦壽司拼盤 #什錦刺身拼盤
櫻羽居(Cheung Sha Wan)

⌖ 什錦壽司卷拼盤🍣
💰$65

⌖ 什錦刺身拼盤🦐🐟
💰$88

☻ 回頭指數:8/ 10

2021-08-10 890 浏览
食物已經唔係好好 態度仲唔好 基本上問野 佢求其答你打發你走 都唔明點解仲未執粒。唉第一次買 見前面揀散裝壽司 職員已經擺出唔耐煩態度 今次我問。盒鰻魚盒幾大盒 。一個好肥職員 求其答 咁大囉 。最後當然我冇買啦。。
食物已經唔係好好 態度仲唔好
基本上問野 佢求其答你打發你走
都唔明點解仲未執粒。唉
第一次買 見前面揀散裝壽司 職員已經擺出唔耐煩態度

今次我問。盒鰻魚盒幾大盒 。
一個好肥職員 求其答 咁大囉 。
最後當然我冇買啦。。
2021-08-10
2021-06-24 616 浏览
之前一路都有食開呢一間,一路都正正常常,然後到今日,同樣嘅價錢,見三文魚子壽司同花之戀壽司縮晒水連之前嘅一半都無,但係價錢一樣,請舊細粒左,真係有少少嬲我寧願你加價,都好過無端端細舊左咁多
無,但係價錢一樣,請舊細粒左,真係有少少嬲
我寧願你加價,都好過無端端細舊左咁多

2021-01-19 822 浏览
街坊小店,細細間但好多款式選擇,我哋屋企如果開派對都會黎買壽司番屋企慶祝。櫻羽居唔單止有賣壽司,刺身,卷物仲有生蠔和飲品,我見d生蠔都幾新鮮,下次可以試吓。今次叫左火炙三文魚壽司,火炙和牛壽司,芝士火炙蝦壽司,火炙豚肉壽司,全部都勁好味!特別係火炙和牛壽司,入口即溶,好正!我今次仲試左蟹子火炙芝士玉子燒,第一次食,見到好似好吸引咁,但原來入面好實,實到好似食緊蛋糕咁,無左玉子燒的鬆軟口感,有d失望。

櫻羽居唔單止有賣壽司刺身,卷物仲有生蠔和飲品,我見d生蠔都幾新鮮,下次可以試吓。

2020-12-31
10 分钟 (外卖自取)
2021-01-05 573 浏览
從來未試過堂食 ,每次都係買外賣 ; 外賣價錢其實同爭鮮差唔多,$158一盤30件 除返開都係5蚊件,唔想每次都係食連鎖店。今次7個人, 預早一日訂購了 「築地壽司盛」, 取貨時再散買個別鍾意食既壽司, 壽司魚生部分都好新鮮,三文魚唔會有腥味, 海膽又真係覺得甜, 略嫌啲飯乾咗少少, 如果再多少少壽司醋可能會好味啲。另外壽司款式有好多, 黃金魷魚 、芥末八爪魚、蟹子沙律、 櫻花魷魚等另外呢間壽司店出名 wasabi係超攻鼻, 完全係令人又愛又恨。
從來未試過堂食 ,每次都係買外賣 ;
今次7個人, 預早一日訂購了 「築地壽司盛」, 取貨時再散買個別鍾意食既壽司壽司魚生部分都好新鮮,三文魚唔會有腥味, 海膽又真係覺得甜, 略嫌啲飯乾咗少少, 如果再多少少壽司醋可能會好味啲。
2021-01-05
2020-09-10 618 浏览
店舖細細小小的 濃濃日本Feel有售 壽司、刺身、卷物、生蠔、飲品 etc....可以堂食 不過只有一張長枱 大概5-6座位所以我通常都係外賣番屋企慢慢嘆⋯超級推薦 帶子、三文魚腩、虎蝦⋯性價比高 厚肉 鮮甜⋯👍🏽👍🏽👍🏽補上我經常幫襯既證據壽司選擇算多⋯平至$3 已經有交易逐件揀⋯另外有提供火炙壽司⋯即點即燒⋯如果對壽司款式唔係太有偏好⋯可以選擇餐盒⋯十幾舊甚至Party餐盒都有總之想試呢間小店既話⋯可以信我 試帶子、三文魚腩、虎蝦⋯其他就買住一件兩件再揀心水⋯無老點😹😹😹
店舖細細小小的 濃濃日本Feel
有售 壽司刺身、卷物、生蠔、飲品 etc....
可以堂食 不過只有一張長枱 大概5-6座位
所以我通常都係外賣番屋企慢慢嘆⋯
超級推薦 帶子、三文魚腩、虎蝦⋯
性價比高 厚肉 鮮甜⋯👍🏽👍🏽👍🏽

補上我經常幫襯既證據

壽司選擇算多⋯平至$3 已經有交易

逐件揀⋯另外有提供火炙壽司
即點即燒⋯

如果對壽司款式唔係太有偏好⋯
可以選擇餐盒⋯十幾舊甚至Party餐盒都有

總之想試呢間小店既話⋯
可以信我 試帶子、三文魚腩、虎蝦⋯
其他就買住一件兩件再揀心水⋯
無老點😹😹😹
  • 帶子壽司
  • 虎蝦壽司
  • 火炙三文魚壽司
  • 三文魚腩壽司
2020-08-28 358 浏览
今日收工,行過去買咗一盒刺身(什錦刺身拼盆D)同寿司,埋單178,寿司ok,個刺身就真係唔得,可能因為疫情关系,啲刺身唔係好新鮮,帶子同赤貝死哂,由其係赤貝冇处理好,其它都算係咁。
赤貝
什錦刺身拼盆D
2017-12-13 2088 浏览
難得今晚想食壽司,見阿媽唔係煮咗好多飯,所以買咗兩盒可以一家人食。長沙灣都冇乜嘢壽司店選擇,除咗元氣之外,我都係去呢一間壽司店買外賣返屋企食。買咗一盒大,原價$128 ,而家減價$98 ,有21舊壽司,除番開大約$5/1件,咁望落都叫做新鮮嘅,種類款式唔算多,個人覺得最好食嘅反而係火炙蟹柳壽司,可能特別鍾意燒過嘅壽司啦,哈壽司都好新鮮,三文魚同埋其他壽司就一般啦,唔係太重魚味。另外細盒就$58/12件,其實純粹係為咗帆立貝而買,飯嘅份量適中,不過都係果句啦,刺身較為一般,都係冇選擇下嘅唯一選擇。佢哋嘅Wasabi係特別辣嘅,平時需要兩包Wasabi ,食佢哋嘅壽司可能開一包就已經足夠。

頭先啱啱買完壽司即刻要返嚟寫食評今日做嘢經過附近見到就一心諗住買返屋企啦夜晚做晚餐,入到去見到都好多款式同埋仲有生蠔添!本來一心諗住買生蠔同壽司,跟住見到咁啱有啲拼盤做特價,咁就揀咗一盒!跟住再諗住叫啲散件,同生蠔返屋企慢慢歎~點知行去揀散裝嘅時候屋企係個壽司雪櫃面前,有一個店員喺度打緊機,我已經特登棋喺度我都已經冇吹佢但係佢依然係冇招呼,咁無辦法啦我只好講句:唔該但係換來嘅係佢冇任何嘅回應淨係望住我黑面,其實我真係以為我係咪之前識得佢,唔通我害過佢架?個樣衰到真係冇朋友, 都唔緊要我依然保持住我做人應該有嘅禮貌,但係每一下佢都係黑面黑面再黑面!由於我唔想再食貓麵,所以我都決定唔問佢關於生蠔嘅嘢索性唔買就算數,隻眼刪咗上天花板冇望過我講咗一句$139,我真係想問佢,佢無事呀嘛? 我欠左你咩?直情就咁入咗膠袋野都唔講放喺度,完全冇諗過攞個膠袋俾我!哥哥我點知你入齊啲嘢未啊你又唔出聲,即刻耷低個頭繼續打機,唔緊要我諗緊會唔會係人天生佢係咁嘅性格嘅,但係見佢即刻轉個頭同佢同事講嘢係好正常架個樣!其實我真係覺得大家出嚟做嘢對住個客正常都係笑嘅,咁我覺得冇理由要求你笑,但你都唔好黑我面啦,我只係
頭先啱啱買完壽司即刻要返嚟寫食評

但係換來嘅係佢冇任何嘅回應淨係望住我黑面,其實我真係以為我係咪之前識得佢,唔通我害過佢架?個樣衰到真係冇朋友, 都唔緊要我依然保持住我做人應該有嘅禮貌,但係每一下佢都係黑面黑面再黑面!由於我唔想再食貓麵,所以我都決定唔問佢關於生蠔嘅嘢索性唔買就算數,隻眼刪咗上天花板冇望過我講咗一句$139,我真係想問佢,佢無事呀嘛? 我欠左你咩?直情就咁入咗膠袋野都唔講放喺度,完全冇諗過攞個膠袋俾我!哥哥我點知你入齊啲嘢未啊你又唔出聲,即刻耷低個頭繼續打機,唔緊要我諗緊會唔會係人天生佢係咁嘅性格嘅,但係見佢即刻轉個頭同佢同事講嘢係好正常架個樣!其實我真係覺得大家出嚟做嘢對住個客正常都係笑嘅,咁我覺得冇理由要求你笑,但你都唔好黑我面啦,我只係為食就入嚟買嘢食咋!冇人買嘢食你都唔使返工啦!
我真係好想知你係咪老闆,如果你係打工我真係鄧你老細可憐!你根本就係唔想人阻住你打機所以就黑面,如果你係老闆就恭喜你啦!你可以好快返屋企休息

講返食物
普普通通中規中矩,都幾抵食嘅!
同埋一定會食得飽,因為店員會請你免費食貓麵

2017-09-22 878 浏览
有日經過見到呢間壽司店都幾多人幫襯就心心思想試下啦,見佢散裝壽司同爭鮮差不多不過款式就較少,但都有驚喜!平得黎都幾新鮮好味!!涼拌麵味道就較淡可能比較少芝麻醬,唯一失望既係海蜇,食落酸酸地又辣,味道確實有點怪,唔會再食海蜇。餐廳環境都算乾淨空調又夠堂食都幾好!