2024-04-06 185 浏览
忽然之間覺得口有少少乾😂、又係廢水的時間、又剛剛好網上外賣平台$60自取半價、所以塊左買黎飲啦、正!$42蚊有兩杯🤣平靚正🤣門口擺哂當日推介😆、可以睇得一清兩楚🤣而朋友揀左起司超cream-my ,啖啖芝士香、超濃郁的芝士、在口腔化開、少少鹽加上烏龍茶、茶澀味、雙重口感🤣、可以中和當中油膩感我就揀左士多啤梨加上起司、先飲左起司的濃郁、再飲士多啤梨的酸甜、令到舌尖品嚐到鹹酸甜正三重味道👅!

門口擺哂當日推介😆、可以睇得一清兩楚🤣

2023-08-02 479 浏览
百香果綠茶多多$30如果鍾意酸酸甜甜既朋友應該會啱飲百香果醬汁好濃好甜一定要完全搖晃先好飲多多好甜與清新的綠茶混合就剛剛好而且多多會痴喉嚨我覺得不需要另外加糖反正叫正常冰量慢慢融化後溝淡多多都依然好飲
百香果綠茶多多$30

反正叫正常冰量
慢慢融化後溝淡多多
都依然好飲
2023-07-17 218 浏览
太太好喜歡飲珍珠奶茶,所以無論去到邊,總會想起要找她最愛的《Sharetea》。這一天,我們來到了寶琳站的新都城中心,在地鐵站吃好了街頭小食後,太太就想起了飲品。而我又在商場的 directory 內找到了《Sharetea》這名字。於是,我就獨自上路,找出《Sharetea》買杯野,好讓太太歡喜。珍珠奶茶微甜,是我們的恆常選擇。這間《Sharetea》算得上是味道濃,用料亦足。奶落得夠,粉圓給得又夠多。有香茶味,有香奶味,就是一杯夠吸引的珍珠奶茶。這一杯,大家都心歡喜。夠好的一杯珍珠奶茶,不會不開心。

夠好的一杯珍珠奶茶,不會不開心。
$25 (其他)
2022-01-26 1255 浏览
歇腳亭嘅全家qq奶茶好似係其他飲品鋪都搵唔到,入面27蚊就可以食都唔同材料,包括有布甸,仙草凍,椰果,紅豆,大珍珠,細珍珠,咖啡凍, 所以一啖飲落去,個口感同味道都好多層次,好豐富。 奶茶可以嗌無糖都得,因為材料本身都有少少甜味,奶茶係偏奶味,重過茶味嘅。
2020-03-09 1919 浏览
好耐冇飲過 杯裝野飲😊 行過見到好多人排隊,就好想叫一杯😍😍見到新出咗一款🧀芝芝莓莓🍓🍓 之前喺喜茶飲過😋😋, 歇腳亭就未試過🤔🤔,決定叫一杯嚟飲下😃, 🧀芝芝莓莓🍓始終唔夠🧀芝芝芒芒🥭好飲,🍓莓莓味偏微甜微酸,個人都係獨愛芝芝芒芒🥭,下次都唔敢試新野😂😂😂上次既芝士都濃味,歇腳亭既珍珠奶茶就依舊保持水準👍🏻,茶味濃珍珠煙韌,而且珍珠量都好多,飲完都有d飽啦🙈🙈
好耐冇飲過 杯裝野飲😊
行過見到好多人排隊,
就好想叫一杯😍😍
見到新出咗一款🧀芝芝莓莓🍓🍓
2019-11-01 811 浏览
我諗講到歇腳亭大家唔係飲過就見過就我所見好多人都鍾情於珍珠奶茶其實歇腳亭仲有好多其他選擇上餐牌今日想推薦比大家嘅係一款沙冰>手感芋頭鮮奶<有時行過就會心思思叫左杯黎飲尤其夏天簡直透心涼而且奶味濃郁即使飲到最後一啖竟然有濃厚嘅奶味裏面亦都包含着豐富嘅芋頭肉每啖飲落去都可以feel到三種唔同嘅口感而我個人覺得中杯啱啱好因為唔會飲到一半嘅時候就溶哂~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~如果有日咁啱經過都不妨大家去試吓 真係會上癮新都城店都幾多人排隊 要預留返少少時間排隊
我諗講到歇腳亭大家唔係飲過就見過

因為唔會飲到一半嘅時候就溶哂

如果有日咁啱經過都不妨大家去試吓 真係會上癮
新都城店都幾多人排隊 要預留返少少時間排隊
2019-11-01
5 分钟 (外卖自取)
手感芋頭鮮奶
2019-08-31 459 浏览
次次喺屋企附近食完飯想飲杯珍珠奶茶一定會揀歇腳亭!歇腳亭嘅混珠真係冇得揮,我次次都係飲珍珠奶茶混珠少冰少甜,有時會加布甸😍唔會太甜,茶底又夠味,咁樣都只係21蚊 都同其他差唔多㗎啦,但真係飲上癮咁濟囉 而且佢仲有得儲分吸印仔,搞到我都想成日飲一杯呀!而且員工態度都好好 佢哋會喺拎嘢飲之前問定你會唔會要膠袋呀嗰啲 又唔會黑面 所以都好鍾意喺歇腳亭度買嘢飲 佢新出嗰啲都好似幾吸引 下次希望有機會試 唔好比珍珠奶茶有吸引咗 又變咗買珍珠奶茶啦😂😂😂
2019-08-01 353 浏览
今日同朋友行下行下街,突然有啲囗渴,見到有sharetea,朋友就買咗杯珍珠奶綠,而我個人對珍珠就一般般,所以買咗杯蜂蜜綠茶加甜蜜乳霜。蜂蜜綠茶加甜蜜乳霜——味道方面,我並冇去特別走啲咩,佢嘅蜂蜜味好突出,啲綠茶都好有茶香,仲有啲苿利味,而且乳霜都好濃醇,整體來講,呢杯係一杯比較甜飲品,但除咗甜,值得一試。外貌方面,本身嘅綠茶有自己特定嘅顏色,但隨着時間,啲乳霜會慢慢融入綠茶到,變成一個漸層。珍珠奶綠——味道不錯,但稍為單調。啲愛買並沒有任何的突出。

珍珠奶綠——味道不錯,但稍為單調。啲愛買並沒有任何的突出。
2019-03-12 296 浏览
歇腳亭進軍香港都好些日子,雖然已經一段時間,但質素仍然能保持。當中必定要數的是它的珍珠奶茶!珍奶有大粒跟小粒可選擇,也有不同茶味可選,my favourite就是烏龍珍珠,不但有一股烏龍茶香,而且與奶味相互平衡,確實不錯!而且價錢也十分相宜呢!
當中必定要數的是它的珍珠奶茶!
2019-02-14 218 浏览
送左阿囡去上堂,突然好想食珍珠,見到有間歇腳亭,睇睇有乜特別飲品最近興黑糖飲品,就買左杯厚黑糖珍珠鮮奶,糖同冰都無得按個人喜好調配,珍珠帶有黑糖味很Q,但太細杯...飲哂成杯都未食哂啲珍珠,冰太多要食哂啲珍珠就要係冰堆到不停吸😑

呢期勁HIT既黑糖珍珠鮮奶你又試左幾多間??就咁亂UP CWB一條街都3間過江龍, 但都要排隊, 好可惜我一間都未試到, 我諗總有機會既, 今日就係屋企樓下見到呢間SHARE TEA放左個2奶架, PROMOTE緊厚黑糖珍珠奶, 另外仲有杯係上面再加CREAM, 一樣價錢!! $30!!忍唔住要試一試!!!心諗一定唔會好正, 因為都冇見FD/新假X又講過呢間出, 但係結果讓我好驚喜!!!我雖然冇試過其他, 但我覺得SHARETEA呢杯都好正!!首先我係完全冇少呢少個樣, 因為我想試真D!!一飲落去第一啖就勁重奶味, 跟住就啜左粒珍珠, 超煙UN(我一向都覺得SHARETEA D珍珠係OK GE, 好過好多連鎖), 跟住再嚐到黑糖既味道!!真心唔太甜, 好好飲, 最後我係回家唔夠5分鐘既路程飲曬!! 重點下次真係可以少冰!! 因為我冇試過其他店, 所以就咁睇係個賣相差小小, 味道呢間係OK!!我諗我要認真考慮出去排下隊比較一下!!話曬我對珍珠都有一定程度既喜愛!!

厚黑糖珍珠鮮奶

厚黑糖珍珠鮮奶
2018-08-16 335 浏览
今次我都係明知山有虎 偏向虎山今次都係不知好歹 買芝士奶蓋飲品(上次share tea食評提到飲奶蓋但用封口杯 我不能接受)但今次有驚喜 雖然依舊封口但今次有提供奶蓋刀就係俾你界開塊封口膜2-3cm咁就可以方便d飲奶蓋la至於味道 配抹茶 的確唔錯唔會好甜 茶味都出眾而且奶蓋都有⅓杯
今次我都係明知山有虎 偏向虎山
今次都係不知好歹 買芝士奶蓋飲品
(上次share tea食評提到
飲奶蓋但用封口杯 我不能接受)
但今次有驚喜 雖然依舊封口
但今次有提供奶蓋刀

就係俾你界開塊封口膜2-3cm
咁就可以方便d飲奶蓋la

至於味道 配抹茶 的確唔錯
唔會好甜 茶味都出眾
而且奶蓋都有⅓杯

2018-08-06 242 浏览
某日行過見呢間歇腳亭新開張,見到人地叫小珠,望下又真係細粒好多喎,美味子所以就買左杯烏龍奶茶小珍珠試下。🌑🌑試過其他店既波霸珍珠,雖然好過癮但實在太飽,好好奇細珍珠會係點?結果美味子同O先生飲完大家都覺得d珍珠太細粒,細得滯太難咬,如果叫混珠可能會好飲d,或者size其實細普通珍珠小小已經可以,宜家咁樣咬既時候覺得好似有d野攝牙隙咁到喉唔到肺!至於奶茶,反而冲得唔錯,烏龍茶奶茶既茶色較紅茶冲既淺色,美味子仲以為杯奶茶實成杯奶水咁啦,點知又唔係喎,真係好有烏龍茶味架喎。下次試下混珠先~

。下次試下混珠先~
2018-07-20 304 浏览
返早 企左咁耐要買d飲品 放個break輕鬆 歇一歇對腳琴日去完kf飲左奶蓋 今日都仲好想飲咁就順利成章 去左share tea歇腳亭買左起司奶蓋綠茶不過都等左10 mins有d耐只見我之前得 2 個order終於到我la~~但係我接受唔到點解奶蓋要咁樣封頂點飲 d奶蓋ar 覺得好唔方便希望可以考慮其他蓋for奶蓋專用而唔好"啤"死 行到返公司 已經開始混埋一起分梗 3 layers,.上-->奶蓋 中-->奶茶 下-->綠茶結果我都係用飲管 吸d. 奶蓋先係幾好味 但有d少 唔夠喉 底果層 綠茶 係無甜味的至於最後我攪混晒都唔係好甜 似 20%糖 奶茶 咁我諗呢杯奶蓋綠茶 唔係呢個蓋 成件事會好好多
返早 企左咁耐
要買d飲品 放個break輕鬆 歇一歇對腳
琴日去完kf飲左奶蓋 今日都仲好想飲
咁就順利成章 去左share tea歇腳亭

買左起司奶蓋綠茶
不過都等左10 mins有d耐
只見我之前得 2 個order

終於到我la~~

但係我接受唔到

點解奶蓋要咁樣封頂