2024-07-04
⚡印度菜一向係小女子飛佛之一,九龍城呢間想試好耐但一直冇機會,今次終於食到😍結論黎講係非常好食,雖然唔算非常正宗果種印度咖哩,感覺係為香港人口味調過,但都係少有嘅高質印度餐廳,重點價錢唔貴+份量足料,兩個人埋單唔洗4舊水,CP值非常高🙌⚡咖哩角🥘餐廳提供3個version,我哋叫咗羊肉,一切開發現咖喱角入面塞滿羊肉碎,當場覺得超滿足🥰外層夠脆,食落香料味好足,羊肉完全唔臊,配埋薄荷醬食一流👍🏻⚡咖哩牛腩 + nann🫓牛腩炆得勁淋勁入味🤤完全唔會起筋或者痴牙,咖喱醬都唔會過咸,岩晒🐻生呢種鍾意直接食咖喱汁嘅人🤣nann普普通通,主要都係為咗配咖哩一齊食⚡燒雞🍗印度名菜之一,同樣燒得好香🥹肉質軟嫩多汁,香料味都偏重,可以配搭檯面果三隻醬食,可以refresh一下味覺,唔會食到後期味蕾麻木⚡Mango Lessi🥭雖然叫mango lessi但芒果味+甜味都唔重😳只係比plain yogurt多咗少少甜味同芒果味,🐻生係冇乜問題的,但可能大多數人(小女子是也)會覺得甜啲好飲啲~🥰
⚡咖哩角🥘
⚡咖哩牛腩 + nann🫓