🎀段純貞 這間台灣過江龍是最愛吃的牛肉麵店之一以前在家附近常常光顧可惜後來分店結業就很少有機會再品嚐了今天在新世紀廣場偶然看到這家店二話不說就決定進去試試看看是否還能保持著過去的水準✩‧₊紅燒腱心半斤半肉牛肉麵ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶每次來到這裡都會點選最經典的牛肉湯麵湯底濃郁微辣中帶有藥材的味道牛腱和牛筋煮得軟嫩滷得入味麵條可以選擇手工幼麵或刀削麵選擇了幼麵感覺剛剛好唯一美中不足的是牛腱不算很大片✩‧₊燉濃湯雞麵ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶 這道菜在餐牌上也是推薦之選雞湯香濃但不會感到油膩雞肉嫩滑份量也很合理搭配上幼麵非常搭配是一個健康又美味的選擇⁡⁡⁡ ⁡⁡
🎀段純貞

份量也很合理
搭配上幼麵非常搭配
是一個健康又美味的選擇

2023-11-03 352 浏览
去MOKO 動樂園玩完之後,周圍搵食。BB最鍾意就係食麵,所以雖然要等一陣位,但係都打算試吓大約等咗15分鐘,就有位俾我哋,仲係一個卡位,再加多張BB凳啱啱好夠5大2小坐自行QR code 落 order,叫左個雞湯麵俾仔仔 share ,大人各自叫咗唔同款式嘅牛肉麵本來對呢間餐廳冇乜特別期望,但估唔到食落非常之有驚喜。首先味道一啲都唔太鹹、牛筋亦都煮得好林、牛腱亦都好入味。反而杯茶就不過不失,冇乜特別驚喜。

📍 @duanchunzhen.hk in Mong KokTaiwaneseFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price :💰 $800Favourite:💖 Sichuan paste in beef shank noodle soup------------------------------✅ Located at MOKO, linked with Mong Kok East MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of mouth-watering Taiwanese street food, noodles, snacks, dessert and drinks✅ Food is flavourful and delicious. The food quality is comparable with those that I had in Taiwan.✅ Good value for money✅ Portio
Taiwanese

Food: 💛💛💛💛🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛🤍
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price :💰 $800

✅ Good value for money
✅ Portions are generous
✅ Good food at affordable prices, a wide range of choices
✅Nice place for a quick meal
✅Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to eat in Taiwanese
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny 🏃‍♀️
#globaleats #eatwithfoodiez
2023-09-23 443 浏览
如圖所述,價錢與食物質素及份量不成正比,這讓我對這家餐廳的食物感到相當失望。特別是他們的口水雞,以84元的價格只提供了5件,這讓我感到相當不划算。平均下來,每件口水雞的價格竟然高達17元,這讓我感到相當驚訝。另外,他們的牛肉面也讓我大失所望。雖然牛肉的質素還算正常,但手工面的口感卻非常差。就像想像一下平時煮公仔面後,浸泡了超過一小時的口感,讓人難以接受。唯一值得一提的是,他們的牛肉質量還算可以,可以媲美一般街邊的牛腩質素。不過,考慮到整體的食物體驗,這並不足以彌補其他方面的不足。總而言之,這家餐廳在價格、食物質素和份量方面並不令人滿意。我不太建議前往品嚐他們的菜色。

2023-09-07 383 浏览
叫咗個午餐,有麵和小食+一杯飲品$138經典紅燒牛肉麵(揀咗手工麵),麵條好寬,口感煙韌;個湯勁濃,有少少辣,顯得野味;牛𦟌大塊又入味,唔錯。新鮮豬肉鍋貼(5件)個皮好薄,煎得夠脆口,肉饀味道剛好,好食😋招牌珍珠奶茶🧋飲道正常。
叫咗個午餐,有麵和小食+一杯飲品$138
新鮮豬肉鍋貼(5件)
個皮好薄,煎得夠脆口,肉饀味道剛好,好食😋
招牌珍珠奶茶🧋飲道正常。
2023-08-28
午餐
  • 新鮮豚肉鍋貼
2023-09-01 257 浏览
我在暑假一頓午餐吃了燉蕃茄腱心牛肉麵,我選了細麵。紅色賣相刺激味蕾,上菜就想吃。牛肉新鮮,質感爽脆,搭配酸甜的湯底,面條更加美味,讓人回味無窮。我吃了三星蔥肉鍋餅,它很香,吃完很暖胃。

2023-07-02
午餐
庆祝纪念
除夕
  • 三星蔥肉鍋餅
2023-08-21 377 浏览
今天放假就嚟試下呢間段純正試午餐,點知原來同食食評講既真係有太差別!呢間試一次就夠了,服務態度好差,對我而言用餐除了食物的品質外,服務態度都好重要的!先講食物,叫咗一碗紅燒腱心半筋半肉牛肉麵,另一碗就口水雞湯麵。份量:好少,即女仕們或食量少既人較適合。味道:無特別且偏咸。服裝:無服務可言,因為沒有水提供。(但要收加一)食用時間:限時60分鐘(平日)整體而言,平日都要限時食太不合理不會再光顧,因為太不值!

份量:好少,即女仕們或食量少既人較適合。
味道:無特別且偏咸。
服裝:無服務可言,因為沒有水提供。
(但要收加一

食用時間:限時60分鐘(平日

整體而言,平日都要限時食太不合理

不會再光顧,因為太不值!
2023-08-21
2023-08-20 211 浏览
冇啲人講到咁差 去叫咗個牛五花麵 麵底超級無敵闊 食落都幾香 牛本身都唔錯幾香 湯底帶少少辣味同埋香料味幾好唔錯 都似喺台灣食過嘅一樣 另外叫咗杯珍珠奶茶茶底都幾香滑 珍珠煙韌
2023-08-17 184 浏览
門口reception服務態度非常之差!門口諮詢,唔答人!睇餐牌叫你行開d!要求攞餐具,扮聽唔到,仲話我地冇出聲。明明已經出聲要求咗!作為一間公司既門面係咁?垃圾!
門口reception服務態度非常之差!
門口諮詢,唔答人!
睇餐牌叫你行開d!
要求攞餐具,扮聽唔到,仲話我地冇出聲。明明已經出聲要求咗!
作為一間公司既門面係咁?
垃圾!
外卖自取
2023-08-01 1943 浏览
段純貞己經係三訪了 不過之前一路唔知原來Moko同灣仔分店仲有日出茶太台式飲品 真係一站式帶你由食物到飲品都去左台灣三星蔥肉鍋餅 呢款完全係我喺台灣食過嘅味道 肉碎帶點黑椒味 外脆內腍古早台灣腸 食親台灣嘢都必定要點慢煮口水雞 因為係慢煮關係 肉質非常鮮嫩 而且無骨方便進食滷水拼盤 種類豐富 有牛肚 牛展 滷蛋 豆腐 鮮菌D材料吸收哂滷汁 好好食 青花椒香手撕雞拌麵微辣椒香同青葱味道好夾 加上雞絲同幼麵條 惹味十足紅棗黃酒雞酒味為主 配料仲有紅棗 杞子 滋補養生鹽酥雞 炸粉薄而脆 唔會太鹹新鮮豚肉鍋貼 外皮先煎過 每隻都好飽滿紅燒腱心半筋半肉牛肉麵 牛肉份量多 第一次試寬面 開頭仲驚質地會唔會過厚 點知廚師又做到薄身有咬口既感覺 所以特別掛汁😋芋頭特調 巨量芋泥 每啖都係大滿足 茉香綠茶 茶味突出 佢地既飲品 冰度 甜度均可以自由選擇 絕對唔洗驚會太甜整體水準依然保持得好好 同埋真係要讚下佢哋員工嘅服務態度 真係100分 好細心👍

古早台灣腸 食親台灣嘢都必定要點

• 新鮮豚肉鍋貼
  • 鹽酥雞
  • 三星蔥肉鍋餅
2023-06-30 667 浏览
80幾蚊一碟口水雞份量真係好少應該得一隻雞髀左右但味道好食嘅面頭嘅花生芝麻辣椒醬完全帶出雞肉嘅鮮美如果大份dd就好啦酥炸排骨麵都幾好食但下次會食細麵扁麵會多少少粉團嘅gan jue q
80幾蚊一碟口水雞

酥炸排骨麵都幾好食
但下次會食細麵
扁麵會多少少粉團嘅gan jue q
2023-06-24 495 浏览
第一次去呢一間舖頭食牛肉麵,一個order等咗成25分鐘都未有得食,你都仲要碗嘢啲面又唔硬啲湯又鹹牛肉又少唔會再嚟囉!仲有最後收錢仲要收加加一,明明已經係自己手機落單,點解仲要可以收+1,我覺得好唔合理,叫啲侍應幫我追吓之後都係冇人返嚟覆我究竟係唔係幫我做緊,總之下次唔會再去,一間咁大嘅舖頭係唔係應該改變下?至少都零嗰個客人覺得有人幫佢跟進張單唔係淨係自己就咁落咗單就唔理個客㗎係咪啊?雖然新開,但係真係要改變下囉

一間咁大嘅舖頭係唔係應該改變下?
至少都零嗰個客人覺得有人幫佢跟進張單
唔係淨係自己就咁落咗單就唔理個客㗎係咪啊?
雖然新開,但係真係要改變下囉

2023-06-13 627 浏览
天氣好熱,喺MOKO揀咗間有珍珠奶茶嘅台式餐廳食晚餐🥵選擇唔算好多,星期日晚七點去到有幾樣想食同飲嘅野都售罄😢牛肉麵賣相幾吸引👍🏻牛肉半生熟狀態咬落唔會乾食落仲幾滑幾香湯底偏鹹少少但香料味幾重,飲左幾啖😹手作面超級闊😋口感偏硬,幾好食,超想散買麵底返屋企煮😂拌麵個人就覺得冇咩特別🙈蒜香味唔係好出,手撕雞份量亦唔係好多奶香較出,但都唔錯~另外加咗布甸同珍珠,布甸蛋味好香,珍珠亦超級煙韌👍🏻
天氣好熱,喺MOKO揀咗間有珍珠奶茶嘅台式餐廳食晚餐🥵
選擇唔算好多,星期日晚七點去到有幾樣想食同飲嘅野都售罄😢

牛肉麵賣相幾吸引👍🏻牛肉半生熟狀態咬落唔會乾食落仲幾滑幾香
湯底偏鹹少少但香料味幾重,飲左幾啖😹
嫩五花牛肉麵
手作面超級闊😋口感偏硬,幾好食,超想散買麵底返屋企煮😂
蒜香手撕雞乾拌麵

日出奶茶

日出奶茶
紅燒腱心半筋半肉牛肉麵配上少冰少甜珍奶。那牛肉非常腍,一點也不黐牙,但我就略嫌牛味唔多夠。不過,佢肉同筋的份量都頗多的,絕對係食肉獸的福音(可惜我唔太係),但起碼無令我覺得佢孤寒先。手工麵肥過同厚過我嘅身體,但係我BUY,我鍾意呢個質地,但係食下食下,越發越鹹,仲鹹過電台個DJ阮子健。終於明白點解佢有個加五蚊加大飲品的選項,我真係好後悔呀。講起飲品,那紙飲管的玩法,令我起初拮不穿那片膠,奶茶滲下滲下咁滲出封膠面,感覺有點噁心。呢間舖會播下台灣歌,我都忍唔住諗起一首《爆開》。舉手,張開口,將湯羮放入個口。別講笑,粒腎爆開了,讓我爆開了,血壓上雲霄。(我作個陣隻鴨都未爆)雖然,我連粒腎都唔見左,我仲諗緊會唔會回頭再試其他野。然後,空氣中流著巨肺GEM的《泡沫》,那絲遲疑即成泡影,忍得住佢嘅鹹,忘不了佢選歌的劣。純貞,我地無咩機會再見了。
不過,佢肉同筋的份量都頗多的,
但係我BUY,我鍾意呢個質地,

呢間舖會播下台灣歌,我都忍唔住諗起一首《爆開》。
舉手,張開口,將湯羮放入個口。
別講笑,粒腎爆開了,
讓我爆開了,血壓上雲霄。
(我作個陣隻鴨都未爆)
純貞,我地無咩機會再見了。
2023-06-09
2023-06-07 285 浏览
之前食過一次念念不忘今次叫咗一個招牌麻辣牛肉湯麵叫咗一個慢煮口水雞冷麵而且真係一分錢一分貨麻辣牛肉湯麵嘅湯底非常之濃郁,麻辣味道又唔會搶晒牛肉嘅味道非常嫩口,麵質亦都非常之彈牙,想講口水雞冷麵是值得讚因為佢個慢煮口水雞呢係真係非常之滑溜,非常之嫩口!非常之入味!非常之好食!配合埋冷麵一齊食,絕對係一流的享受再加埋一杯抹香奶綠呢個台式餐真係非常之圓滿,係睇得出佢哋十分之有心思,所以有咁多間分店又咁出名係的而且確有原因
之前食過一次念念不忘

今次叫咗一個招牌麻辣牛肉湯麵
叫咗一個慢煮口水雞冷麵

而且真係一分錢一分貨
麻辣牛肉湯麵嘅湯底非常之濃郁,
麻辣味道又唔會搶晒牛肉嘅味道
非常嫩口,麵質亦都非常之彈牙,

想講口水雞冷麵是值得讚
因為佢個慢煮口水雞呢係真係非常之滑溜,
非常之嫩口!非常之入味!非常之好食!
配合埋冷麵一齊食,絕對係一流的享受

再加埋一杯抹香奶綠
呢個台式餐真係非常之圓滿,
係睇得出佢哋十分之有心思,
所以有咁多間分店又咁出名係的而且確有原因
2023-05-29