沙嗲牛肉麵係污嘴狗早餐最常嗌嘅嘢~一於去試吓沙嗲牛肉專門店有咩咁特別先🤨去到店舖已經見到長長人龍(相信咩時間去都要排隊)~但等位都算快,只係等咗半個鐘左右!環境唔係好舒適(要搭枱)~但勝在性價比同食物味道搭救🤩污嘴狗會形容為平時食唔到嘅沙嗲牛肉麵,都好值得一食再食💓𝑭𝑶𝑶𝑫𝑺1〉自選麵 - 沙嗲牛肉+牛餐肉+福麵  $37(大推薦🌟)價錢嚟講唔貴,但係個沙嗲醬味道同平時食嘅真係有分別!沙嗲醬完全融入哂落個湯,味道濃郁,帶有少少香辣,花生醬味唔重~而且有福麵選擇,都比較少有~麵條吸哂沙嗲醬嘅濃味!好好食!2〉自選麵 - 沙嗲牛肉+雞翼+蟹王麵  $48 (大推薦🌟)可以揀蟹王麵幾特別~大家都值得一試,同平時嘅麵質唔同,配沙嗲牛肉食更加吸到個湯嘅香濃!雞翼麵唔錯,炸得好香口!3〉芝士流心炸豬扒三文治 $32(烘底)真・芝士流心幾乎可以拉絲~芝士份量唔孤寒!炸豬扒好味好香,同埋都幾大塊!不過如果下次食可以當餸叫炸豬扒,唔洗另外叫三文治都得-𝑫𝑹𝑰𝑵𝑲4〉凍奶茶$18 (推薦🌟)茶味好濃,帶出茶香,少甜就剛剛好~唔苦澀,又夠滑!-環境.7/10服務.8.5/10人均.$50-80污嘴狗覓食指數

𝑭𝑶𝑶𝑫𝑺

3〉芝士流心炸豬扒三文治 $32(烘底)

𝑫𝑹𝑰𝑵𝑲
4〉凍奶茶$18 (推薦🌟)
茶味好濃,帶出茶香,少甜就剛剛好~唔苦澀,又夠滑!
環境.7/10
服務.8.5/10
人均.$50-80
污嘴狗覓食指數.9.5/10
#污嘴狗 #hkfoodie #hkfood #food #hkig #instafood #foodie #hkfoodblogger #hkpics #hkrestaurant #hkrestaurants #streetfood #美食 #好吃 #吃 #出去玩 #美味 #美食分享 #美食愛好者 #美食攝影 #美食旅行 #美食料理 #美食相機 #美食玩家 #美食小吃 #元朗 #茶餐廳 #沙嗲牛肉
2024-12-08
今天中午約了住在元朗的舊同事相聚,順便去吃經典的永順沙嗲牛肉。店門外長長的人龍證明食店的沙嗲牛肉很吸引,等了二十多分鐘終於可以入店點餐。店內座位多,但枱與枱之間空間較窄。到店前預先看了餐牌,心裡已決定了點沙嗲炒牛肉銀絲米粉和開心果西多士。😋沙嗲炒牛肉銀絲米粉整碗麵覆蓋著滿滿的沙嗲汁,牛肉和米粉份量多。牛肉鮮嫩又沒有根,容易入口。牛肉經炒過後,邊位有少許焦香特別好吃。果然選取炒牛肉是明智之選。開心果西多士店員送上的開心果西多士如店外張貼的海報一樣,西多士上有煉奶和很多開心果碎,增加口感。餡料是開心果醬,味道濃郁。這款邪惡的甜點不可獨食,與他人分享最適合,吃多了有點甜膩。
2024-12-14
2024-12-14 0 浏览
聽D同事勁讚不得不黎試下排左一五分鐘到入位D員工都幾好細心講D分別同咩配搭好真係好味嘅但如果炒牛肉整體感覺仲咸咗少少炸豬扒都好食如果行過唔洗排隊都會食下年會轉新menu 期待
聽D同事勁讚
炸豬扒都好食
如果行過唔洗排隊都會食
下年會轉新menu 期待
2024-12-14
$50 (早餐)
2024-12-12 0 浏览
難食放假就揸車遠征元朗,試吓朋友推介既沙嗲牛麵☺️一去到門口已經排哂隊,不過好快大概等咗15分鐘左右就已經入咗去坐啦🤩😋豬扒沙嗲牛肉麵& 😋雞翼沙嗲牛肉米線個沙嗲的確係好出色夠哂味又濃郁,而且配合埋嫩滑既牛肉,個牛肉都煮到入哂沙爹嗲味👍🏻正👍🏻值得一讚嘅係佢個面係爽硬既唔會淋☺️岩哂我🤗另外,豬扒夠晒大塊仲要新鮮即炸夠晒熱辣辣☺️唔會好多炸粉之餘個豬扒都好夠嫩😊朋友就左試左米線做到米淋岩哂口味😊,最後就係個雞翼,雖然得兩隻真係唔係好夠喉🥲但係都欣賞佢個雞翼都係新鮮即炸熱辣辣又夠味😊舔舔脷指數👉🏻6.5😋/10😋滿分 一試無妨😋

😋豬扒沙嗲牛肉麵& 😋雞翼沙嗲牛肉米線

舔舔脷指數👉🏻6.5😋/10😋滿分 一試無妨😋
2024-12-10 0 浏览
幫襯咗好多年,由以前一間細舖頭,做到而家有聲有色,次次去都要排隊🥺比起之前,而家多咗好多嘢食,又有飯又有好特別嘅西多士,食完一排之後,好快又想再去食過😝芝士流心蛋煎豬扒三文治(烘底)睇相都知吸引,豬扒入味,配搭流心蛋同芝士咬落去真係好好味,蛋汁仲會流晒出嚟😋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/5⭐️)開心果西多士一上枱,同牆上相片一模一樣,西多鋪滿開心果碎,加上厚厚的煉奶和牛油,內層夾着開心果醬,充滿邪惡感,開心果迷首選👍🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/5⭐️)奶茶☕️茶味濃郁,奶味順滑,好飲👍🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/5⭐️)

芝士流心蛋煎豬扒三文治(烘底)

奶茶☕️
茶味濃郁,奶味順滑,好飲👍🏻

2024-11-29 617 浏览
難得要入元朗處理一啲事務,當然想試埋元朗區內嘅一啲特色餐廳。知道有一間專門食沙嗲牛肉嘅港式冰室,就決定要挑戰一次。到店嘅時間係星期六下午兩三點,店外已經排有一條人龍,大約有五台客人在排隊等位,而目測食客當中有不少是慕名而來的遊客。由於有太多食客光顧,所以餐廳都係以搭枱作為安排,所以我哋嘅等候時間都唔係太耐,大約20分鐘到就可以入座。嚟到沙嗲牛肉專門店,當然要試吓佢嘅沙嗲牛肉同窿邊煎蛋,另外見到佢嘅炸豬扒亦出名,所以亦都跟咗一份。喺牆壁上面亦見到有期間限定嘅開心果流心西多士,所以作為開心果控嘅我哋亦叫咗一份。呢度嘅沙嗲湯底係偏鹹嘅,由於我唔鍾意甜甜嘅沙嗲,所以亦都符合我嘅口味,炸豬扒亦炸得香口,而西多士上面亦都有好多開心果碎,亦都冇出現最怕嘅人工開心果味。但係佢嘅粉面係冇套餐餐飲,以冰室嚟講價錢就略嫌有啲貴,另外搭枱安排雖然可以令入座速度快啲,但係就唔可以坐得太舒適。

• 沙嗲牛肉公仔麵
  • 炸豬扒
今日入元朗,行山前醫肚,見永順裝修完,感覺乾淨光鮮左,連冷氣都涼快左,我地除左食沙牛麵,今期新出開心果西多,好吸引都係必食。開心果西多士好足料好正,勁多開心果碎係面,增加咬口。餡料係滿滿的開心果醬,味道濃郁,甜而不膩,西多炸得香口,加煉奶好香甜。炒牛肉炒蛋米炒 炒蛋夠嫩滑又大塊,炒牛肉加左沙嗲汁,好濃好香,米粉掛哂汁超正,牛肉又香又厚切。沙嗲牛肉蟹皇麵牛肉特別嫩,沙嗲湯底香濃,蟹皇麵 麵質爽滑。炸豬排,好厚切大塊,炸到超香脆,肉嫩酥香多汁。炸雞翼香口,雞皮脆卜卜,唔乾。

炒牛肉炒蛋米炒

沙嗲牛肉蟹皇麵
牛肉特別嫩,沙嗲湯底香濃,蟹皇麵 麵質爽滑。

2024-11-24
午餐
2024-11-08 1487 浏览
沙嗲牛肉麵關注組大推本身唔係好好嘅我哋都忍唔住嚟試吓😂星期日有好多人排隊排到出晒去等咗大概半個鐘🥲~沙嗲牛肉麵+榨菜 7/10佢有濃濃嘅沙嗲醬配埋牛肉都煮得好腍🤤沙嗲醬係幾唔錯嘅😋不過換埋個湯底就淡咗好多🥲冇咁濃烈沙嗲味榨菜方面有啲太鹹😅有少少冚蓋咗沙嗲醬如果一齊食😓加咗蟹黃麵不過個人覺得唔係好食得出同出前一丁有咩分別😂大家可以唔使嘥錢流心芝士雞蛋三文治7/10入邊夾咗芝士同雞蛋嘅三文治🥪雞蛋方面做到流心嘅效果配埋芝士都好夾不過個人認為就比較普通🙂‍↕️只係普通𤆤左嘅多士加埋留心蛋同芝士嘅三文治😅排咁耐會有少少失望😓不過其實味道係可以嘅🥹

沙嗲牛肉麵+榨菜 7/10

流心芝士雞蛋三文治7/10
入邊夾咗芝士同雞蛋嘅三文治🥪雞蛋方面做到流心嘅效果
2024-10-27 1555 浏览
元朗 l 沙嗲牛肉麵新裝修港式茶餐廳沙嗲牛肉/炒蛋/豬扒一丁 $54 7/10花生味濃既沙嗲,沙嗲醬好多好濃,但係又唔會太鹹,但係牛肉偏薄唔夠厚實。炒蛋炒得好香,又夠滑。炸豬扒炸得快都好juicy,豬扒厚度好夠,唔會乾柴。凍檸茶 少甜少冰 $18 5/10正常凍檸茶,不過太貴,可能未必會叫開心果西多士 $30 5/10好多開心果碎同開心果醬,打卡幾靚,但係開心果味唔出,食落同普通西多士分別唔大,食落只係一個好食既普通西多士總結唔值得專程入元朗食。永順沙嗲牛肉專門店 (元朗)元朗元朗安寧路2號冠煌樓地下F號舖
元朗 l 沙嗲牛肉麵

新裝修港式茶餐廳

沙嗲牛肉/炒蛋/豬扒一丁 $54 7/10

凍檸茶 少甜少冰 $18 5/10
正常凍檸茶,不過太貴,可能未必會叫

開心果西多士 $30 5/10

總結唔值得專程入元朗食。

永順沙嗲牛肉專門店 (元朗)
元朗元朗安寧路2號冠煌樓地下F號舖
2024-10-23 1449 浏览
其實… 永順個沙嗲牛真係好岩我口味 排得耐都值得記得正確叫法係👉🏻 炒牛肉麵加沙嗲汁 轉蟹皇麵 再加塊炸豬扒‼️千祈唔好就咁叫沙嗲牛肉麵 好食好多架 🥹 未食就記得影 // #相機有得食先⚡️
其實… 永順個沙嗲牛真係好岩我口味

【🍴沙嗲牛肉麵✨】
2024-04-20
【🍴沙嗲牛肉麵✨】
2024-10-13 2051 浏览
元朗必試沙嗲牛🍲😈$47 沙嗲牛肉+炸豬排蟹黄麵味道佳!沙嗲牛花生醬味道夠濃,就係個蟹黄麵比較淋身,個人覺得同普通公仔麵冇咩分別😖🤔炸豬排夠香口夠脆,肉質啱啱好!🥺❤️🙌$30 開心果西多士令我有啲驚喜,中間堅有開心果醬加表面好多開心果粒,冇令我失望!芝士流心咸牛肉蛋治 $30+烘底$2總結:definitely worth the hype,唔怪得之咁多人,平日3點都人流一波接一波😏❤️‍🔥注意:人比較多,唔適合諗住慢慢歎嘅人~
元朗必試沙嗲牛🍲😈
$47 沙嗲牛肉+炸豬排蟹黄麵

炸豬排夠香口夠脆,肉質啱啱好!🥺❤️🙌

$30 開心果西多士

芝士流心咸牛肉蛋治 $30+烘底$2

注意:人比較多,唔適合諗住慢慢歎嘅人~
2024-10-09
午餐
  • 炸豬扒
  • 沙嗲牛肉公仔麵
經過成日都見門口大排長龍,有好幾次想去食,但唔想排隊所以放棄有日終於的起心肝星期五大約12:00pm去,排4,5個人左右就有位。如果去食要預咗搭枱,同埋都坐得幾close吓😅適合食完即閃🫨聽到隔離枱叫沙爹牛肉麵,要炒牛肉,就照跟人嗌😆仲叫咗份炸豬扒D牛肉炒過真係唔同d👍🏻唔同出面茶記嘅牛肉沙爹汁好香濃,仲要勁多汁😋炸豬扒我覺得正常,可能炒牛肉太出色,即時比下去整體食物都唔錯,但實在坐得太迫太唔舒服😅
D牛肉炒過真係唔同d👍🏻唔同出面茶記嘅牛肉
沙爹汁好香濃,仲要勁多汁😋
炸豬扒我覺得正常,可能炒牛肉太出色,即時比下去
整體食物都唔錯,但實在坐得太迫太唔舒服😅
2024-09-19 2617 浏览
喜歡食沙嗲牛肉麵的朋友,相信都吃過不同茶餐廳或食肆的出品,永順的沙嗲牛米好吃,很合我的口味👅這裏的叫餐形式像吃車仔麵,如湯麵類的餸分$8、$15及$21,$21餸可選鮮牛肉、沙嗲牛肉、炒牛肉(+$3),而麵底$8,一切可參考餐廳的餐牌👇🏼沙嗲炒牛肉銀絲米粉👍🏼$32,滿滿香濃的沙嗲汁覆蓋整碗麵,牛肉鮮嫩,份量又多,由於是炒牛肉,故每塊牛肉的邊位都有少許焦香,銀絲米粉也是我愛吃的幼米粉👇🏼凍檸茶$18,這杯茶好飲喎,茶色清澈,有茶味,但不澀也不太甜,很喜歡🫶👇🏼麵包烘得有均勻的金黃色,見到都想食😁👇🏼芝士流心蛋炒牛肉三文治🥪$35(芝士流心蛋三文治$30、炒牛肉$3、烘底$2),鮮嫩的炒牛肉,有牛肉香,到位的流心蛋,再配搭邪惡的半溶芝士,相互發揮着不同的層次,滿足了我為食的嘴巴😋😏下次有機會再試其他的食品和飲品

凍檸茶

👇🏼麵包烘得有均勻的金黃色,見到都想食😁

芝士流心蛋炒牛肉三文治

😏下次有機會再試其他的食品和飲品

2024-09-16
下午茶
凍檸茶
芝士流心蛋炒牛肉三文治
2024-08-27 2683 浏览
講起沙嗲牛,我一定會諗起永順不過佢唯一缺點係唔就腳!今次因為實在太想食而專程入去,好彩嘅係唔洗排隊!首先唔洗諗當然就一定要叫個沙嗲牛麵。個人認為沙嗲牛一定要配公仔麵,所以就當然搭福麵🤣🤣之後其次就係同樣好出色嘅炸豬扒,係炸唔係煎!要叫清楚呀。最後見到餐廳趕上潮流咁出咁開心果產品,係邪惡到爆嘅開心果西多士。新屎坑一定要試試就叫咗份。先上係令人念念不忘嘅沙嗲牛,濃郁嘅沙嗲汁滿滿咗蓋過晒啲麵,份量超多嘅牛肉,第一啖飲咗個湯,啲回憶返晒黎!係香港人嘅回憶呀!之後上嘅炸豬扒,香噴噴熱辣辣,同埋好貼心咁切好晒!一咬落去脆皮嘅聲音,軟熟啲肉同保留嘅肉汁,必食。開心果西多士面頭係鋪滿煉奶同開心果碎,切開仲有開心果醬夾心,但食落其實都主要係煉奶味,雖然開心果味唔濃,但都係一份好食嘅西多!裝修後嘅永順闊落咗好坐咗~好似咁就無以前排咁耐隊了!
講起沙嗲牛,我一定會諗起永順
不過佢唯一缺點係唔就腳!
今次因為實在太想食而專程入去,好彩嘅係唔洗排隊!

之後其次就係同樣好出色嘅炸豬扒,係炸唔係煎!要叫清楚呀。

裝修後嘅永順闊落咗好坐咗~好似咁就無以前排咁耐隊了!
2024-08-13 2089 浏览
過嚟講到鍾意食佢嘅沙嗲牛肉覺得味道非常香濃,而且配埋通粉食,簡直係非常match! 冇諗過呢一間餐廳咁有驚喜!而且朋友都幾鍾意佢嘅西多士,係傳統好食嘅西多士味道!豬扒都做得唔錯,呢一間茶餐廳有機會會再返嚟幫襯!好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟

好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟