2023-08-25 660 浏览
嗰日下午兩點度,同朋友由永安行入上海街,見呢間舖有即蒸腸粉,就坐低,原來都有幾款粥同小食,仲有蒸飯,叫咗雞粥,豬骨粥,葱花蝦米腸,煎蘿蔔糕同釀茄子,唔錯,粥滑,有個女顧客大讚第二度食唔到真正粥,睇佢又唔似做妹,食完走人,似熟客多D。小食平又掂,真係香煎,,仲有深水埗樹記豆漿(黑白都有),坐咗50分鐘,見好多一個人入來食,全部都好安静,少有咁静焗小店,都唔少叫外賣。D伙頭,主要係一位靚姐,幾有禮貌幾nice,可以再幫襯。
D伙頭,主要係一位靚姐,幾有禮貌幾nice,可以再幫襯。
2023-08-21
  • 雞粥
  • 即整葱花蝦米腸
  • 香煎蘿蔔糕
2023-08-19 627 浏览
雞粥正!清香滑漏,仲好抵食,另一樣係即蒸腸粉,煎亦香口,價$實惠,即蒸梗要等少少時間,我去過幾次,蒸飯都正,未有機會試D香口小食,想試下佢D香煎牛肉包同煎蘿蔔糕以及煎釀青椒,因為見到隔離枱叫D煎蘿蔔糕以及煎釀青椒好靚,好彩有聽侍應姐姐推介,叫咗杯豆漿,原來係樹記,幾蚊杯,唔怪之得,新開都有唔少街坊客幫襯。我friend揸車來,望住舖頭個Mon, 實有冇人來抄牌,食得開心,嘆得放心,成條街似乎係最佳之選。
  • 雞粥