📍隱身於深水埗嘅韓式小店 裝修簡潔溫暖 湖水綠配白色既柔和色調✨ 感覺好Cozy好舒適! 價錢相當親民👍🏻 食品質素亦有驚喜 所有菜式都冇落味精 只使用自家製醬料❤️🌀 炸紅薯芝士條特別叮囑要趁熱食~ 炸得金黃酥脆嘅芝士條 包住香甜紅薯蓉 呢個鹹甜配搭沒有一絲違和感 芝士仲帶點煙韌 做到拉絲效果😍🌀 迷你泡菜煎餅原來餐廳係由韓國人🇰🇷主理 泡菜都係自家醃製 難怪泡菜味道零舍唔同💕 煎餅偏酸好開胃 混入大量嘅泡菜絲增加口感🙋🏻‍♀️🌀 韓式紫菜飯卷 (五花腩)飯捲夾起完全唔鬆散 appreciate! 🫶🏻加入五花腩片/椰菜絲🥬/蛋絲/紅蘿蔔絲/醃蘿蔔等 每款配料份量恰到好處 再淋上少許韓式甜醬 味道唔會太濃但真係食到每款式菜嘅味道~💁🏻‍♀️🌀 厚切五花腩芝士泡菜拉麵上枱熱辣辣🔥好吸引! 不得不讚泡菜湯味道超好 湯底微辣帶點麻油香 辛辣麵夾雜住絲絲蛋花同泡菜 相當惹味 三片五花腩肉超大塊又厚身 咬落啖啖肉🫣🫣🫣🌀 蜜桃牛奶沙冰仲有香蕉/ 士多啤梨/ 柚子幾款口味 味道略甜 但奶香滿滿 相當解辣🙈
📍

🌀 炸紅薯芝士條

🌀 迷你泡菜煎餅

🌀 韓式紫菜飯卷 (五花腩)

🌀 厚切五花腩芝士泡菜拉麵

🌀 蜜桃牛奶沙冰
2023-09-17 696 浏览
屋企個Printer壞咗😔,今日決定同Duck嫂🦆去黃金睇下啲新機,途中行經一間韓式餐廳🥰,見門面裝修得好精美,感覺好chill下🥰。Duck嫂🦆提議不如係度食咗個lunch先去黃金,老婆大人叫到,當然係....無問題啦😂。小店裝修得簡約整漂🥰,座位數量唔多,大約只有5️⃣枱,好彩我哋早入去,過咗一陣已經要排隊🚶‍♂️🚶‍♂️。迷你泡菜煎餅 $98一碟有4️⃣小件,表面煎到脆脆的🥰,一口咬下滿口充滿泡菜嘅鮮辣香味🌶,有驚喜😍。瑪格利米酒 $98有氣嘅米酒,酒精濃度低,味道微甜,有陣陣嘅米香味,清新冰涼易入喉,配泡菜餅或炸雞就最正🥰。韓式紫菜飯卷(牛肉) $58飯卷味道豐富料飽滿,有紅蘿蔔🥕、醃蘿蔔、蛋絲🍳、菠菜絲🥬、牛蒡及牛肉🐂,味帶微酸又有一陣陣芝麻香味,醒胃又好食😋。韓式炸雞(半份) $78炸雞🐓外層炸漿非常香脆,肉質軟嫩juicy,點埋韓式甜辣醬,更加惹味😋。辣海鮮豆腐湯(跟飯) $88大醬湯底未到香濃,配料有蝦🦐、蜆🦪、豆腐及瓜🥒。蝦肉🦐爽彈,蜆🦪新鮮冇沙,豆腐嫩滑,瓜粒入味腍身,餸飯一流👍。總括而言,食物質有素素,服務好好,係一間好Chill嘅韓式店,不過由於店舖座位唔多,想唔

迷你泡菜煎餅 $98

瑪格利米酒 $98

韓式紫菜飯卷(牛肉) $58

韓式炸雞(半份) $78

辣海鮮豆腐湯(跟飯) $88

總括而言,食物質有素素,服務好好,係一間好Chill嘅韓式店,不過由於店舖座位唔多,想唔洗排隊就記得要預早少少去,但記得要人齊先可以入座。
2023-09-10
2023-09-10 90 浏览
餐廳位置唔難搵,小店裝潢行溫馨路線,個色調睇落舒服,座位唔多,坐到十位客人,我平日7:30pm去等左20分鐘,門口有一張小椅子可以坐到兩個人。餐點選擇一定冇連鎖餐廳咁多,小店冇加一。食物味道我會話冇太大驚喜,但感覺就係韓國普通家庭煮出黎既味道~賣相就行平實路線。小菜係可以食完再添迷你泡菜煎餅,有d厚度唔係薄身個種,都幾酥脆,酸酸地帶微辣韓式炒年糕,有魚糕,偏甜辣韓式紫菜飯卷(五花腩),冇咩特別,但價錢相對連鎖係抵~

小菜係可以食完再添
迷你泡菜煎餅,有d厚度唔係薄身個種,都幾酥脆,酸酸地帶微辣
迷你泡菜煎餅
韓式炒年糕,有魚糕,偏甜辣
韓式炒年糕
韓式紫菜飯卷(五花腩),冇咩特別,但價錢相對連鎖係抵~
韓式紫菜飯卷(五花腩
2023-08-08
等候时间
20 分钟 (堂食)
2023-08-31 75 浏览
突然間諗起好想食韓式野,上Openrice搵到深水埗區竟然有間食韓國野!?就即刻就去試下~當日星期六下午茶時間過去即刻有位~店面比較細d,就只有10個人既座位,但裝修格局反而有d似Cafe。叫左個二人set,有齊想食既野🤭👌🏻厚切五花腩芝士泡菜拉麵🍜五花腩厚厚一片🐷但拉麵底有d軟身,個人鍾意偏硬身小小韓式牛肉紫菜飽卷🍙 飯卷超重料😍推介👍🏻半份韓式炸雞🍗配甜辣醬,似港式炸雞件🤭都okay好食既,但個”甜辣醬’我一度以為係普通茄汁⋯呢個二人餐$228仲有包左兩罐汽水🥤我地叫左梨汁😋🍐整體來說,係家庭式既韓式味道,可以係小區內食到韓式野止下癮都唔錯既。
叫左個二人set,有齊想食既野🤭👌🏻
韓式牛肉紫菜飽卷🍙 飯卷超重料😍推介👍🏻
呢個二人餐$228仲有包左兩罐汽水🥤我地叫左梨汁😋🍐
二人套餐
韓式牛肉紫菜飽卷
半份韓式炸雞配甜辣醬
2023-08-26
韓式牛肉紫菜飽卷
2023-08-28 56 浏览
今天去深水埗一間韓國餐廳叫沛,舖位不算大,大约10個座位,但裝修幾別緻,有不同掛畫🖼️和卡掛在牆上,也有乾花做裝飾,感覺舒服😆店員會先俾韓式泡菜,芽菜和甜蘿蔔等開胃小菜😛全份無骨炸鷄🐔配啤酒🍺x 2 $178炸雞去了骨,炸至酥脆的外皮和內裹嫩嗗多汁,口感非常美味,啤酒涼爽的口感和微苦的風味,能夠與炸雞的油膩感相互平衡,十分完美搭配😍韓式辣炒年糕 $78 年糕好有嚼勁,十分Q彈,配上辣椒醬汁,具有微辣和香辣的口味,口感豐富😋煎鷄蛋卷🫔 (芝士🧈)$88加入芝士的雞蛋卷增添濃郁的奶香和融化的口感, 而且好有蛋香,一切開,仲會拉絲,十分邪惡😜韓式牛肉炒粉絲 $88牛肉的嫩滑、蔬菜的爽脆和粉絲的嚼勁相互襯托,味道不錯😛飲品也叫了零系可樂,结束了完美今餐😌整體得分: 4.5/5味道: 4.5/5環境: 4/5抵食: 4/5🎇沛🎈深水埗福華街178A號地舖

店員會先俾韓式泡菜,芽菜和甜蘿蔔等開胃小菜😛

全份無骨炸鷄🐔配啤酒🍺x 2 $178

韓式辣炒年糕 $78

煎鷄蛋卷🫔 (芝士🧈)$88

韓式牛肉炒粉絲 $88
牛肉的嫩滑、蔬菜的爽脆和粉絲的嚼勁相互襯托,味道不錯😛

飲品也叫了零系可樂,结束了完美今餐😌

整體得分: 4.5/5

🎈深水埗福華街178A號地舖

• 韓式無骨炸雞配甜辣醬
  • 韓式辣炒年糕
2023-08-26 50 浏览
上星期去了大角咀分店, 今天來到餐廳的姊妹店, 小店主打韓國街頭小食, 非常有韓國地道風味✨餐廳雖然店舖細細但充滿溫馨舒適氣氛、簡潔清新企理, 本店的名品有泡菜煎餅、煎雞蛋卷、紫菜飯卷, 傳統韓國料理店😍我們點了韓式紫菜飯卷有四款口味可以選擇, 吞拿魚/五花腩/牛肉/菠菜, 今日選了牛肉味, 配料有碎牛肉、蛋絲、紅蘿蔔絲及菠菜, 帶芝麻油香、有齊酸辣微甜味道, 口感豐富, 非常惹味芝士煎雞蛋卷雞蛋卷上面寫上韓文字【고맙습니다】, 是代表多謝的意思, 是店主對客人的感謝, 非常充滿人情味💕, 內裏用上兩種芝士, 滿滿拉絲, 充滿蛋香, 嫰滑可口, 必點推介👍🏻迷你泡菜煎餅🫓用上家庭秘方、連泡菜都是店主自家製, 細細的一塊、厚度平均, 味道帶點酸, 煎餅邊脆脆, 十分香口, 非常開胃, 很適合夏天食用, 人氣之選😍飲品🍹柚子牛奶沙冰士多啤梨牛奶沙冰🍓兩款沙冰賣相很吸引, 大大杯、果味香濃, 口感細膩清爽、冰感度高, 非常清涼解渴整體高質有驚喜, 全部即叫即製作, 服務員非常有禮, 用料十足、ᴄᴘ值高, 值得再回顧💕

我們點了

柚子牛奶沙冰
士多啤梨牛奶沙冰🍓

• 迷你泡菜煎餅
  • 士多啤梨牛奶沙冰
忽然想食炸雞 求其搵左間 買左一份炸雞 外賣 入面有:泡菜係偏甜 醃蘿蔔冇味 豆芽冇味 唔知咩醬(好似蕃茄醬加辣椒粉咁) 半份炸雞大約6-7件仔 份量唔多 每舊雞都有肥膏包住 係果種啫喱既肥膏 每件雞有一半都係肥膏 真係好噁心 老實講 咁既質素賣78 我真係以後都唔會買 🤮🤮🤮 咩都韓式炸雞 希望老細睇到依個評價 真心希望改善一下 唔知你地間舖其他野好唔好食 但炸雞真係好難食 到底食肥膏定食炸雞 難聽啲講句 豪大大都不如 真心評價👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
外卖自取
2023-08-19 47 浏览
平日晚上,和好友一起去了一家韓國小店。店裡有幾種特式鍋物作主打,環境還算是舒服,位置也不算少。他們家的醬料都堅持自家製作,不添加味精,所以很值得一試。首先會送來前菜,有自家製的泡菜和大豆芽,味道辣中帶點甜味,很開胃。再來就是主角海鮮部隊鍋了。這個鍋真的超級豐富,有爆多的食物,有各種新鮮海鮮,也有蔬菜,即食麵等等。份量超級大,有蝦,鮑魚及蜆,每樣都有4隻左右。金菇及菜好索汁,真的好好吃。另外點了一個紅薯芝士條 ,即叫即炸,是個邪惡的小食,咬開全是芝士拉絲,好好吃呢飲品我就點了士多啤梨牛奶沙冰,酸甜解渴。

飲品我就點了士多啤梨牛奶沙冰,酸甜解渴。
2023-08-17 41 浏览
聽說這間小店是由韓國人主理,朋友大力推介。這天她帶了我一起去吃,大約等了一會兒就有位置了。進去後,朋友說必點芝士煎雞蛋卷,面上有茄汁,酸酸甜甜的,可以用作調味。蛋卷份量好大,2個人分享 也有點太飽肚,裡面有超級多熱溶芝士,可以拉絲到好長好長。吃得出濃濃芝士味,和蛋香味。我們另外點了一個厚切五花腩芝士泡菜拉麵。拉麵大大碗,熱熱的上桌,味道很香很辣,五花腩厚切 ,口感一流,非常推介。湯中還有芝士及生雞蛋,味道豐富。這一餐真的很滿意,2個女生吃到飽飽的。
聽說這間小店是由韓國人主理,朋友大力推介。
這天她帶了我一起去吃,大約等了一會兒就有位置了。

這一餐真的很滿意,2個女生吃到飽飽的。
  • 厚切五花腩芝士泡菜拉麵
2023-07-26 108 浏览
放工好肚餓,經過見到下午茶時間唔貴,$68就有交易,買返屋企試試佢。~厚切五花腩芝士泡菜拉麵~冇分湯,真係要快啲食,五花腩超級厚切,雖然五花腩本質係肥,但呢隻豬真係肥左少少....冇咩肉可以食,不過湯底有芝士泡菜,已經勁惹味,又辣又香濃,一啖接一啖係幾爽。~迷你泡菜煎餅~細細塊係幾得意,又唔會太多負擔,可惜偏油膩,同埋比較多粉,好實,好似食緊粉餅多啲。始終係外賣店,拎到返屋企,焗左一陣一定有啲影響,整體價錢可接受。
厚切五花腩芝士泡菜拉麵
~厚切五花腩芝士泡菜拉麵~

迷你泡菜煎餅
~迷你泡菜煎餅~

厚切五花腩芝士泡菜拉麵
韓國傳統家庭料理🇰🇷沛MW KOREA HOUSEʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ今次分享呢間韓國料理小店喺深水埗 主打各款韓式家庭料理🥣餐廳空間唔算大 當日都要等一等先有位!行簡約風格路線加上薄荷綠x白色配色 都幾有設計感🩵🍳煎雞蛋卷(芝士)💲8️⃣8️⃣有原味同芝士揀 我哋就要咗芝士🧀️啲芝士俾得勁多勁多 趁熱食仲可以拉絲!但食多幾件就開始有少少漏🤏🏻因為芝士嘅比例太多 差唔多係1:1( ☉д⊙)不過好彩蕃茄醬嘅酸甜 中和咗小小芝士嘅咸香‪(՞ .ˬ.՞)而且都幾有蛋味 如果唔係芝士控嘅話建議可以試吓原味~🍗韓式無骨炸雞配甜辣醬 (半份)💲7️⃣8️⃣炸粉唔厚 咬落都幾juicyჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)‪配埋甜辣醬真係好開胃~🍱韓式拌飯(吞拿魚)💲8️⃣8️⃣韓式拌飯有吞拿魚/牛肉揀 !我哋就要咗吞拿魚🐟🐟🐟有翠肉瓜.紫菜.芽菜等配料 勁足料!咭穿中間隻蛋撈勻啲蛋汁真係好正( •̀ᴗ•́ ) ̖́-本身都幾夠味 因為佢有吞拿魚醬~佢另外都會俾支韓式辣醬 鍾意重口味啲就可以加啲落去!我唔太食得辣所以覺得個辣醬都有啲辣~🍙韓式紫菜飯卷(吞拿魚) 💲5️⃣8️⃣有▪️吞拿魚▫️牛肉▪️菠菜▫️五花腩揀 我
韓國傳統家庭料理🇰🇷沛MW KOREA HOUSE
ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
今次分享呢間韓國料理小店喺深水埗 主打各款韓式家庭料理🥣
餐廳空間唔算大 當日都要等一等先有位!
行簡約風格路線加上薄荷綠x白色配色 都幾有設計感🩵

🍳煎雞蛋卷(芝士)💲8️⃣8️⃣
有原味同芝士揀 我哋就要咗芝士🧀️
啲芝士俾得勁多勁多 趁熱食仲可以拉絲!
但食多幾件就開始有少少漏🤏🏻
因為芝士嘅比例太多 差唔多係1:1( ☉д⊙)
而且都幾有蛋味 如果唔係芝士控嘅話建議可以試吓原味~

🍗韓式無骨炸雞配甜辣醬 (半份)💲7️⃣8️⃣

🍱韓式拌飯(吞拿魚)💲8️⃣8️⃣
韓式拌飯有吞拿魚/牛肉揀 !我哋就要咗吞拿魚🐟🐟🐟
有翠肉瓜.紫菜.芽菜等配料 勁足料!
咭穿中間隻蛋撈勻啲蛋汁真係好正( •̀ᴗ•́ ) ̖́-
本身都幾夠味 因為佢有吞拿魚醬~
佢另外都會俾支韓式辣醬 鍾意重口味啲就可以加啲落去!
我唔太食得辣所以覺得個辣醬都有啲辣~

🍙韓式紫菜飯卷(吞拿魚) 💲5️⃣8️⃣
有▪️吞拿魚▫️牛肉▪️菠菜▫️五花腩揀
我哋都係要咗吞拿魚🐟🐟🐟
入面有蛋絲/蘿蔔絲/醃蘿蔔等配料❤️
仲有好多芝麻係上面 成個飯卷就更加香~
飯卷食落又唔會太乾 因為佢嘅吞拿魚醬都唔少!

🍑蜜桃牛奶沙冰💲4️⃣5️⃣
呢杯蜜桃牛奶沙冰都幾大杯下!
飲嘅時候味道係甜甜哋 夠晒凍🧊又爽 夏天飲就一流啦

🍇青葡萄汁💲1️⃣8️⃣
甜甜酸酸咁都幾好飲 仲食到啲提子果肉
食到有啲漏嗰陣飲番啖真係好解渴ʕ•ᴥ•ʔ

—————————₊♡⁺⋆ ʕ๑'ꇴ'๑ʔ♥︎ ————————
📍沛MW KOREA HOUSE
深水埗福華街178A號地舖
之前J小編見到呢間性價比好似幾高嘅韓國嘢,所以就bookmark左決定要同T小編一齊嚟試下!呢到環境真係唔大,入到去行都有少少窄,座位可能兩隻手都數得晒。不過唔好睇佢細細地,但都好多人嚟食,小編們都排左成10-15分鐘先有位~~2人餐 $228~兩個人嚟真係叫2人餐唔使諗😂包一個kimbap、主食、小食、同兩罐罐裝飲品,份量都好充足,包你夠飽🙌🏻整體嚟講食物質素算不錯,性價比幾高。雖然係細啲,但係啲員工幾friendly同好有禮貌~想去食嘅朋友記得預鬆少少時間去排隊啦😊

~2人餐 $228~

🍚韓式牛肉紫菜飯卷
🍜厚切五花腩芝士泡菜拉麵
🍗韓式炸雞配甜辣醬 (半份)
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
2023-07-09 106 浏览
去拎籌號時特登問左店員有幾多人等緊,當時店員回覆只有我地一組客人等緊,店舖非常窄小,只有一張四人枱三張兩人枱,我地四個人只可以等四人枱客人離開或者兩張二人枱嘅客人離開我地先可以入去,我地等左好耐途中有二人枱嘅客人離開,有一對情侶沒有拎籌號便自行進店坐下,之後4人枱的客人也準備離開,我們當然認為該4人枱是輪到我地的枱,結果突然又有一對情侶出現入左店便坐低落4人枱,原來佢地拎住比我地早一號嘅籌號。但原先店員話俾我地聽只有我地等緊枱,先莫講根本唔係得我地等緊枱,比我地遲到好多嘅人都入埋去,結果只有我地白等咁耐冇枱,入店舖同店員反應問題,店員都只係敷衍了事總結:如果唔係兩個人可以唔洗嚟lee間餐廳食飯味道根本冇食到,店都入唔到 唔知點評 但服務我只可以俾1分
總結:如果唔係兩個人可以唔洗嚟lee間餐廳食飯
味道根本冇食到,店都入唔到 唔知點評 但服務我只可以俾1分
2023-07-04 58 浏览
~ 韓式炸雞半份($78)🍗無骨炸雞炸到脆卜卜😚,唔怕熱嘅可以一啖一口😎。肉質嫩滑可以點埋韓式辣醬一齊食。仲有食炸雞必備嘅醃蘿蔔粒,咁就唔驚膩啦😉。~ 芝士煎雞蛋卷($88)🍳有原味同芝士🧀️味揀,上面用茄汁🥫寫住韓文gamsahabnida(感謝)🙏🏻。嫩滑嘅蛋包住爆多嘅芝士,一切開流哂出黎拉哂絲咁好邪惡🤤。非常建議可以多啲人一齊share,因為嚿蛋都好厚下😂。~ 牛肉大醬湯($88)🍲食得多泡菜湯,今次就食返個清淡少少嘅😋。呢個湯雖然望落去好清咁但其實都好夠味,入面有牛肉🥩,豆腐,節瓜等嘅材料,配埋紫菜餸飯🍚好䁔胃呀。~真露($58)🍶唔知點解我嘅朋友都好喜愛飲酒🙃。~香蕉牛奶沙冰($45)🍌我就叫咗呢杯唔會好甜嘅沙冰😙,濃濃嘅香蕉味好飲得黎又唔會好膩口😝。
~ 韓式炸雞半份($78)🍗

~ 芝士煎雞蛋卷($88)🍳

~ 牛肉大醬湯($88)🍲

~真露($58)🍶
唔知點解我嘅朋友都好喜愛飲酒🙃。

~香蕉牛奶沙冰($45)🍌
2023-06-25 52 浏览
去深水埗黃金買器材,順路去附近的人氣韓式小店吃吃;之前見各網紅打卡爆芝蛋卷好吸引,終於可一試🥳先來自家制韓式前菜,非常有心,而且還可以買回家吃👍🏻🧀煎雞蛋卷(芝士)$88這個人氣小食真的很適合喜歡吃拉絲芝士的朋友,一來到芝士已經滿到漏瀉,用料十足, 吃起上來軟棉棉又一絲絲❤️ 上面還寫着韓文多謝,認真有心思❣️迷你泡菜餅配瑪格烈米酒$158迷你泡菜餅很有特色,細細塊感覺比平常尺寸的泡菜餅更易入口,不會太飽滯,這個包裝不錯; 泡菜餅的外層脆卜卜,有別於傳統泡菜餅,泡菜味道酸酸地幾開胃🐥韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份)$78這個有驚喜,首先做到韓式無骨已值得一讚,然後雞球不肥不瘦補濕度高,甜辣醬開胃🐮韓式紫菜飯卷(牛肉)$58功功不錯不易散,有波菜甘筍羅白牛肉等,顏色美麗🍶瑪格烈酒韓國傳統米酒,加入梨花味,甜甜的十分易入口,甚至還可以養顏美容,當然要跟好友碰杯🥂

先來自家制韓式前菜,非常有心,而且還可以買回家吃👍🏻
煎雞蛋卷(原味/ 芝士)
煎雞蛋卷(芝士)

🧀煎雞蛋卷(芝士)$88
迷你泡菜餅

❣️迷你泡菜餅配瑪格烈米酒$158
韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份)

🐥韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份)$78

🐮韓式紫菜飯卷(牛肉)$58
功功不錯不易散,有波菜甘筍羅白牛肉等,顏色美麗
瑪格烈酒

🍶瑪格烈酒
2023-06-20
煎雞蛋卷(原味/ 芝士)
煎雞蛋卷(芝士)
迷你泡菜餅
韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份)