1K
2017-09-14 1155 浏览
泰式海南雞飯的好處是雞肉起了骨,吃的時候特別方便,而這裡再來多一個變奏。就是連飯也加了一點心思,化成小波波,比起壽司更易入口,味道也保持著有香的雞油味。對繁忙的都市人來說是一個好的變奏。
波波雞飯
2017-09-12
波波雞飯
2017-09-04 685 浏览
Long time have not been here, as for lunch, they did not have enough man power and very difficult to ordered food. This time was better, at least few mins can ask help from waiter, like taking order etc. We ordered a Thai chicken rice, the rice are with chicken oil taste, smell good. Chicken was soft and and tasty.

2017-09-02
2017-05-19 1619 浏览
Sometimes we came here for lunch. Too many tables seems the waiters always very busy. The Thai chicken rice served as a ball, good gimmick. The chicken meat was soft, there had jelly between skin and meat, taste good. Pork was standard, not really BBQ taste but not bad.

2017-05-10
2017-03-22 2367 浏览
好耐冇食過泰園, 行過見到7折,好抵。其實佢既lunch唔係貴, 又多選擇, 味道都唔錯, 太耐冇食係因為公司附近有間新曼谷。上到去爆曬場, 岩岩好有人走先有位食。兩個餐牌大概共有15個選擇, 包一杯熱飲同湯, 今次叫一過未食過既豬頸肉炒粉絲。好足料Wo, 勁大碟。粉絲炒得偏濕, 林林地, 但仍然有鑊氣。豬頸肉有燒過, 肥瘦適中, 爽口有肉汁。 另外配料有蛋有蘿蔔, 芽菜, 感覺好健康。餐飲熱奶茶, 勁濃, 似泰式奶茶, 我落左1/3包糖已經甜過龍。 餐湯清清地, 幾好味。趁有7折不妨叫d貴野試下。
好耐冇食過泰園, 行過見到7折,好抵。

上到去爆曬場, 岩岩好有人走先有位食。
好足料Wo, 勁大碟。

餐湯清清地, 幾好味。

趁有7折不妨叫d貴野試下。

2017-03-07
2017-02-02 3096 浏览
黎到年初五已經食左唔知第幾餐中菜同賀年糕點.係尖沙咀諗住食個晚飯,搵到呢間泰國餐廳都幾多好評,仲發現開張兩年,呢段期間全單會有7折優惠(星期一至日任何時段)叫左兩餸一湯8隻生蝦👍🏻👍🏻👍🏻雖然唔係藍尾蝦,但味道都冇令人失望,唔使10分鐘我地就清晒!海鮮冬陰公湯 (二人份)好味!酸辣程度岩岩好!青咖哩鴨 ,味道不錯,但青咖哩應該要辣d先好味,如果佢再辣d感覺會更好除左生蝦,仲有各款海鮮冷盤,like Facebook page仲會減$30兩個人晚餐埋單7折後$373 ,如果冇7折就要$500幾,泰國野黎講就算偏貴啦
黎到年初五已經食左唔知第幾餐中菜同賀年糕點.

叫左兩餸一湯

海鮮冬陰公湯 (二人份)
好味!酸辣程度岩岩好!
2017-02-02
2017-01-23 2434 浏览
係香港其實都幾難食到好食的泰菜,呢間我覺得其實真係幾好食,但佢又唔係好傳統泰國菜咁的,有其他新款的菜式,由於我同友人係打算食普通的泰菜,所以都點返d基本野。泰色金邊粉,味道同我係曼谷食的好似,唯獨係粉有d濕,不過已經係我係香港食到最最最近似泰國食到的味道。生菜包,食左一半先影,所以就......味道一般,不太差也沒有很好,但份量就好多,食極唔完。串燒,半雞半豬,個醬好正,但礙於隻碟的設計,近尾果d點唔到個醬。生蝦刺身,要比讚,蝦大隻又肉厚,個魚露又超級勁正,我認為係必叫
泰式炒金邊粉
生菜包,食左一半先影,所以就......
味道一般,不太差也沒有很好,但份量就好多,食極唔完。
串燒,半雞半豬,
個醬好正,但礙於隻碟的設計,近尾果d點唔到個醬。
2017-01-20
2016-10-27 3310 浏览
約了幾個朋友來這裡吹水食飯,貪佢近地鐵站一上到黎發現呢度都幾寬敞, 樓底算高, 可能平日又冇太多客人, 感覺幾適合傾計 呢度有每日特價菜式, 今日係HK$20 炒通菜一上台就知點解HK$20, 原來份量同價錢成正比 , 要補多碟正價菜先夠食食泰國野必點的炸蝦餅 , 炸得好香脆! 好食!點了一打雜錦串燒, 肉質偏乾硬, 只有雞肉比較軟身, 有待改進仲有泰式雞肉青咖喱 , 呢個整得幾好食 ,配上炸得十分香口的蒜蓉包好正~整體價格比出面的泰國菜略貴, 每個菜式平均索價過百勝在位於尖沙咀地段, 地方也比較舒適,冇咁嘈雜
約了幾個朋友來這裡吹水食飯,貪佢近地鐵站
呢度有每日特價菜式, 今日係HK$20 炒通菜
一上台就知點解HK$20, 原來份量同價錢成正比
, 要補多碟正價菜先夠食
食泰國野必點的炸蝦餅 , 炸得好香脆! 好食!
整體價格比出面的泰國菜略貴, 每個菜式平均索價過百
勝在位於尖沙咀地段, 地方也比較舒適,冇咁嘈雜
2016-10-11
  • 炸蝦餅
  • 蒜蓉包
2016-10-19 2114 浏览
3個人,食左半隻燒雞,生蝦,炒通菜,黃咖哩牛肉,炒飯,細既冬陰湯,每人一杯嘢飲。其實都叫多左嘢,但係都除左生蝦都唔係d 咩貴價菜色。最終埋單$1200 😱...每人要$400 其實可以再食好 d...
2016-10-17 1572 浏览
劉德華既廣告,今時今日咁既服務態度.....係尖沙咀泰園一位四眼女員工就身上就可以搵到,黑晒口面、無笑容,不請願比餐牌,不請願落單;埋單既又找錯錢!d食物好唔好食?無留意啦,食到一肚氣,我有比錢食野架!
2016-10-16 3096 浏览
泰園同米飯班主係尖沙咀行完街想食泰菜上openrice搵食無意間見到泰園食評唔錯又近近地所以就選左哩間啦餐廳頗為闊絡坐得頗舒服菜式選擇頗多除左一般泰國菜式仲有比較少見既泰式生醃蟹不過價錢一啲都唔平比九龍城一般貴30元不等餐廳仲有promotion每日有一款小食只售20元當日特價的便是海南雞我們最後點了一個生蝦刺身榴蓮炒飯,20蚊海南雞生蝦刺身生蝦大大隻而且頗新鮮入口肉質爽彈加埋泰式生蝦刺汁酸酸辣辣味道不俗榴蓮炒飯菠蘿炒飯見就得多啦榴連炒飯還是第一次見一上枱就已經聞到好香既榴連味飯有香濃榴連味,入口味道其實頗似菠蘿炒飯但少了一份菠蘿既酸甜反而多了一榴連的香甜,但又唔會膩飯既餸也不少有蝦仲可以食到榴連粒,不錯海南雞比白雞多了一份咸香味肉質不會太老20元非常抵食總捨而言,食物質素味道不錯但價錢偏貴如果價格能便宜點便最好不過
泰園

榴蓮炒飯
菠蘿炒飯見就得多啦

榴連炒飯還是第一次見

一上枱就已經聞到好香既榴連味

飯有香濃榴連味,入口味道其實頗似菠蘿炒飯

但少了一份菠蘿既酸甜

反而多了一榴連的香甜,但又唔會膩

飯既餸也不少有蝦仲可以食到榴連粒,不錯

比白雞多了一份咸香味

肉質不會太老20元非常抵食

總捨而言,食物質素味道不錯

但價錢偏貴如果價格能便宜點便最好不過
2016-09-29
生蝦
2016-09-22 3008 浏览
早前朋友安排好一顿豐富的飯局,我們主力要來吃泰國的海鮮。餐廳門面及裝修不錯,美麗放鬆的環境,坐得很舒服。餐廳佈置更充滿地道泰式風情,讓客人也能感受如置身泰國!叫杯泰式飲品~三色冰,傳統的三色冰爽滑富奶香,椰汁不會太甜,涼快而滿足。這盤熱騰騰鍋上的冬蔭功海鮮湯,巨無霸的份量,材料豐足,有蝦、青口、蜆、魷魚、菇、鮮茄子等和很多配香料、食到落底部仍清晰仲見足料份量,同時將本身的海鮮味、香味和辣味充分發揮出來, 而嗰份鮮香味,現在都十分回味!這個芝士焗大頭蝦,好誘人呀,大頭蝦膏味濃,蝦頭含膏量極豐富,勁香脆、惹味又香口,真是沒有不吃的理由啊!燒海鲜拼盤包括大頭蝦、大蜆、貴妃蚌、魷魚和元貝;整體海鲜都十分新鮮,味鮮甜但口感一般,貴妃蚌味道特別鮮美,其肉質甘脆嫩滑,可能燒的關係,略為乾身咗,但這碟很快也吃光了。泰國的生醃膏蟹極新鮮,鮮甜味也很足,而且大大隻,味道也調較得甚好。光看就讓人眼前為之一亮,不過第一次生食膏蟹,不敢食太多!最後來的泰式炒雜菜,西蘭花,白蘑菇,紅蘿蔔,芽菜等,味道很清淡。
三色冰
芭堤雅芝士焗大頭蝦
獨家秘制燒海鲜拼盤
  • 泰式生醃膏蟹
2016-06-17 5926 浏览
第一次食泰式生醃蟹,賣相幾得。不過食落味道一般,比較失望,無網上既食家講到咁好食,膏無乜蟹既膏味只係食到泰式既辣味,而食生蟹既囗感好好滑潺潺好黏既感覺,呢間食一次就夠,下次試韓國醬油蟹先😂
第一次食泰式生醃蟹,賣相幾得。
2016-06-17
2016-05-17 7065 浏览
約舊同事食飯,梗係要搵間坐得舒服既餐廳慢慢傾! 上Openrice 搵食無意中見到泰園,見到食評唔錯,又有得TableMap,所以就揀呢間喇! 今晚我地坐卡位,座位非常舒服! 等朋友黎戈陣已經點左炸蝦餅、春卷! 兩樣都好好味,脆卜卜,有即叫即炸既感覺,如果唔係要留比未黎既人試,我地已經食哂! 😅再黎泰菜必食既泰式生蝦,肉質算厚又有鮮味,因平時好怕食霉霉地既生蝦,好似擺喺雪櫃好耐咁,但係呢度既生蝦完全唔霉! 因點左肉碎炒飯,所以都點埋青咖哩雞送飯! 先講肉碎炒飯,開頭都驚好辣,但實際上又唔係bor,加埋青咖哩汁仲變得非常惹味,咸咸地、甜甜地咁,而青咖哩雞肉煮得嫩滑唔鞋口,值得一試!雖然泰菜周圍都有,但要搵一間有水準又舒服既唔容易,傾傾下都10:30,全場得返我地喺度又無趕我地走,服務唔錯! Menu 裡面仲有好多想食既野,一定會再黎食! 😋

2016-05-11
  • 炸蝦餅
  • 春卷
2016-05-17 4954 浏览
也是工作日的午餐時間,呢間餐廳好多人黎,原因唔係難食,係難比人發現姐XD 佢係商業大廈的二樓!午市既 set都幾好,有泰式湯河、炒飯麵、海南雞等等!今次我就選了泰式雞翼冬陰功湯河!雞翼炸得非常香脆,仲要另碟上,避免湯汁浸淋少了脆皮的口感!冬陰功湯底有驚喜!好香辣,少少微酸,正宗!好開胃!湯底仲有不少配料~~如果口淡淡唔知食野,呢道湯河好合適架!推介!
如果口淡淡唔知食野,呢道湯河好合適架!推介!
午餐
2016-05-05 3326 浏览
好傷心!打完成篇竟然彈app成篇冇晒😭😭但都要打多次推介俾多d人😠😠搵左幾間泰菜最後決定黎呢間~訂左位但塞車會遲到😖😖打定電話去備案驚佢唔留位俾我🙈🙈去到發現擔心太多😂😂好肚餓即嗌野食!佢有個seafood bar~ menu又有好多海鮮刺身咁~但我又覺得要食泰菜先啱😝😝第一個上既係椰汁雞湯小插曲:落單既時候講明走蔥~上到黎發現冇走到😞😞😞都好好即刻話入去換俾我地👍🏻👍🏻雖然似係撩走(仲有蔥粒)唔緊要!一食⋯好香椰味好滑!甜甜地又有少少酸辣😋😋唔好睇張相咁頹咁但其實都幾多料架😉😉青咖喱炒河我好鐘意食泰國買既青咖喱公仔麵😝😝見呢個係推介又未食過就試下啦!黎到嚇死我以為又嗌多左個湯😂😂😂好啦我係見識少🙈🙈冇expect過係濕炒河🙈🙈青咖喱好香!又係好滑!我唔食得辣都覺只係少少辣😋😋d河粉有d黐埋一舊舊又有少少碎⋯仲有d深綠色似芥蘭既菜好難食🙊🙊但個汁太正!最後嗌多個白飯撈汁食!馬拉盞炒通菜健康少少嗌返個菜~平時食泰菜都會嗌呢樣~不過不失啦!可能頭2樣太驚為天人😍😍埋單2人三百幾~少少貴🙈🙈但環境舒服(得幾枱客)又好食!真心推介👍🏻👍🏻👍🏻見好多人黎食個brunch~好想試😝😝

第一個上既係椰汁雞湯

青咖喱炒河