餐厅: 泰家
资讯:

2021-06-14 346 浏览
#泰家 💛今次介紹嘅係泰式野 泰家😻😻佢嘅位置係位於西九龍中心嘅8樓 food court入面✨大家一定要去支持佢 因為因為佢係一間好好食嘅泰國菜黃店 完全贏晒西九入面嘅泰國野‼️仲有仲有佢係店舖面前痴佐好多文宣 希望香港人唔好忘記初心 忘記初衷💛 仲會記得發生過嘅事✨係呢間店舖每一項食物都有自己強烈嘅特色🤟🏻🤟🏻絕對唔會令到你覺得食一兩次就會悶😋😋值得一提嘅係 個店員真係好friendly 仲要好有禮貌😻😻大家冇理由唔支持佢啦🤤🤤泰色炒金邊粉 鮮蝦 $48💰(8.5/10)等佐一陣 就已經有得食啦✨一見到就嘩佐聲 🙈🙈因為碟金邊粉真係好大碟 仲要做到色香味俱全😻😻真係好香🤤🤤個色澤都好靚🤩講返味道 金邊粉嘅份量真係好多 仲要好有彈性 唔會太油 🤩🤩🤩完全中佐小編嘅口味 酸酸甜甜咁😚😚而且仲要好足料‼️‼️ 有幾隻鮮蝦🦐再將啲配料同花生撈埋一齊 每一啖食落去你都可以好清晰咁feel到唔同層次嘅味道🤤真係會想食完一啖又一啖 😚😚小編覺得碟金邊粉係有正宗嘅泰式風味💛所以睇到呢度嘅你哋 就快啲save低佢🤤🤤同埋朋友仔去食啦😚😚😚‼️‼️‼️推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟💛#巨B食黃店📍#巨B覓食深水

#泰家 💛

泰色炒金邊粉 鮮蝦 $48💰(8.5/10)

推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟

💛#巨B食黃店
📍#巨B覓食深水埗

泰家 (深水埗)
Thai Home
⚜深水埗欽州街37號西九龍中心8樓59號舖

2021-02-10 437 浏览
食完想上openrice寫食評先發現冇呢間餐廳,於是有幸第一次係openrice新增餐廳,見到餐廳icon用既相係自己影,感覺都幾特別😂既然如此,我當然都要寫第一篇食評😄疫情之下,西九龍中心美食廣場人流稀疏,只可以外賣自取。無意中發現呢間泰國嘢,唔知係咪新開,店前都有幾個人排緊隊,於是都試吓。淨係買左個小食拼盤一試,不過見佢d飯麵唔錯,有跟特飲例如龍眼冰,價錢都好平,有機會再試叫左個小食拼盤,$85,唔算特別平,而且位於西九龍中心美食廣場,所以都略貴,而且疫情外賣自取冇折,不過都好多人食即整,所以都等左15分鐘左右拼盤串燒唔錯,個汁好香春卷比想像中好食,給脆雞翼就冇乜特別豬頸肉燒得唔係好夠,比較白同肥

既然如此,我當然都要寫第一篇食評😄

即整,所以都等左15分鐘左右

拼盤串燒唔錯,個汁好香
春卷比想像中好食,給脆
雞翼就冇乜特別
豬頸肉燒得唔係好夠,比較白同肥
小食拼盤
2021-01-11
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段