2023-03-13
今次去嘅食店只係得返外賣服務,但係啲商場都有得坐枱,好似大型美食廣場咁,所以好多人都會買返啲嘢坐低食!我試咗佢哋嘅泰式豬頸肉撈檬,真係好好味架!肉質好軟熟,而且味道好香濃,特別係配埋檸檬汁,味道更加爽口清新!啲配菜同埋醬汁都好恰到好處,唔會過份濃烈,啖落去好開胃,好適合夏日食用!不過,除咗豬頸肉撈檬,我都試咗啲其他嘢!啲無骨海南雞髀飯好大份,雞肉份量豐富,味道好濃郁,但唔會太油膩。配咗油飯,仲加咗啲醬汁,味道更加出色,好滋味!啲泰式無骨鳳爪沙律就好辣口,啱啱啱好適合鍾意食辣嘅你呢!鳳爪同沙律菜都好新鮮,醬汁都好開胃,啖落去好鮮美!最後嚟緊啲酥炸雞翼,都好出色!雞翼好大隻,煮熟之後再炸,表皮好酥脆,內裡肉質又好嫩滑,好多汁!啖落去好多層次感,好好味!總括而言,呢間食店嘅食物好豐富好味道,價錢亦都好親民,所以都吸引咗好多人嚟買返啲嘢食。不過要記得落單之前好好考慮份量,唔好浪費啊!