2024-06-20
老漢癈鹽前每個月總會到三聖嘆幾次海鮮餐,轉眼四年再次重遊舊地!好彩玲玲經理仲係度,依然靚女無乜點變。冬蔭功湯煮海花螺⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️湯濃香辣螺鮮甜,湯汁香辣並重落足料,茄味提神酸味醒腦!花螺新鮮度極至,螺身鮮甜彈牙、螺尾甘香綿綿。剝掉七八九十粒螺肉配啖白飯淋點冬蔭功辣湯,此味只應天上有!湯汁十分惹味,好想撈河粉齊齊灌落肚仔去!辣椒蒜蓉粉絲蒸珍寶扇貝⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️新鮮度不容置疑,只有鮮味無腥味!活扇貝質滑彈牙,多謝廚師蒸得巧到好處熱烘烘無過時,夾著辣椒蒜蓉粉絲蒸肉汁全部一次過掃落口,滿足幸福!清蒸蝴蝶蚌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️厚身飽滿肥嘟嘟脹卜卜鮮甜爆汁,彈牙滑滑蚌汁飛射,原汁原味無可抗拒!薑蔥爆台山桶蠔⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️金黃焦香有鑊氣,桶蠔滑滑鮮甜蠔味濃烈香口,夾著蒜子食更是享受,就連蔥段都十分爽甜無草腥味。油鹽水煮沙白⭐️⭐️⭐️⭐️巨形大大隻厚身黃蜆肉,讓油鹽水更帶出其鮮甜味,搶住食一隻接一隻停不了的節奏!馬拉盞炒通菜⭐️⭐️⭐️翠嫩水通我最愛,菜甜鮮爽但唔夠盞唔夠濃啊!想更惹味更香辣。豉油皇炒麵⭐️⭐️⭐️碎上?碎濕濕好討厭!續少續少夾入口使人非常疲累,沒有了大啖啜大啖啜一氣呵成的快感!生老抽味道平均,麵彈不過腍。鹽焗花生⭐️⭐️雖然
鹽焗花生⭐️⭐️雖然香脆,但我不喜歡花生的,以前的酸紅白蘿蔔沒有再供應了!