2024-10-28 584 浏览
泰瀛是一家地道的泰國餐廳,牆身都掛了很多泰國小擺設,裝潢精緻,感覺置身於泰國一樣,店員姐姐充滿人情味與熱情🌿🍛😊串燒沙嗲雞豬 (各三串) $98串燒經過醃製後燒至金黃色,雞肉嫩滑飽滿🐓豬肉有質感🐖,沾上特製的沙嗲醬,濃郁香氣與微微的甜辣味道交融,每一啖都滿滿的層次感😋🍢小食拼盆 $108小食拼盤有多款泰式小吃,如春捲、炸蝦餅🦐和香脆雞翼🐔,每一樣色香味俱各有特色,雞翼外酥內嫩,還搭配特製的沾醬,炸蝦餅爽口彈牙🤤🍲泰式燒魷魚🦑 $168新鮮魷魚為主角經過特製的泰式香料醃製,然後炭燒至外焦內嫩,煙燻的香氣與酸辣汁🔥每一啖都充滿驚喜😌而且份量都幾多🦑大條又抵食👍🏾馬拉盞炒椰菜苗🥬 $88新鮮的椰菜苗在熱鍋中快速翻炒,保持了脆嫩的口感,並加入了馬拉盞醬,增添了獨特的香氣與風味。這道菜色彩鮮豔,清新可口,是平衡其他濃郁菜品的完美配菜,讓人倍感舒暢。🍃🥬泰式蟹肉炒飯🍛 $108鮮蟹肉🦀炒飯再搭配泰式香料🌿,米飯粒粒分明乾爽,鮮甜蟹肉再加上炒蛋的鹹香完美結合,絕對有豐富的口感層次😍

串燒沙嗲雞豬 (各三串) $98

泰式燒魷魚
馬拉盞炒椰菜苗
泰式蟹肉炒飯
2024-09-26 850 浏览
好似好耐冇食過泰國菜,講起香港嘅泰國菜正常都應該要去九龍城,但係對我嚟講有啲隔涉,聽朋友講呢一間喺佐敦嘅泰國菜都係泰國廚師,所以就過嚟試吓。佢哋做緊泰國啤酒買二送一,四個人叫做三支嚟試吓味,象啤出名啲真係有佢嘅原因架。不過其實另外兩款都好飲嘅。食泰菜點少得叫返個椰青,呢度嘅椰青都好新鮮,仲有支鐵羹俾你食埋入面啲椰肉,真係好細心架。嘢食方面,首先叫咗個生蝦做前菜,佢呢度特別菜嗰啲蝦頭會幫你炸埋,脆卜卜咁,可以連頭都食埋。而佢啲生蝦都好新鮮,都好爽口,點埋泰式青檸辣汁真係冇得輸。然後又點少得嗌返個海鮮冬陰功,佢個冬陰功湯見到都有啲香料喺入邊,唔係嗰啲開粉嘅冬陰功湯。最重要係仲有兩隻開邊嘅大虎蝦,又係新鮮彈牙,絕對足料。然後叫咗個生菜包,佢個生菜包唔係好辣,小朋友都會食到,但係就保留咗泰國菜嘅酸,夠晒開胃。另外叫咗個鐵板蠔餅,原本以為係我哋中式認知中嘅蠔餅,但原來佢呢個係滑蛋炒蠔仔咁樣,啲蛋係比較濕嘅,但係就好滑,點埋佢個辣椒醬好惹味㗎。菜就梗係唔少得馬拉盞炒椰菜苗啦,佢呢度啲椰菜苗真係BB嚟㗎,唔會好老,完全符合商品說明條例。最後壓軸嘅要講吓佢呢個燒春雞,呢個燒春雞好似睇表演,咁佢會喺你面

最後壓軸嘅要講吓佢呢個燒春雞,呢個燒春雞好似睇表演,咁佢會喺你面前點火,原本我哋都心諗咁樣俾佢燒完之後應該會又乾又柴。

但係當我哋一落手撕雞嘅時候,我哋就知道怪錯佢啦。因為真係超Juicy,一撕開個雞髀位勁多肉汁流出嚟,而且仲超級無敵滑。

最過分嘅係連個雞胸都唔會老,都勁嫩滑,真係不得了。見到佢個雞殼有少少粉粉地,其實佢係落咗南乳去醃,所以好夠味,鍾意食濃味嘅人仲可以點埋個泰式辣醬,完全係今晚嘅MVP超級大驚喜。

呢度嘅職員仲好熱情好好人,係咁叫我哋打卡攞佢哋嘅神秘禮物,佢哋話每一晚嘅神秘禮物都唔同㗎,今晚我哋得到嘅禮物就係炸蝦餅,有得食又有得玩。

四個人埋單都係$1000唔使,仲要食到泰國嘅味道,完全係驚喜滿滿,飽肚感滿滿。
2024-09-24
2024-08-11 1265 浏览
Phad Pak Kanang with garlic 蒜蓉椰菜苗 $88相當健康嘅蒜蓉椰菜苗 🥬係款素食者啱食小菜,椰菜苗夠晒鮮嫩,帶有本身嘅清甜味,加埋紅蘿蔔粒🥕,連埋蒜蓉一齊簡簡單單已經幾好食😋Phad Thai Goong Sod Thai-In 虎蝦炒金邊粉 🦐🍝 $128金邊粉係泰國菜嘅招牌食物,呢度嘅Phad Thai 都好受歡迎✨,面頭有三大隻外皮炸過嘅爽口大蝦🍤同埋少少雞蛋絲🍳,甜甜地有辣辣地嘅金邊粉入面有豆腐乾、酸酸甜甜嘅檸檬汁🍋、芽菜、辣椒🌶️等,金邊粉質感滑口又浸滿醬汁,而且夠晒大兜,飽肚又夠正宗!Pre-order Small Mango Sticky Rice Cake (1-2ppl)預訂芒果糯米飯型蛋糕 (1-2人) 🎂 $188要預訂嘅芒果糯米飯蛋糕真係好創新又夠噱頭🌟,適合同朋友慶祝生日或者情侶慶祝紀念日,卷成玫瑰花形狀嘅芒果夠晒吸睛🌹,相當精緻,底層嘅糯米飯煙靭黏口,旁邊仲有大量超級甜嘅芒果肉🥭,係傳統海綿蛋糕以外嘅慶祝新選擇👍🏻Kanom Pang Ka Tiem 惹味蒜蓉包 🧄🥖 $38即叫即烤嘅蒜蓉包性價比勁高,一碟有四件嘅蒜蓉包適合同朋友s

Phad Thai Goong Sod
Thai-In 虎蝦炒金邊粉 🦐🍝 $128

預訂芒果糯米飯型蛋糕 (1-2人) 🎂 $188

即叫即烤嘅蒜蓉包性價比勁高,一碟有四件嘅蒜蓉包適合同朋友share食,蒜蓉包面頭加上炸蒜蓉粒,而且有淡淡牛油香🧈同埋芫荽味🌿,係一款幾正嘅小食

Pandan thousand layers cake 泰式千層糕 $38
呢一個泰式千層糕好值得推介,一碟四件嘅千層糕每一粒嘅形狀都唔同,好有心思💚,千層糕充滿椰子同埋斑斕香🌿,食落去口感煙靭🍡,食完之後好滿足

Young coconut 椰青🥥 (R) $48
Thai-style milk tea 泰式奶茶 (L) $32
左邊嘅泰式奶茶充滿正宗泰式風味,奶味令飲落去口感幼滑🥛,茶味濃郁得來唔太苦澀☕️,而右手邊嘅椰青夠晒清新🌴,刮埋椰子肉食夠晒滋潤,同泰國菜一齊食真係好夾
2024-08-06 1143 浏览
家住九龍城,經常吃泰國菜,今晚想衝出九龍城,便來到佐敦覓食。泰式生蝦刺身六隻$108,用鮮艷顏色的器皿承載着的生蝦肉質爽口彈牙,好看又好吃,加上自製的生蝦辣汁,酸酸辣辣,非常開胃,是這裏招牌之一。😋😋😋😋😋平民鹽焗魚$198 ,當日是鯽魚,廚師用粗鹽包裹着鯽魚,保持魚肉的鮮味,又可以增加魚肉的味道,加上魚肚內的泰式香料十足,這個燒魚是必點的招牌之一。如果想味道層次多一點,可以加些帶點話梅味的海鮮辣汁,增加層次感。由於即點即制,需時大約30分鐘,不過都係值得的。😋😋😋😋😋泰式生菜包豬肉$98,豬肉帶着濃郁的魚露和香辣味道,層次感豐富,份量亦很充足,加上桑生菜一起吃,非常有泰國特色。😋😋😋😋😋芒果沙冰$48,芒果沙冰用新鮮芒果打成,芒果味道香濃,是夏天的恩物,如置身於泰國之中。😋😋😋😋😋這裏的女侍應全是泰國籍的,不過他們對廣東話都非常熟悉,態度親切。👍👍👍👍現在每日都有推廣,如果下次再來必定一試。

現在每日都有推廣,如果下次再來必定一試。
位於佐敦嘅泰灜,係一間開業多年嘅泰國菜小店。呢度雖然唔算豪華,但充滿溫馨同親切嘅感覺。店內裝潢簡潔,擺設幾張木桌,牆上掛住幾幅泰國風情畫,令人一踏入就感受到濃厚嘅泰國風味。小食拼盤(各兩件:蝦餅、春卷、雞翼)$108小食拼盤係一個好好嘅開胃選擇。有蝦餅、春卷同雞翼,每樣各兩件。蝦餅外層炸得金黃酥脆,內裡係彈牙多汁嘅蝦肉,配埋泰式甜酸醬,味道更加豐富。春卷皮脆餡香,內裡包住鮮嫩嘅蔬菜同豬肉,咬落去滿口香氣。雞翼則係用泰式香料醃製,皮脆肉嫩,充滿香料嘅獨特風味。泰式濕炒河(雞)$88泰式濕炒河係我每次黎都必點嘅一款。炒河粉煮得啱啱好,唔會太乾亦唔會太濕,雞肉嫩滑,配埋各種蔬菜,仲有濃郁嘅泰式醬汁,香辣可口。每一口都充滿層次感,令人食完一碟都想再點多一碟。馬拉盞通菜$78呢道馬拉盞通菜炒得好香,保持住爽脆嘅口感,馬拉盞嘅味道濃郁,鹹香適中。每一口都可以感受到馬拉盞嘅獨特風味,簡直係下飯神器。芒果沙冰$48芒果沙冰係炎炎夏日嘅最佳解暑選擇。芒果香甜多汁,沙冰嘅口感滑溜溜,冰涼透心。飲落去既有芒果嘅香甜,又有冰涼嘅爽快,真係好消暑。青檸梳打$28青檸梳打清爽解渴,酸酸甜甜嘅青檸味,加上汽水嘅氣泡

小食拼盤(各兩件:蝦餅、春卷、雞翼)$108

泰式濕炒河(雞)$88

馬拉盞通菜$78

芒果沙冰$48

青檸梳打$28
青檸梳打清爽解渴,酸酸甜甜嘅青檸味,加上汽水嘅氣泡,飲落去好清新。呢杯青檸梳打唔單止可以解渴,仲可以中和其他菜式嘅辣味,係一個好好嘅配搭。

蒜蓉包$38
蒜蓉包雖然唔係泰國菜,但係配搭其他菜式一齊食都幾好。蒜蓉味濃郁,麵包外脆內軟,非常惹味。食完辣辣嘅泰國菜,再咬一口蒜蓉包,真係一個好好嘅調劑。

加埋咖喱就更加豐富

芒果糯米飯生日蛋糕
呢個芒果糯米飯生日蛋糕真係好特別,啱晒打卡。一片片芒果砌成花嘅形狀,好靚,令人睇到都唔捨得食。糯米飯軟糯香甜,配埋椰汁,更加濃郁。當店員播放泰文生日歌同燃點蠟燭時,氣氛真係好開心,好適合同朋友一齊慶祝生日。

泰灜環境舒適,裝潢簡單而富有泰國特色。店員態度親切,服務周到,對每一道菜都好熟悉,仲會介紹食法。呢度嘅氣氛好溫馨,令人感覺好似係自己家一樣。充滿泰國風味嘅小店,無論係食物質素定係環境氣氛都令人滿意。每一道菜都充滿泰國特色,價錢亦都合理,絕對值得一試。
原來牛屋隔離就是泰灜. 中午近1點,牛屋門口有五名客人排隊👍。很久沒去牛屋了,下次去。我們一行五人,怕1點沒位,先特地訂檯。訂檯的條件是要在下列數款食物中要預訂一款。當中的食物包括:1) 燒魷魚2) 生蝦刺身3) 燒雞4) 咖喱炒蟹5) 芒果糯米飯蛋糕看了 openrice 的食評後加上其中一人不可吃蝦,最終訂了1、3和5。除了此,我們還叫了黃咖喱軟殼蟹麵包、蟹肉炒飯、燒羊架和芒果沙冰。燒魷魚先上檯,嫩滑Q彈😋😋😋😋😋,十分推薦!  接著黃咖喱軟殼蟹麵包上檯,店員介紹我們先吃伴碟的小粒麵包,非常脆口👍,沾黃咖喱吃,味道一流。黃咖喱從來非我的至愛,喜出望外的是其黃咖喱非常合我的口味! 吃了多年的泰國餐廳,此店的黃咖喱的味道非常好,十二分推薦!  最後全部掃光!燒雞有火點起,吸晴及拍照一流!  朋友戴上手套把整隻雞拆絲變成了手撕燒雞,辛苦了🙋。我沒蘸伴雞的泰式酸甜醬,反而蘸燒雞滴下來混合雞汁的蜜糖,更加合味😋😋😋😋😋!  雞燒得 juicy👍👍👍👍👍。惟一不 juicy 的是燒羊架,略乾; 我朋友則嫌醃得不夠入味,此菜有點失色。把全桌的食物掃光後,上甜品了! 店員以為我們當中有人生日,特地

1) 燒魷魚
2) 生蝦刺身
3) 燒雞
4) 咖喱炒蟹
5) 芒果糯米飯蛋糕

把全桌的食物掃光後,上甜品了! 店員以為我們當中有人生日,特地播泰文的生日歌🤣🤣🤣🤣🤣,其實我們是為了吃有更多芒果的糯米飯而來。最終揀選了最年輕的一員接受生日的祝賀😂😂😂😂😂。原來生日的客人店會送上蝦片一包。確是滿有誠意👍👍👍👍👍。

埋單時,店員還給予我們一張$50 coupon,條款只要於一個月內下次使用現金付款就可👍👍👍👍👍。一個月內必再來光顧🙋‍♀️。

燒魷魚
蟹肉炒飯
芒果糯米飯蛋糕
蝦片
2024-11-29 34 浏览
今晚又嚟佐敦泰瀛Thai-in食正宗泰國菜,生蝦好新鮮,街邊燒牛肉好鮮嫩😋😋😋😋原來係正宗泰國嚟嘅師傅烹製,唔怪得知有正宗泰國口味,真係好似泰國食嘅咩一樣,服務員招呼又非常之好👍🏻👍🏻👍🏻
2024-11-29
用餐优惠
優惠券
  • 街邊燒牛肉
2024-11-15 150 浏览
食泰菜可以嚐盡酸甜辣😋先點冬蔭公湯,好大鍋、酸辣度調得剛好,蝦新鮮大隻沒有黑頭,最值得一讚:湯中的辣椒碎不多,唔使格渣😆柚子沙律,蝦嘅份量幾乎遮哂D柚子,抵食👍🏻辣豬頸肉生菜包要推介,其他泰館只有肉碎,這間係豬頸肉,最初都以為會將豬頸肉切粒,點知上枱時是一片一片嘅豬頸肉,仲要係好多好多片,撈勻D酸辣汁包在生菜食,口感豐富😋紅㗎喱雞,沒有想像中辣,㗎喱汁配蒜蓉包好正,雞肉仍做到滑溜感💪🏻特意揀星期二黎食,因為芒果糯米飯係半價,糯米飯好好味,又軟又糯😍下次有人生日會再去,到時叫個玫瑰型芒果糯米飯蛋糕,有形式感之外更可以打卡🎉🎊
食泰菜可以嚐盡酸甜辣😋
柚子沙律,蝦嘅份量幾乎遮哂D柚子,抵食👍🏻

• 芒果糯米飯
2024-11-14 141 浏览
虎蝦冬陰功: 以新鮮的虎蝦為主要材料,共有4半邊,,可分4碗。搭配獨特的冬陰功湯底,酸辣味道均勻鮮美而濃郁。湯中的香辣味與柑橘酸度平衡,並且湯中還有各種香草和香料的香氣。串燒沙嗲雞肉豬肉: 結合了嫩滑的雞肉和多汁的豬肉,並以沙嗲調味醬串燒。賣相上,這些串燒肉條烤得金黃酥脆。品嚐沙嗲醬的香料風味和微辣的口感,十分開胃。泰式鮮蝦金柚沙律: 這道沙律使用新鮮的蝦子和金柚作為主要材料,並添加了泰式的調味醬。這道菜的賣相非常吸引人,金黃的蝦擺放在綠色蔬菜和金柚的環繞之中,顏色鮮豔多彩。口感上,這道沙律爽脆可口,鮮蝦的甜味和金柚的酸爽相互融合。馬拉盞椰菜苗: 馬拉盞是一道馬來西亞的特色菜,椰菜苗以香料豐富的馬拉盞醬進行炒製,椰菜苗則保持了豐富的口感,炒得熟透的椰菜苗帶著香辣醬汁。馬拉盞醬的香料味和微辣口感讓這道菜格外好吃。椰汁芒果糯米飯: 這道甜點結合了椰汁、芒果和糯米飯,味道鮮美又滋潤。賣相上,椰汁芒果糯米飯以芒果切片作為點綴,擺放在碟盤中,色彩繽紛。品嚐時,你可以感受到椰汁的香甜味與芒果的清新口感,搭配上Q彈的糯米飯,一口下去令人心滿意足。

2024-11-10 168 浏览
本身今日去佐敦就冇諗過食泰國嘢嘅,不過見到呢間泰國餐館非常之地道,裝修好精緻,就好似去咗泰國一樣,門口嘅姐姐亦都好熱情介紹,於是就走咗入嚟試吓。我哋嗌咗小食拼盤、三串串燒、泰式燒魷魚、馬拉盞炒通菜,同埋泰式蟹肉炒飯。小食拼盤有好多款泰式小吃,有春卷、炸蝦餅同埋香脆雞翼,每一樣都有佢獨特嘅色香味,雞翼外脆內嫩,仲配埋特製嘅沾醬,炸蝦餅爽口又彈牙,正呀燒烤過嘅串燒,經過醃製之後燒到金黃色,雞肉嫩滑飽滿,豬肉有啲質感,沾上特製嘅沙爹醬,濃烈嘅香氣同微微嘅甜辣味道交融喺一齊。每次食泰國菜一定會點燒魷魚,經過特製嘅泰式香料醃製,然後炭燒到外焦內嫩,煙燻嘅香氣同酸辣嘅汁,好味到不得了,而且份量都幾足,大條又好食。馬拉盞炒椰菜苗就一貫咁爽口,亦都唔似出邊整得咁鹹,味道非常啱啱好。新鮮嘅蟹肉,炒飯再搭配泰式香料,米粒乾爽分明,亦都係令人好有驚喜。今次無端端發掘咗間好嘢,第時嚟呢度又有多個選擇。

今次無端端發掘咗間好嘢,第時嚟呢度又有多個選擇。
約好舊同事一起去吃飯聚舊有同事建議吃泰國菜又近鐵路沿線,地點十分方便🫧虎蝦炒金邊粉大隻虎蝦炒金邊粉加上青檸🍋‍🟩汁酸酸地幾開胃🫧泰式燒魷魚🦑大大條魷魚幾個人分好抵食呀🫧火焰燒春雞好吸晴呀在台面上即用火燒雞聞到好香燒完自己用手撕更好味但亦可請店員幫忙切開一件件肉🫧虎蝦冬陰功最愛冬陰功湯必點🤗🫧街邊燒牛肉雖然我沒有食到但見到店員都燒得好均勻少少焦香🫧芒果沙冰🫧泰式奶茶🫧青檸梳打🫧珍多冰飲左沙冰🍧心都涼涼地呀😬店員親切熱情款待感受到小店的温情

約好舊同事一起去吃飯聚舊
有同事建議吃泰國菜
又近鐵路沿線,地點十分方便
🫧虎蝦炒金邊粉

感受到小店的温情
  • 虎蝦炒金邊粉
  • 冬陰公湯
2024-11-04 119 浏览
嗰日生日朋友帶咗我哋呢度慶祝,估唔到有個大大嘅玫瑰形狀芒果糯米飯。無啦啦播生日歌,店員攞住個蛋糕走出嚟,搞吓氣氛仲一齊唱歌,成個場面好搞笑好開心。芒果糯米飯好好味,睇得又食得,芒果鮮甜,而且糯米飯都幾軟熟。呢度嘅食物質素都唔錯,我哋要咗好多嘢食,蟹肉煎蛋、海南雞、椰汁雞湯、蒜蓉炒芥蘭、馬拉盞炒雜菜等等等。我就最鍾意蟹肉煎蛋同埋椰汁雞湯,煎煎蛋煎得好脆,而且食落一啲都唔油。椰汁雞湯嘅椰味好出所以飲落淡淡香氣。主食方面更加正,估唔到有咁多款式可以揀。我哋諗咗好耐,要咗金邊粉、乾炒豬河同埋一個蝦膏臘腸炒飯。份量真係好誇張,平時出去食泰國嘢都冇見咁多,而且價錢親民真係性價比高。呢三款嘅話我就最推金邊粉,麵條軟熟到啱啱好而且加埋隔離嘅配菜真係口感豐富。除此之外,呢度都有唔少炸物同埋小食,我哋樣樣叫咗少少,因為貪心又想試哈哈哈。雞棗同春卷都有四件,幾脆身同埋餡料多。炭燒豬頸肉難得感覺唔肥,雞翼嫩滑多汁,三隻唔夠食,要再叫多啲。

泰灜是一家,以其正宗的泰國菜肴而聞名,每道菜式都香口惹味。 食物種類多樣性,大份抵食。兩個人叫咗兩個主食share食:菠蘿炒飯,好足料大份,抵食。濕炒河,每一根河粉都裹滿鮮美的湯汁,滑而不膩,新鮮食材,與Q彈的河粉相互輝映。加一個菜健康啲:蒜蓉炒通菜,清新翠綠的通菜,清脆口感,簡單而不失精緻的做法,最大程度保留了蔬菜的原汁原味。最後點少得甜品:芒果糯米飯,金黃的芒果塊,晶瑩剔透的糯米飯,連接著熱帶風情與家的味道的橋樑,讓人在享受甜蜜的同時,也能感受到那份溫馨與幸福。飲品:新鮮的椰青,清澈透明的椰子水富含多種維生素及礦物質,能瞬間喚醒疲憊的身體,帶給人們清涼與舒適,仿佛置身於海島之上,享受著海風輕拂。珍多冰,Q彈的綠色珍多,搭配上濃郁的椰奶,每一口都是甜蜜與清涼的交織,讓人仿佛漫步在熱帶雨林之中,感受著那份清新與自由。

兩個人叫咗兩個主食share食:
菠蘿炒飯,好足料大份,抵食。

加一個菜健康啲:

• 馬拉盞炒通菜
  • 芒果糯米飯
  • 珍多冰
2024-10-30 151 浏览
餐廳位於佐敦,上下兩層,主打泰式料理,午市免加一,有多款性價比高嘅套餐,另提供肉類海鮮蔬菜炸物小食甜點同飲品,每日有唔同優惠活動,仲可以Book場Book蛋糕慶祝🍾朋友仔生日所以預先Order咗個玫瑰型嘅芒果糯米飯蛋糕,芒果切成一片片,新鮮製作,酸甜度適中,下面鋪上糯米飯,軟糯可口,色香味俱全。店員仲會搞氣氛,唱泰文生日歌同生日壽星慶祝,真係好鬼正🔥私心喜歡呢度嘅主食,有乾炒河豬、炒金邊粉同蝦膏泰式臘腸炒飯。全部份量大大碟,炒至乾身,好有鑊氣,食落唔算好油,調味適中,唔會過淡或者過鹹,大人小朋友都啱食。推介酸辣椰汁雞湯同蟹肉煎蛋,前者椰味突出,湯底清甜,仲有好多配料,口感豐富、後者鋪滿蟹肉,煎至酥脆,薄身,蛋味香。海南雞同雜菜炒芥蘭都可以試試,雞肉嫩滑,菜品新鮮,食吓食吓都好快清曬。炸物同小食都有幾多選擇,要咗雞棗、炭燒豬頸肉、雞翼同春捲。炸至脆身,外層夠薄,餡料飽滿,點埋酸甜醬更加好味。整體食物質素唔錯,店員服務態度態,值得再次回訪。

2024-10-29 161 浏览
今日又泰國癮起想食泰國野😆😆😆就search下佐敦會唔會有機會有泰國野食呢!?又真係比我搵到喎😌😌😌2條友叫左5碟野泰國通表示真係好想食泰國野,而且好多都好吸引!!星期一做緊優惠蝦餅半價,以為會得幾舊仔,點知有8舊而且係大大舊又脆口又彈牙仲要半價先$40幾蚊炸......確實係又抵又好食食泰國野點少得padthai,呢間比我嘅感覺係d野食全部都好大份啊我地仲要叫左5碟野😂😂😂大件夾抵食比較特別嘅係蛋!!平時都係得蠔蛋揀呢間竟然有蟹😍😍😍😍😍!!食緊個陣都見有幾位泰國人入黎食而且門口同舖裡面都「泰」有feel~想念泰國嘅時候就黎呢間當快閃左啦😂
今日又泰國癮起想食泰國野😆😆😆
就search下佐敦會唔會有機會有泰國野食呢!?
又真係比我搵到喎😌😌😌2條友叫左5碟野
泰國通表示真係好想食泰國野,而且好多都好吸引!!

我地仲要叫左5碟野😂😂😂大件夾抵食

比較特別嘅係蛋!!平時都係得蠔蛋揀
呢間竟然有蟹😍😍😍😍😍!!
食緊個陣都見有幾位泰國人入黎食
而且門口同舖裡面都「泰」有feel~
想念泰國嘅時候就黎呢間當快閃左啦😂