2024-10-27 235 浏览
心血來潮打邊爐🫕抬頭見到就入咗去staff好nicevibe好正😚可能鄰近萬聖節,好多staff都扮鬼扮馬野食新鮮,cp值過關!終於畀我睇到變臉🎭!!!開心嘅火鍋🍲!!美甲姐姐都好好傾💁🏻‍♀️貓眼整得好睇🐾特別推薦菌湯🍄同埋番茄湯🍅記得要加濃!!!記得要加濃!!!記得要加濃!!!重要嘅嘢要講3次🫡!番茄湯可以加埋番茄架🍅餸就幾好好多可以半份半份咁揀啱晒我地呢啲小鳥胃嘅人🙈🙈
心血來潮打邊爐🫕
抬頭見到就入咗去

staff好nice
vibe好正😚
可能鄰近萬聖節,好多staff都扮鬼扮馬

野食新鮮,cp值過關!
終於畀我睇到變臉🎭!!!
開心嘅火鍋🍲!!
美甲姐姐都好好傾💁🏻‍♀️
貓眼整得好睇🐾

特別推薦菌湯🍄同埋番茄湯🍅
記得要加濃!!!

重要嘅嘢要講3次🫡!
番茄湯可以加埋番茄架🍅

餸就幾好好多可以半份半份咁揀
啱晒我地呢啲小鳥胃嘅人
🙈🙈

2024-10-27
今日同朋友行街,行行下,感覺有啲肚餓,朋友就話想打邊爐,咁啱行過見到呢間,朋友話食過話呢間覺得唔錯,而我就未食過,咁就去咗呢間食,上到去等咗15分鐘就有位,坐低咗之後,就有位職員招呼我哋,佢比咗條圍裙我哋,佢見到我哋頭髮長又派咗條橡筋比我哋紮頭髮,之後佢就俾咗部平板我哋落單,點緊單途中,朋友話一定要點拉麵,因為佢話會有人出嚟响我哋面前做拉麵呢個動作,佢話想睇,咁就一定要點啦!食到咁上下,突然有個職員出嚟做變臉表演,我覺得好得意,好精彩。整體嚟講食物質素還好,但有啲貴,服務很好,我哋埋單時,職員仲送咗幾包小食比我哋,我哋都好滿意!
湯底:麻辣、蕃茄
牛小排,翼板肉,蝦滑,墨魚滑,淮山,竹笙
蝦拼魚
變臉表演
小食
一直都很喜歡海底撈的氣氛,總會帶給你比預期更多的服務,這次特意帶了三個未去過的朋友去感受下氣氛!開始時一切正常!包括有生日佈置給到2位朋友!他們家一般是有一位主要服務生跟進的,我們這枱的服務生(一個男的)一點都不認真!1. 追家菜色,追了三次一直沒有2. 想要一個汽球花,追了二次,再問就說沒有了,再問另一位小姐姐,她很熱心的幫忙送過來了3. 埋單時核對發現多算了半份跟他說,(未講前:1706),講完佢話減返再出過張單($1729)我提出來為什麼扣半份還要多付錢,他面帶不悅再改一次!!!他就是每一句服務的話都說了,但不如不要說更好那種!明明所有服務生都共同努力維持這家的氛圍,只需要有一位像這樣的服務生就能毀掉!

1. 追家菜色,追了三次一直沒有

2024-08-22
2024-08-11 1549 浏览
同同事嚟慶祝生日,我哋係午餐時間嚟嘅,發現佢哋有午市套餐好抵,最終係揀咗午市套餐。一個套餐入邊包肉一碟、九宮格配料拼盤、飲品、糖水,真係好豐富!我哋總共有五位同事,最後叫咗四個套餐,都飽到食唔晒😂😂😂呢度嘅服務真係好好,侍應好有禮貌。至於重頭戲就梗係唱生日歌同跳舞表演啦,幾個職員又跳又唱,氣氛又真係好好㗎!仲要生日嗰位主角原來有禮物送返㗎(入邊係一包湯底同零食)嚟慶祝生日,真係一個好好嘅選擇。

我哋總共有五位同事,最後叫咗四個套餐,都飽到食唔晒😂😂😂

呢度嘅服務真係好好,侍應好有禮貌。

仲要生日嗰位主角原來有禮物送返㗎(入邊係一包湯底同零食)

嚟慶祝生日,真係一個好好嘅選擇。
2024-06-16 1458 浏览
我覺得有時做嘢都唔係可以完完全全搵到人同自己夾份食打邊爐,所以如果自己一個人喺公司做嘢,又想食嘢嘅話突然覺得海底撈出咗呢個一人外賣,都真係超級方便要自己做嘢嘅香港人基本我想食嘅材料,例如係寬粉、海帶、午餐肉、鴨血!都真係乜都有總之自己一個食就是爽!

總之自己一個食就是爽!

我仲擔心蛋糕冇得擺,原來買左蛋糕入嚟可以幫你存放,其實門口個服務態度已經好好👍🏻,一坐入黎個姐姐會好親切派濕紙巾俾你抹手,跟住會俾個袋你袋住啲手袋、衫(避免分布啲衫有味道)又會俾條橡筋你扎住啲頭髮,真親切☺️有提供圍裙,又會親自幫你拎啲小食、水果盤,又有得手機叉電,仲有食到一半,我哋枱侍應姐姐超好人,冇咁多人時候幫隔油😳🫢 個姐姐仲攞埋糯米糍俾我哋食。真心估佢唔到。其實呢度成個團隊個服務態度真係好好。👍🏻👍🏻👍🏻真心值得讚👍🏻👍🏻👍🏻食物又好食👍🏻
食物又好食👍🏻
2024-03-19 1858 浏览
朋友生日要去海底撈打邊爐慶祝一吓🥰店員知道朋友生日即遞上生日牌、心想事成牌比我們打卡影相留念🥰亦好細心為我們送上三碗豬肚湯填吓肚😘今次我們點了胡椒豬肚雞湯底濃濃胡椒味,足料豬肚同滑雞👍前菜蓮藕片黑魚片生菜滑牛肉 脆脆毛肚胖胖噠糍杷👍生日壽星送長壽麵小食生日牌令到生日好有氣氛🥰👍🌟真係要大大讚賞全店各店員🥰服務好貼心兼細心👍👍
朋友生日要去海底撈打邊爐慶祝一吓🥰

亦好細心為我們送上三碗豬肚湯填吓肚😘

今次我們點了胡椒豬肚雞湯底
濃濃胡椒味,足料豬肚同滑雞👍

前菜

蓮藕片

黑魚片

生菜

滑牛肉

脆脆毛肚

胖胖噠糍杷👍

生日壽星送長壽麵
生日長壽麵( 送)

生日牌
令到生日好有氣氛🥰👍

🌟真係要大大讚賞全店各店員🥰服務好貼心兼細心👍👍
生日長壽麵( 送)
  • 生日長壽麵(送)
  • 生日長壽麵(送)
2024-02-08 1971 浏览
海底撈火鍋是一家知名的火鍋連鎖品牌,我最近有幸光顧了他們的一家分店,以下是我對這次用餐的評價。首先,環境方面,海底撈的分店裝潢雅致,氛圍溫馨。餐廳內的座位寬敞,舒適度很高,而且桌上還有一個蓋子,可以用來保持食物的溫度。此外,餐廳的服務生非常友好和專業,總是笑臉迎接客人,並迅速處理客人的需求。其次,食材的品質非常出色。海底撈的火鍋店以其新鮮的海鮮和優質的肉類而聞名,這次我點了一份鮮蝦、牛肉片和豬肉片。這些食材都非常新鮮,口感鮮嫩。此外,他們的蔬菜和豆腐也很新鮮,增添了火鍋的口感和營養價值。第三,海底撈的湯底選擇多樣,有麻辣、清湯、番茄等多種口味可供選擇。這次我選擇了麻辣湯底,湯底的味道很濃郁,辣度也適中,讓我回味無窮。而且,他們還提供了多種調料和蘸料,讓我可以根據個人口味來調配湯底的味道,增添了用餐的樂趣。最後,海底撈的服務非常周到。他們的服務生會幫助客人處理食材,並隨時關注客人的需求。當我的湯底快用完時,服務生會主動幫我添加湯底,確保我可以持續享受美味的火鍋。總的來說,我對海底撈火鍋的用餐體驗非常滿意。他們的環境舒適,食材新鮮,湯底美味,服務周到。如果你喜歡火鍋,我強烈推薦你去海底撈品

總的來說,我對海底撈火鍋的用餐體驗非常滿意。他們的環境舒適,食材新鮮,湯底美味,服務周到。如果你喜歡火鍋,我強烈推薦你去海底撈品嚐一下,你一定會有一個愉快的用餐體驗。
2024-02-02
2023-12-25 2243 浏览
果然天氣凍還是適合打邊爐 第一次來到尖沙咀的海底撈因為經常在大陸吃 這邊給我的印象就是比較貴吧 始終租金和人工都跟內地不一樣 所以貴一點也是正常的裝修也是非常好看 很多打卡的位置 還有一個兒童天地 朋友們也在這邊拍了好多照片至於食物吧,我覺得和大陸的水準保持一貫水平 連鎖店就是這樣子好 穩定性非常高 而且有朋友生日 他們也有唱生日歌 就是大家也聽過的那一首吧 說hi hi (同場還聽到有客人點播分手快樂 現場馬上high起來)服務水平也相當好 就是價格偏貴
果然天氣凍還是適合打邊爐 第一次來到尖沙咀的海底撈

因為經常在大陸吃 這邊給我的印象就是比較貴吧

始終租金和人工都跟內地不一樣 所以貴一點也是正常的

服務水平也相當好 就是價格偏貴
2023-12-13 1865 浏览
下晝食二人套餐相當抵,只係四百幾蚊埋單。我哋成兩點先開始,冇咁人頭湧湧。食物份量相當充足亦非常新鮮,包埋前菜,生果盆重有小紀念品。服務水準沒話說。老婆重要收埋甲真係物有所值。一定會再嚟!
午市套餐
2023-11-09
午市套餐
  • 午巿二人套餐
2023-10-15 2341 浏览
阿仔在疫情前已提出要去海底撈食火鍋睇變臉,後來因為疫情,一直都沒有了變臉節目,今次就以老公同奶奶生日為由,嚐了第一次的海底撈火鍋。事前book位時已跟職員溝通好是慶祝生日同埋好想睇變臉,職員都安排好,喺我地離座前,可以睇到變臉表演,真的好精彩,好開心。跟住慶生會有職員帶埋音響到我們的座位唱生日歌,幫我們拍照,真係超正!食物方面係有啲貴,但係都係非常新鮮,最忘不了便是日本和牛,真係入口即溶既感覺!毛肚都係勁爽口呀!都叫左不同的麵類,都好有特色,好好味!有手喺我地面前拉既面,浸左落湯以為會好癡,但一口咬落,又真係出乎意料的好好口感。呢度服務真係無100都要俾95分!叫左個人頭15元的任飲柑桔蜜,職員會盡量在你未見杯底就即刻幫你添,令你感受到絕對可以俾你任飲的感覺, 個鍋啲湯職員見到差不同,不用我叫佢自動嚟加湯,試問在香港有呢種服務,夫復何求。實在難能可貴,雖然係貴,但買服務都差不多啦!值得再去

毛肚都係勁爽口呀!
都叫左不同的麵類,都好有特色,好好味!

日本和牛
2023-10-15
日本和牛
  • 毛肚
2023-10-06 1815 浏览
星期二放工約左朋友上去食,因為之前係油麻地食過幾好食,就諗住呢間都ok。入座就安排好晒前菜,感覺好似幾好上菜都快但重點黎,叫左個花膠雞湯,好似膠水咁都唔緊要,我以為係煲到起膠,但飲落,原來係超重胡椒膠水。係D胡椒膠水湯淥左D雞,你完坐食唔出係雞黎,唔知點解可以做到入口即溶個精品牛先最勁,我掉落個湯度之後,由一片牛,變一堆牛肉碎,唔洗咬,幫你事先碎上食到一半諗住加料,點知比人鎖左台,趕人走咁。乜原來只可以點一round架咩?第一次見有咁既規舉。食完第日2個Fd都同我講又痾又嘔,可能我食開劣食,淨係少少痾咁。唔知有冇得claim 醫藥費

入座就安排好晒前菜,感覺好似幾好

上菜都快

食到一半諗住加料,點知比人鎖左台,趕人走咁。
乜原來只可以點一round架咩?
第一次見有咁既規舉。

唔知有冇得claim 醫藥費

2023-10-03
2023-08-20 1967 浏览
🍲😄我要講下海底撈嘅湯底選擇!海底撈火鍋店真係好貼心,佢地提供咗4種不同嘅湯底,滿足到我同朋友們嘅不同口味!你可以揀你鍾意嘅湯底,例如麻辣、清湯、酸菜等等,真係好多選擇!每個人都可以食到自己鍾意嘅湯底!🍲🌶️🍜肥牛正係我最喜歡嘅食材之一!海底撈嘅肥牛新鮮嫩滑,質量一流!煮熟之後,肥牛嘅鮮甜味道真係令人滿足!真係一個完美嘅火鍋選擇!🥩😋👍另外,海底撈嘅店員服務真係好好!佢地經常會過來協助我地,例如幫手調湯底、解釋食材,真係好細心同周到!如果你對火鍋唔太熟悉,唔使擔心,有熱心嘅店員幫你解答問題!👨‍🍳📚🤝今次係一個美味而愉快嘅用餐體驗!🌟🍲😍

今次係一個美味而愉快嘅用餐體驗!🌟🍲😍
2023-08-04 1571 浏览
在我最近的一次到訪中,我得到了非常出色的服務體驗。 我到達時,你們的工作人員非常熱情地幫我排美甲編號,讓我不用煩惱。當我在等待食物時,他們還在我對面放了一隻可愛的公仔,讓我感到十分溫馨。 此外,因為我一個人黎,工作人員非常貼心地幫我拎食物,讓我不必出去自助區自己拿。他們還在我用餐期間不時關心我,幫我淥食物,讓我感到非常受到重視。 你們的服務讓我感到在家一樣的溫馨,我非常感謝你們的工作人員對我如此周到的關照。你們的餐廳不僅提供美味的食物,更是一個讓人感到舒適和愉悅的地方。相信這樣的服務態度和餐廳文化一定能讓更多的人感到愉悅和滿意。 再次感謝你們出色的服務,我期待著下一次的光臨。
在我最近的一次到訪中,我得到了非常出色的服務體驗。

再次感謝你們出色的服務,我期待著下一次的光臨。
2023-08-04
2023-07-16 1779 浏览
⭐️海底撈火鍋(金巴利道)📍位置:尖沙咀金巴利道26號2樓夜晚想食宵夜而又想打邊爐,一定要去海底撈!因為佢地都開得比較夜,今次黎海底撈叫左個麻辣湯底,同埋花膠雞湯底,另外一格係自制湯底😂 佢個麻辣湯底唔太油,花膠雞都好好飲另外叫左嫩雞,萵筍,蝦滑,魚,響鈴,烏冬,芝士腸同埋另外叫咗一碟炸饅頭,非常香脆好食
⭐️海底撈火鍋(金巴利道)
📍位置:尖沙咀金巴利道26號2樓

2023-07-10
$300 (宵夜)