超人氣高質鑊氣小炒粵菜🔥,衝突味蕾級口腔高潮好西👅!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🐔 紅顏炸子雞 半隻 HK$68・味道:炸子雞雞皮又薄又脆,炸到薯片咁咬落去卜卜聲,加埋小小雞肥膏同雞肉,perfect match🤌🏻!雞肉有醃過好入味,配泰式辣醬食會惹味啲,髀位厚肉夠晒滿足,雞胸同樣軟腍好食。凍咗依然好脆好嫩滑,勁癲,真係口腔高潮😋!呢個價真係物超所值,愛了🥰・口感:皮脆肉嫩,炸得乾身唔油膩,個碟位仲有罅位可以隔一隔啲油,細心而且有心!加$5就有埋個飯,送飯食一流(ノ>ω<)ノ🦀 秘製蟹皇醬海皇炒飯 HK$158・味道:蟹皇醬濃郁香口,似係一半蟹膏一半鹹蛋黃醬,呢兩個配搭一定係邪惡好食🤤。蝦仁彈口🦐、魷魚粒爽彈🦑、帶子軟腍🐚 。炒飯乾身有鑊氣🍳,粒粒分明,配蟹皇醬精華咁食,兄弟們可以試一波!比我想像中冇咁重味,鮮香好食,上癮!・口感:落足料啖啖大滿足!🧀 芝士咕嚕肉 HK$128・味道:咕嚕肉外皮脆香好食,入面啲芝士醬一咬爆晒出嚟,醬汁濃郁好重芝士味Σ>―(〃°ω°〃)♡→最特別係加咗士多啤梨醬,絕對唔係果醬,係鮮打果醬,中和到咕嚕肉嘅膩同時,兩者都
超人氣高質鑊氣小炒粵菜🔥,衝突味蕾級口腔高潮好西👅!

🐔 紅顏炸子雞 半隻 HK$68

🦀 秘製蟹皇醬海皇炒飯 HK$158
・口感:落足料啖啖大滿足!

🧀 芝士咕嚕肉 HK$128
・味道:咕嚕肉外皮脆香好食,入面啲芝士醬一咬爆晒出嚟,醬汁濃郁好重芝士味Σ>―(〃°ω°〃)♡→最特別係加咗士多啤梨醬,絕對唔係果醬,係鮮打果醬,中和到咕嚕肉嘅膩同時,兩者都幾夾🍓!
・口感:好少食咁脆口嘅咕嚕肉,仲要芝士真係第一次,呢個第一次好怕醜但好滿足呀衰鬼(▰˘◡˘▰)

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:兄弟姊妹們,必須會一會佢!終於知呢間食肆點解永遠午市排長龍,我終於食到佢,物超所值,感動到哭𠹌咗🥹

2024-06-08
2024-10-03 0 浏览
一年前我哋已經食過海悠 已經好出色今次再去 店舖更大 味道更上一層樓 💯海悠老闆 不斷求進步 會落手落腳自己做 會問取食客意見再改進 挑戰自己嘅人👍🏻✅而且價錢超貼地 每樣都好足料 完全係打工仔飯堂 早已係觀塘區小有名氣‼️招牌 紅顏炸子雞🐓半隻 $𝟔𝟖皮脆肉滑真係無形容錯 雞皮薄‼️脆‼️雞肉唔會有厚脂肪 肉質滑👍🏻秘製🦀蟹黃醬海皇炒飯 $𝟓𝟖炒飯上面加咗脆米 每啖都有脆口感 粒粒分明口感更明顯炒飯非常足料份量足夠𝟐-𝟑人食用黑松露滑蛋蝦仁🍤 $𝟓𝟖炒蛋超嫩滑🥚濃濃黑松露味湧入口腔🤩黑松露愛好者必試‼️🥥印度椰子鮑魚燉雞湯 $𝟔𝟖完全無味精 燉完湯湯肉原碗上我哋搵番真係有一隻鮑魚係入面真材實料👍🏻🙆🏻‍♀️
一年前我哋已經食過海悠 已經好出色

• 紅顏炸子雞
  • 黑松露滑蛋蝦仁
  • 秘製蟹黃醬海皇炒飯
2024-10-02 0 浏览
午餐時段用QR code落單,隔咗半個鐘頭去自取,去到老細居然話我哋落單後沒有打電話confirm,冇打電話就係冇落單,佢唔得閒mon住d order ,宜家多左好多鋪位坐客做大左,做哂網紅店咁,勁大牌!😡😡😡 佢嘅態度勁差,怪我哋冇打嚟,仲話宜家要就等20分鐘,叫我哋唔好等🙄呢啲餐廳幾好食都冇用 👎🏻一紅就差 💩👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
呢啲餐廳幾好食都冇用 👎🏻一紅就差 💩
👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
外卖自取
  • 老細的態度
海悠食品2024.9.4(星期三)Dinner中秋節 🎉今晚 7 個人去食Dinner👭其中有 2 位第一次去 @海悠🤓一去到就話雖然係熟食市場, 但有間開一間間房, 環境都唔錯😍🎈行動成員有 7️⃣ 位,但叫咗8️⃣款食物🥘🍲🥢🥢 每碟餸一上枱, 大家食完第一 啖之後都讚不絕口⭐🌟⭐🌟😍大家個樣都陶醉係食物之中 😍✨好味好味✨😻食物有驚喜😻 😋性價比高喎👍👍👍👍👍🎊我對今晚嘅食物,可以比到💯🤭但要再攞高d分, 老闆動動腦筋, 尋求突破, 能夠再次衝擊我 味蕾嘅食物😂😂😋美食😁笑聲🤭講不完的話題😁開心的一個晚上🥰🏮大家都話期待我下一次再搞聚會🥰
海悠食品
2024.9.4(星期三)Dinner中秋節

🎉今晚 7 個人去食Dinner
👭其中有 2 位第一次去 @海悠

🎈行動成員有 7️⃣ 位,但叫咗8️⃣款食物🥘🍲🥢
🥢 每碟餸一上枱, 大家食完第一 啖之後都讚不絕口⭐🌟⭐🌟
😍大家個樣都陶醉係食物之中 😍
✨好味好味✨😻食物有驚喜😻 😋性價比高喎👍👍👍👍👍

🎊我對今晚嘅食物,可以比到💯

😋美食😁笑聲🤭講不完的話題😁開心的一個晚上🥰

脆米金沙福花
咸魚雞粒炒飯
芝心咕嚕肉
2024-08-24 1212 浏览
真的一個字形容:混亂,點外賣叫服務員落單,就要求一定要app落單,落完單問了好幾個服務員落咗單未,一個推過一個。等咗半個小時,全身汗,先話我知,佢哋未確認訂單,而家先落單。咁樣擺明玩野姐

外卖自取
係因為睇左YouTube TalkFood段訪問之後勁想試,不過個廚已經係附近自立門户,不過我都想試下呢間咁平質素如何🥹環境就真係絕對唔好有期望喇~ 有幾間堂食位鋪~呢日就安排左遠黎廚房小小既鋪位,有小小殘舊,不過冷氣好足❄️▪️秘製蟹皇醬海皇炒飯$58蟹皇醬比得好慷慨,米飯炒到粒粒分明唔係碎米,材料有翠玉瓜 、魷魚、蟹柳、蝦仁就係咁多,好夠味又唔會過咸,要襯熱食冷氣大,放耐左米飯開始硬~▪️黑松露滑蛋蝦仁$58真係好滑 (•͈˽•͈) 黑松露味好激烈,有大量蟹柳蝦仁,可以配飯,一定好好餸飯但會飽到反肚▪️紅顏炸子雞(半隻)$68黎既目的係呢隻雞!外皮好脆唔油,大部分雞肉都係滑有汁,骨位微微紅但無血水滲,無overcook時間控制得好好~埋單個陣老闆會問下意見,睇得出佢係有heart想keep住進步!講真呢個價三樣野都真係物超所值(⑉・̆༥・̆⑉)汽水$5 And 呢到既隨便用紙巾係Tempo 🍑總結係係好食,令我想試埋廚師開個間xx小廚🤭

環境就真係絕對唔好有期望喇~
有幾間堂食位鋪~

▪️秘製蟹皇醬海皇炒飯$58
黑松露滑蛋蝦仁

▪️黑松露滑蛋蝦仁$58
紅顏炸子雞(半隻)

▪️紅顏炸子雞(半隻)$68

講真呢個價三樣野都真係物超所值(⑉・̆༥・̆⑉)
汽水$5 And 呢到既隨便用紙巾係Tempo 🍑
總結係係好食,令我想試埋廚師開個間xx小廚🤭
黑松露滑蛋蝦仁
紅顏炸子雞(半隻)
2024-07-26 2184 浏览
喺啟德嗰邊商場行完街,唔知食咩好跟住醒起之前mark低咗呢一間個炸子雞,咁就同兩老一齊過嚟食晚飯。表示坐落嘅時候佢話炸子雞已經沽清係有少少失望,但坐落咗又費事叫兩老動身咁就繼續嗌嘢食啦。嘢食味道先講一講個環境,頭頂個冷氣機係咁滴水成晚係咁避無可避。個雞軟骨都幾油,個牛肋條超多汁諗住好好送飯,點知夾上一舊嘅時候係凍嘅,同個侍應講,個侍應就拎咗入廚房隔咗幾套餸先至再拎返出嚟,今次啲汁就少咗,但係都係常溫,好大機會都係用微波爐叮一叮去就算。炒飯係冇味嘅,個炒粉絲上邊啲蟹肉碎超腥。因為冇炸子雞,咁就嗌咗佢個霸王雞,個霸王雞都係冇味。個西蘭花華金沙炒,但個蛋黃醬係甜嘅,我完全理解唔到點解個鹹蛋黃係咁甜。成晚剩係得一個乳鴿尚算可以,但係如果淨係靠炸子雞一味,應該好難留得住食客嘅心。同埋兩個侍應一個有心做,另一個就飛碟,如果有幸該店老闆見到呢個食評都希望佢認真了解如何改善。
2024-07-15 1935 浏览
🦀 新鮮長腳蟹腳蝦湯燴飯: 新鮮長腳蟹腳超巨型😍😍 長腳蟹腳鮮味十足又厚肉😚 蝦湯燴飯濕濶🤍 仲有帶子粒同魷魚粒🙌🏼蜜椒脆鱔球: 脆鱔球輕炸過 脆卜卜好過癮❣️ 蜜椒味好惹味香甜🫶🏼 鱔球鮮甜肉嫩🙌🏼 脆米都索曬蜜椒味🥹招牌炸子雞 : 雞胸滑到不得了🤤 雞髀更出色🍗 伴酸甜醬好好味❤️脆米金沙炒翠玉瓜: 上次食過炒福花 用咸蛋黃好邪惡😚 今次炒翠玉瓜都一樣正🤤 金沙真係抗拒唔到❤️#海悠#觀塘#駿業熟食市場#炸子雞
🦀 新鮮長腳蟹腳蝦湯燴飯

蜜椒脆鱔球

: 雞胸滑到不得了🤤 雞髀更出色🍗 伴酸甜醬好好味❤️

脆米金沙炒翠玉瓜

#海悠#觀塘#駿業熟食市場#炸子雞
駿業熟食市場餐廳有驚喜,性價比高🫶🏼 有多型海鮮選擇❣️仲有鑊氣小炒😋 好啱多人食飯😚 今次大推脆鱔同蟹腳蝦湯燴飯🙌🏼🦀 新鮮長腳蟹腳蝦湯燴飯蜜椒脆鱔球招牌炸子雞 脆米金沙炒翠玉瓜

🦀 新鮮長腳蟹腳蝦湯燴飯

蜜椒脆鱔球

脆米金沙炒翠玉瓜

2024-07-07 1573 浏览
今晚訂咗位一心上去試炸子雞 。上到去,後生女(服務員)問我地有無預訂炸子雞 。如無預訂就無炸子雞食! 訂位時又唔講😵‍💫! 之後叫咗個芝心生炒骨!這個餸真的不知所謂😡! 這個餸仲要收我百幾紋!無下次!Not Good 👎
2024-07-07
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-07-02 1322 浏览
一班同事一齊食晏 成日都食西餐悶悶地搞下新意思 食下大排檔估唔到行市入面有咁多間餐廳仲要有冷氣 環境都乾淨我地6人點了5個小菜1飯1麵▫️紅顏炸子雞-半隻$68雞皮好脆好嫩滑多汁有小小碎骨(每人都食到1-2舊)下次可以叫全隻(見到隔籬枱六個人叫左兩隻)▫️芝心咕嚕肉$128一咬開會爆芝士 好好食(下次絕對會再食)▫️蟹黃醬海皇炒飯蟹黃醬係鹹蛋黃味 底部較油但$58性價比算高▫️蜜椒脆鱔球$188原來蜜椒係指蜜糖黑椒膳炸得好脆而且唔會好油加上蜜糖 有甜甜地 幾好食每個人都大讚▫️桂花蟹肉炒粉絲好有鑊氣 而且又有蟹肉$58 又係性價比好高▫️椒鹽魷魚$78味道偏鹹 炸得唔夠乾身油膩感較重(不推薦)▫️蟹黃醬炒豬頸肉翠玉瓜$98味道一般冇太大突出而且價錢偏貴呢間絕對下次會再食
一班同事一齊食晏 成日都食西餐
悶悶地搞下新意思 食下大排檔
估唔到行市入面有咁多間餐廳
仲要有冷氣 環境都乾淨

我地6人點了5個小菜1飯1麵

▫️紅顏炸子雞-半隻$68
雞皮好脆好嫩滑多汁
有小小碎骨
(每人都食到1-2舊)
下次可以叫全隻
(見到隔籬枱六個人叫左兩隻)

▫️芝心咕嚕肉$128
一咬開會爆芝士 好好食
(下次絕對會再食)

▫️蟹黃醬海皇炒飯

呢間絕對下次會再食
  • 紅顏炸子雞
  • 芝心咕嚕肉
2024-06-29 1123 浏览
第一次寫食評!!book咗枱7:00鐘4人枱,56分到,入到去見住侍應俾咗前面4人先(我哋一齊入嘅,佢哋行先2步),佢哋無book枱就俾佢哋先,我哋book咗嘅,就叫我哋坐廚房成地鞋成枱廚餘,咁污糟點食呀?當我哋係狗呀?啲後生侍應呢,十問九唔應,好似唔關佢哋事咁,無止境地叫我等,服務態度差,最後都係無食到。book咗枱都係先到先得,咁我book嚟做咩?啲人講到幾好,親身體驗過佢哋嘅服務,幾好食都唔愉快。
2024-06-27 1108 浏览
海悠價錢💲: $168/ $188/ $298好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 2.8/5性價比🥢: 5/5!回頭率😚: 4/5-呢間餐廳雖然開係熟食中心入面,但無論平日定星期六,都好多人會去個到食,就算而家咁熱。入面有冷氣的放心🤣 之前係youtube見到佢地的訪問已經好想食,性價比好高,一份炸子鷄只係$68,望落拍得住酒樓個d。雖然地方當然會有d犧牲,但食物質素同價錢都值得支持同多人去。-✅✅炸子雞。炸子鷄大大隻,個皮又薄又脆,唔食皮的都一定要試試😬上皮顔色好夠色水,望落都好靚仔。入口脆皮之外,d鷄肉都好嫩滑🤤 連胸位d肉質都唔會一絲絲好鞋咁。同埋鷄肉唔霉,肉質好收貨。唔沾鷄醬食都有淡淡鹹味。叫呢個仲會包一碗飯/米粉,超級大碗!-✅✅蜜椒脆鱔。蜜椒脆鱔球。$188好大碟!炸漿外皮好薄好脆,裹住足夠的蜜糖,再沾左d脆米,有多種口感👍🏻蜜糖唔會太多太甜而變得好膩。鱔球大大舊,無骨,好肥美😋食到鱔的肥美度,魚肉有彈性,d魚皮邊邊位好有魚油味道,食出鱔的重點來!好正呀!-✅新鮮長腳蟹腳蝦湯海皇燴飯。好難得食到咁足料的飯😱 重點當然係拆好曬肉一條條的長腳蟹肉🥰蟹肉超粗壯,
海悠
價錢💲: $168/ $188/ $298
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 2.8/5
性價比🥢: 5/5!
回頭率😚: 4/5

✅新鮮長腳蟹腳蝦湯海皇燴飯。好難得食到咁足料的飯😱 重點當然係拆好曬肉一條條的長腳蟹肉🥰蟹肉超粗壯,好鮮甜,蟹味好濃郁,大條到食緊蟹柳咁但係真材實料的🦀️肉!燴飯底都好好食,索晒啲海鮮湯的味,每粒飯都有底味😗入面仲要好多料,有蝦、魷魚、帶子仔、翠玉瓜。成個味道好豐富同鮮味,好似用左小小cream去煮個飯,好滑😛

整體係無得輸的餐廳,我仲有好多其他菜式想試!見炒米粉等等都好吸引。如果係附近返工一定會成日去😂 d碟頭都勁大!!簡直係平民價錢食酒樓質素😎
2024-06-11 904 浏览
留意到 社交平台的介紹,今天中午便約了朋友一起去試試。熟食市場的環境大家都知道,地面濕滑容易滑倒。幸好店裡有冷氣,光線明亮,看起來也算整潔。座位雖然不多,但還是挺舒服的。我們點了炒滑蛋蝦仁、秘製蟹黃醬海皇炒飯和半隻炸子雞。炸子雞是即叫即做的,上菜時香氣四溢。雞皮酥脆,雞肉嫩滑,味道鹹香,十分夠味。炒炒滑蛋蝦仁(右),滑蛋嫩滑細膩,入口即化,蛋香濃郁,蝦仁又大又多。秘製蟹黃醬海皇炒飯(左)秘製蟹黃醬味道十分鮮美,帶有濃郁的海味。炒飯炒得乾身,粒粒分明,十分好吃。整體來說,三個菜只要180多元,性價比很高,又飽又好吃。
炸子雞

整體來說,三個菜只要180多元,性價比很高,又飽又好吃。
2024-06-10
等候时间
1 分钟 (堂食)
炸子雞
  • 炸子雞半隻
2024-06-06 830 浏览
今晚帶朋友去海悠食晚餐, 一上到去朋友話環境都唔錯, 冷氣又夠涼。。我預訂咗一隻🦃炸子雞🐔, 朋友話好好食好有驚喜, 皮香肉滑, 上枱仲出緊煙, 即叫即炸。跟住我叫咗 🫛欖菜肉鬆四季豆, 我同老細講話要淡d, 唔好咁咸, 跟住一上枱老細試咗味, 話好淡口, 我同朋友就覺得好好味, 食到🫛四季豆個甜味 配埋欖菜肉鬆嘅鹹鹹地, 非常之好味。😋😋😋最後叫埋🐟蒜蓉粉絲勝瓜蒸龍躉片, 我朋友話成日見我post啲相出來話 好好味, 朋友話試到🐟非常之新鮮, 魚皮有夠厚, 啲粉絲索咗啲汁, 鮮味無比😋😋😋😋👍👍👍👍👍總括今晚呢餐我朋友話冇介紹錯, 跟住又約我聽晚再去食多次😘😘😘😘😘

欖菜肉鬆四季豆
蒜蓉粉絲勝瓜蒸龍躉片