2023-06-30 560 浏览
麵包店好隱蔽 位於海濱花園平台 有一日同朋友行過 大家都係蛋撻癡就一人買左一隻 無意中發現到呢間隱世超好味蛋撻😍牛油皮蛋撻 $5撻皮非常鬆脆 牛油香重 仲有小小鹹味🥹蛋漿好滑🥰完全唔稀 係食到甜甜蛋香味!!!好高質好驚喜❤️好耐未食過咁高質蛋撻 只係$5一隻!我同朋友都食到好感動🤣不過真係好遠 唔會特登入去食 後悔無買多幾隻 下次去要買一打蛋撻走🤭會試埋麵包原來蛋撻關注組有推介過呢間 舖頭不定時營業關係 買到係靠彩數 難怪個日買要排隊啦 食物: 9.5/10環境: 7/10服務: 8/10性價比: 10/10

牛油皮蛋撻 $5
撻皮非常鬆脆 牛油香重 仲有小小鹹味🥹
蛋漿好滑🥰完全唔稀 係食到甜甜蛋香味!!!

食物: 9.5/10
環境: 7/10
服務: 8/10
性價比: 10/10
2022-05-20 888 浏览
海濱花園人氣麵包店,最出名係曲奇蛋撻,唔係成日有貨,要撞啱出爐有緣就買到。新鮮出爐,整個都熱辣辣。曲奇底鬆化,微微偏咸。蛋漿好滑,少少蛋味。整體係一個高質素嘅曲奇蛋撻,而且只需$4一個,抵食。另外見到菠蘿包都好吸引,大大個脹卜卜,而且都係$5一個,下次有機會試試。
整體係一個高質素嘅曲奇蛋撻,而且只需$4一個,抵食。
外卖自取
$4 (其他)
2021-12-30 679 浏览
曲奇蛋撻🥧$4/個蛋撻關注組重點推介嘅超神秘隱世食店😂仲要係佛系營業時間😏之前報道一出就日日大排長龍🙃好彩今日去到就無人排隊🥸而且咁啱啲蛋撻啱啱出爐😚畀完錢,後面即刻有幾個阿叔半打半打咁買😅曲奇皮比較薄身,勁重牛油味,口感酥脆😋蛋漿蛋味濃,食落質感嫩滑,有啲似啫喱😆整體我都幾滿意,但特登入去食就唔會啦😇下次順路我都會買半打返去當手信🤣海濱美食 (荃灣)荃灣怡樂街2-12號海濱花園D平台1樓S7號舖
曲奇蛋撻🥧$4/個

蛋撻關注組重點推介嘅超神秘隱世食店😂
仲要係佛系營業時間😏
之前報道一出就日日大排長龍🙃
好彩今日去到就無人排隊🥸
而且咁啱啲蛋撻啱啱出爐😚
畀完錢,後面即刻有幾個阿叔半打半打咁買😅

曲奇皮比較薄身,勁重牛油味,口感酥脆😋
蛋漿蛋味濃,食落質感嫩滑,有啲似啫喱😆
整體我都幾滿意,但特登入去食就唔會啦😇
下次順路我都會買半打返去當手信🤣

海濱美食 (荃灣)
荃灣怡樂街2-12號海濱花園D平台1樓S7號舖
傳說中好好食既蛋撻,今日終於俾我試到呢間叫海濱美食既麵包鋪,鋪面細細,但就聽講好出名,小妹雖然住係附近,遇過有外人特登黎問呢間野係邊(位置可能街坊先熟路),不過小妹就真係未食過,事關佢收3點幾,賣晒就收鋪,上班一族真係難少少食到。好彩今日難得放假可以食喇。位置係238M巴士總站旁樓梯上平台街市,日本城出面。$4一個曲奇蛋撻新鮮出爐。因為買左之後再去超市買野先返到屋企,蛋撻俾熱氣焗到老左少少。不過,一拎上手,曲奇皮薄,仲少少脆,以為咁薄好易爛,又唔會。入面蛋好香好滑口感豐富,唔太甜,食完一個都唔會好heavy,即刻可以食埋第二個,真心唔錯希望下次可以有機會試埋其他野啦。
傳說中好好食既蛋撻,今日終於俾我試到

位置係238M巴士總站旁樓梯上平台街市,日本城出面。

$4一個曲奇蛋撻新鮮出爐。
曲奇蛋撻

希望下次可以有機會試埋其他野啦。
1K
2021-06-06 364 浏览
讚1.蛋撻皮幾薄,而且焗得幾香,而且出爐密,熱辣辣2.好彩地唔使排太耐隊,廿幾分鐘就買到彈1.蛋漿係好稀,食落其實有啲似飲緊咁,坦白講蛋香就真係唔太覺得2.有一嚿既邊係焗燶左

1.蛋撻皮幾薄,而且焗得幾香,而且出爐密,熱辣辣
2.好彩地唔使排太耐隊,廿幾分鐘就買到

2.有一嚿既邊係焗燶左
2021-04-26 337 浏览
朋友說睇過影片介紹這間店的蛋撻,佢覺得有時間才可吃到,或者是有緣才可以品嚐,有點誇張。今天在附近活動試下運氣,根據地址行到附近,沒有很突出的店鋪門面,因為有人排隊,所以便知道是這兒。排了不到10分鐘便可買到了,但後面的隊伍已經有多人了,要等下一盆出爐。蛋撻是曲奇皮($4) 薄薄的撻皮,很鬆脆,好香口,蛋漿顏色金黃很漂亮,滑滑的,有蛋香不會太甜,幾好味啊!我未曾吃過如此薄的餅皮,幸好運送過程中還是完好的,那就拍個照吧。

2021-03-28 419 浏览
海濱美食既蛋撻我之前見到有報導推薦,就勁想去試,聽講係蛋撻關注組有好多人推薦🤩不過鋪頭既開店時間好飄忽,同埋賣完就收舖,真係想食都未必食到😕今次我就專登諗住撞彩去睇下有冇得買,見到出面既人龍就知道,佢有開!有得買😍即刻排隊買左半打翻屋企同屋企人些牙食😋  1⃣️曲奇蛋撻($3.5)呢度淨係得兩款嘢,就係曲奇蛋撻同埋曲奇椰撻。我自己本身對椰撻冇乜興趣,所以就淨係買左蛋撻。  蛋撻係曲奇餅底,曲奇底做得好薄好脆,拎上手既時候好似大力少少都會整爛佢咁😯食落好鬆脆,牛油味唔算好重不過幾香。中間蛋既部分好出色😍食落係好滑嫩既質感,蛋香味濃。  以三個半一件黎講,呢個質素真係超曬班,好抵食🤤

1⃣️曲奇蛋撻($3.5)
2021-03-28
外卖自取