Pork cutlet set meal with sashimi ($85)This set includes pork cutlet and rice, tuna sashimi, miso soup and a cup of tea. The pork cutlet is deep fried and crispy but it is quite greasy. It is the plump short-grain rice, which has a characteristic sticky, firm texture and slightly sweet. The tuna sashimi is the highlight of the dish. It is very fresh, which impresses me. Overall, it is good value.

2022-11-02 392 浏览
經過將軍澳見到間食日本魚生的餐廳就入左去,叫左個午餐海寶丼👍魚生料好足夠😌好好味最特別係有個叫壽司醋果凍,加左之後就好似食壽司咁,又有丼飯的味道,又有壽司的味道,好特別😎

2022-10-29 316 浏览
約左朋友食晚餐點知,book 錯左日期,行程突然有變又突然想食日本野原來愈冇計劃既事,分分鐘愈有驚喜!😻特上海宝丼$220貪心的肥妹我總愛一餐嘗盡各種美食揀左咩都有既海宝丼海膽新鮮吞拿魚、油甘魚🐟油脂分布剛好各種海鮮都屬中上級數要特別盛讚佢既壽司醋啫喱,自己落自己控制想要既酸度,得意食到最後,仲可以兩食,用佢附上既熱熱濃魚湯,加入飯度一齊食,另一種滋味👍職員好好每一枱都耐心講解食井既方法同配搭👍環境店舖裝修令人有種想慢慢食,慢慢吹水享受晚餐既感覺舒服吊燈特別,有日本既感覺

約左朋友食晚餐
點知,book 錯左日期,行程突然有變
又突然想食日本野
原來愈冇計劃既事,分分鐘愈有驚喜!

😻特上海宝丼$220
貪心的肥妹我總愛一餐嘗盡各種美食
揀左咩都有既海宝丼
海膽新鮮
吞拿魚、油甘魚🐟油脂分布剛好
各種海鮮都屬中上級數
要特別盛讚佢既壽司醋啫喱,自己落自己控制想要既酸度,得意

👍職員好好
每一枱都耐心講解食井既方法同配搭

👍環境
店舖裝修令人有種想慢慢食,慢慢吹水享受晚餐既感覺
舒服
吊燈特別,有日本既感覺
  • 特上海宝丼
話說海街丼係tko 開左一段時間都仲未試到。。。。咁岩上星期黎開東港城食lunch...唔知食咩之際又見d friend 個個飛曬🇯🇵🇯🇵所以見到個佢ge 丼字即刻就衝左入去💨💨🌟一入到去好有驚喜...🌟店雖不太但裝修勁有日本居酒屋feel🍶✨🌟仲要播緊日文歌...突然以為自己去左邊咁🌟平日午餐都有一般ge 和式定食…吉列豬... 鰻魚飯...魚生飯.....最後揀咗個$99海宝丼定食...等食之際仲發現可以即時做會員享用埋個免費迎新炸雞or 日本生啤🤤🤤海宝丼-雖然係角切魚生但總算鮮味...最欣賞係佢ge 飯有暖暖的...另外附上一小碟壽司醋啫喱可隨個人口味加入飯中...P.s.侍應非常細心...不停幫我refill 隨餐之烏龍茶👍🏻👍🏻
話說海街丼係tko 開左一段時間都仲未試到。。。。
所以見到個佢ge 丼字即刻就衝左入去💨💨
🌟一入到去好有驚喜...
🌟店雖不太但裝修勁有日本居酒屋feel🍶✨
🌟仲要播緊日文歌...突然以為自己去左邊咁
海宝丼-雖然係角切魚生但總算鮮味...最

2022-10-19
原定計劃咗想去嘅地方去唔到就諗吓自己想食乜Follow your heart 一諗即刻諗到自己想食生冷野非魚生刺身壽司莫屬將軍澳地膽推介港城入邊一間日本刺身丼飯一於試一試😍海街丼 (東港城)網上訂座即賺Rice Dollars 網址: https://s.openrice.com/QrbS0pGaA00~uITLKAQ地址: 將軍澳重華路8號東港城1樓186號舖電話: 35963973=====================一行二人都話一定要叫呢個特上海寶丼😍一人獨享嘅滋味唔想同你share🤣🤣🤣一丼二食先來嘅係加咗壽司醋啫喱享受一口滿滿嘅刺身海鮮飯食淨三份一可以加佢哋特製嘅魚湯變成茶漬飯佢仲要好暖心咁藏係個保溫瓶入邊,唔使驚食到最後啲湯凍哂分量來講誠意十足有兩大隻刺身蠍,海膽,帶子,吞拿魚蓉,三文魚籽,章魚,仲有一大堆松葉蟹肉…..不得之了😋😋刺身新鮮鮮甜,一口滿口,令人回味😋😋加入魚湯之後嘅茶漬飯都好特別,仲有香蔥,芝麻,脆脆,又係另一種風味🤩價錢💰極上海寶丼$210有加一服務費新加入會員可以揀一份炸雞或者一杯生啤做迎新禮物🎁環境🏠有日本居酒屋的感覺無論係燈光風氛都會令你有
原定計劃咗想去嘅地方去唔到
就諗吓自己想食乜
Follow your heart
一諗即刻諗到自己想食生冷野
非魚生刺身壽司莫屬
將軍澳地膽推介港城入邊一間日本刺身丼飯
一於試一試😍

海街丼 (東港城)
網上訂座即賺Rice Dollars

享受一口滿滿嘅刺身海鮮飯
食淨三份一
可以加佢哋特製嘅魚湯
變成茶漬飯
佢仲要好暖心咁藏係個保溫瓶入邊,唔使驚食到最後啲湯凍哂

分量來講誠意十足
刺身新鮮鮮甜,一口滿口,令人回味😋😋

價錢💰

有日本居酒屋的感覺
無論係燈光風氛都會令你有種放鬆感覺

回頭率🆙
2022-09-27 432 浏览
今日到海街丼食午餐,位於將軍澳重華路8號東港城1樓186號舖。 店內燈光柔和, 卡位位置舒適, 但冷氣太弱,所以都幾熱🥵。午餐 🥢~ 刺身定食$98、可樂$5。 刺身定食🍱 ~ 有魚籽、帶子、油甘魚、和吞拿魚, 幾款的味道正常, 但又不算太突出。 小食有醃蓮藕, 味道甜甜的帶爽口,味噌湯不算太鹹,跟餐加$5可轉可樂。 整體黎講味道普通, 喜歡食日式定食的可以一試。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

刺身定食$98、可樂$5

刺身定食$98、可樂$5

整體黎講味道普通, 喜歡食日式定食的可以一試。

2022-09-23
由於小弟喺附近工作嘅關係小弟經常都會喺東港城附近覓食是日就黎試試呢間海街丼因為小弟住喺比較偏僻嘅新界大西北如果唔係返工嘅關係我應該唔會食到呢間野午市有lunch menu經過同事嘅推介我最後揀咗炸油甘魚鮫定食因為佢性價比最高味道又唔錯有三舊大大件好抵食我之後亦有試過醬汁吞拿魚定食味道都唔錯 最重要係有月見撈落啲吞拿魚度定食都有包到飯同麵豉湯好似仲有綠茶我之前都有試過炸豬扒定食不過味道就冇乜特別正正常常同其他日式舖頭嘅都差唔多
由於小弟喺附近工作嘅關係

正正常常
同其他日式舖頭嘅都差唔多

炸油甘魚鮫定食
2022-09-23 313 浏览
慶祝結婚週年想揾間特別啲嘅餐廳,喺香港未試過懷石料理,喺 open rice揾到呢間海街丼,又近屋企,於是打電話去預訂。因為想早啲食所以去到都未有客人在座,餐廳裝修喺居酒屋形式,充滿日式氣氛。一心想食懷石料理,見呢個二人套餐都好啱口味,於是即刻叫落單。首先上嘅喺白板魚蛋、木魚茄子同海街丼沙律,白板魚蛋同沙律都唔錯,最驚喜反而喺木魚茄子,非常好味!再嚟嘅喺麻醬吞拿魚、時令刺身拼盤同碗味噌湯,刺身拼盤有吞拿魚、鯛魚、海胆同三文魚子,每樣刺身都好新鮮,令人回味!呢個日式炸雞件就一般般。最後上嘅喺海寶丼,賣相就一般,但食落去都唔錯,雖然魚生切得較細件,但食材都算新鮮!

呢個日式炸雞件就一般般。

2021-12-16
庆祝纪念
纪念日
2022-09-22 227 浏览
麻麻地,都唔想寫咁多,又係無人排隊啲飯零調味,又唔係日本米,食緊碗普通白飯加魚生咁雜錦魚生,不過不失,唔難食,但都唔鮮甜。綠色碟果堆透明物體果堆唔知咩嚟,勁難食,溶左變左一灘水。隔離碟吞拿魚勁鹹,好似罐頭吞拿魚🤢🤢🤢整體都係麻麻地
麻麻地,都唔想寫咁多,又係無人排隊

啲飯零調味,又唔係日本米,食緊碗普通白飯加魚生咁

雜錦魚生,不過不失,唔難食,但都唔鮮甜。

整體都係麻麻地
2022-08-29 2710 浏览
每次經過,都好想試食,今次終於的起心肝,要食好西先決條件梗係訂枱,openrice訂枱,店員會打畀你再確認,內部裝修十分日式,彷如置身日本食丼飯一樣坐低後見到檯面有宣傳單張,即場手機登記會員有迎新禮物,優惠1)🎁免費小食炸雞或啤酒一杯優惠2)🎁再次光顧可享一次八折優惠我們揀咗炸雞小食🐔,估唔到免費炸雞小食都相當有份量睇咗餐牌之後,原來佢除咗丼飯,仲有其他食物,例如滑蛋豬扒飯🌈極上海寶丼 $220一上餐,已經覺得好豪華,滿滿嘅蟹肉,大大隻甜蝦,好大隻帶子,馬糞海膽,魚子,三文魚等等...好豐富!🌈上海寶當(人氣)$160呢個人氣上海寶丼,雖然食材不及特上海報丼,但各有特色,蟹肉超級多,食落鮮甜,食材新鮮,店員講解原來有兩個食法1)可先加入壽司醋啫喱入飯裏面心,就等於我哋一般食嘅壽司醋丼飯2)食到中段,可加入左手邊一壺魚湯,加埋其他配料,變成一個茶漬飯!總結💝:呢種食法對於我嚟講的確好新鮮,可以將平平無奇嘅丼飯,賦予第二生命,的確令人敬服!

坐低後見到檯面有宣傳單張,即場手機登記會員有迎新禮物,
優惠1)🎁免費小食炸雞或啤酒一杯
優惠2)🎁再次光顧可享一次八折優惠

我們揀咗炸雞小食🐔,估唔到免費炸雞小食都相當有份量

睇咗餐牌之後,原來佢除咗丼飯,仲有其他食物,例如滑蛋豬扒飯

🌈極上海寶丼 $220

🌈上海寶當(人氣)$160

2022-08-20
好食指數:🌕🌕🌕🌕🌕Cp值:🌕🌕🌕🌕🌗•吞拿魚蓉蟹丼•$150每次去食都想睇下 係咪真係可以keep到水準所以今次試下另一款!之後真係痴曬線係咪以為啲魚蓉好似肉餅但真落口真係融咁濟!又滑又夠融❤️❤️❤️❤️佢啲蟹肉好新鮮唔會出水!鮮甜啖啖肉❤️❤️❤️蟹膏出堆嚟 成件事又昇華咗口感 同味道都多咗一層!但都係想講 佢啲吞拿魚蓉出色到爆!利申:不是打手 都唔係鐘意食吞拿魚嘅人但佢整到 我真係想再encore🤪🤪•師博時令推介•$190呢個就比圖大家參考下啦我試過佢個海膽!真係唔臭係鮮甜!食完個口 會有個陣鮮味係香嘅!!!!真係好正!利申:唔係鐘意食海膽嘅 因為好驚個陣臭味😂😂😂😂😂但佢完全無呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Ps. 食過幾次 都係覺得呢間分店接近總店~九龍灣就差小小啦!但我都係會再encore 好正呀🤭 利申多次:自費自費自費😗

好食指數:🌕🌕🌕🌕🌕
Cp值:🌕🌕🌕🌕🌗

•吞拿魚蓉蟹丼•$150
每次去食都想睇下 係咪真係可以keep到水準
所以今次試下另一款!
之後真係痴曬線
係咪以為啲魚蓉好似肉餅
但真落口真係融咁濟!
又滑又夠融❤️❤️❤️❤️
佢啲蟹肉好新鮮
唔會出水!鮮甜啖啖肉❤️❤️❤️
蟹膏出堆嚟 成件事又昇華咗
口感 同味道都多咗一層!
但都係想講 佢啲吞拿魚蓉出色到爆!
利申:不是打手 都唔係鐘意食吞拿魚嘅人
但佢整到 我真係想再encore🤪🤪

•師博時令推介•$190
呢個就比圖大家參考下啦
我試過佢個海膽!
真係唔臭
利申:唔係鐘意食海膽嘅 因為好驚個陣臭味😂😂😂😂😂
但佢完全無呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

利申多次:自費自費自費😗

2022-08-26 492 浏览
東港城「海街丼」經常路過但未曾一試,直至一位日本朋友食完介紹後,覺得日本人都話掂,應該值得一試,抱住呢個心態,先由午餐開始😂店內地方不大,但裝修好舒服,其實地方細細人少清靜,與朋友食飯傾偈都係唔錯選擇👍咁啱見到檯面有個牌招募會員,免費入會就送一杯生啤或炸雞,冇理由唔要埋係咪🤣🔻Today’s special 壽司飯今日呢個壽司飯menu係冇嘅,係店員推介嘅Today’s Special,所有刺身都非常新鮮,特別係個壽司飯,醋味我個人幾欣賞👍🔻鰻魚飯鰻魚好大片,呢個飯嘅精粹當然係鰻魚醬汁,好出色好鮮味🥰🔻滑蛋豬扒飯豬扒厚切,肉質鮮嫩,以呢個價錢尚算合格,當然冇其他咁大驚喜😂🔻A4黑毛和牛丼飯面舖滿和牛片,牛味香肉質嫩,亦係不錯選擇😋午餐價呢講算係偏貴,但如果喺將軍澳食餐好啲嘅日本野,都可以考慮呢度,起碼唔係錢俾左但攞唔到你想要嘅嘢👌

🔻Today’s special 壽司
廚師一點壽司飯

🔻鰻魚飯
鰻魚飯
鰻魚好大片,呢個飯嘅精粹當然係鰻魚醬汁,好出色好鮮味🥰

🔻滑蛋豬扒飯
滑蛋豬扒飯

🔻A4黑毛和牛丼
A4黑毛和牛丼
飯面舖滿和牛片,牛味香肉質嫩,亦係不錯選擇😋

2022-08-24
廚師一點壽司飯
鰻魚飯
滑蛋豬扒飯
A4黑毛和牛丼
海街丼——屬於日本東京過江龍,全港有四間分店,餐廳為左保持日本店原有既風味,確保原汁原味呈現係香港人面前,無論食物材料、調味料都依照日本店,海鮮更加係由日本空運到港✈️ 店舖貌似日式居酒屋,裝修佈置充滿日本色彩,令人猶如置身於傳統日式餐廳,別有一番風味🎌 重頭戲食物方面,菜式選擇不少,點選左人氣海宝丼(上);材料豐富新鮮,各款刺身、鮭魚子,雪蟹肉等配合日本珍珠米,味道一流,而另一款醬汁刺身丼,啖啖吞拿魚肉,配上特調汁醬,滿足感十足!不得不提既鎮店之寶:壽司醋果凍,味道令人驚喜交集、胃口大開,酸微微但可以自己調節份量放到飯入面~ 總結而言,係一次非常唔錯既用餐體驗🇯🇵
2022-07-22 370 浏览
I ordered a Kaihoudon seafood rice bowl in regular size. The sashimi was fresh and there were some vinegar jelly. Its really special and u should try once!
2022-07-13 386 浏览
⭐️海街丼⭐️同朋友食晚市每人叫左一個丼飯再加d小食share店舖較細,但平日晚市無乜人我地叫左炸雞👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻外皮夠脆肉質嫩滑炸豆腐👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻外皮唔會過軟燒粟米🌽👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻當晚最出色係呢款小食,個個食完都好想再食海鮮丼飯👍🏻👍🏻👍🏻份量十足,味道都唔錯一飯有3種食法同味道男士都好夠份量但感覺比較貴,性價比較低,可能下次試食午餐😍
⭐️海街丼⭐️

同朋友食晚市
每人叫左一個丼飯再加d小食share
店舖較細,但平日晚市無乜人

我地叫左
炸雞👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
外皮夠脆肉質嫩滑

炸豆腐👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
外皮唔會過軟

燒粟米🌽👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
當晚最出色係呢款小食,個個食完都好想再食

海鮮丼飯👍🏻👍🏻👍🏻
份量十足,味道都唔錯
一飯有3種食法同味道
男士都好夠份量

但感覺比較貴,性價比較低,可能下次試食午餐😍
  • 燒粟米