2021-11-30
入長洲,除左可以一班朋友或愛人黎,其實仲可以帶家人黎架!事緣我媽放AL,仲話未去過長洲。無問題,收到晒,即刻安排。雖然我唔識踩單車,都無諗住行山,簡單沿岸不斷來回行下、食下野、望下風景,咁就悠閑過左日架啦😌媽媽見到呢間嘅餐牌圖案已經覺得好吸引,天色變黑我地去到長洲角樂,點左餐,坐係有燈嘅戶外餐枱,又幾有情調喎👍🏼鹽燒蟶子皇$48一隻,黑椒味比鹽味更出,蟶子鮮甜出色,燒得剛好,容易入口,唔會咬極唔斷👍🏼而蒜蓉粉絲加拿大龍蝦$108半隻,由於龍蝦偏細,老闆好好人,加上一粒大扇貝比我地。龍蝦唔錯,但最有印象係扇貝中間界開夾蒜蓉粉絲,方便入味👍🏼如果唔係因為已經食得比較飽,相信會再多點幾款😆當日我地只係點左cream soda & 茶,其實佢仲有好多款酒可以選擇,加埋個氣氛都幾放鬆幾chill😍下次再食過!
事緣我媽放AL,仲話未去過長洲。無問題,收到晒,即刻安排。
如果唔係因為已經食得比較飽,相信會再多點幾款😆