2017-10-02 1992 浏览
此間拉麵是重囗味,但本人已光顧了二至三年,今日入去feel到唔對路,平時的收銀不同了,㕑房師傅全是香港年輕人,但都坐低超叫野食碗面一來到就知中伏义燒基本上變成用兩塊好好好肥的bacon部位來做[九成脂肪得番邊邊少少肉]雜菜從以前的椰菜加芽菜減料成參不多全芽菜湯是不熱的脂是沒有炒過的蛋沒有開半义燒員工解釋最緊改了用腩來做义燒我跟她說九成肥脂一成肉的腩我相信無人識欣賞(問心個句系人都知你老細諗縮數慳皮)員工問送其他野補數我也説不用,因為我想表達我不是找著數,而是真心表達我對面前碗野好失望只好說聲.後會無期如在此工作的人看到此留言,請向老闆反省一下店來食品水準,真係好嚇人好後悔今日無去食三哥米缐,食六十幾蚊仲有土非雞奕同涷〇茶呀~
碗面一來到就知中伏

义燒員工解釋最緊改了用腩來做义燒

只好說聲.後會無期

2017-10-02
2017-09-15 1542 浏览
哇,呢間真係唔比負評唔得下次就算唔信openrice d好評,d差評真係要信原來諗住通常拉麵呢d野都係唔同人有唔同口味所以openrice有咁多個負皮都照去食,食到我男友黑哂面好彩只係順便入去食,見完全無人食,入到門口,完全無人招呼d員工hea到,仲諗住咁日本風格會好d都唔知d好評點黎食到好x嬲,唔怪得個個都食到黑哂面,真係唔知笑定喊人地日本起碼有個餐盤遞比人方便人拎,佢得個爛鬼不鏽鋼碟墊住,都白痴,見到人地攞唔到都唔幫下人post相係想證明我真係去食過,真係免得有人再中伏我影到碗野咁靚,真係比面佢,仲要$88蚊碗,早知遠少少去葵芳丸京食好過,人地仲要平過佢真係好差,間野又殘舊,點會有d咁伏既拉麵店
哇,呢間真係唔比負評唔得
下次就算唔信openrice d好評,d差評真係要信
原來諗住通常拉麵呢d野都係唔同人有唔同口味
所以openrice有咁多個負皮都照去食,食到我男友黑哂面
好彩只係順便入去食,見完全無人食,入到門口,完全無人招呼
d員工hea到,仲諗住咁日本風格會好d
都唔知d好評點黎
食到好x嬲,唔怪得個個都食到黑哂面,真係唔知笑定喊
post相係想證明我真係去食過,真係免得有人再中伏
真係好差,間野又殘舊,點會有d咁伏既拉麵店
芝士混亂拉麵,超級難食
玉子混亂拉麵,極品超級無敵難食
2017-08-19
Relatively unfamiliar with places to eat in SSP, i decided to try my luck at this ramen place. Going in, the place was completely packed and reminded me of ramen shops i often saw in Japan. The menu is in japanese for some unknown reason so if you cannot decipher what comes with each item on the menu, you have to ask. I ordered the one with two slices of pork, egg, cheese powder, bamboo shoots, corn and beansprouts. You are allowed to order extra beansprouts with your noodles (which i ordered). The bowl of noodles i may say is somewhat instagram worthy but that about sums it up. As it is smothered in bean sprouts, i expected this portion to be good but unfortunately it was bland and unseasoned, as were the rest of the ingredients. Soup was extremely bland. However the worst part was when i dug into the noodles, i pulled up a long strand of hair, in which i proceeded to stop eating. Even in spite of the hair, i would not give this place another chance.
2017-08-26
2017-07-25 2669 浏览
本人非常愛拉麵!!係非常愛個種愛!今次就試下。。。🔻混亂拉麵(咁都有幾個選擇俾你揀嘅,但係佢哋分別只係加唔加芝士粉,加唔加多啲芽菜,加唔加多啲叉燒)咁本人就食咗一個綜合版嘅,姐係咩都有湯底:面頭可能有好多芝士粉,所以比芝士粉搶左少少味,所以唔算有好濃嘅豬骨味,亦都冇咩記憶點麵:算係彈牙,麵都唔錯嘅叉燒:叉燒唔算入味但勝在好大塊一句講哂:整體感覺唔錯,店舖亦都好有日本氣氛,但混亂拉麵比我嘅感覺只不過係好多好多好多芽菜
本人非常愛拉麵!!係非常愛個種愛!

今次就試下。。。

麵:算係彈牙,麵都唔錯嘅

叉燒:叉燒唔算入味但勝在好大塊

2017-06-14 2434 浏览
今次小丸子終於黎到深水埗食混亂拉麵啦成日話要黎食下,一拖再拖都未黎食過~ 係未黎食之前已經知道食呢款拉麵好似食一座拉麵山咁, 因為客人可以根據自己嘅喜好而去選擇要增加多芽菜/大蒜/背脂先生➡ 混亂拉麵小丸子經過近排食到太飽而嘔嘅經驗🙈 今次保守地嗌左正常嘅豬骨拉麵, 而芽菜就增量左二倍, 大蒜同背脂先生就正常份量! 拉麵一黎到就已經feel得到咩叫多到滿瀉的感覺~ 首先試飲佢嘅湯,好濃嘅豬骨湯底, 而令我驚喜嘅係...嘩,竟然有三大塊大大叉燒,仲要好好味~而我認為如果嗌左二倍/三倍嘅芽菜, 就一定要將佢哋完完全全咁浸入湯底一段時間先, 如果唔係, 芽菜就好生~而拉麵依家就只係推出中太麵(2mm),暫時停左5mm嘅麵,咁呢個粗度都算唔錯~小丸子仲試左隔離位嘅玉子,wow 都非常流心  我表示下次會挑戰一下三倍芽菜同唔要背脂先生, 因為啲豬脂一定會肥死小丸子~(有人仲要嗌左三倍咁多,努力做運動啦)另外,店舖仲會不定時出一款新款拉麵~今期2017年推出左辛辛拉麵,我見到我隔離果個客人係咁講好辣好辣,我相信呢個湯底真係辣到佢噴火
今次小丸子終於黎到深水埗食混亂拉麵啦

➡ 混亂拉麵
小丸子經過近排食到太飽而嘔嘅經驗🙈

小丸子仲試左隔離位嘅玉子,wow 都非常流心

呢間拉麵朋友一直非常推介,今日難得去南昌決定順路去試下。呢間鋪係西九對面再行落少少,店門面細唔細心D睇隨時搵唔到,不過我地去個日好多人,等左30分鐘先食到。食野我鐘意Back to basic ,嗌返最基本個個選擇,唔再試太多新花款。以上為3倍野菜份量,真係多到食極都食唔曬,湯底有陣豬油香味,加上蒜泥後湯底非常濃郁。難怪店鋪都提醒食後唔適宜約男女朋友出街,食完個口真係好大陣味。店鋪好貼身,可以選擇面身軟硬度,蒜泥豬油既多少等等,所以每一碗拉麵都好個人化,按每個人既喜好有微調,值得一讚。
呢間拉麵朋友一直非常推介,今日難得去南昌決定順路去試下。
呢間鋪係西九對面再行落少少,
店門面細唔細心D睇隨時搵唔到,
不過我地去個日好多人,
等左30分鐘先食到。
食野我鐘意Back to basic ,
嗌返最基本個個選擇,
唔再試太多新花款。

以上為3倍野菜份量,真係多到食極都食唔曬,
湯底有陣豬油香味,加上蒜泥後湯底非常濃郁。
店鋪好貼身,可以選擇面身軟硬度,蒜泥豬油既多少等等,
所以每一碗拉麵都好個人化,按每個人既喜好有微調,
值得一讚。
2017-06-06
2017-06-09 1293 浏览
其實我相信大家睇到其他留言都知。 佢既selling point 就係大碗。。係好大好大碗。 真係一個男仔都未必食得曬!今日我叫左碗招牌既拉麵。 當然係要滿滿既芽菜啦。 間拉麵店最好就係加芽菜都唔洗加錢。。超正講真。 佢既拉麵未去到最好食。 但都好有日本風味。。不過間野經常都要等位。 超多人。。而且佢賣完就冇。 所以如果想去既朋友。 記得早啲去。 如果唔係黎到先冇得食就唔好啦!不過記著。 黎之前唔好食太飽啊。 如果唔係食唔曬就浪費架啦!
講真。 佢既拉麵未去到最好食。 但都好有日本風味。。
2017-06-09 821 浏览
前排經過見到呢間好日本嘅拉麵店 所以決心要黎試試😉 foodpigss🐷🐷就食左呢碗名副其實嘅<混亂全部入拉麵>$98🤡🤡🤡佢係包曬所有料 但就唔知係咪因為大蒜、野菜&背脂先生都加左三倍嘅關係 真係好混亂呀!!😂 多到好難夾下面嘅麵 所以要不停食芽菜🙈 不得不提佢嘅溏心蛋唔錯🐣👍 但成碗麵而言就冇驚喜 算係不過不失☺

🤡🤡🤡

2017-05-25 913 浏览
呢間野我encore 左一次,我第一次食的時候,會俾張紙我,問我要吾要3倍背脂3倍菜3倍蒜,第一次食我咩都剔3倍,結果碗野幾高!碗野來到我眼前,嚇親我,湯幾好飲,無咁濃,麵就普通,好多芽菜,鍾意食菜的人會好開心,义燒都吾錯推介
推介
2017-05-21 967 浏览
以下...係一篇充滿怨氣嘅怨氣文...慎入話說,呢年,沾麵(定拉麵?)好Hit, 排隊排到天荒地老...咁今日路經呢間混亂沾麵,平時排晒隊,今日冇人排隊(?),我哋又未食過沾麵喇,就入去幫襯下啦...伏中之伏 + 伏味濃罩...個沾麵,真係100分 + 100級難食☠️☠️隻麵嗰陣梘水味,同個伏味一樣咁濃,嗰淡湯咸到,飲十枝水都唔夠清...嗰2塊义燒...難食+鞋+韌...我嗌嘅係:芝士义燒沾麵,個芝士粉同個麵同舊义燒同個湯底,完全唔夾,直情係撞到嘭嘭聲...就好似個頭喺彌敦道9號剪嘅一樣,係撞到嘭嘭聲呀老闆...嘩,成碗麵,零分⭕️⭕️唔係,係負分📛📛更重要嘅係:呢碗咁極級難食嘅麵,竟然仲要賣成88蚊(!)碗,係八十八蚊呀(!)88蚊呀(!)捌拾捌蚊呀(!)😡😡我食咗兩啖,真係堅持唔到落去,放低筷子...我好耐冇食過一樣嘢係難食到我會變晒口面,個麵質地仲要硬到我食完出嚟個胃係頂住(重點係:我食咗兩啖咋喎)😳😳唔得啦,而家睇返幅相,都想作嘔呀😳😳
以下...係一篇充滿怨氣嘅怨氣文...慎入

伏中之伏 + 伏味濃罩...

個沾麵,真係100分 + 100級難食☠️☠️

嘩,成碗麵,零分⭕️⭕️唔係,係負分📛📛

唔得啦,而家睇返幅相,都想作嘔呀😳😳
2017-04-24 1453 浏览
位於深水埗的混亂拉麵,是一間以重口味,大堆頭作招來的拉麵店。今天同大哥吃完半島下午茶,即刻來到這裡吃拉麵。辛辛拉麵$88期間限定的辛辛拉麵,是嚐辣者之選。我愛喫辣,就嚐嚐吧拉麵更可選大中小辛,好像譚仔一樣呢。點選中辣的辛辛拉雪,呈鮮紅色彩。選擇三倍的芽菜,堆成小山丘,但賣相不及傳單的吸引。湯底辣且嗆囗,油份太高,滿囗都是油麵條只餘下中太麵,麵條粗身直條,份量不算太多,彈牙足但煙靭度不足呢我是重囗味拉麵愛好者,但重囗味不只是齋油齋多,湯頭也很重要呢。混亂全部入拉麵 $98拉麵種類有五六種,湯底勻用豚骨湯底。每種拉麵勻可選嘢菜,芽菜,背脂,分為普通至三倍可選全部入拉麵配料最多,包括: 玉子,叉燒,粟米,芝士粉。湯頭呈啡黃色,油脂光亮浮面,油脂豐盈令湯頭甘甜,蒜香不夠特出,但我們勻認為不算重口味呢
今天同大哥吃完半島下午茶,即刻來到這裡吃拉麵。
辛辛拉麵$88

期間限定的辛辛拉麵,是嚐辣者之選。我愛喫辣,就嚐嚐吧

拉麵更可選大中小辛,好像譚仔一樣呢。
混亂全部入拉麵 $98

拉麵種類有五六種,湯底勻用豚骨湯底。

每種拉麵勻可選嘢菜,芽菜,背脂,分為普通至三倍可選

2017-04-22
2017-04-15 1191 浏览
食完個pre-dinner 糖水,食番個正餐先~時間尚早,7點多d, 終於比我見到混亂拉麵唔洗等位啦, 你d規矩嚇我唔到既,快快趣入去坐低先~叫左個普通既混亂拉麵,再加一個全部都有既混亂拉麵,呢度既芽菜、蒜、背脂先生(豬油粒)可以自由選擇唔加、正常、兩倍或三倍份量,連肉/蛋/麵都可加配,彈性都幾高~混亂拉麵黎啦,都係試湯先啦,入口係超濃郁既豬骨湯味,稍為濃左同膩少少,但撈云d芽菜,蒜,再加少少七味粉同佢地自製既醬油(少少甜)同醋,個口味就岩啦。雖然都係重口味,但淡左dd又有蒜香都幾唔錯~碗麵D中粗麵好彈牙,叉燒更係想像唔到既嫩,超正,連埋背脂粒同椰菜芽菜一齊食,有d油脂香又爽爽地,絕配D醋入面唔知點解要放條魚,好似標本咁,有少少恐佈,但倒出黎試又唔覺有魚味呢混亂拉麵全部都有版,比普通版多左原隻糖心蛋,芝士粉,筍絲,粟米~ 因為有芝士粉,所以味道更加濃厚~混亂拉麵味道濃厚份量又唔細(下次我要挑戰芽菜三倍入),可能唔係咁岩大部分既普通人,剩係岩男子漢(女漢子)架咋。但未試過梗係要黎試下啦,鐘意食既都唔好成日黎,始終都係少食多滋味嘛,成日食不利我既減肥大計添啦
食完個pre-dinner 糖水,食番個正餐先~

2017-04-14
2017-04-05 1021 浏览
經過了好幾次,被佢的門面吸引,每次經過都懷疑佢開門未?聚會在餐廳附近,朋友說這家拉麵時常排長龍,可以一試。大約6:20pm, 我們是第一枱, 員工放下4張order 紙,很不願意告訴我們一碗寫一張紙。單上,沒有詳細的中文,只能看圖選擇,不知$88與$98有甚麼不同,員工不太願意告知多了芝士及粟米。我們沒有選到菜的份量就交了單,看到牆上唯一的中文告示才問一佢,她說已幫我們選了正常的份量😞 牆上還有一張有2款麵的相,但又唔覚得張落單紙有得選。合如其名的餐廳-混亂😞。睇完落單紙就唔想點。去到日本,不會日文都唔會有這感覺。在深水埗,這個$,應該有其他好D的選擇。那無最應景是在餐廳裏聽到了「無心睡眠」的日文版,1/4/2017,大家都說了一聲「哥哥」,仍然很想念他。
經過了好幾次,被佢的門面吸引,每次經過都懷疑佢開門未?

聚會在餐廳附近,朋友說這家拉麵時常排長龍,可以一試。

在深水埗,這個$,應該有其他好D的選擇。

2017-03-30 878 浏览
聽講呢度以任加野菜見稱, 不過我地ORDER時都無加大, 只是要普通份量, 因為對D 野菜興趣不大, 哈~叫左普通豬骨湯底, 飲落去覺得普通左D, 無乜特別好正GE感覺, 不過湯底偏向杰D, 麵是正常粗幼度, D 叉燒食起上來, 就比其他拉麵店GE 肥, 瘦肉中間有D 肥糕,D肥糕有少少漏~另有半熟蛋一隻, 無試好唔好食,而普通份量GE芽菜同椰菜,我覺得已好夠食。加左D 醋,但呢度D醋一D香味都無...好似普通白醋咁,同D 麵唔夾。

2017-03-29 906 浏览
同朋友約喺深水埗聚會,上網見到呢間拉麵好似幾特別有芝士味嘅拉麵。所以就過嚟試吓啦,我哋六點鐘鬆啲就到啦,所以冇乜人。我就叫咗個芝士拉麵,朋友就叫咗個普通拉麵。食物一上枱覺得分量好勁,勁大碗而且好多芝士粉,望落好似好好味。點知道食落個味道超級奇怪,芝士粉同日式既拉麵湯一啲都唔夾,個味好酸,好似胃酸嗰隻味,未試過食啲咁難食嘅拉麵。反而試吓朋友個普通嘅拉麵,味道正常好多,平時唔鍾意浪費食物嘅我,因為個拉麵真係太難食,最後都食唔晒,肯定冇下次。