添樂園我細細個時已經成日幫襯(無錯﹐我以前係住九龍城。住得耐左﹐飛機飛過都唔知)﹐由細食到大的係煲仔飯﹐後來轉食煲仔菜﹐食極都係煲仔乜煲仔物。煲仔飯夠份量﹐款式選擇又多﹐排骨飯同油鴨脾飯真係香噴噴﹐再配埋添樂園自家炮製的煲仔飯豉油﹐真係正﹐又係良性毒品之一﹐耐唔耐總會諗起﹐心思思想食。煲仔小菜款式一樣地多﹐其中一味薑蔥壕油牛肉煲﹐對我黎講係極品﹐一煲在檯﹐真係叫兩碗白飯都未必夠﹗其它煲仔菜我試得唔多﹐其它好野等你地黎發掘。其實添樂園除左煲仔之外﹐仲有其它一般粥麵店的食品的﹐水準都唔錯﹐唔中意食煲仔都唔怕無野好食﹗抵唔抵食﹖都算抵﹗服務尚可﹐有時要搭檯囉哩羅﹐不過呢類港式粥麵鋪﹐有邊間唔夠位時亦唔需要搭檯坐呢﹖
添樂園我細細個時已經成日幫襯(無錯﹐
我以前係住九龍城。住得耐左﹐飛機
飛過都唔知)﹐由細食到大的係煲仔飯﹐
後來轉食煲仔菜﹐食極都係煲仔乜煲仔物。
煲仔飯夠份量﹐款式選擇又多﹐排骨飯
同油鴨脾飯真係香噴噴﹐再配埋添樂園
自家炮製的煲仔飯豉油﹐真係正﹐又係
良性毒品之一﹐耐唔耐總會諗起﹐心思思想食。
煲仔小菜款式一樣地多﹐其中一味薑蔥壕油
牛肉煲﹐對我黎講係極品﹐一煲在檯﹐真係
叫兩碗白飯都未必夠﹗其它煲仔菜我試得唔多﹐
其它好野等你地黎發掘。
其實添樂園除左煲仔之外﹐仲有其它一般
粥麵店的食品的﹐水準都唔錯﹐唔中意食
煲仔都唔怕無野好食﹗
抵唔抵食﹖都算抵﹗
服務尚可﹐有時要搭檯囉哩羅﹐不過呢類
港式粥麵鋪﹐有邊間唔夠位時亦唔需要搭檯
坐呢﹖
2001-11-16 13 浏览
煲仔飯最出名,但我就覺得普普通通喇….唔知係咪人多,質素好唔隱定。 <br>我最鐘意食臘腸雞飯。其他都麻麻… <br>反而我覺得粥品方面仲好~ 粥底夠棉~ 正! <br>可惜冬天一到晚飯時間就全場爆滿,地方頓時變得又迫又污糟,仲要搭檯添…. <br>食到好.. <br>
我最鐘意食臘腸雞飯。其他都麻麻… <br>
反而我覺得粥品方面仲好~ 粥底夠棉~ 正! <br>
食到好[憫憎].. <br>
2001-10-20 45 浏览
添樂園賣煲仔飯真係賣倒街知巷聞,出晒名,但早兩年有次食過就真係好失望,明顯一早煲定兼且用石油氣爐整,一d原始煲仔風味都冇。但佢d粥麵反而幾拿手,粥底又綿又滑,配咩料食都咁正,如果唔怕膽固醇高可以試下唔係度度食倒o既珍肝粥,穩陣d可以試下雞粥、牛肉粥,都一定唔會令你失望。至於麵都唔錯,未算頂班,但合格有餘,起碼雲吞麵d麵夠彈牙,湯底都算入味,雲吞sizeo岩o岩好,另外牛腩河d河粉都幾滑,湯底又夠濃,牛腩都幾鬆化,算唔錯,而且一碗o野都係10零20蚊,份量又夠,認真食得過啦!
2000-12-16 55 浏览
比較年輕的朋友可能吃過炸魚皮, 但可否吃過又爽又滑的魚皮呢? 師傅說要另魚皮爽夾滑,必需多次以凍水不斷來沖洗才能達至爽滑。各位女士們, 魚皮含有大量膠質對皮膚有益, 不妨試試.......p.s.多在早上有限度發售,亦不是每天供應,要看看大家運氣如何了

2000-06-14 36 浏览
這間老字號, 因我結婚初期曾居於鄰, 故光顧了近5 年, 亦因其水準超群, 氣氛特別, 而愛上了煲仔飯, 當年近乎晚晚無此飯不歡, 從一個初哥至自行在家研製, 但後來此店水準參差, 服務及環境生也欠佳, 令我大失所望, 尋尋覓覓終在李鄭屋找到一間更有水準的" 師父飯", 但可惜近年也結業了, 本人也從此甚少吃煲仔飯, 但現今再重提添樂園又引起我的無限回憶, 不竟由拍拖開始便一直幫襯, 直至結婚懷孕, 連我的大仔在我肚內也吸了不少精髓, 真懷念往昔溫馨的日子, 特別在寒冬時的氣氛, 實在暖在心頭, 亦陪我經歷了人生的幾個重要階段, 正謂十年人事幾番新, 添樂園能多年屹立不倒, 一定各方面也有所改進, 坐言起行, 明天便去一試, 回來再定雌雄。
2000-06-04 15 浏览
老字號,用古法秘技泡製,故飯焦香氣傳十里,豉油調製更是一絕。即使天時暑熱亦大把人爭食。

我未試過一間舖頭, 唔駛五分鐘, 就可以o 羅煲飯o 黎! 記得叫人剪開臘腸呀~~ 唔食皮蛋, 你就笨!! 一定糖心呀!! 羊腩煲>> 好食到不得了呀!!
我未試過一間舖頭, 唔駛五分鐘, 就可以o 羅煲飯o 黎!
記得叫人剪開臘腸呀~~
唔食皮蛋, 你就笨!! 一定糖心呀!!
羊腩煲>> 好食到不得了呀!!