怕幅射水,忍左好耐冇食魚生!聽人講五年來準備懷孕唔好食日本魚生。朋友推介呢間餐廳既魚生好正又任食,重點來自韓國海域,甘就去試下。見到個餐牌,大獲原來需要預訂,即刻向服務員查詢,佢話即時下單冇問題,魚生系期間限定供應日日新鮮,預訂吾想fans冇得食失望, "粉絲"😂!叫左個魚生套餐每位$680,魚生免費任添!包前菜,煎餅,新鮮蔬菜及湯飯。如果包埋甜品就完美!魚生鮮嫩肥大有口感,配芥末同秘製醬雙重享受! 前菜豐富,煎餅味道正常不油膩, 辣魚湯鲜味配飯一流(有辣及冇辣選擇),冇辣應該更有原始的鲜😋😋

This restaurant was recommended by my friend and we came here. She never tried their grilled meat set so we decided to try it. You get the option to grill it yourselves or to be cooked by the kitchen. We chose the latter as we were worried we would overcook it.The beef was really tender though I loved the eel the most. They added just the right amount of sauce and it was springy without too much fat. However, all the food was served almost within 10 minutes. Despite the food was tasty, since it

The beef was really tender though I loved the eel the most. They added just the right amount of sauce and it was springy without too much fat. However, all the food was served almost within 10 minutes. Despite the food was tasty, since it was quite cold that day, the food got cold quite quickly. It would be better if they served the several dishes with a bit of a time interval between so we can enjoy it at a more comfortable pace.
2024-03-01
2024-02-23 1010 浏览
第1次幫襯係上年8月,尋晚第2次幫襯,雖然呢間餐廳價錢算偏貴,但係真正韓國人打理,質素都仲係好好,真心值得推薦,環境都好舒服。尋日夜晚,餐廳唔算多人,一班人傾計聚餐好舒服,又可以慢慢傾🌟🌟🌟🌟🌟馬鈴薯火鍋,好味😋個湯好正,每人一碗後,老闆會再加湯,我地5個人,每人可以飲到2碗🌟🌟🌟🌟蠔煎餅,好食,蠔味好夠都有鮮味同埋都唔係好細舊🌟🌟🌟🌟🌟五花腩,因為我地唔想開爐咁大油煙味,老闆幫我地係廚房煎埋先拎出黎,好好食,雖然真係好肥好邪惡,但食落係爽口冇乜肥膩感🌟🌟🌟海鮮煎餅,呢個就真係普通左D🤣脆邊既,但海鮮就真係冇乜🙈🌟🌟🌟🌟🌟菜包肉,食到一半先記得影相,份量ok,豬肉唔韌,包菜加配菜加添多份清新既爽口感,好食👍🏻
尋日夜晚,餐廳唔算多人,一班人傾計聚餐好舒服,又可以慢慢傾
馬鈴薯火鍋
🌟🌟🌟🌟
蠔煎餅,好食,蠔味好夠都有鮮味同埋都唔係好細舊
蠔煎餅
五花腩
🌟🌟🌟

海鮮煎餅,呢個就真係普通左D🤣脆邊既,但海鮮就真係冇乜🙈
海鮮煎餅
菜包肉
2024-02-22
馬鈴薯火鍋
蠔煎餅
五花腩
菜包肉
2023-11-14 1027 浏览
好開心寶寶專登放假陪我hea一日😚😚第一站就梗係填飽胃大爺先啦~🤭胃大爺唔高興,我哋都會好煩燥咖~🤪聽朋友講尖沙咀好多好食嘅韓國菜,我就帶咗寶寶來Chung Dam Korean Dining食lunch。呢度好多韓國人都會來幫襯咖,咁你就知有幾正宗啦。😋我哋落order前環顧一周發現大家都有叫個家庭式套餐,我哋當然唔執輸叫埋一份啦~😂😂 喂,原來真係咁好食咖😳😳😳 我差啲連條魚骨都想lun埋…佢條魚醃到鹹鹹地再煎熟,陣陣鹹香更突顯魚嘅鮮味,連啲魚春都係鮮甜多汁嘅,真心正。但呢個係寶寶叫嘅餐,差啲俾我食晒~真心sorr…🥺🥺🥺我自己就叫咗個炸醬面,去親韓國餐廳必點,我真係好鐘意食😂😂 個炸醬面都好好食咖,啲面好爽口Q彈,但我始終念念不忘條魚,下次過來想叫十條魚慢慢食啊😂😂😂😂😂由於寶寶個餐俾我食咗太多,佢唔夠飽,所以我哋又叫多咗個蠔餅來食。真係好彩我哋叫咗,原來呢個蠔餅都好出色🙀 佢唔係我哋平時係大排檔食到果啲蠔仔餅,係長大咗嘅蠔啊~🤣🤣 粒粒都好有咬口,係外脆內軟嘅口感🥰🥰🥰我哋都好鐘意,十分鐘已經清碟~😚呢間餐廳仲有個露枱可以吹下風望下風景咖,秋涼天氣坐戶外真係好舒服😚😚😚
好開心寶寶專登放假陪我hea一日😚😚

2023-11-11 845 浏览
同朋友出尖咀搵野食,佢話想食炸醬麵,我地就事但搵間韓國餐廳入啦。呢間餐廳嘅主廚係一個韓國婆婆,待應係一個識講廣東話嘅韓國姨,仲有一個後生靚韓妹,睇落應該真係一家人開嘅餐廳嚟。(收銀先生講廣東話嘅,應該香港人😂)我地坐落都見到好多韓國人入嚟食,連露台都坐滿,期待值即刻大加分😂朋友點咗個炸醬麵,我見到有午餐set,就揀咗個清潭家庭套餐試下,加多一份炸蠔餅。首先嚟嘅炸醬麵係一大盆!!份量足夠兩三個人食😂😂個汁好濃,味道仲要好食嘅。跟住我個家庭套餐都嚟,勁多碟涼拌小菜,足足有8碟!一個餐夠兩個人食,湯係豆腐大醬湯,條煎魚唔知咩魚,淨係知煎得香,一d都唔腥。跟住炸蠔餅都嚟,炸蠔餅又唔同我地平時食嘅煎蠔餅。呢到每件都有兩隻生得好飽滿嘅蠔😂點魚露好夾,係我地食得慢,個底見到少少油,不過都好好食。因為份量太多我地食到尾已經抱住個肚😂估唔到韓國婆婆仲出嚟請我地食甜品😂😂唔知係咩嚟,外皮有少少青味似粉粿,裡面應該係綠豆溶嚟,味道唔錯😂估唔到亂入可以入到間高質地道嘅韓國家庭餐廳,份量足,夠哂家庭風味,韓國婆婆佢地都好nice好有人情味,韓國姨姨臨走仲教咗我兩句韓文,好搞笑😂

炸醬麵

跟住炸蠔餅都嚟,炸蠔餅又唔同我地平時食嘅煎蠔餅。
炸蠔餅

2023-11-07
炸醬麵
炸蠔餅
  • 清潭家庭套餐
清潭韓國餐廳 📍尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓我個人好鐘意食韓國菜🇰🇷經常四處尋找美味嘅韓國餐廳今次呢就去咗位於海港城對面 #清潭韓國餐廳 由韓國人主理🇰🇷店員同廚師都係韓國人喺香港都可以食到地道嘅韓國菜最正嘅係佢哋一入座會跟多款嘅韓式配菜我今次呢就係有九款💯🤭仲要款款都好味道包括我最鍾意食嘅辣魷魚、醃魚乾、蜜糖薯仔同埋呢餐廳嘅座位真係好闊落~卡廂設計非常舒服👍🏻更設有室外位置幾岩同朋友食飯聚會🩷我就叫咗兩款嘅菜式~份量好足😌而且個調味真係非常正👍🏻好好味啊🌟炒辣魷魚 $290份量巨多~仲跟左兩底麵條~撈埋一齊食好滋味🌟野菜拌飯 $160跟上多款自家醃製嘅蔬菜口感豐富~爽口撈埋韓式辣醬🤭我一個人食哂成碗伴飯🤭#相機食先 #手機食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港旅遊好去處 #香港美食推薦 #尖沙咀美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡#香港旅遊 #韓國菜
清潭韓國餐廳

由韓國人主理🇰🇷店員同廚師都係韓國人
喺香港都可以食到地道嘅韓國菜

最正嘅係佢哋一入座會跟多款嘅韓式配菜
我今次呢就係有九款💯🤭仲要款款都好味道

包括我最鍾意食嘅辣魷魚、醃魚乾、蜜糖薯仔

同埋呢餐廳嘅座位真係好闊落~

卡廂設計非常舒服👍🏻更設有室外位置

幾岩同朋友食飯聚會🩷

我就叫咗兩款嘅菜式~份量好足😌
而且個調味真係非常正👍🏻好好味啊

🌟炒辣魷魚 $290

份量巨多~仲跟左兩底麵條~
撈埋一齊食好滋味

🌟野菜拌飯 $160

跟上多款自家醃製嘅蔬菜
口感豐富~爽口撈埋韓式辣醬🤭
我一個人食哂成碗伴飯🤭

中意坐outdoor 嘅朋友又想食地道韓國菜韓國人開嘅Chung Dam Korean Dining 都係個選擇。仲有識講廣東話添 ✌🏻𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 海鮮煎餅✨ 海鮮豆腐湯✨ 炸醬麵整體食物質素都可以,而且份量都幾大。係價錢上少貴。ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Chung Dam Korean Dining📍 尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓◇◇◇◇◇◇◇◇◇🔎 #cass_korean🔎 #cass_韓國菜🔎 #cass_tst🔎 #cass_尖沙咀🔎 #eatwccinhk#ChungDamKoreanDining

中意坐outdoor 嘅朋友又想食地道韓國菜

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 海鮮煎餅

✨ 海鮮豆腐湯

✨ 炸醬麵

整體食物質素都可以,而且份量都幾大。係價錢上少貴。

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

🔎 #cass_尖沙咀
🔎 #eatwccinhk

#ChungDamKoreanDining
2023-11-08 297 浏览
啱啱去完韓國,已經好想再去,暫時未去得都可以食住韓國菜頂住先! 網上見到好多人推介,所以都有friend 子過嚟試吓😋走簡約路線,由韓國人主理,菜式好正宗,愈夜愈多客人,其中仲有日本客人。 儘管有餐廳提供燒肉,但店內無咩油煙味,通風幾好。 仲有個好大嘅露台位,有5-6張枱,喺裡面食又別有一番風味! 至於菜式都好多選擇,燒肉、辣隊鍋、韓式薄餅、豬手、醬油蟹🦀等。 我哋揀咗暖胃滋補嘅燉牛排骨,及海鮮豆腐湯。 燉牛排骨香氣撲鼻,一食上癮😋!牛排肉燉得好入味,肉味濃郁,肉質軟糯,醬汁帶點甜,我同朋友超鍾意,一口氣食哂😂 海鮮豆腐湯好多料,唔算太辣,豆腐勁滑,拌飯好啱! 另外仲有好多韓式小菜,可以免運添加!

燉牛排骨香氣撲鼻,一食上癮😋!
海鮮豆腐湯好多料,唔算太辣,豆腐勁滑,拌飯好啱!
另外仲有好多韓式小菜,可以免運添加!
  • 燉牛排骨
2023-11-07 257 浏览
點樣食推介✨⭐️韓國人主理小店⭐️⭐️尖沙咀韓國菜⭐️清潭韓國餐廳 地址:尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓🍖小菜 free (7.5/10)佢哋嘅小菜真係超級韓國style,有8款咁多!估唔到有炸蕃薯🤣🤣,其他都係常見嘅魚糕、海帶、泡菜、芽菜,椰菜、青瓜同唔知咩菜,食完真係覺得自己好健康,店員仲要都係全部係韓國人🤣🤣,不過落單溝通係冇障礙嘅!🍖海鮮豆腐湯 $130 (7/10)有鮮味嘅韓國辣醬湯係我嘅最愛😋,都係會有基本嘅章魚仔、蜆同蝦,夠曬濃味,跟埋一個飯食好夠飽🍖海鮮煎餅 $180 (7/10)厚度比較薄,口感少少脆,會食到啖啖大蔥同有d墨魚粒🍖炸醬麵 $130 (7/10)份量超大碗,兩個人都未必食得曬🤣,如果麵質再彈牙d就好-回頭指數:🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)-人均:$200~服務:(7.5/10)
點樣食推介✨

⭐️韓國人主理小店⭐️
⭐️尖沙咀韓國菜⭐️

清潭韓國餐廳
地址:尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓

🍖小菜 free (7.5/10)

🍖海鮮豆腐湯 $130 (7/10)

🍖海鮮煎餅 $180 (7/10)
厚度比較薄,口感少少脆,會食到啖啖大蔥同有d墨魚粒

🍖炸醬麵 $130 (7/10)
份量超大碗,兩個人都未必食得曬🤣,如果麵質再彈牙d就好
回頭指數:🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

人均:$200~
服務:(7.5/10)
2023-11-06 216 浏览
最近去咗尖沙咀一間韓國菜餐廳,環境舒適。呢度有室內同室外座位,室內座位全部都係梳化,坐得好舒服;室外環境亦都好休閒。坐低之後,服務員就送上多款韓國前菜及熱茶。我試咗海鮮豆腐湯,湯裡面有一隻蝦、一隻青口同少少墨魚,仲有豆腐同蛋等等。湯底香辣,海鮮的鮮味都保留得不錯,令湯更加豐富。另外,我試咗石鍋拌飯,加上辣醬一齊食。石鍋拌飯熱辣辣,飯粒鬆軟又有嚼勁,配上辣醬更加提升味道。最後,我試咗泡菜煎餅。呢個煎餅好大塊又厚身,外脆內軟,口感不錯。

最近去咗尖沙咀一間韓國菜餐廳,環境舒適。

坐低之後,服務員就送上多款韓國前菜及熱茶。

2023-11-04 237 浏览
星期六晚同老公到尖沙咀清潭韓國餐廳食韓國菜。前菜有七款甘多: 魚乾仔、魚糕條、芹菜、泡菜、豆芽、茄子、薯仔,而且食完可以refill,薯仔幾特別,食落有啲似拔絲薯仔。泡菜煎餅我覺得比起一般食到既泡菜煎餅厚身,餅邊脆脆地,內餡軟熟,除左夾住泡菜,仲有洋蔥,吃完都幾飽肚。牛肉湯飯跟一碗白飯,湯底送飯好唔錯,牛肉份量十足,食極都仲有,另外仲有韓國粉絲。海鮮刀切麵刀切麵口感煙煙韌韌,而且好大碗,清清地幾好。
星期六晚同老公到尖沙咀清潭韓國餐廳食韓國菜。

牛肉湯飯
牛肉湯飯

海鮮刀切麵
刀切麵口感煙煙韌韌,而且好大碗,清清地幾好。
2023-11-04
$258.5 (晚餐)
2023-11-03 225 浏览
喺OpenRice度search尖沙咀嘅韓國餐廳的確有好多選擇,但係今次我哋就去咗一個唔係屬於韓國街嘅地方嘅韓國餐館而佢係屬於喺廣東道嘅一間叫做清潭韓國餐廳入到去覺得環境係非常之舒服,同寬敞大部份都係卡位嘅,所以係坐得好舒服😌天氣凍嘅話,仲可以坐喺戶外感覺非常之chill入到去你好明顯feel到啲員工都係真正嘅韓國人,佢哋都好Friendly好有禮貌呢度有午市嘅套餐嘅,而且選擇都唔少平均每一個套餐都係為返120 130元左右當然如果你係想食燒烤嘅話可以叫翻普通單點叫完嘢食就首先會想做啲小碟盆菜先種類係非常之多多,仲包括炒魚糕.炒粉絲.芽菜泡菜等等而今次我哋就分別叫咗海鮮煎餅,牛肋骨,同埋清潭家庭套餐套餐係非常之豐富嘅,佢除咗有煎魚之外,亦都會有一份韓式豆腐湯煎魚係非常之嫩滑同埋香脆,而且韓式豆腐湯用了十足,辣辣地用嚟撈飯,超級開胃海鮮煎餅,由於佢係即叫即煎,所以上枱嘅時候仲係熱辣辣而且用料十足,重點係一啲都唔覺得佢油膩最後我要推介嘅係我個人最鍾意嘅燉牛肋骨,牛味重,又多汁,入口即化蘿蔔吸晒牛湯汁嘅精髓超級無敵正個人非常推介整體來講成個用餐體驗都非常之舒服,有機會亦都會推介比其他朋友

天氣凍嘅話,仲可以坐喺戶外
感覺非常之chill

入到去你好明顯feel到啲員工都係真正嘅
韓國人,佢哋都好Friendly好有禮貌

當然如果你係想食燒烤嘅話可以叫翻普通單點
叫完嘢食就首先會想做啲小碟盆菜先

種類係非常之多多,仲包括炒魚糕.炒粉絲.芽菜泡菜等等
而今次我哋就分別叫咗海鮮煎餅,牛肋骨,同埋清潭家庭套餐

海鮮煎餅,由於佢係即叫即煎,所以上枱嘅時候仲係熱辣辣
而且用料十足,重點係一啲都唔覺得佢油膩

蘿蔔吸晒牛湯汁嘅精髓超級無敵正
個人非常推介
2023-10-29 214 浏览
🍖清潭韓國餐廳 @chungdam_hk 通常回來香港時這位弟弟都會抓我吃一下飯,笑死,好像剛好上次也是跟他吃韓式😂😂(到底什麼時候才聽到你的好消息呢~🐷豬肉包菜很傳統又簡單的一道,五花肉再包上菜,加片蒜頭跟小塊泡菜,還有沾點點包飯醬,然巴嘴巴張到大大整個塞,是滿爽的😂😂這個需要三/四個人來時再點會比較剛好,因為唯一個小小小缺點就是比例上肥肉多了一點點,兩個人吃很容易會膩🌶️辣拌冷麵也是很傳統的一道,但這家是我目前吃過最好吃的,麵條超彈牙,調味剛好吃到辣但不會太辣,爽!💲約500@人🏡尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓#尖沙咀餐廳 #銅鑼灣美食 #灣仔美食 #上環美食 #旺角美食 #尖沙咀美食 #香港居酒屋 #中環美食 #香港必吃 #香港美食 #韓式料理 #港島美食 #韓式烤肉 #台北必吃 #高雄必吃 #台中必吃 #台北烤肉 #台中烤肉#港島美食 #omakasesushi #尖沙咀居酒屋 #hkinfluencer #hkkol #hkfoodie #hkblogger #bloggerhk #香港美食 #美食日記 #相機食先
🍖清潭韓國餐廳 @chungdam_hk

🐷豬肉包菜

🌶️辣拌冷麵

💲約500@人
🏡尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓

最近掛住韓國 去左食韓菜呢間由韓國人主理嘅餐廳店員都係韓國人 信心保證食物煮得非常正宗淨係前菜已經有八款每款都好好食🤤🔸海鮮豆腐湯 $130湯底鮮味十足!有鮮甜嘅海鮮同滑嫩嘅豆腐,一勺入口,仲有隻大蝦同青口。混合埋雞蛋,香味十足!仲配有一碗飯,一啖湯一啖飯好正!🔸泡菜煎餅 $160煎餅邊邊位煎得好酥脆,內裡包裹著香辣嘅泡菜,入口嚟一陣酸辣味道,點埋甜甜地嘅醬汁中和,好滋味!🔸炒牛肉粉絲 $180韓國炒粉絲有勁香麻油味。粉絲爽滑有嚼勁,搭配嫩滑嘅牛肉、冬菇,滋味十足。
最近掛住韓國 去左食韓菜

🔸炒牛肉粉絲 $180
2023-10-21
用餐时段
2023-10-23 182 浏览
這家餐廳有不少韓國人光顧,假期前夕,更是全場爆滿。除了室內用餐空間,也有室外用餐空間,冬天用餐感覺不錯喔。這家餐廳的小菜有八碟,包括西蘭菜、白飯魚仔、泡菜和青瓜等。這些小菜的味道新鮮,豐富多樣,為整餐帶來了美味的開始。⭐️海鮮刀切麵這道麵食以八爪魚、青口、蝦和蜆等海鮮為主要配料。刀切麵其實是類似烏冬,彈牙有嚼勁,與海鮮的鮮甜味道相得益彰。⭐️燉牛排骨這道菜以牛排骨燉煮而成,肉質鮮嫩多汁,入口即化。燉牛排骨的湯汁濃郁,融合了各種香料和調味料的風味,令人回味無窮。每一口都充滿了牛肉的鮮美和滋味。
這家餐廳有不少韓國人光顧,假期前夕,更是全場爆滿。

除了室內用餐空間,也有室外用餐空間,冬天用餐感覺不錯喔。

⭐️海鮮刀切麵

⭐️燉牛排骨