2019-12-11 326 浏览
🐟💬:當然唔係真。渣哥啦,阿魚意思係終於試到渣哥ge野食啦!.椒鹽炸燒賣!(6粒/12蚊).好食!!估佢唔好咁好食!.表面有椒鹽粉!燒賣亦係熱辣辣!脆卜卜!好好食!.因為出面ge炸燒賣多數都係輕輕,但呢個係全粒都有脆脆包住粒燒賣,食落卜卜聲!.唔洗點仼何醬汁都好食,又夠味!.下次一定要再試其他野食先得!🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿魚提醒💡.記得留意下佢張單,會有唔同嘅句子!好有意思㗎!.🐟📝:9/10.🍽🐟📝📌 渣哥一九九六📍 地址: 九龍灣偉業街33號德福廣場一期P41號舖⏳營業時間:營業時間:星期一至日:08:00-22:00
🐟💬:
當然唔係真。渣哥啦,阿魚意思係終於試到渣哥ge野食啦!

椒鹽炸燒賣!(6粒/12蚊)
炸燒賣

好食!!估佢唔好咁好食!
表面有椒鹽粉!燒賣亦係熱辣辣!脆卜卜!好好食!
唔洗點仼何醬汁都好食,又夠味!
下次一定要再試其他野食先得!

🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿魚提醒💡
記得留意下佢張單,會有唔同嘅句子!好有意思㗎!
🐟📝:9/10
🍽🐟📝
📌 渣哥一九九六
📍 地址: 九龍灣偉業街33號德福廣場一期P41號舖
⏳營業時間:營業時間:星期一至日:08:00-22:00
2019-12-09
2019-12-10 190 浏览
黎呢頭睇戲順便食個魚蛋醫下肚。魚蛋掂!!好彈牙,唔係粉粉唔好食個隻魚蛋。加上甜醬是必須仲有燒賣。兩樣一齊食完好滿足。主要係支持黃店。加上食物質素真係好。值得支持👍🏼👍🏼
黎呢頭睇戲順便食個魚蛋醫下肚。

魚蛋掂!!好彈牙,唔係粉粉唔好食個隻魚蛋。加上甜醬是必須

2019-12-08 253 浏览
#tastytommy良心食店 (黃到超金唔洗多講 近日依然關注周同學身後事 仲有網店想借渣哥名義食人血饅頭 要大力d懲罰!💛)渣哥咖哩三寶💛 $30咖哩汁少少辣 d蘿蔔超爽甜 完全冇渣 一流😍 豬皮好淋索曬汁 魚蛋口感就普通d 唔太彈牙~ 想瘋狂試曬佢其他小食🤪

渣哥咖哩三寶💛 $30

難得 路過德福 見平時大排長龍ge渣哥 條隊都唔算好長 就排隊試下有幾正 好耐以前都知佢勁出名 身邊好多人都話好食 但都係到而加先第一次一試究竟港式小食店 魚蛋 燒賣 腸粉 li d一定走唔甩 所以叫左個「頭抽腸粉套餐」有齊 (辣)魚蛋 燒賣 腸粉 26蚊 一個腸粉餐 其實一d都唔平 希望質素對得起價格等左大約20分鐘 終於有得食因為我鍾意食辣 所以自行加左辣醬for食腸粉腸粉超滑 配頭抽 超好食 夠哂香 美中不足係 d芝麻唔夠多 我勁鍾意食腸粉時有好多炒香左ge芝麻😋個辣魚蛋 好普通 真心普通貨仔 一d都唔辣 講白d係無咩味 無咖哩魚蛋香味 令到個餐扣左d分🤦🏻‍♀️個燒賣 勁好食 好鍾意 好食過出面個d魚肉燒賣n倍 配頭抽 真係一流😆唔知個腸粉餐 可唔可以轉哂要燒賣 唔要魚蛋 無咩興致再食佢d魚蛋😅 p.s. 我見手抓餅賣哂 唔知係咪好好食呢 有機會要試下

26蚊 一個腸粉餐 其實一d都唔平 希望質素對得起價格

等左大約20分鐘 終於有得食
腸粉套餐

因為我鍾意食辣 所以自行加左辣醬for食腸粉

p.s. 我見手抓餅賣哂 唔知係咪好好食呢 有機會要試下
20 分钟 (外卖自取)
腸粉套餐
2019-11-15 311 浏览
眾所週知,渣哥係一位香港小姐開的店,我特別喜歡渣哥呢支消脂山楂烏梅洛神花茶。入口酸酸甜甜,好開胃好醒神的感覺,加上健康有益,飲完真係有種消脂的感覺咁,雖則價錢有少少貴,但真係好味道又有益,大大力推介!仲有個樽身幼長,好適合之後再重用,支持環保♻️
2019-10-12 550 浏览
今日行街餓餓地,行過呢間渣哥,見好多人圍住係度買野食野,我都唔執輸試一試。簡簡單單叫左個頭抽香滑腸粉,大大盒,出餐時醬料都幫我落埋,唔洗同人爭醬料。食落d腸粉真係認真超級滑喎,我都未試過食過咁滑既腸粉😲,滑得來d腸粉又唔會痴埋一舊舊,而係片片分明,食得出既層次感呀!腸粉上面除左有豉油,仲有芝麻醬同原粒白芝麻,味道溝得岩岩好,唔會太齋又唔會太鹹,真係純粹食個腸粉都食到既滿足感。價錢雖然貴小小,但係食完係覺得值回票價,對食野有要求既巴打絲打值得一試。

2019-10-07 503 浏览
喺呢個咁艱難嘅時候 要經營一間小店真係唔容易!希望大家多多支持良心小黃店!❤-------⭐碗仔翅(細)$20小編好中意street food 因為真係好有香港嘅風味!😭今日就叫咗碗仔翅我加左胡椒粉同麻油 超香❤ 雖然話係細碗 但都好足料!❤有雞絲 冬菇 粉絲等配料 真係好正!啖啖都食到好多料食完都飽了哈哈😂-------價錢:$20-------評分(10分滿分)賣相:7味道:8性價比:8回頭率:7-------店鋪資料名稱:渣哥地址:九龍灣偉業街33號德福廣場一期P41號鋪前往方法:九龍灣站A出口
⭐碗仔翅(細)$20
價錢:$20
-------
評分(10分滿分)
賣相:7
地址:九龍灣偉業街33號德福廣場一期P41號鋪
前往方法:九龍灣站A出口
2019-10-05
2019-10-05 451 浏览
今日黎到商場搵早餐食,德褔的小食店實在不多,所以想來想去,有中式小食售賣的就只有渣哥1996。10點前有早餐套餐賣,腸粉燒賣糯米雞咁。但因為我去到的時候已是10時多了,沒有早餐套餐售賣, 我便點了價值$26的頭抽腸粉套餐。雖然是外賣,但亦無求求其其偷工減料,擺得十分靚仔我一向都好鍾意渣哥燒賣,貪佢咬落去非常之煙un,唔同出邊一啲劣質的燒賣咁,只係食到一舊毫無口感嘅粉。腸粉就好嫩滑,粉皮亦都好薄,無奇怪嘅粉味,好食!魚蛋有得揀辣同唔辣,辣嘅都真係幾辣㗎,如果唔食得辣嘅朋友就揀返唔辣喇。

頭抽腸粉套餐

雖然是外賣,但亦無求求其其偷工減料,擺得十分靚仔
我一向都好鍾意渣哥燒賣

腸粉就好嫩滑,粉皮亦都好薄,無奇怪嘅粉味,好食!

頭抽腸粉套餐
九龍灣多車行,最近都係來來回回去不同車行睇車同試車,所以多了在九龍灣活動。路過德福廣場,找了找小食店,決定試試渣哥。一看餐牌,的確是比較貴,但同大少分享(最緊要唔使自己找數🙈🙊),就試一試吧。點了腸粉燒賣加魚蛋,再加一支百香果冰茶,然後找個通風位置品嚐😚豬腸粉精髓是腸粉本身要夠滑,而且甜醬要夠好味,渣哥兩者都做到!👍🏻另外不得不讚渣哥的百香果冰茶,茶味濃,不像那些人工味道很重的飲品,而且冰茶原支雪凍,不用加冰,夏天飲是種很正的享受!😋😋😋

2019-09-20 333 浏览
本人前后買了兩次綜合烏冬, 但發覺$3X作為午餐份量不太足夠, 有豬皮魚旦冬菇菜加一隻雞翼, 建議兩隻雞翼會好一點, 始終唯一真正肉類, 同埋個汁可以多返少少因為味淡一點,希望渣哥老闆盡快改量一下, tks
2019-09-10 363 浏览
差不多每天都在這裡買早餐, 厚蛋治和芝蛋治大份又好吃, 份量多得可以分兩餐吃, 生菜魚肉碗仔翅都不錯, 足料; 員工服務態度非常有善, 有甚麼要求都會盡量配合! 推薦厚蛋治, 芝蛋治和生菜魚肉碗仔翅, 雖然有點小貴, 但食物真的物超所值!

3 分钟 (外卖自取)
$30 (早餐)
  • 厚蛋治
  • 芝蛋治
  • 生菜魚肉碗仔翅
2019-09-03 635 浏览
之前食過渣哥嘅高質碗仔翅後,一直打算試埋其他小食。今日終於一次過試咗咖哩魚蛋、魚肉燒賣、豉油皇炒麵喇!魚蛋燒賣算係香港最普遍、最悠久嘅街頭小食,需求量高,有人hea做,有人用心製作,渣哥絕對係後者!靚嘅魚肉燒賣,應該用真正魚肉做,唔加太多粉(最好唔加粉),食落有魚香,蒸熟後唔會發大,凍咗又唔會回縮,用全人手做,粒粒都唔會太靚仔,各有特色,方為靚貨。但……呢種靚魚肉燒賣幾乎絕跡,市面上大多係麵粉燒賣。難得渣哥仍然堅持用靚貨,令我哋可以食返兒時味道 (超感動😭),配以頭抽提鮮,倍添風味!咖哩魚蛋,好多人以為只要個咖哩汁掂就得,其實醬汁只係提味,主角始終係魚蛋本身。渣哥啲魚蛋有魚味,細細粒,質感結實彈牙。辣咖哩汁辣度足,香料味濃,味道層次豐富。魚蛋同咖哩汁完全融合,咖哩辣味全部响魚蛋入面,非常入味!豉油皇炒麵,麵條炒得乾身唔油膩,配料只有椰菜,椰菜嘅甜味同豉油汁味道好夾。醬汁微甜,好開胃。份量以早餐嚟講,係剛剛好。早餐送熱飲,$18 有炒麵+熱飲,價錢分量相當佛心。熱飲咖啡比便利店仲差啲。建議加多$10-$15 改為樽裝凍飲,款式較多。如果想一次過食齊魚蛋、燒賣、炒麵 +熱飲,可以叫豉油皇炒

靚嘅魚肉燒賣
,應該用真正魚肉做,唔加太多粉(最好唔加粉),食落有魚香
。但……呢種靚魚肉燒賣幾乎絕跡,市面上大多係麵粉燒賣

。魚蛋同咖哩汁完全融合,咖哩辣味全部响魚蛋入面,非常入味!

。份量以早餐嚟講,係剛剛好。

如果想一次過食齊魚蛋、燒賣、炒麵 +熱飲,可以叫豉油皇炒麵餐 $26。一次滿足多個願望

魚肉燒賣

E 豉油皇炒麵餐

魚肉燒賣
E 豉油皇炒麵餐
  • E豉油皇炒麵餐
  • F炒麵餐
  • E豉油皇炒麵餐
2019-09-02 387 浏览
之前聽講渣哥啲腸粉同某米芝蓮腸粉店同廠造,作為腸粉愛好者嘅我一直都想試試,今次試咗頭抽香滑腸粉($16)+香滑齋($15)頭抽香滑腸粉,名符其實非常香滑,腸粉熱辣辣好正。平時好怕啲腸粉好大陣粉味,好彩渣哥啲腸粉唔臭粉味,仲有淡淡米香,豉油同甜醬辣醬分量啱啱好,好味🤤😋另外仲叫咗份香滑齋(+咖哩汁),咖哩汁微辣非常香,加落齋度好夾啊😍 冇記錯一共有五大嚿,如果每嚿可以剪開兩半就更加方便食👍🏽總結:試咗兩樣嘢都非常好食,腸粉香滑,齋配上咖哩汁係畫龍點睛,一定會再食😋😋😋

頭抽香滑腸粉+香滑齋
頭抽香滑腸粉+香滑齋
  • 頭抽香滑腸粉
  • 香滑齋
2019-09-01 284 浏览
星期六又要返工啦,開工前去買翻個靚早餐先路過渣哥1996,有唔同類型既野食可以揀,今次就決定買份咸牛肉三文治,盛惠28蚊。佢有好多唔同類型飲品可以揀,我就揀左熱檸蜜,朝早飲熱野醒神D嘛。決定好就去點餐,之後就企響門口等左一陣間,好快就有啦,返公司慢慢嘆包裝唔同一般店舖,用個有精美印刷既紙袋裝住。塊包好厚,夾住好厚既蛋,蛋有蛋味,夾住好多咸牛肉,食起上黎有陣陣牛油香味,大份到差D食唔曬。下次再試埋其他野食先
星期六又要返工啦,開工前去買翻個靚早餐先

2019-08-31
2 分钟 (外卖自取)
$28 (早餐)
  • 咸牛肉蛋治
2019-08-31 291 浏览
早前比 #美容師 游說買咗個 facial package👀轉眼間八月底已經係到期日,咁啱呢排忙到中午飯都無時間食👀 本來預咗星期六先去做 Facial,點知又同 #游水課 撞時間😝 好在最終今日比我都等到個位,不過就趕頭趕名咗啲囉🙃做完Facial出嚟已經差唔多7:30,#小秘書 個肚真係肚餓到一個點👉🏻👈🏻 平時會嫌貴嘅 #小秘書 今日都唔理得咁多,一枝箭咁跑去「渣哥」個檔口排隊。#九龍灣店 似乎比以前公司樓下嗰間多選擇,不過我怕用$25買得5件「煎釀三寶」食我唔飽,所以最於買咗個「頭抽腸粉套餐」😅 希望 #腸粉、#魚蛋、#燒賣 樣樣有啲,可以填得飽我個胃。等咗大概2分鐘,我要嘅套餐整好喇😉 #腸粉 嘅質地真係比一般嘅 #小食店 做得幼滑,不過用緊撈 #腸粉 嘅 #混醬 就做得唔夠好,冇咗麻醬嘅味道🙃 #魚蛋 同 #燒賣 ok啦,無太大驚喜,而且買住又要 #小秘書 企喺街邊食,比路人甲乙丙丁望住哂...有啲尷尬啫😅

2019-08-30