我哋真係好好好揀飲擇食,我見到得豆腐魚腩煲我比較鍾意,心諗冇計喇試食一下冇壞,估唔到又真係幾入味,魚肉夠滑,豆腐我都忍唔住食個碗底朝天,其實我係食飽先嚟陪坐,冇諗過會幾好食,搞到我忍唔住食哂D豆腐然後先去應付埋D香菇。 加3蚊仲有新張優惠嘅薏米紅豆冰真係唔揀走寶,本嚟以為係大大杯紅豆冰奶茶果種,點知係白雪雪有一大堆薏米奉上,飲落仲好香濃差D以為係飲緊糖水,不過放心喇唔甜㗎,一個字平靚正好抵飲。其實仲有碗羅宋湯不過飲咗,幾醒胃唔差,大家得個知,總之$81蚊晚市特餐算係滿意。 朋友嘛小姐佢好迷海南雞飯喎,話個油飯有進步空間,不過隻雞又真係好食,比隔離相近價錢果間好食少少,會有下次。 想食埋店門口新鮮出爐麵飽,但夠飽,下次行過先買。

想食埋店門口新鮮出爐麵飽,但夠飽,下次行過先買。
2021-07-18
  • 薏米紅豆冰
  • 豆腐魚腩煲
  • 海南雞飯
2021-07-18 484 浏览
今日早餐叫佐個B餐,酸菜豬扒煎雙蛋米粉,食到一半返過嚟先見到豬排完全係生,所以大家下次最好唔好叫B餐啦!都係朋友叫的火腿通粉穩正好多!個咖啡都可以!服務也可以!希望廚房會改善下!
酸菜豬扒煎雙蛋米粉(早餐B)
2021-06-16 487 浏览
在宝灵街一带找吃饭的地方,由于只是一个人,随随便便找一家茶餐厅解决就是了。港里冰厅的门面还是可以的,内部装修也比较新。差不多六点了,就看他们的套餐。供应都是一般的茶餐厅食品,价钱不会跟市场脱节。要了一个最便宜的沙爹牛肉面套餐,配上丹麦多士的炒作蛋。说实话,沙爹牛肉公仔面是个人喜爱,这份汤面份量刚刚好,牛肉和汤就较浓和稍咸,味道不太差。较为好吃的是丹麦多士,它比一般的方包较软,牛肉味很香,吃完还有点意猶未尽。看到餐牌,他们有一款菠萝包三文治,图片颇吸引,下次可以试试。

晚饭套餐

要了一个最便宜的沙爹牛肉面套餐,配上丹麦多士的炒作蛋。

2021-06-15
晚饭套餐
2021-04-30 387 浏览
夜晚冇幾檯人,都漏單!追夥計,話入左機,就係入左啦⋯一追再追,先發覺原來廚房完全冇煮等左成個鐘,發晒脾氣先上菜,一句sorry都冇,好似好正常一樣,離晒譜。咁嘅時勢咁嘅態度,少有!
夜晚冇幾檯人,都漏單!
追夥計,話入左機,就係入左啦⋯
一追再追,先發覺原來廚房完全冇煮
咁嘅時勢咁嘅態度,少有!
2021-04-30
2021-04-27 251 浏览
做完物理治療,去了附近的港里冰廳,路過見到佢個厚切午餐肉炒蛋菠蘿包,好似不錯就入去試試了😎厚切午餐肉炒蛋菠蘿包(34$)上枱時已被佢澎湃既炒蛋嚇一嚇😱,食上口真心唔錯,夠晒熱辣辣,唯獨菠蘿包只是一般水準,外層不夠鬆脆,但此價格相信已值回票價😋,口痕去食下真係幾好🤤奶茶一般茶餐廳中上水準,正常發揮啦~但奶茶可能針得唔係幾好,「一達達」,不太美觀😆😆不過食茶記姐,唔使太高要求既,下次得閒再番食下🤭

厚切午餐肉炒蛋菠蘿包(34$)

厚切午餐肉炒蛋菠蘿包
厚切午餐肉炒蛋菠蘿包
2021-04-21 236 浏览
四月二十號 晚上7點左右 叫這個單人餐78蚊有湯有菜仲有飯 我覺得OK價錢抵 但是我叫個菜是煲類 上來時已經凍著 原因是本來我睇住個菜準備要拿過來時 一個好矮的經理叫停準備拿餸嘅哥仔去做其他野 我唔明白咩原因 離開俾菜的位置仲好大聲對哥仔講句 做完一樣再一樣先啦 成間茶餐廳都聽得到 直到我去廁所睇過前台 經理竟然仲喺度打電話 直到個菜冇位擺嘅時候個經理先開始準備買餸 嘅餸上來時已經凍著 價錢⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 味道⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務⭐️⭐️價錢OK 味道都OK 經理能力有待加強

價錢⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️

價錢OK 味道都OK 經理能力有待加強
2021-04-20
  • 魚香茄子煲
2021-03-09 300 浏览
三月八日星期一早上在此吃早餐,食物都算好,但伙記工作態度差,摧了多次帳單,都不理。最重要是廚師及伙記都不戴手套,沒有執檯專員,執檯及送餐都會是同一批人,執完檯後又沒有消毒液噴灑檯面,用後餐具亦放在咖啡機旁,顧客人數又沒有控制,在 K11 Musea 事件後仍不檢討,生意緊要,檢疫不注重。對這餐廳,我不會再光顧!
對這餐廳,我不會再光顧!
2020-06-29 905 浏览
我是港里冰室的常客,因為工作地點在附近 ,每天早上,我將車泊在餐廳門口,便可以安心進食一個豐富的早餐。今天晚上Honey要開會,我就帶他來我的「常駐店」吃晚飯。我叫了一人晚餐:$68一款肉類、一碗白飯、一碗上湯娃娃菜飲品半價 (我叫凍檸茶$20→$10)我選擇了椒鹽豬扒,好大碟!即叫即做起,所以非常有鑊氣!「料頭」好香,有紅椒、蒜粒、乾葱頭…雖然豬扒的份量不少,但是,豬扒肉就比較「實」,不容易咬。凍檸茶和飯,份量都好大,真抵食!Honey晚上要開會,怕吃飯會「飯氣攻心」,所以散叫腿蛋治(烘底)和熱奶茶($18)。腿蛋治$22 (烘底+$2)很大份!蛋厚,上下两片火腿。熱奶茶也好味,茶濃奶滑。一頓豐富的晚餐,好幸福!

今天晚上Honey要開會,我就帶他來我的「常駐店」吃晚飯。

我叫了一人晚餐:$68
一款肉類、一碗白飯、一碗上湯娃娃菜
飲品半價 (我叫凍檸茶$20→$10)
我選擇了椒鹽豬扒,好大碟!
即叫即做起,所以非常有鑊氣!
「料頭」好香,有紅椒、蒜粒、乾葱頭…
雖然豬扒的份量不少,但是,豬扒肉就比較「實」,不容易咬。
凍檸茶和飯,份量都好大,真抵食!

腿蛋治$22 (烘底+$2)
很大份!
蛋厚,上下两片火腿。
熱奶茶也好味,茶濃奶滑。

一頓豐富的晚餐,好幸福!

2020-06-29
每當放工屋企冇飯食,就會嚟到呢一間冰室食飯,因為價錢唔算太貴,就如標題所講呢個價錢70幾蚊有飯有餸有菜有嘢飲相當唔錯而且很飽肚,對我呢啲大隻仔來講CP值係很高的,基本上我每一個星期都會食一次,而且不會很多人,鍾意食佬飯嘅可以一戰!
2020-04-16
今朝佐敦開工,梗係要食餐好嘅醫飽個肚先至有力做啦,記得以前呢度有間茶餐廳嘅早餐有跟餐菠蘿包,咪諗住去回味一下啦,點知行極都唔見,可能執咗,見呢一間嘅門面光光鮮鮮,入面又坐滿人,咪入去試吓,點知⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯叫了早餐A,珍珠帶子火腿粒通粉配煎雙蛋同埋多士,煎雙蛋同多士都正常茶記貨式,不過個通粉就真心差,無試過淡成咁,湯底就同滾水無乜分別,通粉入到口,如果唔知仲以為自己食緊病人餐,珍珠帶子唔係唔好,不過佢唔會令到碗通粉好味左,兼且就係因為呢幾粒帶子令到個餐由$28-$30變到$37,唯一可取係佢啲火腿粒屬厚砌,都有味嘅。一碗通心粉可以做到咁,都真係真心配「伏」。
2020-02-28 414 浏览
不經意走入一間裝修不錯的冰廳,不經意地點了一個茶餐,卻很驚喜地出現一場在味蕾爆發的大美味,由香酥、外脆內軟的丹麥牛油多士,到沙嗲濃香、麵質彈牙的招牌沙嗲牛肉公仔麵,美食一浪接一浪地衝撃,只想說一句:實在太。好。吃了!哈哈!一篇好像鱔稿,但其實仲要比48大洋去吃的真心食評,在疫情籠罩不少人都冇工開的情況下,被他們的美食感動,被他們的親切服務感動,香港人,加油!
2020-02-22 352 浏览
早餐A,好多間茶餐廳都係鮑魚絲火腿絲通心粉拼煎雙蛋多士,價錢30頭左右,講到明呢間非一般就梗係唔係食呢啲野啦!🕞輪後時間🕤 用餐都系等兩分鐘左右就有野飲,都算快手🥢推介食品🥢1️⃣珍珠帶子火腿粒通粉 $37 加茶走比起平時,火腿粒有咬口一點,珍珠帶子爽口微甜,奶茶茶底好濃,有一啖啖苦澀味,有待改善味道 😋😋😋賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️價錢 🏦🏦🏦(5分最高)✨餐廳環境✨:餐廳佈置光猛寬躺🧑🏻‍🍳侍應服務🧑🏻‍🍳:服務員態度一般,不停傾偈🔆總結一下🔆:早餐飲品好重要,希望可以提升一下,性格比唔太高

🕞輪後時間🕤 用餐都系等兩分鐘左右就有野飲,都算快手

🥢推介食品🥢

1️⃣珍珠帶子火腿粒通粉 $37 加茶走

味道 😋😋😋
賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
價錢 🏦🏦🏦
(5分最高)

✨餐廳環境✨:餐廳佈置光猛寬躺

🧑🏻‍🍳侍應服務🧑🏻‍🍳:服務員態度一般,不停傾偈

珍珠帶子火腿粒通粉
如題。難得食物做得好,與餐牌上的相片一模一樣,無論是樓面哥哥、姐姐或者收銀,保持到高流量速度的同時,竟然仍然好有禮貌,可以做到食物質素、高流量及有禮物的「茶餐廳」已經好難遇到,忍唔住真係要讚!比起隔2條街嗰間X棧燒味,雖然食物質素大家都唔錯,但職員禮貌和對人的基本尊重,是天使與閻羅王之分別,希望能夠保持到。