2008-09-25 669 浏览
試了港麗cake shop的蛋糕有好多款, 只試了其中兩款, 都唔錯一種係朱古力慕絲, 面頭的朱古力十分濃郁香滑, 蛋糕上半部是慕絲, 質感柔軟, 下面的蛋糕也鬆化. 不過都幾甜架, 同埋好大個, 同人share就啱啱好也試了紅莓蛋糕, 上面鋪上了朱古力, 2層蛋糕之間夾著了一層紅莓, 質感似慕絲但又實少少, 入口酸酸甜甜的幾有趣有機會會再試下其他款式
試了港麗cake shop的蛋糕
有好多款, 只試了其中兩款, 都唔錯

有機會會再試下其他款式
2008-03-20 489 浏览
媽買左幾個MUFFIN反黎,話公司有同事請佢食,佢份人又揀飲擇食,TURNOUT拎反黎比我幫佢食自己食左個朱古力味,有CHOCOLATE CHIPS係上面,味道唔太差,朱古力食完有少少苦既感覺,不過算叫OKAY,而且SIZE又唔細,食完都幾飽,當TEA食真係夠有餘多謝媽咪!TASTE GOOD N NICE

多謝媽咪!TASTE GOOD N NICE
2007-08-08 510 浏览
28/7(六) 7pm男友祖母的壽辰,上年度訂了Mimosa,今年試試Conrad的出品,橫豎DBS Titanium卡可享8折.預定了芒果慕絲兩磅$336.論賣相,味道及口感,怎麼也是次品;面頭的芒果紅莓也頗新鮮!慕絲滑度僅尚可,但香氣缺乏,朱古力蛋糕入口硬實,殊不鬆軟富彈性!空有名聲的餅店!
28/7(六) 7pm

空有名聲的餅店!
2006-04-26 412 浏览
這裏的黑森林蛋糕上面的cherry有好重好重的酒.爸爸話好食但我就覺得個酒太重了.而中間的漿亦比較酸.如果有咁酸會好好多..但我覺得最好食係d cream..一個一磅要$210.00
這裏的黑森林蛋糕上面的cherry有好重好重的
酒.爸爸話好食但我就覺得個酒太重了.
而中間的漿亦比較酸.如果有咁酸會好好多..
但我覺得最好食係d cream..
一個一磅要$210.00
2005-07-16 234 浏览
一個好平既muffin個樣唔係太好味道就ok啦choco 味都幾濃不過太少choco chip,而且可能係先入為主啦都係文華既好食好多wo
一個好平既muffin
個樣唔係太好
味道就ok啦
choco 味都幾濃
不過太少choco chip,
而且可能係先入為主啦
都係文華既好食好多wo
2005-05-07 167 浏览
Banana muffin: 內有些chocolate粒,面上有杏仁片,味道都不錯。份量雖比黑玫瑰的細些(黑玫瑰的實在很大,早餐時食more than enough),但這裡只售$10。
2005-05-04 149 浏览
雖然成日幫趁隔離shangri-la o既island gourmet, 但係就好少行過黎一巷之隔o既conrad cake shop. 今日忽略興之所至行過隔離睇下, 見到佢d danish同muffin 外型都好吸引, 而且價錢好相宜(大大個都係十蚊), 就買左個banana pecan danish.公司無焗爐, 所以就咁室溫食, 不過酥皮都好脆, 質感好好! 但係雖然眼見有好多山核桃亦有相當份量o既香蕉茸, 味道都係好淡, 宜加重面層果膠, 或者加d朱古力碎增加味道!
2004-08-17 146 浏览
因為grandma生日,所以媽咪就要我去訂蛋糕,決定訂lee間餅店,一來想試下(我從未試過lee間d cake),2來有折(好似抵d),3來lee到係可以打電話來訂(夠方便),我地訂了一個2磅chestnut cake$390hk bank白金有85折$323,果蛋糕賣相都唔錯,味道都幾好,栗子都好清香,唔會太甜,我細佬happy仔同cousin都每人食了兩件,小熊都話唔錯,姑媽姑丈都問我係邊間買,但grandma就話太甜,唔係敢欣賞,反而grandpa開頭話怕凍唔食,之後佢就一路打麻雀一路食蛋糕.下個月爺爺生日我都會再試下另一間餅店,不過我唸fruit cake可能比較啱grandma多d.