餐厅: 湊湊‧甄選 (AIRSIDE)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-11-06 823 浏览
早幾日去左AIRSIDE打邊爐😋因為留意到湊湊火鍋推出左小火鍋午市套餐好豐富好抵食啊‼😮😍🐄日本A4和牛小火鍋 $138和牛油花均勻 牛味好香入口即溶 食完一塊又一塊🤤🦐甄選海鮮小火鍋 $128有海蝦、蠔、蜆、魚片隻蠔有手掌咁大海鮮全部都好鮮甜😋湯底方面我哋揀左昆布同蕃茄昆布湯底清甜 蕃茄湯底酸甜開胃兩款都比較健康啱小朋友套餐包括紫薯麵/刀削麵、蔬菜盤同甜品🍮仲可以加配茶飲🥤我哋揀珍珠奶茶同桔香冬瓜甜度岩岩好唔會太甜又解渴~另外自助吧都好豐富唔單止有各式醬料自由搭配仲有時令前菜、水果同滷肉飯任食🤤呢個午市套餐性價比好高已經約左朋友仔下次再嚟食啦😆😆✨小火鍋午市套餐✨只限星期一至五 星期六日以原價供應個別分店供應情況:K11 Art Mall、Airside 同Nan Fung Place星期六、日都唔會有午市套餐/優惠K11 Musea 全星期都無供應呢個套餐/優惠大家去之前要留意啊😉@coucouhotpothk📍湊湊‧甄選 (AIRSIDE)啟德AIRSIDE 6樓L603號鋪#台式火鍋 #湊湊火鍋 #coucouhotpothk #hotpot #火鍋 #打邊爐 #午市優惠
早幾日去左AIRSIDE打邊爐😋
因為留意到湊湊火鍋推出左小火鍋午市套餐
好豐富好抵食啊‼😮😍

🐄日本A4和牛小火鍋 $138
和牛油花均勻 牛味好香
入口即溶 食完一塊又一塊🤤

🦐甄選海鮮小火鍋 $128
有海蝦、蠔、蜆、魚片
隻蠔有手掌咁大
海鮮全部都好鮮甜😋

湯底方面我哋揀左昆布同蕃茄
昆布湯底清甜 蕃茄湯底酸甜開胃
兩款都比較健康啱小朋友

套餐包括紫薯麵/刀削麵、蔬菜盤同甜品🍮

仲可以加配茶飲🥤
我哋揀珍珠奶茶同桔香冬瓜
甜度岩岩好唔會太甜又解渴~

另外自助吧都好豐富
唔單止有各式醬料自由搭配
仲有時令前菜、水果同滷肉飯任食🤤

呢個午市套餐性價比好高
已經約左朋友仔下次再嚟食啦😆😆

✨小火鍋午市套餐✨
只限星期一至五 星期六日以原價供應
個別分店供應情況:
K11 Musea 全星期都無供應呢個套餐/優惠

大家去之前要留意啊😉

@coucouhotpothk

📍湊湊‧甄選 (AIRSIDE)
啟德AIRSIDE 6樓L603號鋪

2024-11-01 667 浏览
晚上和兩位朋友一起聚舊, 這次在airside約好晚飯, 逛了一下, 想想平日已有光顧湊湊火鍋. 今次也毫無懸念的再度光顧. 這次挑選了四人餐, 海鮮拼盤菜品種類十分多,有鮑魚, 蟶子, 帶子, 石斑魚;肉類份量也很足. 三大盤牛肉, 墨魚滑, 蔬菜盤.......一行人吃得不亦樂乎. 其實每次光顧湊湊火鍋都很期待喝他的沙冰和茶果凍. 特別茶果凍酸酸甜甜, 很解油膩! 當然不少得點他的珍珠奶茶! 火鍋配上珍珠奶茶, 更是一絕! 期待下次再來:)

2024-10-30
用餐优惠
試食活動
  • 海鮮拼盤
  • 牛肉
1K
2024-11-01 433 浏览
👧🏻😋👅🍽✨午市火鍋套餐震撼優惠-💼 台式半自助商務午市套餐震撼推廣價 $98起 (只限平日) 包精緻小火鍋、湯鍋、主食、自助吧同甜品, 套餐個別分店供應, 詳情可瀏覽湊湊網頁💼 AIRSIDE店有落地玻璃, 日光照住食飯都精神D; 套餐好豐富, 由前菜到甜品包羅萬有, 仲可以加配茶飲, 店員仲推車仔送上新出品酥肉小食-🍲 小火鍋 $138 / $128💯日本A4和牛油花均勻, 入口即溶; 甄選海鮮有蠔, 海蝦, 魚片, 蜆, 蠔妁外都有2件或以上, share都好適合💯揀左番茄同昆布湯, 番茄好濃郁酸酸地好開胃, 昆布就較清甜能突出食材鮮味-🍜 主食 / 蔬菜盤 / 甜品✨主食可選紫薯麵/刀削麵, 兩款都好彈牙; 蔬菜盤除左菜菇仲有兩粒大大粒彈牙爆汁既丸✨甜品係菠蘿沙冰, 唔會太甜食到最尾清清口腔幾好-🍈自助吧💯滷肉唔多肥肉又唔會太鹹, 健康得黎都好好食; 前菜有四款冷盤醃菜; 水果當日有番石榴同哈密瓜都好甜-🧋茶飲 ✨抹茶開心椰 $34 開心果生椰乳配抹茶, 幾種味道淡淡交織唔會太搶幾夾, 加上香滑米布丁真係火鍋既好朋友!✨茉香珍珠奶綠 $29 茉莉綠茶底清香唔澀, 珍珠軟熟
👧🏻😋👅🍽✨
午市火鍋套餐震撼優惠

🍲
火鍋 $138 / $128

🍜
主食 / 蔬菜盤 / 甜品
甜品係菠蘿沙冰, 唔會太甜食到最尾清清口腔幾好

🍈
自助吧

🧋
茶飲
✨茉香珍珠奶綠 $29 茉莉綠茶底清香唔澀, 珍珠軟熟

2024-10-24 411 浏览
If you're a fan of interactive dining experiences, CouCou is a must-visit! The variety of ingredients available for the hot pot is impressive. From fresh vegetables and seafood to high-quality meats, everything is sourced with care. The broth options are plentiful, with choices ranging from spicy Sichuan to a milder herbal broth, catering to all taste preferences. Each ingredient is fresh and flavorful, making the cooking process exciting as you watch your meal come together right before your ey

The variety of ingredients available for the hot pot is impressive. From fresh vegetables and seafood to high-quality meats, everything is sourced with care. The broth options are plentiful, with choices ranging from spicy Sichuan to a milder herbal broth, catering to all taste preferences. Each ingredient is fresh and flavorful, making the cooking process exciting as you watch your meal come together right before your eyes.

The dipping sauces provided are also a highlight, allowing you to customize the flavors to your liking. The combination of flavors is a delightful experience, and the freshness of the ingredients truly shines through.

One of the standout features of CouCou is its reasonable pricing. Considering the quality of the ingredients and the generous portion sizes, you certainly get your money's worth. They offer a range of packages, making it accessible for both budget-conscious diners and those looking to indulge.

The ambiance is warm and inviting, perfect for family gatherings or a night out with friends. The staff is friendly and attentive, ensuring that your dining experience is enjoyable.

Overall, Coucou delivers a fantastic dining experience with delicious food and reasonable prices. Don’t miss out on this gem for your next meal!
2024-10-24 308 浏览
我曾在香港体验过凑凑的火锅,感觉其性价比确实较为出色。辣锅中的豆腐与鸭血品质优良,且提供自助添加服务,让食客能够根据个人口味自由调配。调料区不仅调味品丰富,还有自助的台式肉臊饭可供选择,为火锅增添了更多的风味。同时,水果区的新鲜西瓜和哈密瓜也让人倍感清新。此外,这里的小吃也各具特色,值得一试。特别值得一提的是,凑凑的奶茶口感独特,香醇可口,为整顿火锅增添了不少亮点。整体而言,凑凑的火锅体验相当不错,值得推荐。
2024-10-24
2024-10-24 416 浏览
抵食企理多選擇服務很好很多優惠,又有牛肉送服務員態度很好地方很闊落有得免費泊車材料新鮮又好味任食區域很多選擇最喜歡鴛鴦湯底慶祝生日一流很喜歡,一定會再來又有生果吃抵食企理多選擇服務很好很多優惠,又有牛肉送服務員態度很好地方很闊落有得免費泊車材料新鮮又好味任食區域很多選擇最喜歡鴛鴦湯底慶祝生日一流很喜歡,一定會再來又有生果吃抵食企理多選擇服務很好很多優惠,又有牛肉送服務員態度很好地方很闊落有得免費泊車材料新鮮又好味任食區域很多選擇最喜歡鴛鴦湯底慶祝生日一流很喜歡,一定會再來又有生果吃

2024-10-24 307 浏览
這間火鍋店真是一絕,食材新鮮、湯底香濃。尤其是他們的花膠湯底,鮮美無比,口感細膩。店內環境舒適、服務周到,無論是家人聚會還是朋友小聚,都能在這裡找到家的感覺。每次來這裡用餐都能感受到滿足和愉悅,絕對是一個不錯的選擇。推薦給所有火鍋愛好者,一試難忘!
2024-10-24
2024-10-24 327 浏览
最近和朋友們一起去啟德湊湊打邊爐,真是一次美好的享受!這家餐廳的環境非常舒適,燈光柔和,讓人感到放鬆。菜單上有各式各樣的新鮮食材,從海鮮到肉類,應有盡有。特別推薦他們的蝦和牛肉,鮮嫩多汁,口感極佳。湯底方面,我們選擇了麻辣和椰子雞兩種,麻辣湯底香辣適中,讓人一試成主顧,而椰子雞湯則清爽可口,特別適合搭配各種食材。服務也很周到, 侍應隨時關心我們的需求,讓用餐體驗更加愉快。在這樣的氛圍下,我們邊吃邊聊,分享彼此的生活點滴,感覺格外親密。最後,還有 雄豆花作為結尾,讓整個晚餐畫上完美的句號。我們都非常滿意,肯定會再回來的!打邊爐的樂趣不僅在於美食,更在於和朋友們的共聚時光,真是一個值得推薦的地方!

2024-10-21 674 浏览
二人套餐$798好抵,好好味😋有牛肉 小酥肉 海鮮拼盤海鮮拼盤 款式好多 有蝦 鮑魚 帶子 好新鮮湯底好濃 正宗麻辣味 椰子雞湯底好清甜 有椰子味鴨血有得refill 下次會再幫襯!
二人套餐$798好抵,好好味😋
鴨血有得refill
下次會再幫襯!

2024-10-21
2024-10-19 880 浏览
Lunch行過湊湊,拎住$49可以食到D乜⁉️最抵必點 #美國特選級雪花肥牛 小火鍋,新鮮肥牛大大碟,湯底可選蕃茄湯/ 椰子雞湯,兩個湯底都好足料,香味濃,配埋新鮮蔬菜🥬手打蝦丸,真心性價比超高‼️日日識都制~至於 #清遠走地雞 小火鍋,鐘意食雞朋友有福了,新鮮爽口雞肉,同樣有齊蔬菜籃同配菜,一個人食絕對滿足餐廳由10月18-22日,一連5天,牛肉小火鍋$49,呢個lunch真係極之滿足
Lunch行過湊湊,拎住$49可以食到D乜⁉️

2024-10-15
2024-10-19 786 浏览
呢日同男朋友去左湊湊火鍋打邊爐,餐廳環境好好。依家推出咗迎國慶限定新品75折,優惠期去到10月31日😍包括有新鍋底同埋新海鮮炸物,小食湯底升級不加價,今次揀咗鴛鴦鍋,有貴洲木姜子酸湯鍋同埋昆布鰹魚鍋。酸湯鍋酸酸辣辣,好開胃。昆布鰹魚湯加入左大量蜆,勁鮮甜。呢度嘅火鍋料都好吸引,首先係頂級美國牛板腱,上面有好靚嘅雪花紋,牛肉味香濃。仲有勁爽口牛黃喉都好正。華麗海鮮拼盤有新鮮帶子、魚肉、蜆、蝦同埋鮑魚,勁豐富。其他火鍋料都好吸引。
呢日同男朋友去左湊湊火鍋打邊爐,餐廳環境好好。
酸湯鍋酸酸辣辣,好開胃。昆布鰹魚湯加入左大量蜆,勁鮮甜。

其他火鍋料都好吸引。
2024-10-19 657 浏览
昆布鰹魚鍋有好濃郁嘅昆布同埋鰹魚嘅鮮味,味道清爽又香甜,打邊爐真係啱哂!臺式麻辣鍋有麻味辣味融合埋一齊,唔會太過辣,仲配埋豆腐同埋鴨血,幾惹味!頂級美國牛肩胛肉油脂分布好均勻,食落口肉汁豐富,肉質嫩滑有彈性有肉味華麗海鮮拼盤(小)擺盤好靚!有唔同嘅海鮮,包括有鮑魚、蝦、鱔片、扇貝、蜆等等,全部都新鮮!我最鍾意食就係蝦,生猛到仲郁緊🤣食落口好彈牙鮮甜,鮑魚都好新鮮彈牙!新鮮白鱔片鮮甜,一啲都唔腥,肉滑鮮嫩!食落嘅口感富有彈性,仲好爽口!但要小心進食,因為有幼魚刺,好味貓爪蝦滑造型好可愛好彈牙,食到鮮蝦嘅味道抹茶開心椰,開心果配濃郁嘅抹茶味道,好夾,仲有椰果粒,唔會太甜!毛肚大大塊食落口好爽口,放落麻辣鍋淥,好入味皇帝菜好爽甜,口感好脆嫩餐廳舒適好寬敞,私隱度幾高!餐廳設有自助吧,有醬料、前菜、水果、肉燥飯!推出左新鍋底,湯底升級仲唔洗加錢!仲有新海鮮炸物小食,我地食左酥炸蚵仔,幾好味!餐廳店員服務態度友善,抵讚!10月31日前迎國慶限定新品仲有75折,下次我會再同朋友黎食

貓爪蝦滑造型好可愛好彈牙,食到鮮蝦嘅味道

毛肚大大塊食落口好爽口,放落麻辣鍋淥,好入味

皇帝菜好爽甜,口感好脆嫩

2024-10-18 572 浏览
湊湊火鍋慶祝國慶75週年,凡惠顧指定新產品,可享75折優惠👍🏻優惠做到10月31日,快d把握機會啦❗️有優惠我都唔會錯過,我好鍾意呢到有個自助吧,可以有小食,台式滷肉飯,水果,調味料無限量供應😍湯底就揀咗鴛鴦湯底,昆布鰹魚鍋併台式麻辣鍋,咁就啱晒食辣嘅我同唔食辣嘅朋友都可以一齊打邊爐,開心share啦😍🔸海鮮拼盤樣樣都有,大大隻鮑魚,活躍嘅新鮮蝦,扇貝,白鱔,蜆肉,份量啱啱好,唔會太多亦唔會好少👍🏻兩個人食就好夠了🫶🏼🔸白鱔白鱔實在太正,淨係個海鮮拼盤都唔夠喉,朋友話要再單點多一個食😋🔸貓爪蝦滑造型好可愛,有貓爪的造型,放入湯底唔會溶散,鮮蝦十足,爽口彈牙🔸美國特選牛板腱肉質好瘦,唔會話好肥👍🏻兩個人食叫一個就啱啱好㗎啦🔸抹茶開心果好驚喜呀,入面有一啲豆腐係底,抹茶香濃👍🏻

優惠做到10月31日,快d把握機會啦❗️

🔸海鮮拼盤

🔸白鱔

🔸貓爪蝦滑

🔸美國特選牛板腱
肉質好瘦,唔會話好肥👍🏻兩個人食叫一個就啱啱好㗎啦

🔸抹茶開心果
好驚喜呀,入面有一啲豆腐係底,抹茶香濃👍🏻

2024-10-17 600 浏览
邊諗到用快餐店一人邊爐價錢就食到午市套餐精緻小火鍋😍😍我地今次食左 #美國特選級雪花肥牛小火鍋 $49#美國特選級牛板腱小火鍋 $59每款小火鍋除左配備一大盤肉仲有精美蔬菜籃 + 紫薯麵/刀削麵 唔係講笑,真係食得好飽😍另外佢仲有6款鍋底可以任揀不得不提 #酸菜湯底 夠酸夠辣最後食勁掛汁嘅刀削麵😋真係超惹味!而 #麻辣湯底 入面已經有大量老豆腐同豬紅感覺勁抵食🤭牛肉就兩款都好新鮮睇你想食有嚼勁肉味濃d就揀牛板腱想食肉嫩爽滑d就揀雪花肥牛最後仲想講,套餐包括埋自助吧水果、前菜、甜品、滷肉飯都可以任食!飲品亦都可以以半價加購大推 #雙柚愛玉茉莉冰沙酸酸甜甜勁解膩,加上柚子肉同愛玉口感超豐富🤩另外仲有多款精緻海鮮炸物低至半價,只需$25起!記得優惠只限中午時段!📅超抵半價優惠由10月18日起至10月22日,僅限5天!!💬每間分店每日限售100套。此優惠於以下分店不適用:K11 Musea。❌此優惠於星期六、日於以下分店不適用:K11 Art Mall, Nan Fung Place及Airside店
邊諗到用快餐店一人邊爐價錢
就食到午市套餐精緻小火鍋😍😍

我地今次食左 #美國特選級雪花肥牛小火鍋 $49
#美國特選級牛板腱小火鍋 $59

每款小火鍋除左配備一大盤肉
仲有精美蔬菜籃 + 紫薯麵/刀削麵

唔係講笑,真係食得好飽😍

另外佢仲有6款鍋底可以任揀
不得不提 #酸菜湯底 夠酸夠辣
最後食勁掛汁嘅刀削麵😋真係超惹味!

而 #麻辣湯底 入面已經有大量老豆腐同豬紅
感覺勁抵食🤭

牛肉就兩款都好新鮮
睇你想食有嚼勁肉味濃d就揀牛板腱
想食肉嫩爽滑d就揀雪花肥牛

最後仲想講,套餐包括埋自助吧

水果、前菜、甜品、滷肉飯都可以任食!

飲品亦都可以以半價加購

大推 #雙柚愛玉茉莉冰沙
酸酸甜甜勁解膩,加上柚子肉同愛玉
口感超豐富🤩

另外仲有多款精緻海鮮炸物低至半價,只需$25起!
記得優惠只限中午時段!

📅超抵半價優惠由10月18日起至10月22日,僅限5天!!
2024-10-11 759 浏览
食物質素一般, 但價格偏貴, 餐廳安排欠佳,服務態度極差! 第一次幫襯, 無下次!火鍋需要慢慢享受是常識吧! 一直未有時間試食, 10月5日下午 5:30 諗住有時間可以慢慢嘆, 一行2人本著一試的心態走進餐廳。可能由於時間尚早, 場面冷清,侍應只簡單介紹要掃QR code下單。餐牌上選擇不多, 價錢偏貴,看了一會,還是點了一個2人餐$798 (連加一埋單要$877) 上菜份量亦偏少, 不適合食量大人士。 價錢貴都不是重點,趕客方式先離譜!入座約1小時 (6:30),食食吓, 侍應突然印咗張單放到我面前, 叫我看看張單是否正確, 隨即離開, 不久又走過來重覆問了多次張單有冇問題?當我一答冇問題, 侍應即時要求先埋單, 本人於是邊吃邊取出信用卡結賬, 侍應還咭時隨便掉低一句, 提番你, 用餐時間到7:00 (我即時看看機,當時6:33pm)!講完又隨即離開, 我們當時枱面仍有未煮的食物,深感莫名其妙,壓力驅使下努力進食, 當食到6:54分時, 又有另一侍應走來下逐客令,話用餐時間已到, 我們有啲火,不禁問,又不是食放題, 為何會限時? 而且入座時冇人講過話限時! 該侍應即時高聲反問:「冇

火鍋需要慢慢享受是常識吧!
價錢貴都不是重點,趕客方式先離譜!入座約1小時 (6:30),食食吓, 侍應突然印咗張單放到我面前, 叫我看看張單是否正確, 隨即離開, 不久又走過來重覆問了多次張單有冇問題?當我一答冇問題, 侍應即時要求先埋單, 本人於是邊吃邊取出信用卡結賬, 侍應還咭時隨便掉低一句, 提番你, 用餐時間到7:00 (我即時看看機,當時6:33pm)!講完又隨即離開, 我們當時枱面仍有未煮的食物,深感莫名其妙,壓力驅使下努力進食, 當食到6:54分時, 又有另一侍應走來下逐客令,話用餐時間已到, 我們有啲火,不禁問,又不是食放題, 為何會限時? 而且入座時冇人講過話限時! 該侍應即時高聲反問:「冇講咩?」就走開了, 然後又來了另外两個侍應黑口黑面,一直在我們身邊徘徊。 感覺上餐廳大部分侍應都不太禮貌。 如果有人等位,侍應想客人回枱, 可以給點禮貌, 而不如此趕客, 入坐一小時後, 才告訴客人要在30分鐘內完成枱上的食物並離開。 1.5小時食個火鍋, 真心不合理!但被掃興及騷擾下, 我們並沒有鬧事就乖乖離開了,最嬲係,當行到入口時, 發現根本沒有人在等位!
用餐時間限制,為何入坐時不坦白告客人?客人絕對有選擇權, 對嗎?

未試過食限時火鍋, 仲食到一肚氣。 想留港消費, 清清靜靜食一餐都被徹底破壞了!這個價錢, 絕對不值,難怪人人棄港北上。 這樣做生意,真係自作孽!