曾光顧這間小食店多次,試過它們的咖喱魚蛋及果汁,果汁份量細,但價錢偏貴,咖喱魚蛋都幾辣。這間小食店的男老闆一向都好cool,從來不會有笑容,亦從來不會對客人說「謝謝」。有一次,我買他們的咖喱魚蛋,明明個牌寫住係10元8粒,但我返到公司打開準備食時,才發現只有7粒初初我以為佢哋加咗價,於是我諗住打俾佢哋問下/了解下情況,上網search佢哋的電話,點知佢哋個電話已經停止服務,打極都打唔到,無奈之下,趁仲未開工前就行返去佢哋間店到問下(有禮貌地),原來佢哋係唔小心俾少咗一粒魚蛋我,其實我明白有時唔小心會睇漏眼,但個老闆一句「唔好意思」或者'sorry'都冇我於是禮貌地問佢個電話號碼係咪轉咗,因為打咗幾次都打唔到,但佢就唔出聲,我再問多一次,佢仲係扮聽唔到、唔出聲我話我特登係公司走返返嚟,佢竟然同我講:「你聽日先嚟拎都得架唧! 個電話你打唔到,係咪因為你隱藏咗來電顯示呀?!」哇! 我明明有來電顯示架喎仲有,你叫我聽日過嚟拎,如果我聽日唔想食魚蛋呢?或者我聽日唔係附近呢? 同埋你間店每天下午4點前就收檔啦喎你唔想做生意既話就執咗去啦! 由始至終,個老闆連一句道歉都冇,都幾冇禮貌所以我決定以後不
所以我決定以後不再光顧
2021-12-02 1032 浏览
喺金鐘諗食咩諗到頭都爆🤯見到海富中心轉角有呢間小食店,原本諗住買魚蛋燒賣,點知原來佢又買雙餸飯,仲有包埋果汁或者糖水,咁梗係要試吓啦!🥳.佢嘅餸有十幾個選擇,價錢就$48,都幾平!🤑佢餸嘅份量比我想像中少…😬不過味道都ok嘅~.勝瓜炒鯪魚肉🥒🐟 ✨勝瓜炒得有少少老變得暗綠色,但ok嘅;而鯪魚肉就正常~.涼瓜炒鴨胸肉🥒🦆 ✨涼瓜爽口、唔會炒到腍晒,鴨胸正常,洋蔥都炒得夠香,呢個好食!.呢度嘢食ok,份量多啲就好喇!🤩
佢嘅餸有十幾個選擇,價錢就$48,都幾平!🤑

佢餸嘅份量比我想像中少…😬不過味道都ok嘅~
勝瓜炒鯪魚肉🥒🐟
✨勝瓜炒得有少少老變得暗綠色,但ok嘅;而鯪魚肉就正常~
涼瓜炒鴨胸肉🥒🦆
呢度嘢食ok,份量多啲就好喇!🤩
2021-12-01
2008-12-23 3015 浏览
吞拿魚麥i治--好多吞拿魚喎~ 點解可以咁多咖? 而且唔硬, 包仍是軟的呢...但只有半件, 少了一點點! 但好在夠多涵答救! 正! 生果盒--好多好多款, 有西瓜2小舊, 哈蜜瓜, 蜜瓜, 菠蘿橙汁--甜甜地, 但係真係好鮮, 因為係即榨, 且無加糖水!呢間店其實唔多人去, 可能唔近地鐵, 要再上多一層, 我都係經同事介紹先知道有呢間好野!下次可以再試下其他三文治, 佢仲有咸牛肉, 煙鴨胸, 腿旦, 好多選擇呢...如果唔鐘意食生果, 可以選salad!如果唔鐘意飲凍果汁, 可以選雜菜湯!
生果盒--好多好多款, 有西瓜2小舊, 哈蜜瓜, 蜜瓜,

如果唔鐘意食生果, 可以選salad!
如果唔鐘意飲凍果汁, 可以選雜菜湯!
$25一份lunch
2008-12-09 1458 浏览
另一間小小果汁鋪, 位於二樓商場. 亦是一家不什顯眼的小店.旁邊是花店, 拿了餐單, 原來是同一"集團", 花店老闆娘見我塞住個門口, 以為我是某某熟客. 之後由佢黎問我要食什麼.門口放著一車三文治, 雖是凍治, 但勝在選擇多, 隨手拿了一個吞拿魚碎蛋治, 加奶茶. 三文治, 幸好只是半份包, 因為饀幾多下, 一按不實, 便會 "跌渣". 奶茶, 一看到他們用煉奶已經覺不妙......拿回公司一打開....Oh no,,,,,Lipton Yellow Label.....早上沒有濃滑奶茶, 我是不行的!!!

早上沒有濃滑奶茶, 我是不行的!!!
$16 (早餐)