2019-04-23 35 浏览
今日去咗深水埗度尋寶跟 住行過呢間滾火鍋 看似啱啱開張冇耐 人客唔多外面用上咗黑玻璃去做 私隱度十足 入面坐位非常闊落 四個人卡位坐得十分舒服 而且裝修都好有格調 同一般港式火鍋唔同叫咗個沙嗲湯底同皮蛋芫茜湯底 沙嗲湯底味道濃沃好香濃 另外一半反而冇乜特別嚟打邊爐點可以食牛肉 叫咗個手切牛展 肥瘦適中 牛味濃沃 而且中間嘅筋膜更加係令到口感升華脆肉鯇係驚喜之作 夠曬大份之餘 勁新鮮 放落沙嗲湯底 唔會淹蓋魚味之餘 仲有淡淡沙嗲香 爽口彈牙超好食大粒過乒乓波嘅鮮蝦雲吞 係每日新鮮制造 入面嘅蝦肉同豬肉份量拿捏得啱啱好 雲吞皮軟滑

2019-04-23 29 浏览
呢間火鍋店比我嘅印象係非常好,因為由湯底到食材都好高質素,同朋友都食得好滿足,最緊要係可以慢慢食,又唔趕客!✌🏻✌🏻叫咗個芫荽湯底,入面有皮蛋同好多既芫荽,湯底清得來又幾香炸蒜係自己整,非常好蝦滑嘅份量好足,上面仲有啲蟹籽,而且好彈牙,食到蝦粒,味道好鮮呢!手打墨魚餅都做得唔錯,墨魚餅外層金黃,食落佢非常之彈牙,而且墨魚味好重!豬頸肉嘅形狀好特別,整成對玫瑰花,其實豬頸肉嘅份量都好多,都好新鮮!我勁鍾意食呢個白透,非常之爽脆,切到好薄,非常之通透☺️黑毛豬肉片,好大塊,豬味都幾香🤪💛仲有響鈴,係即叫即炸㗎!

叫咗個芫荽湯底,入面有皮蛋同好多既芫荽,湯底清得來又幾香

炸蒜係自己整,非常好

我勁鍾意食呢個白透,非常之爽脆,切到好薄,非常之通透☺️

黑毛豬肉片,好大塊,豬味都幾香🤪💛

仲有響鈴,係即叫即炸㗎!

2019-04-21 30 浏览
趁天冷仲未係好熱,要把握機會同屋企人打邊爐,今次就決定試試新野,揀左位於深水埗嘅滾火鍋,估唔到非常有驚喜!招牌黃金魚皮$58先點了個小食,招牌黃金魚皮,鹹蛋黃香氣四溢,雖然邪惡,但真係好正!四川麻辣鍋$88由於我地全家都嗜辣,所以揀左四川麻辣鍋,我地強調要大辣,結果冇令人失望,湯底又麻又香,好夠味,幾乎連調味料都唔需要。手切本地牛展$268(大)牛展紋理清晰,非常新鮮。牛肝菌鮮蝦雲吞$88雲吞用料新鮮,牛肝菌味道香濃,真材實料,必點。新鮮生腸$68手打墨魚滑$108手打四寶丸$108四寶丸賣相精緻,一次可以試勻幾種口味,粒粒彈牙飽滿,必食!什錦蔬菜盤$68蔬菜盤有南瓜、粟米、淮山等,相當豐富。如果講求食物質素,滾火鍋唔會令人失望,價錢仲要咁抵,絕對值得一試!

招牌黃金魚皮$58

四川麻辣鍋$88

手切本地牛展$268(大)
牛展紋理清晰,非常新鮮。

牛肝菌鮮蝦雲吞$88
雲吞用料新鮮,牛肝菌味道香濃,真材實料,必點。

新鮮生腸$68

手打墨魚滑$108

手打四寶丸$108
四寶丸賣相精緻,一次可以試勻幾種口味,粒粒彈牙飽滿,必食!

什錦蔬菜盤$68
蔬菜盤有南瓜、粟米、淮山等,相當豐富。

2019-04-04
2019-04-21 40 浏览
早兩日去咗深水埗一間新開嘅食店,位於青山道名叫滾火鍋,聽個名就知道係主打火鍋㗎啦。呢度新開張冇幾耐,仲有優惠折扣,裝修光猛、闊落,坐得舒服,我哋兩個人霸左個卡位,坐左成晚,一路傾一路食,都幾舒服呢度有四款傳統秘製湯底,包括莞茜皮蛋,清湯豆腐,秘制沙嗲同埋四川麻辣,仲可以選擇鴛鴦,價錢都係由$78至$88,算非常抵。另外有兩款滋補燉湯,黑蒜燉草香豬湯鍋同埋濃湯花膠雞鍋,兩款都加入咗花膠,最啱女士。但係今晚我哋想食辣,所以就點左麻辣同埋沙嗲嘅鴛鴦底,個湯底係四川風,比較辛辣,已經加入咗海帶同豬紅,可以即食而沙嗲就非常香,店員話佢哋所有湯底都冇落味精,同埋沙嗲都係自己炒嘅,感覺真材實料,湯底見到好多花生醬粒,就知落足本錢配料我地點左手切本地肥牛,細嘅$288,仲有韭菜餃,我最愛嘅炸午餐肉同埋萵筍,最後重點埋豬肚同油麥菜,兩個人食都好足夠。先講手切肥牛,雖然唔算好大碟,但兩個人份量夠晒,而且啲牛好新鮮,肥瘦各半,咬入口油香同埋牛肉味相當濃郁即時有加單嘅衝動,不過驚食唔晒啲嘢先忍住手咋。另外萵筍用冰鎮嘅方法保持新鮮,食起嚟果然香甜好味。韭菜餃亦係新鮮包製,裏面嘅韮菜同肉嘅比例亦都配合得唔錯,亦唔

即時有加單嘅衝動,不過驚食唔晒啲嘢先忍住手咋。
另外萵筍用冰鎮嘅方法保持新鮮,食起嚟果然香甜好味。韭菜餃亦係新鮮包製,裏面嘅韮菜同肉嘅比例亦都配合得唔錯,亦唔肥,價錢唔貴$78有8隻,都幾抵食。另外豬肚同油麥菜都不俗

最後口炸厚切午餐肉,呢個我相當欣賞,平時嘅午餐肉炸起來一般都會比較乾身,呢度有一層薄薄嘅酥皮包圍住,令午餐肉唔會全乾,咬起嚟又脆又香,食唔停口。
2019-04-18 24 浏览
在深水埗等等吓車返屋企既時候,撞到好耐冇見既小學同學大家都想坐低一齊詳談,見到有間火鍋店就入左去坐低一路食一路傾,我哋得兩個人所以只選左小小嘢食,費事叫太多浪費湯底選左:濃香鴛鴦鍋,火鍋配料選左呢d:手切本地牛展(細)、新鮮豬頸肉、手工韮菜餃、順德脆鯇魚腩和油麥菜。係等食嘅期間,侍應會送上一杯餐前飲,等你飲左會開胃d食多d,呢杯話梅汁入囗酸酸甜甜,恰到好處濃香鴛鴦鍋:選左(芫茜皮蛋和四川麻辣)芫茜皮蛋鍋有好多芫茜、皮蛋和馬蹄,皮蛋好甘香,馬蹄好爽,個湯入囗好清甜。四川麻辣鍋有大豆芽菜、海帶和豬紅,豬紅好滑,麻辣好濃香。手切本地牛展(細):牛味濃,入囗鮮甜有咬囗新鮮豬頸肉:睇賣相好靚,而碟上個碗原來係蛋白,問過侍應話將整朵花型豬頸肉放落鍋時同時將蛋白倒落豬頸肉,就能另到豬頸肉入囗更嫩滑,加左蛋白豬頸肉入囗真係好味好多手工韮菜餃:好香韮菜味順德脆鯇魚腩:咬落好爽脆鮮甜,有魚鮮味油麥菜:好新鮮,索左個湯更加爽甜好彩遇到個小學同學先可以試到呢間好食既火鍋店佢哋都有好多細心位,每檯都有usb和電源插座俾人叉電而且俾客飲嘅係檸檬水還有一冇水冇湯就加,食完嘅碟就即刻收,侍應服務態度值得讚,下次可以叫
在深水埗等等吓車返屋企既時候,撞到好耐冇見既小學同學
大家都想坐低一齊詳談,見到有間火鍋

湯底選左:濃香鴛鴦鍋火鍋配料選左呢d:手切本地牛展(細)新鮮豬頸肉手工韮菜餃順德脆鯇魚腩油麥菜

話梅汁

濃香鴛鴦鍋:選左(芫茜皮蛋和四川麻辣)芫茜皮蛋鍋有好多芫茜皮蛋馬蹄皮蛋好甘香,馬蹄好爽,個湯入囗好清甜。四川麻辣鍋大豆芽菜海帶豬紅豬紅好滑,麻辣好濃香。
濃香鴛鴦鍋:(芫茜皮蛋和四川麻辣)

手切本地牛展(細):牛味濃,入囗鮮甜有咬囗

手切本地牛展(細)

新鮮豬頸肉

手工韮菜餃:好香韮菜味

手工韮菜餃

順德脆鯇魚腩:咬落好爽脆鮮甜,有魚鮮味

順德脆鯇魚腩

油麥菜:好新鮮,索左個湯更加爽甜

油麥菜

好彩遇到個小學同學先可以試到呢間好食既火鍋
佢哋都有好多細心位,每檯都有usb電源插座俾人叉電

而且俾客飲嘅係檸檬水

檸檬水

還有一冇水冇湯就加,食完嘅碟就即刻收,侍應服務態度值得讚,下次可以叫多d朋友來再食過
2019-04-14
話梅汁
濃香鴛鴦鍋:(芫茜皮蛋和四川麻辣)
手切本地牛展(細)
新鮮豬頸肉
手工韮菜餃
順德脆鯇魚腩
2019-04-18 25 浏览
「滾火鍋」個名好霸氣,服務好好的新火鍋店一坐低侍應就好快比左杯檸檬水同話梅飲品比我地試,都幾好飲,好開胃。打邊爐之前叫左個前菜,招牌黃金魚皮($58),好好味呀份量好足,鹼蛋黃好香,意想不到咁好食,鐘意食魚皮的朋友,一定要黎試下要左四川麻辣鍋拼芫茜皮蛋鍋($88)。麻辣鍋底有海帶、芽菜同埋豬紅,湯湯底好香。芫茜皮蛋鍋除左芫茜同皮蛋,仲馬蹄。火鍋湯底細手切本地牛展($168),都好新鮮。 手打墨魚滑($108),好新鮮、彈牙仲有所有人都好滿意黃沙豬潤($68),可encore整體來說,服務好,用料好,好滿意,會再黎食。
「滾火鍋」個名好霸氣,服務好好的新火鍋
火鍋湯底細手切本地牛展($168),都好新鮮。
手打墨魚滑($108),好新鮮、彈牙
仲有所有人都好滿意黃沙豬潤($68),可encore
整體來說,服務好,用料好,好滿意,會再黎食。
2019-04-18 1058 浏览
我諗好多人都同我一樣,好鐘意打邊爐,新鮮感都係其中一個搵餐廳嘅元素,平時都追開好多飲食網站。見呢間火鍋店做緊優惠咁抵,即刻訂枱狗衝。餐廳喺深水埗近青山道,唔難搵嘅,呢頭唔多高級D、環境好D嘅火鍋店,所以點都有市場。晚市8點半打後,比較多人,最好訂枱。兩邊卡位,中間大枱,仲有電視睇,環境夠企理,通風好,唔會食完一陣味卡位旁邊仲有usb位,好貼心。呢個月做緊半價,除左鍋底、海鮮、刺身。menu選擇就唔算好多,但應有盡有。湯底有平有貴,一般嘅清湯、芫茜皮蛋、沙嗲、麻辣,可以任選/雙拼,價錢係78-88蚊。另外有兩款飲得又食得嘅湯底:燉蟲草鎯豬骨湯、濃湯花膠雞湯,見到都足料,已經準備約定朋友再來試下。配料唔少得肉,食肉獸啱哂,由手切牛、安格斯到日本和牛、羊肉、黑毛豬都有,價錢好合理,有折就更加抵啦另外仲有海鮮同刺身、小食、丸、餃、蔬菜等等。值得一讚係,店員服務特別好,對得住收費。醬料湯底我地揀左雙拼:沙嗲拼麻辣,一來聞到隔離枱個沙嗲湯底勁香,忍唔住,二來又想食下辣野過癮,啱哂。麻辣鍋底入面有豬紅,辣椒、海帶、薑等,油就點都有,但食完完全唔口渴,麻辣度適中,唔會太嗆,又幾過癮沙嗲都值得一試,餐廳

卡位旁邊仲有usb位,好貼心。

呢個月做緊半價,除左鍋底、海鮮、刺身

醬料

沙嗲都值得一試,餐廳自己調製嘅湯底,加左好多花生醬,難怪咁香,又唔會杰,濃郁得來唔會滯。

全晚我覺得最正就係呢份手切牛啦,細份量夠我地兩個人,牛肉唔會話好細塊,厚薄啱啱好,淥完非常之腍身,滑架,仲有肉味,而且帶少少油脂,正到不得了,早知點份大嘅

其他配料都完全唔失禮,邊食邊讚,豬紅好滑,襯麻辣鍋無得輸!

呢份手打丸拼盤就係網上見到,又食得又影得,簡單用幾個顏色匙更放,就做出賣相幾靚嘅擺盤。最重要有內涵,D丸勁新鮮,尤其是墨丸,好彈牙架。
呢個炸午餐肉有誠意,炸漿唔會太厚,即食就當然夠脆啦,放入鍋中幾秒都一樣正,餐肉夠厚身,回味

豬肚
另外叫左碟韭菜餃,大粒又足料,入面好飽滿,餃皮夠薄,韭菜香,係新鮮餃。
原本想點多個公仔麵配沙嗲湯底都食唔落了,食埋個菜,大滿足。
2019-04-17 29 浏览
放工搵間方便大家既火鍋舖頭,見到餐廳既名叫 滾火鍋,又多好評就試一試佢! 我地一坐低,侍應就俾左呢杯細細既話梅茶?湯? 我地飲,酸酸甜甜👍🏻👍🏻好開胃 我地想食四川麻辣湯底,但又驚太辣,就揀左鴛鴦湯底,另一個係芫茜皮蛋湯底,解辣火鍋料我地都係點左一般既火鍋配料,特別既係我地點左個本地牛展,好重牛味👍🏻👍🏻仲有黃沙豬潤,鐘意食豬潤既一定要試,因為口感好好,入口好粉潤😋😋同埋佢既招牌黃金魚皮,被濃厚既咸蛋黃覆蓋,又香又脆,仲新鮮熱辣辣😋😋😋呢個十分推薦,一定要試呀其他配料都很不錯,侍應既服務態度都好好,座位好闊落👍🏻👍🏻👍🏻岩曬一大班人打邊爐

2019-04-17 27 浏览
一轉冷少少,就好想去恰下恰下,呢日男朋友今晚係深水埗收工,我哋就決定咗喺滾火鍋度打邊爐👏🏻👏🏻當日去到差唔多全場滿座,好彩仲有位🥰🥰餐牌上有好多嘅選擇,價錢唔算貴,最重要係食物好高質,服務熱情,睇得出老闆好用心經營,下次想一大班人打邊爐嘅時候,不妨考慮下呢間滾火鍋☺️☺️一坐低就有調味料俾我哋~有一個位我覺得幾用心就係,我坐既卡位係有差電位,咁我就可以一路玩電話一路打邊爐,又唔怕電話冇晒電🤣🤣我哋揀左芫荽皮蛋湯,想食清啲,又唔想太熱氣~台灣白鱔片好新鮮,顏色晶瑩剔透,魚肉嫩,不過要小心就係有啲多骨😋黑毛豬片,分量超多,因為其實佢既一塊超大塊~小食叫咗煎墨魚餅,我覺得呢個小食好高質,因為墨魚餅食到粒粒墨魚,而且10分彈牙鮮甜!黑松露鮮蝦水餃10分正,蝦肉彈牙,仲食到好香嘅黑松露味😆😆響鈴係自家製,10分大條,質感香脆,放落湯底3秒就好拎返上嚟,但係就有少少油🤣🤣冇諗過豬頸肉係咁靚,整成玫瑰花味,加分呢!倒啲蛋白落去,咁煮完之後,豬頸肉就可以保持玫瑰花嘅形狀,我覺得豬頸肉味都幾濃!口感很爽!蟹子蝦滑好正,勁彈牙而且好足料,必叫呢~總括來講,我覺得呢間火鍋店質素好高,可以同朋友嚟encore😋

一坐低就有調味料俾我哋~

我哋揀左芫荽皮蛋湯,想食清啲,又唔想太熱氣~

黑毛豬片,分量超多,因為其實佢既一塊超大塊~

黑松露鮮蝦水餃10分正,蝦肉彈牙,仲食到好香嘅黑松露味😆😆

冇諗過豬頸肉係咁靚,整成玫瑰花味,加分呢!

蟹子蝦滑好正,勁彈牙而且好足料,必叫呢~

2019-04-16 58 浏览
見唔多人,服務生先熱情,就黎試下呢間驚喜,調味料,居然有腐乳揀,好香。餐前會送一杯梅酒,真係食似食緊話梅🥴湯底鴛鴦唔洗加錢正吖,我地就叫咗𡃤沙同芫荽皮蛋湯😻兩個湯都係非一般嘅濃我地叫咗雙拼嘅餃子🥟-黑松露有驚喜,即使放係𡃤沙湯底都食到佢陣味有選擇困難症嘅,就會揀四寶丸,放得好靚😻墨魚好食,好彈牙咸蛋黃魚皮,要快啲食,唔係會好油拼盤超抵食,啲菜吸曬湯嘅精華最重要嘅肉😻😻😻😻和牛黑毛豬好食啲😻
見唔多人,服務生先熱情,就黎試下呢間
驚喜,調味料,居然有腐乳揀,好香。

餐前會送一杯梅酒,真係食似食緊話梅🥴

湯底鴛鴦唔洗加錢正吖,我地就叫咗𡃤沙同芫荽皮蛋湯😻
兩個湯都係非一般嘅濃
有選擇困難症嘅,就會揀四寶丸,放得好靚😻
墨魚好食,好彈牙
咸蛋黃魚皮,要快啲食,唔係會好油
拼盤超抵食,啲菜吸曬湯嘅精華
最重要嘅肉😻😻😻😻
和牛
黑毛豬好食啲😻
2019-04-15 34 浏览
食火鍋,係好多香港人的最愛今晚同朋友經過深水埗/長沙灣交界,順道經過間火鍋店,發覺內裡裝修堂皇、火鍋料又做緊5折,抱著試下新店既心態,無諗過,最後係超乎預期,喜出望外。火鍋,最重要有2樣野,1係要湯底夠濃好味、2係要食材夠新鮮、款式夠多。今次,我同朋友點了個濃湯花膠雞鍋,絕對係物超所值,真的不得了!!!呢個絕對係間小店既招牌湯,個湯花了不少功夫才燉好,飲落去有種花膠既‘膠骨原味’,用料方面,唔係普普通通既一煲就會捲埋、或會融左既花膠,佢地係用好靚既花膠筒去整,食落去唔係只有1、2塊,係有15-20塊左右!!每碗湯都一定有花膠食。必點睇相都知,湯用雞去煲一定會有油,但係飲落去,已經無乜油,仲要係好清既湯。呢個湯底好值得去推薦,最後亦飲了7-8才開始食火鍋。講到火鍋方面,牛係基本,點了個手切日本和牛,食上去肉質幼嫩,有濃濃既牛味,好味同想下次黎想試下其他牛台灣白膳片,食上去口感幾好,即使無點火鍋豉油,仍然新鮮好味,當然份量愈多愈好。仲有個雜菜盤,欣賞間小店將粟米切得細細件,方便夾起食,亦有多款蔬菜食 👍🏻仲有個好值得推介既招牌黃金魚片,即叫即炸用咸蛋黃炸魚皮,味道極好,不會太咸,食落去幾香

火鍋,係好多香港人的最愛

呢個湯底好值得去推薦,最後亦飲了7-8才開始食火鍋

仲有個好值得推介既招牌黃金魚片,即叫即炸用咸蛋黃炸魚皮,味道極好,不會太咸,食落去幾香。

總括來說,小店好值得推薦,下次可以再來。
2019-04-15 17 浏览
落左兩日雨天氣又開始轉涼,今晚一於去打邊爐!我地嚟咗呢間裝修好新淨嘅鋪頭打邊爐一坐低先混個醬!有我至愛嘅沙嗲醬湯底我哋揀咗黑蒜燉草香豬湯鍋。非常之足料!我哋飲咗幾碗湯先開始打邊爐我仲食咗好多粒有益嘅黑蒜!叫左一個小食,係包左杏仁脆片嘅炸豆腐。非常香脆可口,送啤酒一流之後就正式開始食嘢啦~手切本地肥牛手切肥牛係必點嘅推介!肥瘦適中,口感好好;而且唔會太多肥膏!!真係食好多塊都唔會覺得滯響鈴大大件,淥幾秒,吸晒燉湯嘅精華好好味跟住仲有一碟雙拼餃,全部都係自家製㗎!粒都好飽滿!皮薄饀靚白菜餃嘅味道就淡啲,黑松露餃味道就濃啲,各有各好!最尾仲要食埋個燉湯煮烏冬,食到勁飽啊
落左兩日雨天氣又開始轉涼,今晚一於去打邊爐!
我地嚟咗呢間裝修好新淨嘅鋪頭打邊爐

一坐低先混個醬!

有我至愛嘅沙嗲醬

湯底我哋揀咗黑蒜燉草香豬湯鍋。

非常之足料!我哋飲咗幾碗湯先開始打邊爐

我仲食咗好多粒有益嘅黑蒜!

叫左一個小食,係包左杏仁脆片嘅炸豆腐。

非常香脆可口,送啤酒一流

之後就正式開始食嘢啦~

手切本地肥牛

真係食好多塊都唔會覺得滯

響鈴大大件,淥幾秒,吸晒燉湯嘅精華好好味

跟住仲有一碟雙拼餃,全部都係自家製㗎!粒都好飽滿!皮薄饀靚

白菜餃嘅味道就淡啲,黑松露餃味道就濃啲,各有各好!

最尾仲要食埋個燉湯煮烏冬,食到勁飽啊

2019-04-14
2019-04-15 26 浏览
趁著未到夏天,天氣還涼爽時就去拾下拾下先。呢間掂鋪由外觀到內裡既裝修、設計、餐具都好用心製作。而加至四月尾仲有五折優惠架,除海鮮及湯底外。坐低就送了杯酸梅飲料 、細細一杯淺嚐下,幾解渴的👍🏻我急不及待點左皇牌花膠雞湯窩底我大鄉里未食過好野,呢個花膠份量十足,數量也不少,十幾舊都係靚野來,餚足四個鐘夠哂火喉,我地飲到剩番一碗湯才捨得加湯食野,真的超好味又用心製作,最犀利係佢個杞子好清甜,我未食過咁樣,值得一食的。雞食唔哂 不想浪費帶埋番去比白仔食 不知幾滋味食到🐶先點個黃金炸魚皮、即叫即整 好好食呀蔬菜拼盤排位很靚又新鮮仲有南瓜🎃好健康日本和牛平時好少火鍋時點,但今日想試下,我連醬油都不用點已覺得好好食,牛味很濃,份量又剛好,yum 根住叫埋鱔片,鮮味很出,又不厚切,今晚真的完美劃上句號。好想多點人認識此鋪,因為用心又材料靚的不多,值得去食。

趁著未到夏天,天氣還涼爽時就去拾下拾下先。

坐低就送了杯酸梅飲料 、細細一杯淺嚐下,幾解渴的👍🏻

我急不及待點左皇牌花膠雞湯窩底

先點個黃金炸魚皮、即叫即整 好好食呀
蔬菜拼盤排位很靚又新鮮仲有南瓜🎃好健康

根住叫埋鱔片,鮮味很出,又不厚切,今晚真的完美劃上句號。
好想多點人認識此鋪,因為用心又材料靚的不多,值得去食。
2019-04-09 814 浏览
今日同朋友慶祝升職,決定食豪d,去左深水埗嘅滾火鍋。呢度環境好舒服,2個人已經可以坐大卡位,5個人以上嘅位更加闊落。我地點左(細)手切日本和牛、西班牙黑毛豬、手打四寶丸、雜錦蔬菜盤、金菇菜同罐裝可樂。湯底因為唔想食辣,所以要沙爹同清湯,沙爹比較好食入味。想講d野食真係大讚👍和牛同黑毛豬好靚,肉好嫩,同雪藏嘅無得比。和牛係靚嘢,睇相嘅條紋就知道,同出面普通嘅好唔一樣。😍😍😍😛雖然和牛係細份,不過都幾多片,真係食到停唔到。不過呢兩個都比較貴,最好4個人叫份大嘅share。要打卡就記得叫丸食,佢個賣相好靚好精緻,我叫嘅4寶丸有曬幾款口味,比較推介,而且相嘅效果都比較好。金菇記得放落沙爹湯度,呢個湯底配搭係最正架,哈哈!配菜都係新鮮嘅,但因為肉太吸引喇,所以有d比下去嘅感覺。如果唔特別想食菜,就留番多d quota 比丸同肉喇。今次嘅遺憾係無叫海鮮,隔離檯嘅海鮮好正呢!呢間係我呢排食過最好嘅火鍋店,環境員工食物都出乎意料嘅好,如果下次有特別日子,唔想去西餐廳可以試下佢。

2019-04-08
  • 手切日本和牛
  • 西班牙黑毛豬
2019-04-08 22 浏览
深水埗一向無咩特別令我鍾意嘅餐廳,但今日去食滾火鍋,竟然令我有驚喜。原本只係想搵個舒服d嘅地方休息下過週末,果陣5點幾,好早,門口見到佢無咩人就入左去。我同朋友2個人叫左西班牙黑毛豬、雜錦蔬菜盤、手打四寶丸、金菇菜。先講下黑毛豬,佢肉色好靚,因為新鮮送上,咀嚼口感好好,呢個都係我最推介的。而丸就聲稱手打嘅,食落都真係比較新鮮,而且賣相非常靚,每款丸有2粒,兩個人食啱啱好。雜錦菜有幾款唔同嘅蔬菜,有南瓜同菇果d,都係唔錯嘅選擇,可以中和下太多肉,令人無咁有罪惡感🤣 而另一樣我最滿意嘅係員工,員工服務好好,真係笑住serve你,我地5點幾坐到8點佢都唔會唔鍾意,無比人趕嘅感覺。真心覺得呢間唔錯,當然佢價錢比深水埗其他食肆貴d,但一分錢 一分貨啦,如果有budget 不妨試試。

2019-04-07
  • 黑毛豬